מידי שנה מגיעות הדרשות הכתובות והמצולמות שב-www.sermonsfortheworld.com ל-1,500,000 מחשבים ב-221 מדינות. מאות אחרים צופים בדרשות הוידאו ביו-טיוב, ומהר מאוד עוזבים את יו-טיוב, בגלל שכל דרשה מצולמת מפנה אותם לאתר שלנו. יו-טיוב מפנה את האנשים לאתר שלנו. מידי חודש הדרשות הללו מתורגמות ל-46 שפות ומגיעות ל-120,000 מחשבים. הדרשות הכתובות אינן מוגנות בזכויות יוצרים, כך שניתן להשתמש בהן ללא רשותנו.
כדי לראות כיצד התרומה החודשית שלכם תוכל לעזור לנו בעבודה הגדולה של הפצת הבשורה לכל העולם, כולל העולם המוסלמי וההינדואיסטי, לחצו כאן בבקשה.
בכל פעם שאתם כותבים לד"ר היימרס, תמיד ציינו באיזו מדינה אתם מתגוררים, אחרת הוא לא יוכל לענות לכם. כתובת האימייל של ד"ר היימרס היא rlhymersjr@sbcglobal.net.
הסיבה למה הכנסיות רדומות וקרירות (כנסיות אחרית הימים – חלק א') מאת ד"ר ר"ל היימרס, הבן דרשה במשכן הבפטיסטי של לוס אנג'לס "ולא יבינו כל רשעים, והמשכלים יבינו" (דניאל י"ב 10). |
בפרק י"ב של ספר דניאל ישנם מספר נבואות לגבי סוף העולם. בפסוק אחד קוראים על עת הצרה הגדולה. בפסוק השני נאמר לנו על לקיחת הנוצרים האמיתיים, ותחיית הארורים. בפסוק ארבע נחזית תנודה ברחבי העולם בזמן "עת קץ.” בפסוקים חמש עד שבע נאמר לנו על שלוש וחצי השנים האחרונות של עת הצרה. אך פסוקים שמונה ותשע גם הם די מעניינים. הביטו שם. הנביא אמר,
"ואני שמעתי ולא אבן, ואמרה אדני מה אחרית אלה? ויאמר, לך דניאל כי סתמים וחתמים הדברים עד עת קץ" (דניאל י"ב 8, 9).
הסתכלו למעלה, בבקשה.
למרות שדניאל היה עד למאורעות עתידיים אלה, הוא לא הבין את פשר הכל. אלוהים הזכיר לו שכל הדברים האלה יתרחשו בעת הקץ, אך יהיו סתומים עד אז. אז, בזמן "עת הקץ" – "ותרבה הדעת" (דניאל י"ב 4). ד"ר ג' ורנון מקגי אמר, "אני מאמין שמדובר כאן בדעת נבואית" (דרך המקרא, תומאס נלסון, 1982, כרך 3, עמ' 605; הערה על דניאל י"ב 4).
אני חושב שד"ר מקגי צדק באופן כללי. דעת הנבואה המקראית לא נאורה על ידי רוח הקודש עד המחצית השניה של המאה התשע עשרה. כפי שאלוהים אמר לדניאל, "כי סתמים וחתמים הדברים עד עת הקץ" (דניאל י"ב 9). הטפה על נבואה מקראית היתה פופולרית מאוד בקרב נוצרים שמרנים במשך רוב המאה העשרים, כאשר עברנו אל עת הקץ. עוד דבר, וזה מעניין, הוא שלימוד הנבואה המקראית החלה לצאת מהאופנה בשנות השמונים. היום בקושי שומעים דרשה על נבואה בכנסיות שלנו. אני מאמין שהאירועים הללו ניתנו בפרק י"ב של דניאל. דניאל התבשר שדעת נבואה מקראית תרבה "בעת הקץ." אבל אז נאמר לו,
"...והרשיעו רשעים, ולא יבינו כל רשעים, והמשכלים יבינו" (דניאל י"ב 10).
ד"ר מקגי מסר את ההערות האלה,
"ולא יבינו כל רשעים" מתייחס לאדם הטבעי. "כי האדם הטבי לא יקבל את דברי רוח אלוהים: כי אלה שטות בשבילו: לא יוכל לדעת אותם גם, כי אלה נבחנים ברוח" (ראשונה לקורינתים ב' 14).
