Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .




Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΔΡ ΤΖΟΝ ΣΑΝΓΚ

(ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΜΕΣΟΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ)
THE REAL CONVERSION OF DR. JOHN SUNG
(A SERMON GIVEN AT THE CHINESE MID-AUTUMN FESTIVAL)
(Greek)

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες
Κυριακή πρωί, 23 Σεπτεμβρίου 2018
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Morning, September 23, 2018

“Ἐπειδή τί θέλει ὠφελήσει τὸν ἄνθρωπον, ἐὰν κερδήσῃ τὸν κόσμον ὅλον καὶ ζημιωθῇ τὴν ψυχήν αὑτοῦ;” (Μάρκον η΄. 36).


Η 4η Ιουνίου 2018 σηματοδότησε την εικοστή ένατη επέτειο της “Σφαγής της πλατείας Τιενανμέν”. Για έξι εβδομάδες το 1989, χιλιάδες Κινέζοι φοιτητές διαδήλωσαν ειρηνικά, ζητώντας περισσότερη ελευθερία σκέψης. Τότε, τις πρώτες πρωινές ώρες της 4ης Ιουνίου, ο στρατός της κυβέρνησης άνοιξε πυρ εναντίον των άοπλων διαδηλωτών, σκοτώνοντας χιλιάδες και αφήνοντας χιλιάδες περισσότερους τραυματίες. Ο Χονγκ Γιουτζιγιάν (Hong Yujian) παρακολούθησε τη βία που εκτυλισσόταν στο Πεκίνο από την τηλεόραση όταν ήταν φοιτητής ανταλλαγής στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας. Είπε ότι η Σφαγή της πλατείας Τιενανμέν τον έκανε να αμφισβητήσει την ελπίδα του στην επιστήμη και την πολιτική, και τον οδήγησε να γίνει Χριστιανός.

Λέει ότι η σφαγή στην Τιενανμέν βοήθησε τον ίδιον μαζί με άλλους να δουν την αμαρτία τους και την ανάγκη τους για τον Χριστό: “Νομίζω ότι ο Θεός το χρησιμοποίησε για να προετοιμάσει την καρδιά του κινεζικού λαού” (Περιοδικό World, 6 Ιουνίου 2009, σελ. 38 ).

“Όλα για τον Ιησού.” Ψάλλετε το ρεφραίν!

Όλα για τον Ιησού, όλα για τον Ιησού! Όλες οι μέρες μου και όλες οι ώρες μου,
Όλα για τον Ιησού, όλα για τον Ιησού! Όλες οι μέρες μου και όλες οι ώρες μου.
   (“All For Jesus” της Mary D. James, 1810-1883).

Το περιοδικό World είπε:

Ο ρυθμός ανάπτυξης του Χριστιανισμού στην Κίνα είναι εκπληκτικός τα τελευταία 20 χρόνια. Οι ειδικοί αναφέρουν ταχεία αστικοποίηση και έναν αυξανόμενο αριθμό σημαντικών διανοούμενων που δέχονται τον Χριστό (ibid.).

Το 1949, όταν οι Κομμουνιστές κατέλαβαν την Κίνα, υπήρχαν λιγότερο από 1 εκατομμύριο γηγενείς Κινέζοι Χριστιανοί. Σήμερα εκτιμάται ότι υπάρχουν πάνω από 160 εκατομμύρια Χριστιανοί στην Κίνα! Υπάρχουν σήμερα περισσότεροι Χριστιανοί που πηγαίνουν στην εκκλησία την Κυριακή στην Κίνα, από ό,τι υπάρχουν στην Αμερική, στον Καναδά, στη Μεγάλη Βρετανία και στην Αυστραλία μαζί! Ο Δρ. Κ. Λ. Κέιγκαν (Dr. C. L. Cagan), που είναι στατιστικολόγος, εκτιμάει ότι υπάρχουν τώρα περισσότερες από 700 μεταστροφές στον Χριστιανισμό κάθε ώρα, 24 ώρες την ημέρα, στην Κίνα. “Όλα για τον Ιησού.” Ψάλλετε ξανά το ρεφραίν!

