Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.
Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.
Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ,
|
Η εβραϊκή λέξη που μεταφράζεται “ματαιότητα” στο κείμενό μας σημαίνει “πονηρό, όλεθρος, ηθικά καταστροφικό, άχρηστο” (βλ. Strong's Concordance #7723). Ο Ψαλμωδός ζητούσε από τον Θεό να κρατήσει τα μάτια του μακριά από πράγματα που ήταν “πονηρά, ολέθρια, ηθικά καταστροφικά, άχρηστα”. Αυτά είναι τα πράγματα που κοιτάζουν οι νέοι για ώρες κάθε μέρα – πράγματα που είναι πονηρά, ολέθρια, ηθικά καταστροφικά και άχρηστα.
Τι είναι αυτά τα πράγματα; Αυτά που κάνετε στον υπολογιστή! Δεν είπα να μην χρησιμοποιήσετε ποτέ υπολογιστή ή iPhone. Χρησιμοποιήστε το όταν το χρειάζεστε για το σχολείο ή για τη δουλειά. Δεν είπα να μην μπαίνετε ποτέ στο Διαδίκτυο. Κάντε το όταν το χρειάζεστε. Αλλά μιλάω για σπατάλη χρόνου κάθε μέρα. Μιλάω για το Facebook και τα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μιλάω για τα βιντεοπαιχνίδια. Μιλάω για την πορνογραφία. Αυτά τα πράγματα δεν σας βοηθάνε. Δεν είναι απλώς ακίνδυνη διασκέδαση. Θα σας βλάψουν. Είναι όλα άχρηστα – χάσιμο χρόνου. Μπορούν να σας καταστρέψουν. Θα σας καταστρέψουν τη ζωή.
Πρώτον, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα καταστρέψουν τη ζωή σας. Τι είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Είναι ο τρόπος με τον οποίον οι άνθρωποι επικοινωνούν στο Διαδίκτυο. Στέλνουν μηνύματα μεταξύ τους. Ανεβάζουν φωτογραφίες και τις στέλνουν ο ένας στον άλλον. Λένε στους ηλεκτρονικούς “φίλους” το τι κάνουν. Κοιτάνε να δουν τι κάνουν οι άλλοι. Στέλνουν σχόλια ο ένας στον άλλον. Περνάνε τη μία ώρα μετά την άλλη μ' αυτόν τον τρόπο.
Δεν βλέπω καλά πράγματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν έχω δει ποτέ κανέναν να προσκαλεί κόσμο να έρθει στην εκκλησία. Δεν έχω δει ποτέ ανθρώπους να δίνουν μαρτυρία για τον Χριστό. Δεν έχω δει ποτέ εδάφιο της Βίβλου. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι γεμάτα κουτσομπολιά και σκουπίδια – ακόμα και από ανθρώπους που πηγαίνουν στην εκκλησία!
Μιλάω για το Facebook. Μιλάω για το Instagram και το Snapchat. Μιλάω για το Twitter – το να στέλνεις tweets και να διαβάζεις τα tweets των άλλων ανθρώπων! Μιλάω για το πώς σπαταλάτε το χρόνο σας.
Ο μέσος άνθρωπος ξοδεύει πάνω από δύο ώρες την ημέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν μιλάω μόνο για τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά παγκοσμίως! (Δείτε The Statistics Portal, Adweek και Social Media Today. Κάντε κλικ στους συνδέσμους για να διαβάσετε τα άρθρα.) Δύο ώρες την ημέρα είναι ο μέσος όρος. Μερικοί άνθρωποι σπαταλάνε πέντε ή έξι ώρες την ημέρα. Αλλά ας σκεφτούμε μόνο τις δύο ώρες την ημέρα. Κατά τη διάρκεια της ζωής σας, αυτό είναι περισσότερο από πέντε χρόνια!
Θα μπορούσατε να πάρετε πολύ καλύτερους βαθμούς μελετώντας δύο ώρες την ημέρα παρά σπαταλώντας χρόνο στα μέσα κοινωνικά δικτύωσης. Θα μπορούσατε να είστε καλύτεροι στη δουλειά σας με δύο παραπάνω ώρες την ημέρα. Θα μπορούσατε να μιλήσετε με τους ανθρώπους και να γίνετε πραγματικοί φίλοι. Θα μπορούσατε να γίνετε και πάλι άνθρωποι!