"והמשכלים יבינו." "כאשר הוא, רוח האמת, יבוא, ידריך אתכם בכל אמת: כי לא ידבר על עצמו, אלא את מה שישמע, את זה ידבר: ויראה לכם את הדברים אשר לבוא" (יוחנן ט"ז 13).
(ד"ר ג' ורנון מקגי, שם).
זאת אחת הסיבות שבגללה יש מעט הטפה על נבואה בכנסיות שלנו היום. זה בגלל שרבים מהמטיפים שלנו לא באמת הומרו – אז עיניהם סגורות לגבי הנושא החשוב ביותר הזה. המבוגרים יותר היו יותר רוחניים. אבל נראה לי שמספר רב מהמטיפים הצעירים שלנו הם כה בשריים, רבים מהם כלל לא נולדו מחדש. לכן יש לנו כה מעט דרשות על נבואה מקראית בעשרים וחמש שנים האחרונות. זאת בושה גדולה. כפי שהסגן שלי ד"ר קגן אומר, "בזמן שאותן נבואות מתגשמות, הדרשנים הצעירים יותר הפסיקו לדבר על נבואה כמעט לגמרי." מתי בפעם האחרונה שמעתם דרשה שכולה עוסקת בנבואה המקראית? ד"ר קריזוול איננו! ד"ר מקגי איננו! ד"ר מ"ר דהאן איננו! עכשיו כל מה שאנו שומעים זה מזון, שמאכילים בכפית אנשים רכים המפחדים ממחלוקת ולא אומרים לאנשים את מה שהם צריכים לשמוע! בילי גרהם היום בן 95. כבר לא תשמעו אותו מטיף על נבואה שוב. אני לא הסכמתי עם בילי גרהם אודות "החלטיות," אבל לא כך בנוגע לנבואה מקראית. בשנת 1965 הוא כתב ספר קולע באמת על נבואה מקראית בשם, עולם בוער (דאבלדיי וקומפאני). בספר זה בילי גרהם תיאר את אחרית הימים,
ישוע אמר שיהיה דור בעתיד עם תכונות מסוימות כך לסמן את קרבת הקץ. במילים אחרות, יהיה "דור X" מתישהו... אז כל האותות יצטלבו... אלה אשר להם לבבות שצורתם נהפכה על ידי ישוע המשיח, אשר שכלם נאור על ידי רוח הקודש, יוכלו להתרשם מאותות ביום ההוא ולהזהיר את בני האדם כפי שעשה נח. היום נראה שאותות אלה אכן מצטלבים לראשונה מאז שמשיח עלה שמיימה (ד"ר בילי גרהם, עולם בוער, דאבלדיי וקומפאני, 1965, עמ' 216).
כעת רואים אנו אותות כאלה סביבנו כל יום. ודאי שזהו דור ה-X. ודאי שזהו "עת הקץ." אך אין אנו שומעים רבות על כך בכנסיות שלנו! אני משוכנע שהסיבה היא בעיקר בשריות רבים מאנשי הכנסיה היום.
ולא יבינו כל רשעים, והמשכלים יבינו" (דניאל י"ב 10).
להלן כמה אותות שניתנו במקרא לגבי כנסיות אחרית הימים.
I. ראשית, המקרא מנבא את הכנסיות הרדומות בעת הקץ.
עליכם להבין שהברית החדשה נותנת שתי תמונות בו-זמנית לכנסיות בעת הקץ. למשל, נאמר לנו כי "תרבה ההפקרות" במתי כ"ד 12. והמצב הזה יתקיים באותו זמן שהבשורה "תוכרז בכל העולם לעדות לכל הגויים ואחרי כן יבוא הקץ" (מתי כ"ד 14). בספר התגלות אנו רואים את "הזונה הגדולה" של הכנסיה הכופרת באותו זמן של ההתעוררות הגדולה בעת הצרה, בהתגלות ז' 4-17.
אמש ראיתי וידיאו מאוד אינפורמטיבית על הגדילה המפוצצת של נצרות בדרום אפריקה ("נצרות אפריקנית עולה: פיצוץ הנצרות באפריקה," בהפקתו של הבמאי ד"ר ג'יימס אולט). תיאולוג שחור אחד בתכנית, הראה שנצרות בצפון לקו המשווה מתדרדרת, כאשר בדרום, ובסין, ישתמיחה מרשימה. ניתן להסביר זאת בדרך אחרת בכך שהנצרות קרה וגוססת בעולם המפותח (אירופה, אמריקה, וכ"ו) כאשר זו חיה וצומחת במדינות העולם השלישי העולות. ודאי שיש תורות שקר בחלק מהכנסיות הללו, אבל זה תמיד קורה בזמנים של התעוררות.