Όλα για τον Ιησού, όλα για τον Ιησού! Όλες οι μέρες μου και όλες οι ώρες μου,
Όλα για τον Ιησού, όλα για τον Ιησού! Όλες οι μέρες μου και όλες οι ώρες μου.

Η ιστορία του Χριστιανισμού στην Κίνα θα έπρεπε να ενδιαφέρει τους Χριστιανούς παντού. Το σύγχρονο ιεραποστολικό κίνημα στην Κίνα ξεκίνησε με τον Ρόμπερτ Μόρισον (Robert Morrison) (1782-1834). Ο Μόρισον απεστάλη στην Κίνα από την Ιεραποστολική Οργάνωση του Λονδίνου (London Missionary Society) το 1807. Με τη βοήθεια του συναδέλφου του, του Ουίλιαμ Μιλν (William Milne), μετέφρασε ολόκληρη τη Βίβλο στα Κινέζικα μέχρι το 1821. Κατά τη διάρκεια των 27 χρόνων στην Κίνα ελάχιστοι Κινέζοι βαφτίστηκαν – αλλά όλοι τους παρέμειναν πιστοί Χριστιανοί. Η κινεζική μετάφραση της Βίβλου του Μόρισον, και η εκτύπωση άλλων ευαγγελικών κειμένων, αποτέλεσαν το θεμέλιο του ευαγγελικού Χριστιανισμού στην Κίνα.

Το 1853 ένας Άγγλος γιατρός, ο Τζέιμς Χάτσον Τέιλορ (James Hudson Taylor), ταξίδεψε για την Κίνα. Το 1860 ίδρυσε την Ιεραποστολή Κινεζικής Ενδοχώρας (China Inland Mission), γνωστή τώρα ως Υπερθαλάσσια Ιεραποστολική Κοινωνία (Overseas Missionary Fellowship). Οι συνεργάτες του Δρ Τέιλορ εξάπλωσαν τελικά τον Χριστιανισμό σε ολόκληρο το εσωτερικό της Κίνας. Ο Χάτσον Τέιλορ πέθανε στο Τσανγκσά το 1905.

Το 1901 γεννήθηκε ο Τζον Σανγκ (John Sung). Έγινε γνωστός ως ο σπουδαιότερος ευαγγελιστής στην ιστορία της Κίνας. Χιλιάδες απ' αυτούς που μεταστράφηκαν από το κήρυγμά του παρέμειναν πιστοί στον Χριστό ακόμη κι όταν πήραν την εξουσία οι Κομμουνιστές το 1949. Τα τελευταία 60 χρόνια ο αριθμός των Χριστιανών στην Κίνα έχει αυξηθεί σε τεράστιο βαθμό στη μεγαλύτερη πνευματική αναζωπύρωση του Χριστιανισμού στη σύγχρονη ιστορία. Σήμερα το πρωί θα σας πω την αξιοθαύμαστη ιστορία του Δρ Τζον Σανγκ. Θα ξεκινήσω δίνοντας ένα σχεδιάγραμμα της ζωής του από τον Δρ Έλτζιν Σ. Μόγιερ (Dr. Elgin S. Moyer).

Ο Τζον Σανγκ (1901-1944), ήταν εθνικώς γνωστός Κινέζος ευαγγελιστής, γεννημένος στην πόλη Χίνγκουα, στο Φουκιέν της Κίνας, γιος ενός Μεθοδιστή ποιμένα. (Είχε μια ψευδή “μεταστροφή” στην ηλικία των περίπου εννέα ετών.) Ήταν λαμπρός φοιτητής που μελέτησε στο Πανεπιστήμιο Ουέσλιαν, στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο, και στο Θεολογικό Σεμινάριο Γιούνιον. Έλαβε διδακτορικό πτυχείο στη χημεία. Επέστρεψε στην Κίνα για να κηρύξει το Ευαγγέλιο αντί του να διδάξει την επιστήμη. Πέρασε δεκαπέντε χρόνια κηρύττοντας το Ευαγγέλιο σε ολόκληρη την Κίνα και τις γύρω χώρες με εξαιρετική δύναμη και επιρροή (Elgin S. Moyer, Ph.D., Who Was Who in Church History, Moody Press, 1968 edition, p. 394).

