Print Sermon

מידי שנה מגיעות הדרשות הכתובות והמצולמות שב-www.sermonsfortheworld.com ל-1,500,000 מחשבים ב-221 מדינות. מאות אחרים צופים בדרשות הוידאו ביו-טיוב, ומהר מאוד עוזבים את יו-טיוב, בגלל שכל דרשה מצולמת מפנה אותם לאתר שלנו. יו-טיוב מפנה את האנשים לאתר שלנו. מידי חודש הדרשות הללו מתורגמות ל-46 שפות ומגיעות ל-120,000 מחשבים. הדרשות הכתובות אינן מוגנות בזכויות יוצרים, כך שניתן להשתמש בהן ללא רשותנו. כדי לראות כיצד התרומה החודשית שלכם תוכל לעזור לנו בעבודה הגדולה של הפצת הבשורה לכל העולם, כולל העולם המוסלמי וההינדואיסטי, לחצו כאן בבקשה.

בכל פעם שאתם כותבים לד"ר היימרס, תמיד ציינו באיזו מדינה אתם מתגוררים, אחרת הוא לא יוכל לענות לכם. כתובת האימייל של ד"ר היימרס היא rlhymersjr@sbcglobal.net.


סדר ונימוק בתפילה – חלק א'

ORDER AND ARGUMENT IN PRAYER – PART I
(Hebrew)

מאת מר ג'ון סמואל קייגן
by Mr. John Samuel Cagan

דרשה זו ניתנה במשכן הבפטיסטי של לוס אנג'לס
ביום שישי בערב, ה-2 בספטמבר, 2016
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Friday Evening, September 2, 2016

"מי יתן ידעתי ואמצאהו! אבוא עד תכונתו! אערכה לפניו משפט, ופי אמלא תוכחות" (איוב כ"ג 3-4).

הדברים הבאים מבוססים על דרשה בשם "סדר ונימוק בתפילה" מאת צ'. ה. ספורג'ן. רעיונותיו של ספורג'ן התנקזו לאנגלית פשוטה. בנוסף, בעזרתם של ד"ר היימרס וד"ר קייגן הוספתי כמה רעיונות ופסוקים מהתנ"ך.

בפסוק שהרגע הקראנו, איוב רוצה למצוא את אלוהים ולהתפלל אליו. הוא לא רצה לדבר לאלוהים בדרך רגילה. היה משהו רציני יותר בכוונותיו של איוב. הוא רצה להתפלל באופן הזה: "אערכה לפניו משפט, ופי אמלא תוכחות" (איוב כ"ג 4). אפשר ללמוד שני דברים מהפסוק הזה על תפילה אמיתית – על תפילה רצינית.

I. דבר ראשון, תפילה רצינית היא מסודרת – מאורגנת.

איוב אמר, "אערכה לפניו משפט" (איוב כ"ג 4).

חשבו על מה אתם הולכים להתפלל. חשבו על מה שאתם באמת רוצים. התמקדו בדבר הספציפי הזה. זה צריך להיות חשוב לכם. כאשר מישהו נתן לג'ון ר. רייס בקשה לתפילה, הוא אף פעם לא הסכים להתפלל על זה. במקום זה הוא היה אומר לאותו אדם, שהוא צריך לבקש מאלוהים לתת לו משא להתפלל על זה. אחרת הוא לא באמת רוצה את מבוקשו ותפילתו לא תהיה תפילה אמתית. מה אתם באמת רוצים? נסו להבין למה אתם רוצים את זה. נסו להבין למה זה עדיין לא קרה. חשבו למה זה לא ביכולתכם. אם אין לכם תשוקה לעניין, בקשו תשוקה מאלוהים. תפילות שאננות נוטות להיות מבולגנות. תפילות שאננות נוטות להיאמר בלב חצוי. אם אתם ניגשים למשהו בלב חצוי, כנראה שאתם עוד לא מוכנים. עשו הכנה עצמית לפני שאתם מתפללים. במיוחד אם אתם הולכים להדריך בתפילה, בין אם בבית או בקהילה, אל תבנו על אלתורים. הלב שלכם חייב להיות מכוון למשימה. תשומת הלב שלכם צריכה להיות נתונה לסיטואציה. אתם צריכים משהו. אתם צריכים את זה נואשות. אבל אתם לא יכולים להשיג את זה. זה מעבר ליכולתכם. זה לא בשליטתכם. ואתם עומדים לפנות לאלוהי היקום בשם ישוע. אתם תפנו לאלוהים בניסיון לשכנע אותו. כדי לשכנע אותו שהוא צריך לתת לכם את מבוקשכם. זוהי סיטואציה רצינית. אי-אפשר לגשת לזה ללא הכנה וחשיבה מדוקדקת. חשבו על מה אתם מתפללים.