אבל אנו מתמקדים באירופה ואמריקה בדרשה הזאת. וזה חשוב בגלל שרוב העולם עוד מסתכל אלינו ומצפה מאיתנו להיות מופת לנצרות – למרות, בעצם, שאף רבים מן הכנסיות הטובות שלנו צללו לדרגה נמוכה לאודיקאית. אני מבין שחלק מהאנשים לא יבינו זאת בגלל, כפי שהטקסט אומר,
"ולא יבינו כל הרשעים, והמשכלים יבינו" (דניאל י"ב 10).
הדרשה על הר הזיתים של המשיח ניתנה בתגובה לשאלות התלמידים, "איזה אות תינתן לבואך וקץ העולם?" (מתי כ"ד 3). שארית מתי כ"ד, וכל מתי כ"ה ניתנו על ידי המשיח כתגובה לשאלות הללו, "איזה אות תינתן לבואך וקץ העולם?" אז במתי כ"ה 1-13 הוא מסר את "משל העלמות החכמות והשוטות."
אני משוכנע שמשל זה מדבר באופן נבואי על מצב הכנסיות בצד שלנו של העולם. עשר העלמות הן הכנסיות. "חמש מהן השכילו, וחמש היו כסילות" (מתי כ"ה 2). ג'ון נלסון דרבי (1800-1882) אמר שעשר העלמות אינן מתייחסות לכנסיה, אלא אל עם ישראל. אבל הוא טעה. משל זה נתפס כהתייחסות לכנסיות לאורך תולדות הנצרות, על ידי כמעט כל הפרשנים הגדולים ואף אבות הכנסיה מתחילת הנצרות.
מה מספר לנו המשל על הכנסיות שלנו? זה אומר,
"כיון שהתמהמה החתן נמנמו כולן ונרדמו" (מתי כ"ה 5).
ד"ר מקגי אמר, "שימו לב גם הכסיולות והמשכילות ישנו. ההבדל היה שחלקן היתה להן רוח הקודש (משול על ידי השמן) וחלקן לא – כי לא היו מאמינות אמיתיות" (ד"ר ג' ורנון מקגי, דרך המקרא, תומאס נלסון מוציאים לאור, 1983, כרך 4, עמ' 135; הערה על מתי כ"ה 5).
אז, ד"ר מקגי אמר שחצי נושעו וחצי אבדו. זאת התמונה הכללית לכנסיות שלנו במערב היום. אלה הן ערבוביה של נושעים ואובדים. אבל רגע! המשיח אמר,
"כולן נמנמו ונדרמו" (מתי כ"ה 5).
כולן ישנו – גם הנושעים וגם האובדים! כך כתוב!
איזה תיאור לכנסיות שלנו בימים הרשעים האלה! שימו לב שזה היה לילה כאשר הכנסיות נרדמו, "בחצות" (מתי כ"ה 6). אני הייתי עד ראיה להתעוררות דווקא מאוחר בלילה. לד"ר טוזר יש מאמר על כך שנקרא "לידה אחר חצות." למה אין התעוררות היום בכנסיות שלנו? אפשר שיש לכך קשר לזה שהכנסיות סוגרות את אסיפות הערב שלהן בראשון בלילה? ההתעוררות הרחבה האחרונה בעולם המערבי התרחש מאוחר בלילה באי לויאס בסקוטלנד, שנת 1949 – מאוחר בלילה! בסין "כנסיות הבית" תמיד נפגשות מאוחר בלילה. זאת סיבה אחת למה הן חיות עם התעוררות! אבל הכנסיות שלנו כאן לעתים תכופות למדי נסגרות ברביעי וגם בראשון. לאונרד רייבנהיל אמר, "דוקטרינה טובה הרדימה את מרבית המאמינים... דרשה בלי טעויות בשפה צחה ופרשנות מדויקת יכולה להיות חסרת טעם בפה כמו חול... אנו זקוקים לכנסיה טבולה באש... כנסיה בוערת אשר תמשוך את העולם, כך שמתוכה ישמעו את קול אלוהים חיים" (לאונרד רייבנהיל, מדוע התעוררות מתעכבת, חברת ביתאני, 1979, עמ' 106).