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

ΤΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΩΡΑ.
ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟ WWW.SERMONSFORTHEWORLD.COM.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΥΜΠΙ ΜΕ ΤΗ ΛΕΞΗ “ΕΦΑΡΜΟΓΗ”.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ.

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

“Όλα για τον Ιησού.” Ψάλλετέ το ξανά!

Όλα για τον Ιησού, όλα για τον Ιησού! Όλες οι μέρες μου και όλες οι ώρες μου,
Όλα για τον Ιησού, όλα για τον Ιησού! Όλες οι μέρες μου και όλες οι ώρες μου.

Αυτή ήταν μία σύντομη εικόνα της ζωής του Δρ Τζον Σανγκ. Δεν πιστεύω ότι μεταστράφηκε στην ηλικία των εννέα. Πιστεύω ότι μεταστράφηκε τον Φεβρουάριο του 1927.

Ο ίδιος ο Δρ Σανγκ είπε ότι δεν είχε μεταστραφεί μέχρι που πέρασε μια πνευματική κρίση στην Αμερική στην ηλικία των 26 ετών. Όταν ήταν εννιά ετών, έγινε μία πνευματική αναζωπύρωση στη Χίνγκουα. Μέσα σε έναν μήνα υπήρχαν περίπου 3.000 μαρτυρίες πίστεως στον Χριστό. Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής άκουσε ένα μήνυμα επάνω στον “Ιησού στον κήπο της Γεθσημανής”. Ο κήρυκας μίλησε για την αντίθεση των κοιμισμένων μαθητών σε σύγκριση με τον ατρόμητο Ιησού. Πολλοί άνθρωποι έκλαψαν από θλίψη στο τέλος του κήρυγματος. Μεταξύ αυτών που πενθούσαν ήταν ο Τζον Σανγκ, ο εννιάχρονος γιος ενός Κινέζου Μεθοδιστή ιεροκήρυκα. Φαίνεται ότι ο Τζον Σανγκ “αφιέρωσε” τη ζωή του στον Χριστό, αλλά δεν ήταν πραγματικά μεταστραμμένος εκείνη την εποχή. Όπως κι ο πρώην ποιμένας μου στην Κινεζική Βαπτιστική Εκκλησία, o Δρ Τίμοθι Λιν (Dr. Timothy Lin) (ο πατέρας του οποίου ήταν επίσης ιεροκήρυκας), ο Τζον Σανγκ άρχισε να κηρύττει και να βοηθάει τον πατέρα του από την ηλικία των δεκατριών. Αλλά ξανά, όπως κι ο Δρ Λιν, δεν είχε βιώσει ακόμα μια πραγματική μεταστροφή. Ο John Sung ήταν επιμελής μαθητής και τελείωσε το λύκειο στην κορυφή της τάξης του. Την εποχή εκείνη έγινε γνωστός ως “ο μικρός ποιμένας”. Αλλά παρά όλον τον ζήλο και όλες τις δραστηριότητές του, η καρδιά του δεν ήταν πλήρως ικανοποιημένη. Το έργο που έκανε στη διακονία το περιέγραψε ως “θεαματικό σαν το μπλε του φτερού της αλκυόνης, άφθονο σαν καλοκαιρινό φύλλωμα, αλλά χωρίς ούτε ένα κόψιμο φρέσκου καρπού για προσφορά στον Κύριο Ιησού” (Leslie T. Lyall, A Biography of John Sung, China Inland Mission, 1965 edition, p. 15).