סדרו את התפילה שלכם. יש אנשים שחושבים שתפילה זה לחזור על אותו סט של בקשות פעם אחר פעם. יש אנשים שחושבים שתפילה זה להגיד את אותם דברים בכל פעם שהם מתפללים. אם בכל פעם מישהו מתפלל על אותו הדבר, סימן שהוא לא חשב על התפילה שלו. הוא לא השקיע רגע כדי לחשוב על הבקשה שלו מאלוהים. יש אנשים שחושבים שתפילה זה לומר מילים דתיות. אבל בחירת מילים לא מהווה תחליף לסיבה אמתית. אם הייתי רוצה ללוות מכם סכום כסף מסויים, לא הייתי מסתמך רק על מילים מפוצצות כדי להפוך את הנימוק שלי למשכנע. אתם לא תשתכנעו אם הייתי משנה פתאום את אוצר המילים שלי, אבל תוכן דבריי היה נשאר חסר היגיון. מילים דתיות אינן תחליף לרעיון הגיוני.

יש אנשים שהופכים את התפילה למפגן של צעקות על אלוהים. אבל עוצמת קולו של אדם איננה תחליף לטיעון. וגם לא קפיצה מנושא לנושא. אם יש נושא מסויים שחשוב לכם, אין טעם לעבור מהר לעניין הבא ואחר כך לעניין הבא בתור, מבלי ששטחתם את בקשתכם במלואה. יש אנשים שמתפללים במילים כלליות מאוד: "אלוהים היקר, ברך את הקהילה, הושע את האובדים, ברך אותי ואת משפחתי". לא הושקעה כאן מחשבה מרובה מדי. זו עדות להיעדר כנות. זו לא תפילה מסודרת ומאורגנת.

כאשר אתם נמצאים בדרך לדיון מול שופט בבית המשפט, הייתם משקיעים מחשבה על מה שאתם מתכוונים לומר לו. הייתם חושבים טוב על מה שאתם רוצים לבקש ממנו. הייתם חושבים איך אפשר לשכנע את השופט להיענות לבקשתם. אני חושב שכל המעורבות וההכנות שלכם לדיון הזה היו גדלות באופן פרופורציונלי לחשיבות הבקשה. אם הייתם הולכים לבוס שלכם בעבודה ומבקשים ממנו משהו, הייתם שוקלים כל מילה וחושבים איך נכון לומר לו את זה. עשו את אותו הדבר גם עם אלוהים בתפילה. אל תפנו לאלוהים ללא מחשבה מעמיקה. אל תפנו לאלוהים עם רעיונות לא-גמורים. שנו גישה.

קחו בחשבון את הצדדים האחרים שיש לסיטואציה. לא רק כיצד אתם תושפעו מהסיטואציה, אלא גם כיצד האנשים שסביבכם יושפעו ממנה. כיצד המצב יפאר את אלוהים? כיצד המצב ישפיע על השירות של אלוהים ועל קידום מלכותו? מה יקרה אם לא נקבל את מבוקשינו? מה יקרה אם אלוהים יתן לנו את מבוקשינו? יש הרבה צדדים לכל סיטואציה. כל אירוע או בקשה לא מתחילים או נגמרים בניסיון הבלעדי שלך. הבקשה הזו חשובה. היא חשובה לך. יכול להיות שהיא חשובה גם למשפחתך, או לקהילה שלך, או לחברך, או אולי אפילו לאלוהים. זכור שאלוהים מקשיב. ואלוהים הרבה יותר רם ונישא מכל בוס או שופט אנושי.

איזו גישה אתם צריכים בתפילה? זכרו שאנחנו איננו אלא "עפר ואפר" (בראשית י"ח 27). אין לנו שום זכות לבקש משהו מאלוהים בעצמנו. נוכל לבוא "בביטחון לפני כסא החסד" (עברים ד' 16) רק דרך ישוע המשיח. באמצעות המשיח אתם באים ישירות אל האב. אם אתם מתפללים בשם ישוע, הוא ישמע אתכם כפי שהוא שומע את בנו ישוע המשיח. אם בטחתם במשיח, אתם בניו ובנותיו של אלוהים בזכותו. זו לא מחשבה כלאחר יד. אתם אהובים ומקובלים בגלל ישוע. אלוהים ישמע אתכם!