Ακόμη χειρότερα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι εθιστικά. Κοιτάζετε το Facebook και τα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αμέσως μόλις σηκωθείτε – και κατά τη διάρκεια της ημέρας – και πριν πάτε για ύπνο; Αντέχετε να είστε χωρίς αυτά; Για μια εβδομάδα; Για έναν χρόνο; Αν δεν μπορείτε, είστε εθισμένοι.
Ένα άρθρο του Fox News (29/12/2017, κάντε κλικ εδώ) έδειξε πως το Facebook είναι εθιστικό με τον ίδιο τρόπο όπως η κοκαΐνη και τα οπιοειδή. Η Δρ Τάρα Εμράνι (Dr. Tara Emrani) του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης δήλωσε: “Τα ‘like’ και τα σχόλια στο Facebook ενεργοποιούν παρόμοια τμήματα του εγκεφάλου όπως και τα οπιοειδή... τα συναισθήματα και οι εμπειρίες του εγκεφάλου... είναι παρόμοια με εκείνα που προκύπτουν από την κοκαΐνη.”
Ο Σον Πάρκερ (Sean Parker) είναι ένας από τους ιδρυτές του Facebook. Ήταν ο πρόεδρος του Facebook. Ο Πάρκερ είπε: “Αλλάζει κυριολεκτικά τη σχέση σας με την κοινωνία, τις σχέσεις μεταξύ ανθρώπων... Μάλλον παρεμβαίνει στην παραγωγικότητα (στη δουλειά) με περίεργους τρόπους... Μόνο ο Θεός ξέρει τι κάνει στο μυαλό των παιδιών μας” (Fox News, ibid.). Οι δημιουργοί των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ήξεραν τι έκαναν και το έκαναν σκόπιμα! Ο Πάρκερ είπε:
Το σκεπτικό στην οικοδόμηση αυτών των εφαρμογών, με το Facebook να είναι η πρώτη απ' αυτές... ήταν το εξής: ‘Πώς μπορούμε να καταναλώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο από το χρόνο και τη συνειδητή προσοχή σας;’ Κι αυτό σημαίνει πως πρέπει κατά κάποιον τρόπο να σας δίνουμε μια μικρή δόση ντοπαμίνης (η ντοπαμίνη είναι μια χημική ουσία στον εγκέφαλο) κάθε τόσο, επειδή σε κάποιον άρεσε ή κάποιος σχολίασε μια φωτογραφία ή ένα ποστ ή οτιδήποτε άλλο. Και αυτό θα σας κάνει να συνεισφέρετε περισσότερο περιεχόμενο, και αυτό θα σας φέρει... περισσότερα likes και σχόλια... Είναι ένας κύκλος τροφοδότησης κοινωνικής επικύρωσης... ακριβώς το πράγμα που ένας χάκερ όπως κι εγώ θα δημιουργούσε, επειδή εκμεταλλεύεσαι ένα ευάλωτο σημείο στην ανθρώπινη ψυχολογία.... Οι εφευρέτες, οι δημιουργοί... το κατάλαβαν αυτό συνειδητά. Και το κάναμε ούτως ή άλλως. (Άρθρο στο Axios – κάντε κλικ εδώ για να το διαβάσετε).
Πώς ξεφορτώνεστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τη ζωή σας; Με τον ίδιο τρόπο που θα ξεφορτωνόσασταν οποιοδήποτε ναρκωτικό από τη ζωή σας. Το σταματάτε! Αν νιώθετε πως θέλετε να επιστρέψετε, μην το κάνετε! Είναι καλύτερο να μην έχετε υπολογιστή ή iPhone παρά να σπαταλάτε δύο ώρες κάθε μέρα. Μπορεί να νιώθετε παράξενα στην αρχή, αλλά θα είστε αληθινό πρόσωπο και όχι εικονικό. Απομακρυνθείτε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν σας καταστρέψουν!