Το 1919, ο Σανγκ, στην ηλικία των 18 ετών, αποφάσισε να πάει στην Αμερική, και έγινε δεκτός στο πανεπιστήμιο Ουέσλιαν του Οχάιο με δωρεάν δίδακτρα. Ξεκίνησε ένα προ-ιατρικό και προ-θεολογικό πρόγραμμα σπουδών, αλλά παραιτήθηκε από τα προ-θεολογικά μαθήματα και αποφάσισε να ειδικευτεί στα μαθηματικά και στη χημεία. Πήγαινε στην εκκλησία τακτικά και οργάνωνε ευαγγελιστικές ομάδες μεταξύ των φοιτητών. Αλλά κατά τη διάρκεια του τελευταίου του εξαμήνου άρχισε να παραμελεί τη μελέτη της Βίβλου και την προσευχή, και αντέγραψε σε μία από τις εξετάσεις του. Αποφοίτησε το 1923 με άριστα, ως ένας μεταξύ τεσσάρων φοιτητών που τελείωσαν στην κορυφή μίας τάξης τριακοσίων ατόμων. Του απονεμήθηκε ένα χρυσό μετάλλιο και ένα χρηματικό έπαθλο για τη φυσική και τη χημεία. Εκλέχτηκε στην Αδελφότητα ΦΒΚ, μια αποκλειστική κοινωνία κορυφαίων μελετητών, και έλαβε ένα χρυσό κλειδί, σημάδι μεγάλης διάκρισης στην ευρυμάθεια.

Εκείνον τον καιρό, του προσφέρθηκαν υποτροφίες από πολλά πανεπιστήμια, συμπεριλαμβανομένου του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. Δέχτηκε μία υποτροφία για μεταπτυχιακό στην επιστήμη στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο. Πήρε αυτό το πτυχίο σε εννέα μόλις μήνες! Στη συνέχεια του δόθηκε υποτροφία για να μελετήσει ιατρική στο Χάρβαρντ. Του δόθηκε κι άλλη προσφορά για σπουδές σε θεολογικό σεμινάριο. Ένιωθε ότι έπρεπε να μελετήσει θεολογία, αλλά η φήμη που είχε κερδίσει του σταματούσε την επιθυμία να γίνει κήρυκας. Αντ' αυτού ξεκίνησε ένα διδακτορικό πρόγραμμα στη χημεία στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο. Ολοκλήρωσε το διδακτορικό του σε μόλις είκοσι ένα μήνες! Έτσι έγινε ο πρώτος Κινέζος που κέρδισε διδακτορικό δίπλωμα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η εφημερίδα τον περιέγραψε ως τον “πιο διάσημο φοιτητή στο Οχάιο”. “Αλλά βαθιά στην καρδιά του δεν υπήρχε ειρήνη. Εμφανίστηκε μια αυξανόμενη πνευματική αναταραχή σε περιόδους βαθιάς κατάθλιψης” (Lyall, ibid., p. 22).

Την εποχή εκείνη επηρεάστηκε από τη φιλελεύθερη θεολογία, και τη διδασκαλία του “κοινωνικού ευαγγελίου”. Η φιλελεύθερη θεολογία διδάσκει ότι ο Ιησούς ήταν ένα ευγενές παράδειγμα, αλλά όχι Σωτήρας. Μου φαίνεται πως ο Τζον Σανγκ έβλεπε τον Ιησού μόνο ως “ευγενές παράδειγμα” όταν ήταν εννέα ετών, και γι' αυτό είχε τότε ψευδή μεταστροφή. Αλλά ο Θεός ακόμα τον καλούσε. Ένα βράδυ, καθώς καθόταν μόνος, του φάνηκε πως άκουσε τη φωνή του Θεού να του λέει: “Ἐπειδή τί θέλει ὠφελήσει τὸν ἄνθρωπον, ἐὰν κερδήσῃ τὸν κόσμον ὅλον καὶ ζημιωθῇ τὴν ψυχήν αὑτοῦ;”

Την επόμενη μέρα είχε μια συνομιλία με έναν φιλελεύθερο Μεθοδιστή καθηγητή. Είπε στον καθηγητή ότι αρχικά είχε έρθει στην Αμερική για να σπουδάσει θεολογία. Ο καθηγητής του είπε να πάει στη Νέα Υόρκη για να μελετήσει θρησκεία στο εξαιρετικά φιλελεύθερο Θεολογικό Σεμινάριο Γιούνιον (Union Theological Seminary). Με ελάχιστο δισταγμό, αποφάσισε να πάει. Στο Σεμινάριο Γιούνιον του δόθηκε πλήρης υποτροφία και γενναιόδωρο επίδομα διαβίωσης. Αργότερα είπε ότι δεν ενδιαφερόταν για τη διακονία του Ευαγγελίου, αλλά ήθελε μόνο να μελετήσει θεολογία για έναν χρόνο για να ευχαριστήσει τον πατέρα του, και στη συνέχεια να επιστρέψει σε μια επιστημονική σταδιοδρομία. Η καρδιά του ήταν γεμάτη ταραχή και σκοτάδι.