אך לא כך בכנסיות שלנו היום.
"כולן נמנמו ונדרמו" (מתי כ"ה 5).
אלוהים יעזור לנו! המשיח אומר לנו, כאן במערב,
"אני יודע את מעשיך שלא קר אתה ולא חם. מי יתן והיית קר או חם. ובכן, מפני שאתה פושר ולא חם ולא קר, אני עתיד להקיא אותך מפי. מכיוון שאתה אומר 'עשיר אני, עשרתי ולא חסר לי כלום' ואינך יודע שאתה האומלל והמסכן, עני ועיוור וערום, אנכי מציע לך לקנות ממני זהב צרוף באש למען תעשיר, ובגדים לבנים למען תתלבש ולא תראה בושת ערוותך, וקילורית למשוח את עיניך למען תראה" (התגלות ג' 15-18).
"לא יבינו כל רשעים, והמשכלים יבינו" (דניאל י"ב 10).
II. שנית, המקרא מנבא את חוסר האהבה הנוצרית בכנסיות של עת הקץ.
המשיח אמר, "מאחר שתרבה ההפקרות, תתקרר אהבת רבים" [אהבה מלשון "אגאפה" ביוונית]. אחד הסימנים של המשיח לכנסיות בעת הקץ זה זה.
הפסטור שלי לשנים רבות בכנסיה הסינית היה ד"ר טימותי לין. ד"ר לין אמר, "נוצרים עליהם לאהוב זה את זה... להאמין באדוננו זה דבר מחייב, ואהבת אחים זה גם מחייב... הכנסיה תחשוב בעת הקץ פעמיים גם שלוש פעמים על כך... נוכחות האל צלחה על הכנסיה הקדומה לא רק בגלל השליחים שנשלחו על ידי האל, אלא גם בגלל אהבת האחים שם" (ד"ר טימותי לין, סוד צמיחת כנסיה, פסב"ס, 1992, עמ' 28, 29). המקרא אומר,
"אנחנו יודעים כי עברנו מן המוות אל החיים, שכן אוהבים אנחנו את אחינו איש אשר אינו אוהב נשאר במוות" (ראשונה ליוחנן ג' 14).
"בגלל שההפקרות [העדר חוק] תרבה, תתקרר אהבת רבים [אהבה מלשון "אגאפה" – אהבה נוצרית]" (מתי כ"ד 12).
אחת הסיבות לכך שיש קרירות וחוסר אהבה בכנסיות שלנו זו בגלל שחברי כנסיה בכלל לא נושעו. "אוהבים אנחנו את אחינו איש אשר אינו אוהב נשאר במוות" (ראשונה ליוחנן ג' 14). ד"ר מקגי אמר על מתי כ"ד 12, "כאשר תרבה ההפקרות אהבת רבים תתקרר, וזה יהיה נכון עוד יותר בעת הקץ" (שם, עמ' 127; הערה על מתי כ"ד 12). ד"ר לין אמר, "שהכנסיה בעת הקץ תחשוב פעמיים גם שלוש פעמים על כך" (שם).
דלתות הכנסיות נסגרות במהרה בתום האסיפות לרוב. האנשים מקבלים הזדמנויות מעטות בכלל להכיר זה את זה, ומעטות יותר לאהוב זה את זה! כה רבים בכנסיות שלנו כלל לא נושעו – אז ההפקרות (העדר חוק) תרבה, והנוצרים האמיתיים מדוכאים ומאבדים את אהבתם זה לזה. וד"ר לין אמר, "הכנסיה תחשוב בעת הקץ גם שלוש פעמים על דבר זה" (שם).
"לא יבינו כל רשעים, והמשכילים יבינו" (דניאל י"ב 10).
ד"ר ג'ון פ' וולוורד, פרשן מכובד מאוד על נבואה, אמר שאחד "מסימני עת הקץ" זהו,
יותר רשע ואובדן אהבה נחרצת. ישוע אמר "בגלל שתרבה ההפקרות, אהבת רבים תתקרר" (מתי כ"ד 12). זה יתרחש בעקבות תורת שקר [כולל "החלטיות," אשר מלאה את הכנסיות באובדים]. מסתמן בהחלט שרבים אשר מודאים את שם המשיח הנם בעולם ויש להם קנאה מעטה כלפי האדון. כמו הכנסיה הלאודיקאית בהתגלות ג'...