Δεύτερον, τα βιντεοπαιχνίδια θα καταστρέψουν τη ζωή σας. Υπάρχουν χιλιάδες βιντεοπαιχνίδια. Κάποια απ' αυτά έχουν να κάνουν με τον αθλητισμό. Παίζεις ποδόσφαιρο ή μπάσκετ. Κοντρολάρεις τους παίκτες. Όταν παίζεις τη μία μέρα μετά την άλλη, γίνεσαι καλύτερος. Μερικά παιχνίδια έχουν να κάνουν με τη φαντασία. Μπαίνεις σε έναν κόσμο φαντασίας. Γίνεσαι ένας φανταστικός χαρακτήρας. Βλέπεις τέρατα. Έχεις υπερδυνάμεις. Κάποιοι άνθρωποι προτιμούν τον κόσμο της φαντασίας παρά τον αληθινό κόσμο. Πολλά βιντεοπαιχνίδια έχουν να κάνουν με τον πόλεμο ή τους σκοτωμούς. Σκοτώνεις εκατοντάδες ανθρώπους. Μπορείς να γίνεις ο ίδιος δολοφόνος. Ο Νικόλας Κρουζ (Nikolas Cruz), ο οποίος σκότωσε 17 άτομα στο λύκειό του στη Φλόριντα, έπαιζε βίαια βιντεοπαιχνίδια όλη μέρα. Ο γείτονάς του είπε: “Ήταν συνέχεια σκοτώσε, σκοτώσε, σκοτώσε, ανατίναξε κάτι και σκότωσε κι άλλο, όλη μέρα” (Miami Herald, 18 Φεβρουαρίου 2018).
Ο κόσμος σπαταλάει πολύ χρόνο στα βιντεοπαιχνίδια. Σύμφωνα με μια μελέτη, ο μέσος όρος είναι 6,3 ώρες την εβδομάδα (Time, 27 Μαΐου 2014, κάντε κλικ εδώ για να το διαβάσετε). Κι αυτός είναι ο μέσος όρος. Μια μελέτη του NPD το 2014 ανέφερε πως στις Ηνωμένες Πολιτείες υπήρχαν 34 εκατομμύρια “πυρηνικοί παίκτες” οι οποίοι ξοδεύουν κατά μέσο όρο 22 ώρες την εβδομάδα (περισσότερο από 3 ώρες την ημέρα) παίζοντας βιντεοπαιχνίδια (κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε το άρθρο). Αυτό ήταν πριν από τέσσερα χρόνια! Σήμερα συναντάω συχνά αγόρια και νέους που περνάνε τέσσερις, πέντε, έξι ώρες την ημέρα παίζοντας βιντεοπαιχνίδια.
Τι χάσιμο χρόνου! Κάθε ώρα που περνάτε παίζοντας βιντεοπαιχνίδια είναι μια ώρα που θα μπορούσατε να μελετήσετε, να εργαστείτε ή να είστε μαζί με άλλους ανθρώπους. Ξεφορτωθείτε τα βιντεοπαιχνίδια! Οι βαθμοί σας θα ανέβουν. Θα έχετε αληθινούς φίλους. Για κάποιους από εσάς, θα καθαρίσει το μυαλό σας και θα είστε σε θέση να καταλάβετε το Ευαγγέλιο και να σωθείτε!
Τα βιντεοπαιχνίδια είναι εθιστικά. Συνεχώς επιστρέφετε – ξανά και ξανά. Κάθε φορά γίνεστε λίγο καλύτεροι. Πηγαίνετε λίγο πιο μακριά. Υπάρχουν ανταμοιβές μπροστά σας. Κι έτσι δεν σταματάτε. Δεν μπορείτε να σταματήσετε! Είστε εθισμένοι. Είναι το ίδιο με τα ναρκωτικά.