Το φθινόπωρο του 1926 ο Δρ Τζον Σανγκ εγγράφηκε στο Θεολογικό Σεμινάριο Γιούνιον. Ο εξαιρετικά φιλελεύθερος Δρ Χένρι Σλόαν (Dr. Henry Sloane) είχε μόλις γίνει πρόεδρος του σεμιναρίου. Μεταξύ των καθηγητών ήταν ο σκληροπυρηνικά φιλελεύθερος Δρ Χάρι Έμερσον Φόσντικ (Dr. Harry Emerson Fosdick), συγγραφέας πολλών βιβλίων εναντίον του Βιβλικού Χριστιανισμού. Έγραψε βιβλία όπως “Η σύγχρονη χρήση της Βίβλου/The Modern Use of the Bible” και “Η ανθρώπινη φύση του Κυρίου/The Manhood of the Master”. Η πιο διάσημη ομιλία του Φόσντικ ήταν το “Να κερδίσουν οι Φονταμενταλιστές;” (1922). Ο Φόσντικ κήρυττε κατά της ανάστασης του Χριστού και κατά της αλήθειας της Βίβλου κάθε εβδομάδα στο ραδιοφωνικό του πρόγραμμα. Το σεμινάριο προωθούσε την κριτική της Βίβλου και την απόρριψη της ευαγγελικής θεολογίας. “Οτιδήποτε μέσα στη Βίβλο που δεν μπορούσε να εξηγηθεί επιστημονικά απορριπτόταν ως ανάξιο πίστης! Η Γένεση θεωρούταν μη-ιστορική και η πίστη στα θαύματα μη-επιστημονική. Ο ιστορικός Ιησούς παρουσιαζόταν ως ένα ιδανικό που έπρεπε να μιμηθεί, αλλά η αντικαταστατική αξία του θανάτου Του επάνω στον Σταυρό, και η σωματική Του ανάσταση απορριπτόντουσαν. Η προσευχή θεωρούταν χάσιμο χρόνου. Αν κάποιος διαφωνούσε με αυτές τις απόψεις γινόταν αντικείμενο λύπης ή χλευασμού” (Lyall, ibid., pp. 29-30).

Ο Δρ Σανγκ βυθίστηκε στη μελέτη της φιλελεύθερης θεολογίας με όλες τις δυνάμεις της διάνοιας του. Κατά τη διάρκεια εκείνου του έτους πήρε υψηλές βαθμολογίες, αλλά στράφηκε από τον Χριστιανισμό καθώς μελετούσε τον Βουδισμό και τον Ταοϊσμό. Άρχισε να ψάλλει βουδιστικές γραφές όταν ήταν μόνος στο δωμάτιό του, ελπίζοντας ότι η αυταπάρνηση θα του έφερνε ειρήνη, αλλά αυτό δεν έγινε. Έγραψε: “Η ψυχή μου περιπλανιόταν σε μια έρημο.”

Η ζωή του έγινε ανυπόφορη. Έγραψε: “Δεν μπορούσα ούτε να κοιμηθώ ούτε να φάω... Η καρδιά μου ήταν γεμάτη με βαθύτατη δυστυχία.” Οι υπεύθυνοι του σεμιναρίου πρόσεξαν ότι βρισκόταν σε συνεχή κατάθλιψη.