חשבו על מה שאתם עומדים לבקש. החליטו סופית מה אתם רוצים. ישוע אמר לנו להתפלל, "את לחם חוקנו תן לנו היום" (מתי ו' 11). בעת שלימד את תלמידיו להתפלל, ישוע נתן את הדוגמא הבאה, "ידידי, הלויני שלושת ככרות לחם" (לוקס י"א 5).

אם אתם רוצים להתפלל עבור משהו מסוים, התפללו עבור הדבר ההוא. אברהם התפלל, "לו ישמעאל יחיה לפניך!" (בראשית י"ז 18). ספורג'ן אמר, "אמרו 'ישמעאל' אם אתם מתכוונים ל'ישמעאל'."

אם אתם מתפללים לישועתו של מישהו, הזכירו את שמו במהלך התפילה. כאשר אתם מדריכים בתפילה, מספיק להזכיר בפני אלוהים את שמו במחשבותיכם. אפילו אם לא אמרתם את השם בקול רם, עדיין ניתן להגיד לאלוהים למי בדיוק אתם מתכוונים. אלוהים יכול לשמוע את האנחות ואת המחשבות של ליבכם. אם אתם מבקשים משהו, ציינו בדיוק מה. "עזור לי לקבל את העבודה הזו." "רפא את חוליי (או את חוליו של מישהו אחר)." "עזור לי לקבל שמות ומספרי טלפון. פתח את הלבבות ואת הראש לאנשים שאפגוש הערב, עדי שיוכלו לתת לי את שמותיהם ואת מספרי הטלפון שלהם."

אם אתם מתפללים בלי לחשוב על מה שאתם אומרים, אתם "מפטפטים". ישוע אמר, "בהתפללכם, אל תפטפטו כגויים, האומרים בלבבם, 'ברב דברינו נשמע'" (מתי ו' 7). אם אתם נוהגים להתפלל על פי רשימת תפילות מבלי לחשוב, בכל פעם שאתם מתפללים – בבית או בקהילה – אתם מפטפטים. באותה מידה אתם יכולים גם למלמל תפילה קתולית או שיר בודהיסטי.

אם בכל אסיפת תפילה בקהילה אתם אומרים את אותו הדבר, רק כדי למצוא סיבה לעמוד ולומר משהו, אל תצפו לתשובה. חשבו על מה שאתם עומדים להתפלל עבורו. אתם מבקשים מאלוהים – אדם – משהו ספציפי. ואז דברו עם אלוהים ובקשו ממנו את מה שאתם רוצים.

II. דבר שני, בתפילה רצינית יש נימוקים – סיבות.

איוב אמר, "...ופי אמלא תוכחות" (איוב כ"ג 4). "אמלא את פי בסיבות למה שאלוהים יתן לי את מבוקשי". באיזה סוג של נימוקים – סיבות – צריך להשתמש?

דבר ראשון, הזכירו את תכונותיו של אלוהים – מי הוא. אברהם התפלל לאלוהים וביקש שלא ישמיד את סדום. הוא אמר,

"האף תספה צדיק עם רשע? אולי יש חמישים צדיקם בתוך העיר, האף תספה ולא תישא למקום, למען חמישים הצדיקים אשר בקרבה? חלילה לך מעשות כדבר הזה, להמית צדיק עם רשע, והיה כצדיק כרשע; חלילה לך. השופט כל הארץ, לא יעשה משפט?" (בראשית י"ח 23-25).

אברהם הזכיר את הצדק של אלוהים. הוא אמר, "אם יש שם 50 צדיקים, האם תספה צדיק עם רשע?" האם זה יהיה הוגן? "השופט כל הארץ לא יעשה משפט?" למעשה, הוא המשיך להתפלל עד שאלוהים הסכים לא להשמיד את העיר אם יימצאו שם 10 צדיקים. שימו לב שאברהם היה עיקש. היה לאברהם האומץ לבוא עם נימוקים למרות הזעם. הייתה לאברהם האמונה לבקש רחמים למרות החטא. היה לאברהם מספיק ביטחון בתכונותיו של אלוהים, כדי להשתתף בוויכוח שכזה. אברהם לא נהג בחוסר-כבוד. אברהם רחש לאלוהים כבוד רב כל כך, שהוא יכל להיאחז בטבע של אלוהים. אם אברהם לא היה מאמין שאלוהים הוגן, הוא היה מעדיף לשתוק. אבל אברהם ידע שאלוהים צדיק, ולכן הוא בא לאלוהים עם טענותיו ונימוקיו.