Τα βιντεοπαιχνίδια έχουν σχεδιαστεί να είναι εθιστικά. Το PsychGuides.com είπε: “Ένας βασικός λόγος για τον οποίον τα βιντεοπαιχνίδια μπορούν να γίνουν τόσο εθιστικά... είναι ότι έχουν σχεδιαστεί ώστε να είναι έτσι. Οι δημιουργοί βιντεοπαιχνιδιών, όπως κάθε άλλος που προσπαθεί να βγάλει κέρδος, αναζητούν πάντα τρόπους για να κάνουν περισσότερους άνθρωπους να παίξουν τα παιχνίδια τους. Το επιτυγχάνουν αυτό κάνοντας το παιχνίδι αρκετά δύσκολο για να σε κάνει να επιστρέψεις, αλλά όχι τόσο δύσκολο ώστε ο παίκτης να το εγκαταλείψει. Με άλλα λόγια, η επιτυχία για έναν παίκτη συχνά φαίνεται κοντά. Από αυτήν την άποψη, ο εθισμός στα βιντεοπαιχνίδια είναι παρόμοιος με μια άλλη ευρύτερα αναγνωρισμένη διαταραχή: τον εθισμό στον τζόγο” (κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε το άρθρο).
Τα βιντεοπαιχνίδια μπορούν να καταστρέψουν τη ζωή σας. Ο Κιθ Μπάκερ (Keith Bakker), διευθυντής του Smith & Jones Addiction Consultants (Σύμβουλοι εθισμού Σμιθ & Τζόουνς), δήλωσε: “Όσο περισσότερο το κοιτάγαμε, τόσο περισσότερο βλέπαμε πως τα παιχνίδια καταλαμβάνανε τις ζωές των παιδιών”. Είπε πως ο εθισμός στα βιντεοπαιχνίδια μπορεί να καταστρέψει ζωές. Τα παιδιά που παίζουν τέσσερις με πέντε ώρες την ημέρα δεν έχουν χρόνο για κοινωνικοποίηση, για μελέτη ή για αθλήματα. “Αυτό μειώνει την κανονική κοινωνική ανάπτυξη. Μπορούμε να καταλήξουμε με έναν 21χρονο με τη συναισθηματική νοημοσύνη ενός 12χρονου. Δεν έμαθε ποτέ να μιλάει με κορίτσια. Δεν έμαθε ποτέ να παίζει κάποιο άθλημα.” (WebMD, κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε το άρθρο).
Τα βιντεοπαιχνίδια σπαταλούν χρόνο. Διαστρεβλώνουν το μυαλό σας. Ξεφορτωθείτε τα προτού καταστρέψουν τη ζωή σας! Είναι καλύτερο να μην έχετε υπολογιστή ή iPhone παρά να ξοδεύετε το χρόνο σας παίζοντας βιντεοπαιχνίδια. Διώξτε τα από τη ζωή σας, όπως ακριβώς θα κάνατε για να σταματήσετε την ηρωίνη. Ξέρω ότι τα έχετε συνηθίσει. Αλλά απλά μην το κάνετε. Μπορεί να νιώσετε παράξενα στην αρχή, αλλά θα έχετε τη ζωή σας πίσω!
Τρίτον, η πορνογραφία θα καταστρέψει τη ζωή σας. Δεν συναντώ ποτέ κάποιο αγόρι στο λύκειο ή στο κολέγιο που δεν έχει κοιτάξει πορνογραφία – γυμνές γυναίκες ή άτομα που κάνουν σεξ. Είναι παντού. Δεν ήταν πάντα έτσι. Η πορνογραφία ήταν κρυμμένη. Ήταν παράνομη. Αλλά το έτος που γεννήθηκα ο Χιου Χέφνερ (Hugh Hefner) ξεκίνησε το περιοδικό Playboy. Εκατομμύρια άνθρωποι κοίταζαν τις εικόνες. Η πορνογραφική επανάσταση εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα. Υπήρχαν βρώμικα περιοδικά σε κάθε γωνιά όπου τα παιδιά μπορούσαν να τα δουν. Υπήρχαν πορνογραφικοί κινηματογράφοι σε κάθε πόλη.
Τώρα οι άνθρωποι κοιτάζουν την πορνογραφία στους υπολογιστές τους – αμέτρητα εκατομμύρια ανθρώπων. Σαράντα εκατομμύρια Αμερικανοί επισκέπτονται τακτικά ιστότοπους πορνογραφικού υλικού (δείτε το Webroot.com. Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε το άρθρο). Η εταιρεία ασφάλειας υπολογιστών Optenet δήλωσε πως “περισσότερο από το 36% του συνόλου των περιεχομένων στο Διαδίκτυο είναι πορνογραφία” (Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε το άρθρο). Η πορνογραφία είναι παντού.