Βρισκόταν σ' αυτήν τη συναισθηματική κατάσταση όταν πήγε με κάποιους άλλους φοιτητές για να ακούσει τον Δρ Α. Μ. Χάλντεμαν (Dr. I. M. Haldeman), τον φονταμενταλιστή, που πίστευε τη Βίβλο, που ήταν ποιμένας της Α΄ Βαπτιστικής Εκκλησίας της Νέας Υόρκης. Ο Δρ Χάλντεμαν ήταν γνωστός για το ότι είχε πει: “Αυτός που αρνείται την παρθενική γέννηση αρνείται τον Βιβλικό Χριστιανισμό.” Ο Δρ Χάλντεμαν ήταν σε σύγκρουση με τον Χάρι Έμερσον Φόσντικ και το Θεολογικό Σεμινάριο Γιούνιον. Ο Τζον Σανγκ πήγε να τον ακούσει να κηρύττει από περιέργεια. Αλλά ο Δρ Χάλντεμαν δεν κήρυξε εκείνη τη βραδιά. Αντ' αυτού, μία κοπέλα δεκαπέντε χρονών έδωσε τη μαρτυρία της. Διάβασε τις Γραφές και μίλησε για τον αντικαταστατικό θάνατο του Χριστού επάνω στον Σταυρό. Ο Σανγκ είπε ότι μπορούσε να νιώσει την παρουσία του Θεού μέσα στη συνάθροιση. Οι σύντροφοί του από το σεμινάριο κορόιδευαν και γελούσαν, αλλά ο ίδιος επέστρεψε για τέσσερις ακόμη διαδοχικές βραδιές ευαγγελιστικών συναθροίσεων. “Όλα για τον Ιησού.” Ψάλλετέ το ξανά.

Όλα για τον Ιησού, όλα για τον Ιησού! Όλες οι μέρες μου και όλες οι ώρες μου,
Όλα για τον Ιησού, όλα για τον Ιησού! Όλες οι μέρες μου και όλες οι ώρες μου.

Άρχισε να διαβάζει βιογραφίες ανθρώπων όπως ο Τζον Ουέσλι (John Wesley), ο Τζορτζ Ουίτφιλντ (George Whitefield), και άλλων μεγάλων ιεροκηρύκων, για να ανακαλύψει τη δύναμη που ένιωσε σ' εκείνες τις ευαγγελιστικές συναθροίσεις της Α΄ Βαπτιστικής Εκκλησίας. Κατά τη διάρκεια μίας τάξης στο σεμινάριο ένας καθηγητής μίλησε έντονα κατά του αντικαταστατικού θανάτου του Χριστού επάνω στον Σταυρό. Ο Τζον Σανγκ σηκώθηκε στο τέλος της διάλεξης και του απάντησε μπροστά στους έκπληκτους φοιτητές.

Επιτέλους, στις 10 Φεβρουαρίου 1927, βίωσε μια πραγματική μεταστροφή. “Είδε όλες τις αμαρτίες της ζωής απλωμένες μπροστά του. Αρχικά φαινόταν ότι δεν υπήρχε τρόπος να απαλλαχθεί από τις αμαρτίες του και ότι έπρεπε να πάει στην Κόλαση. Προσπάθησε να ξεχάσει τις αμαρτίες του, αλλά δεν μπόρεσε. Του τρύπησαν την καρδιά. Τότε γύρισε στην ιστορία του Σταυρού στο Κατά Λουκάν κεφάλαιο 23, και καθώς διάβαζε, η ιστορία ζωντάνεψε... ένιωσε ότι βρισκόταν εκεί κάτω από τον Σταυρού και παρακαλούσε να ξεπλυθεί από όλες τις αμαρτίες του με το πολύτιμο Αίμα του Χριστού... Συνέχισε να κλαίει και να προσεύχεται μέχρι τα μεσάνυχτα. Τότε του φάνηκε σαν να άκουσε μια φωνή που του είπε: ‘Υιέ μου, οι αμαρτίες σου συγχωρέθηκαν’, και ολόκληρο το φορτίο της αμαρτίας φάνηκε να πέφτει αμέσως από τους ώμους του... πετάχτηκε στα πόδια του φωνάζοντας ‘Αλληλουία!’” (Lyall, ibid., pp. 33-34). Έτρεξε μέσα στους διαδρόμους του κοιτώνα φωνάζοντας και δοξάζοντας τον Θεό. Τώρα άρχισε να μιλάει στους πάντες για την ανάγκη τους για τον Χριστό, συμπεριλαμβανομένων των συμφοιτητών του και των καθηγητών στο σεμινάριο. Είπε ακόμη και στον Χάρι Έμερσον Φόσντικ ότι έπρεπε να σωθεί. “Όλα για τον Ιησού.” Ψάλλετέ το ξανά!