עליה אמר המשיח, "אקיא אתכם מפי," התגלות ג' 16 (ד"ר ג'ון פ' וולווורד, נבואות מקראיות משמעותיות, זונדרבן מוציאים לאור, 1991, עמ' 256).
"לא יבינו כל רשעים, והמשכלים יבינו" (דניאל י"ב 10).
אכן, רבים למדי בכנסיות שלנו באחרית הימים האלה רדומים ומנמנים במקום לבוא לכנסיה בערבי ראשון, ובערבים אחרים במשך השבוע. לרבים מהם אין התחברות ואהבת אחים כי רבים מהם כלל לא נושעו באמת. ועלי לצטט את ד"ר לין עוד פעם אחת. הוא היה מסכים לגמרי עם הדרשה הזאת. והוא לא היה רק פסטור סיני. הוא היה מלומד ממש. הוא לימד שפות שמיות לסטודנטים בוגרים באוניברסיטת בוב ג'ונס לפני שהגיע אל הכנסיה שלנו. יותר מאוחר הוא לימד בסימנר התיאולוגי טלבוט, ובסמינר האוונגלי טריניטי בדירפילד, אילינוי. בסוף השירות שלו היה נשיא הסמינר האוונגלי הסיני בטאיפיי, טאיוואן, לאחר נשיאותו של ד"ר ג'יימס הדסון טיילור השלישי. לגבי הדברים שאני אומר בדרשה זו, ד"ר לין אמר, "הכנסיה בעת הקץ תחשוב גם שלוש פעמים לגבי דבר זה."
"לא יבינו כל הרשים, והמשכלים יבינו" (דניאל י"ב 10).
אלה הם אחרית הימים. בקרוב יהיה מאוחר מדי להיוושע. המקרא מזהיר על כך שוב ושוב. המועד הבטוח הבלעדי להיוושע זה עכשיו. אני מתחנן בפניכם לבוא אל ישוע כאשר נותר עוד זמן. אני מתחנן שתביטו אליו, זה אשר היה תלוי על הצלב בסבל רב, ושפך דמו לטהר אתכם מחטאיכם. אל תתעכבו. בואו אליו ובטחו בו, כעת, הערב!
אם רוצים אתם לדבר עמנו על בטוח בישוע, אנא קומו כעת ממושבכם ולכו לגב האולם הזה. ד"ר קגן יקח אתכם למקום שקט שם תוכלו לדבר ולהתפלל. אם תרצו להיות נוצרי אמיתי, אנא לכו לגב האולם עכשיו. ד"ר צ'אן, בבקשה תתפלל שמישהו יבטח בישוע ויוושע הערב. אמן.
(סוף הדרשה)
ניתן לקרוא את הדרשות של ד"ר היימרס כל שבוע באינטרנט
באתר www.realconversion.com לחצו על "דרשות בעברית".
You may email Dr. Hymers at rlhymersjr@sbcglobal.net, (Click Here) – or you may
write to him at P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Or phone him at (818)352-0452.
דרשות אלה אינן בזכויות שמורות. ניתן להשתמש בהן בלי רשות של ד"ר היימרס. אולם, כל הדרשות של
ד"ר היימרס המצולמות הינן בזכויות שמורות ואפשר להשתמש בהן רק עם ברשות.
קריאה מהמקרא לפני הדרשה על ידי מר אייבל פרודהום: מתי כ"ה 1-13.
שירת סולו לפני הדרשה על ידי מר בנימין קינסד גריפית:
"הלוואי שכולנו נהיה מוכנים" (מאת לארי נורמן, 1947-2008).
מתאר הסיבה למה הכנסיות רדומות וקרירות (כנסיות אחרית הימים – חלק א') מאת ד"ר ר"ל היימרס, הבן "לא יבינו כל הרשעים, והמשכלים יבינו" (דניאל י"ב 10). (דניאל י"ב 8, 9, 4; ראשונה לקורינתים ב' 14; יוחנן ט"ז 13) I. ראשית, המקרא מנבא את רדימותה של כנסיות עת הקץ, II. שנית, המקרא מנבא את העדר האהבה הנוצרית בכנסיות עת הקץ, |