אלוהים הוא אותו אלוהים גם היום. כתוב בתנ"ך, "כי אני ה' לא שניתי" (מלאכי ג' 6). כתוב בתנ"ך, "ישוע המשיח כמו שהוא אתמול, כן היום וגם לעולמים" (עברים י"ג 8). אלוהים עכשיו כמו שהיה בעבר. אתם יכולים להתפלל לאלוהים, והוא ישמע אתכם, בדיוק כפי ששמע אנשים אחרים מהעבר שהתפללו אליו. בבית-המשפט, עורכי הדין נאחזים לעיתים קרובות בתקדימים. תקדימים הם מקרים מהעבר שמקובל לראות בהם דוגמא למקרה דומה. כאשר אתם קוראים תנ"ך או שומעים דרשה מהתנ"ך, זכרו מה אתם קוראים ומה אתם שומעים. חשבו כיצד מה שאלוהים עשה בעבר קשור למה שאלוהים יכול לעשות היום. שימו לב למה שאלוהים כבר עשה בחיים שלכם. קחו את כנקודת ייחוס למה שאלוהים יכול לעשות בעתיד. היזכרו במה שאלוהים עשה בחיים של האנשים סביבכם. ישוע אמר לתלמידיו להתבונן ולהתפלל. חברו אירועים לכאורה לא-קשורים באמצעות גשר גבורת אלוהים על ידי תפילה שתזכה למענה. חשבו איך זה מתכתב עם דמותו של אלוהים. זכרו מה אלוהים כבר עשה בעבר. היאחזו בדמותו של אלוהים. התפללו לאלוהים באותו אופן שהאנשים הגדולים מהתנ"ך התפללו.

דבר שני, היאחזו בקיומו של אלוהים. אליהו התעמת עם נביאי הבעל. אלוהים לא ענה לתפילות של נביאי השקר האלה. אבל אליהו התפלל שאלוהים יקבל את הקורבן שלו. אליהו אמר,

"ה', אלוהי אברהם יצחק וישראל, היום יוודע, כי אתה אלוהים בישראל, ואני עבדך. ובדברך עשיתי את כל-הדברים האלה. ענני, ה', ענני, וידעו העם הזה, כי אתה ה' האלוהים" (מלכים א' י"ח 36-37).

אליהו התפלל, "הראה לנו שאתה האלוהים האמתי". ואלוהים ענה לאליהו. אלוהים שלח אש משמיים שאכלה את הקורבן של אליהו.

כמה שנים לאחר מכן, אחרי שאליהו נלקח לשמיים, אלישע תלמידו התפלל, "איה ה' אלוהי אליהו?" (מלכים ב' ב' 14). "אלוהים, איפה אתה?" אלוהים התגלה בעצמו וחצה בשביל אלישע את מימי נהר הירדן. אלוהים הראה לו שהוא אמתי.

דבר שלישי, הכריזו את הבטחותיו של אלוהים – כי הוא נאמן לדברו. בשמואל ב' פרק ז' אלוהים הבטיח לדוד, באמצעות הנביא נתן, שיהיה לו בן שיבנה את בית המקדש ושישב על כסאו בירושלים, ושעם ישראל יחיה לנצח. דוד אמר לאלוהים,

"ותכונן לך את עמך ישראל לך לעם עד עולם. ואתה ה' היית להם לאלהים. ועתה ה' אלהים, הדבר אשר דברת על עבדך ועל ביתו, הקם עד עולם, ועשה כאשר דברת. ויגדל שמך עד עולם לאמור, ה' צבאות, אלוהים על ישראל ובית עבדך דוד, יהיה נכון לפניך. כי אתה ה' צבאות אלוהי ישראל, גליתה את אוזן עבדך לאמור, 'בית אבנה לך'. על כן, מצא עבדך את לבו, להתפלל אליך, את התפילה הזאת. ועתה אדוני ה', אתה הוא האלוהים, ודבריך יהיו אמת. ותדבר אל עבדך את הטובה הזאת. ועתה, הואל וברך את בית עבדך, להיות לעולם לפניך, כי אתה אדוני ה' דיברת, ומברכתך, יברך בית עבדך לעולם" (שמואל ב' ז' 24-29).

דוד התפלל וביקש מאלוהים שיקיים את הבטחותיו ויביאן לידי מימוש. כתוב בתנ"ך, "אבל האל הוא הנאמן וכל האדם כוזב" (רומים ג' 4). באנגלית מודרנית זה נשמע כך, "אפילו שכל אדם הוא שקרן, אלוהים הוא נאמן". כתוב בתנ"ך, "כי ה' אלוהיך הוא האלוהים, האל הנאמן, שומר הברית והחסד לאוהביו" (דברים ז' 9). אלוהים מקיים את הבטחותיו. אתם יכולים להזכיר את הבטחותיו של אלוהים בתפילה. בדרשה הבאה אמשיך מהנקודה הזו.