Όλα για τον Ιησού, όλα για τον Ιησού! Όλες οι μέρες μου και όλες οι ώρες μου,
Όλα για τον Ιησού, όλα για τον Ιησού! Όλες οι μέρες μου και όλες οι ώρες μου.

Ο πρόεδρος του σεμιναρίου νόμιζε ότι είχε τρελαθεί εξαιτίας των ακραίων σχολαστικών προσπαθειών, και τον έκλεισε σε ψυχοπαθητική πτέρυγα σε ένα φρενοκομείο. Πέρασε έξι μήνες εκεί. Τον ανάγκασαν να φορέσει ζουρλομανδύα. Κατά τη διάρκεια του καιρού του εκεί διάβασε τη Βίβλο από την αρχή μέχρι το τέλος σαράντα φορές. “Μ' αυτόν τον τρόπο, το ψυχιατρικό νοσοκομείο έγινε το πραγματικό θεολογικό κολλέγιο του Τζον Σανγκ!” (Lyall, p. 38). Τελικά τον άφησαν να φύγει με την προϋπόθεση ότι θα επέστρεφε στην Κίνα – και ότι δεν θα επέστρεφε στην Αμερική. Ο Τζον Σανγκ διέκοψε τη σχέση του με το Σεμινάριο Γιούνιον όταν έκαψε τα φιλελεύθερα θεολογικά του βιβλία, αποκαλώντας τα “βιβλία δαιμόνων”.

Στο ταξίδι του πίσω στην Κίνα ήξερε ότι θα μπορούσε εύκολα να αποκτήσει μια θέση καθηγητή χημείας σε κάποιο κινεζικό πανεπιστήμιο. “Μια μέρα, καθώς το πλοίο έφτανε στο τέλος του ταξιδιού του, ο Τζον Σανγκ κατέβηκε στην καμπίνα του, έβγαλε από το μπαούλο του τα διπλώματά του, τα μετάλλια και τα κλειδιά της αδελφότητας και τα πέταξε στη θάλασσα. Όλα εκτός από το ιατρικό του δίπλωμα, το οποίο κράτησε για να ευχαριστήσει τον πατέρα του” (Lyall, p. 40).

Ο Δρ Τζον Σανγκ κατέβηκε από το πλοίο στη Σαγκάη το φθινόπωρο του 1927, για να γίνει ο πιο γνωστός ευαγγελιστής στη κινεζική ιστορία. Συχνά αποκαλείται ο “Ουέσλι της Κίνας”. Ο Τζον Σανγκ έγινε ένας εξαιρετικά ισχυρός ιεροκήρυκας του Ευαγγελίου. Πάνω από 100.000 άνθρωποι μεταστράφηκαν στην Κίνα ακούγοντας το κήρυγμά του, σε μόλις τρία χρόνια! Επίσης κήρυξε στη Βιρμανία, στην Καμπότζη, στη Σιγκαπούρη, στην Κορέα, στην Ινδονησία και στις Φιλιππίνες. Πάντα κήρυττε με μεταφραστή, ακόμη και στην Κίνα, επειδή η διάλεκτός του δεν ήταν ευρέως γνωστή. Όπως κι ο Τζορτζ Ουίτφιλντ, ο Τζον Σανγκ συμβούλευε προσωπικά τους περισσότερους απ' αυτούς που ανταποκρίνονταν στο κήρυγμά του. “Οι Χριστιανοί σήμερα στην Κίνα και στην Ταϊβάν οφείλουν πολλά στη διακονία του Σανγκ. Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα δώρα του Θεού στην Άπω Ανατολή τον εικοστό αιώνα” (T. Farak, in J. D. Douglas, Ph.D., Who’s Who in Christian History, Tyndale House, 1992, p. 650). Η καλύτερη σύντομη βιογραφία του Δρ Σανγκ είναι αυτή του Αιδ. Ουίλιαμ Ε. Σούμπερτ (Rev. William E. Schubert) με τίτλο “Θυμάμαι τον Τζον Σανγκ/I Remember John Sung”, διαθέσιμο στο www.strategicpress.org. Κάντε κλικ εδώ για να αγοράσετε τη βιογραφία από τον Αιδ. Σούμπερτ. Κάντε κλικ εδώ για να αγοράσετε μία βιογραφία του Δρ Τζον Σανγκ από τον Λέσλι Λάιλ (Leslie Lyall) (όχι τόσο καλή όσο του Σούμπερτ, αλλά ενδιαφέρουσα αν και λίγο κριτική). Κάντε κλικ εδώ για να αγοράσετε το ημερολόγιο του Δρ Τζον Σανγκ, με τίτλο “Το ημερολόγιο που είχε χαθεί/The Journal Once Lost”. Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε ένα άρθρο από τη Βικιπαίδεια για τον Δρ Σανγκ.

Πέθανε από καρκίνο το 1944, στην ηλικία των σαράντα δύο ετών.

“Ἐπειδή τί θέλει ὠφελήσει τὸν ἄνθρωπον, ἐὰν κερδήσῃ τὸν κόσμον ὅλον καὶ ζημιωθῇ τὴν ψυχήν αὑτοῦ;” (Μάρκον η΄. 36).

Προσεύχομαι να βιώσετε μια πραγματική μεταστροφή, όπως κι ο Δρ Σανγκ. Προσεύχομαι ο Θεός να σας δείξει πόσο άδεια είναι αυτή η ζωή· και ο Θεός να σας κάνει να νιώσετε το βάρος της αμαρτίας σας· και ο Θεός να σας ελκύσει στον Χριστό για καθαρισμό από την αμαρτία μέσω του εξιλεωτικού Αίματός Του. Όταν εμπιστευθείτε τον Χριστό, θα αναγεννηθείτε και θα έχετε μια υπέροχη καινούργια ζωή εν Χριστώ. Και προσεύχομαι να επιστρέψετε απόψε στις 6:15 μ.μ. για να ακούσετε ένα άλλο μήνυμα με τίτλο “Με τον Δρ Τζον Σανγκ στο φιλελεύθερο σεμινάριο/With Dr. John Sung at a Liberal Seminary” (κάντε κλικ εδώ για να το διαβάσετε). Αμήν. Παρακαλώ σταθείτε και ψάλλετε τον ύμνο νούμερο ένα στο φυλλάδιο με τους ύμνους, “Ο Ιησούς πλήρωσε τα πάντα/Jesus Paid It All”.

Ακούω τον Σωτήρα να λέει: “Η δύναμή σου είναι μικρή,
Παιδί αδυναμίας, αγρύπνα και προσευχήσου, βρες σε Εμένα όσα χρειάζεσαι.”
Ο Ιησούς πλήρωσε τα πάντα, τα πάντα σ' Αυτόν χρωστώ,
Η αμαρτία είχε αφήσει πορφυρό σημάδι, Αυτός την έκανε άσπρη σαν χιόνι.

Κύριε, τώρα βλέπω πως η δύναμή Σου, η δύναμή σου και μόνο,
Μπορεί να καθαρίσει τον λεπρό, και να λιώσει την πέτρινη καρδιά.
Ο Ιησούς πλήρωσε τα πάντα, τα πάντα σ' Αυτόν χρωστώ,
Η αμαρτία είχε αφήσει πορφυρό σημάδι, Αυτός την έκανε άσπρη σαν χιόνι.
   (“Jesus Paid It All” της Elvina M. Hall, 1820-1889).


ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net (κάντε κλικ εδώ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers), και τα υπόλοιπα
βιντεοσκοπημένα κηρύγματα της εκκλησίας μας προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ
(Mr. Benjamin Kincaid Griffith): “All For Jesus”
(της Mary D. James, 1810-1883).