סדר ונימוק בתפילה מצריכים מחשבה והכנה מדוקדקת. הכינו את עצמכם בכך שתבודדו את מה שאתם באמת רוצים מאלוהים. חשבו לעומק, כדי להיות בטוחים שאתם חייבים את אלוהים בשביל לקבל את מבוקשכם. אחרי שהשתכנעתם שאתם צריכים את אלוהים בשביל לספק את הצורך הזה, חשבו בעיקר למה זה צריך לקרות. למה הבקשה הזו חשובה? למה חשוב שתקבלו את מבוקשכם ברגע הזה? תנו למחשבה הזו לבנות אצלכם דחיפות ומשא בנושא. הרצון לקבל את מבוקשכם קריטי לבניית טיעון הגיוני ועמוק. כנראה שטיעון חזק לא יצא מלב שלא מושקע בזה. בחנו את הבקשה שלכם מכמה נקודות מבט. הימנעו מתפילות שתלויות בעוצמת קול או בדקלום לא-הכרחי. אל תחזרו על תפילות ללא מחשבה. הימנעו מתפילות כלליות מידי. היו ספציפיים בתפילה. בנו את התפילות שלכם תוך התייחסות למה שאלוהים כבר עשה בעבר בתנ"ך. בנו את התפילות שלכם תוך התייחסות למה שאלוהים כבר עשה בחיים שלכם. מלמול חוזר ונשנה של אותן המילים לא יעלה את הסיכוי לכך שאלוהים יגיב. לחילופין, תנו לאלוהים סיבות בתפילות מסודרות ומנומקות. תנו לאלוהים סיבות. היאחזו בתכונותיו של אלוהים. היאחזו בקיומו של אלוהים. היאחזו בהבטחותיו של אלוהים. אלוהים יכבד את הבטחותיו. אלוהים ישמע את התפילות הכנות, המסודרות והמנומקות שלכם.

"מי יתן ידעתי ואמצאהו! אבוא עד תכונתו! אערכה לפניו משפט, ופי אמלא תוכחות" (איוב כ"ג 3-4).


כאשר אתם כותבים לד"ר היימרס, עליכם לציין מאיזו מדינה אתם כותבים, אחרת הוא לא יוכל לענות לאימייל שלכם. אם הדרשות האלה מברכות אתכם, ד"ר היימרס ישמח לשמוע מכם. כשאתם כותבים לד"ר היימרס, אתם צריכים להגיד לו מאיזו מדינה אתם, אחרת הוא לא יוכל לענות על המייל שלכם. אם הדרשות הללו בירכו אתכם, שילחו לד"ר היימרס מייל וספרו לו על כך, אבל אל תשכחו לציין מאיזו מדינה אתם. כתובת המייל של ד"ר היימרס היא: rlhymersjr@sbcglobal.net . (לחץ כאן). אפשר לכתוב לד"ר היימרס בכל שפה, אבל עדיף באנגלית אם אפשר. אם אתם רוצים לכתוב לד"ר היימרס מכתב, הכתובת שלו היא: P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. אתם יכולים להתקשר אליו לטלפון מס' 352-0452 (818).

(סוף הדרשה)
בכל שבוע תוכלו לקרוא באינטרנט את דרשותיו של ד"ר היימרס
בכתובת www.sermonsfortheworld.com.
לחצו על "דרשות בעברית".

הדרשות הכתובות אינן מוגנות בזכויות יוצרים. ניתן להשתמש בהן ללא רשותו של ד"ר היימרס. לעומת
זאת, הדרשות המצולמות של ד"ר היימרס וכל שאר הדרשות המצולמות מהקהילה שלנו מוגנות בזכויות
יוצרים, וניתן להשתמש בהן ברשות בלבד.

מתאר

סדר ונימוק בתפילה – חלק א'

ORDER AND ARGUMENT IN PRAYER – PART I

מאת מר ג'ון סמואל קייגן

"מי יתן ידעתי ואמצאהו! אבוא עד תכונתו! אערכה לפניו משפט, ופי אמלא תוכחות" (איוב כ"ג 3-4).

I.   דבר ראשון, תפילה רצינית היא מסודרת – מאורגנת, בראשית י"ח 27;
עברים ד' 16; מתי ו' 11; לוקס י"א 5; בראשית י"ז 18; מתי ו' 7.

II. דבר שני, בתפילה רצינית יש נימוקים – סיבות, בראשית י"ח 23-25;
מלאכי ג' 6; עברים י"ג 8; מלכים א' י"ח 36-37; מלכים ב' ב' 14;
שמואל ב' ז' 24-29; רומים ג' 4; דברים ז' 9.