Είναι αμαρτία να κοιτάμε πορνογραφία. Ο Χριστός είπε: “Πᾶς ὁ βλέπων γυναῖκα διὰ νὰ ἐπιθυμήσῃ αὐτήν ἤδη ἐμοίχευσεν αὐτήν ἐν τῇ καρδίᾳ αὑτοῦ” (Ματθαίον ε΄. 28). Ξέρω ότι δεν μπορείτε να κοιτάτε το έδαφος όλη μέρα! Δεν γίνεται να μην βλέπετε γυναίκες. Είναι το ήμισυ της ανθρώπινης φυλής. Δεν λέω πως ένα αγόρι δεν θα έχει ποτέ σεξουαλικές σκέψεις στο μυαλό του. Το σώμα ενός νεαρού άνδρα έχει αυτήν την επιθυμία. Δεν μπορείτε να ξεφύγετε από όλες τις σεξουαλικές σκέψεις. Αλλά δεν χρειάζεται να κοιτάτε πορνογραφία! Κοιτάζοντας την πορνογραφία, σκεπτόμενοι αυτά που είδατε, επιθυμείτε μέσα στην καρδιά σας. Είναι αμαρτία!
Ο Βασιλιάς Δαβίδ το έκανε αυτό. Ένα βράδυ “περιεπάτει ἐπὶ τοῦ δώματος τοῦ βασιλικοῦ οἴκου· καὶ εἶδεν ἀπὸ τοῦ δώματος γυναῖκα λουομένην· καὶ ἡ γυνή ἦτο ὡραία τὴν ὄψιν σφόδρα” (Β΄ Σαμουήλ ια΄. 2). Δεν ήταν τυχαίο. Την κοίταξε και την φαντάστηκε. Στη συνέχεια “ἔλαβεν αὐτήν” (ια΄. 3). Την κάλεσε. Έκανε σεξ μαζί της. Και κατέστρεψε τη ζωή του! Όλα ξεκίνησαν με την πορνογραφική του εμπειρία εκείνο το βράδυ.
Επιτρέψτε μου να κάνω μια “ρητορική ερώτηση”. Είναι μια ερώτηση που δεν χρειάζεται να απαντήσετε. Θυμάστε τι είδατε; Το θυμάστε πολλά χρόνια αργότερα; Φυσικά και το θυμάστε. Είναι καλύτερο από την αρχή να μην το δείτε. Αν κοιτάξατε, μην ξανακοιτάξετε. Δεν το χρειάζεστε μέσα στο κεφάλι σας!
Η πορνογραφία είναι χάσιμο χρόνου. Θα μπορούσατε να κάνετε κάτι άλλο. Αλλά είναι πολύ χειρότερο. Η πορνογραφία είναι εθιστική. “Μελέτες που εξετάζουν τα αποτελέσματα της νευροαπεικόνισης των ατόμων που παρακολούθησαν πορνογραφία στο διαδίκτυο αποκαλύπτουν ενεργοποίηση της περιοχής του εγκεφάλου, παρόμοια με τις επιθυμίες και τις αντιδράσεις για το αλκοόλ, την κοκαΐνη και τη νικοτίνη... Άρα, η παρακολούθηση της πορνογραφίας, ειδικά όταν γίνεται παθολογική, ενεργοποιεί το ίδια βαθιά εγκεφαλικά δίκτυα όπως το αλκοόλ και άλλα ναρκωτικά. Αυτές οι μελέτες προσφέρουν σημαντικά στοιχεία που δείχνουν πως η παθολογική και συνεχής χρήση της πορνογραφίας είναι ενδεχομένως τόσο ισχυρή όσο η χρήση ναρκωτικών” (δείτε το thedoctorweighsin.com. Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε το άρθρο). “Ο εθισμός της πορνογραφίας του διαδικτύου εντάσσεται στο πλαίσιο του εθισμού και μοιράζεται παρόμοιους βασικούς μηχανισμούς με την εξάρτηση ουσιών” (δείτε το yourbrainonporn.com. Κάντε κλικ εδώ για 39 μελέτες που αποδεικνύουν ότι η πορνογραφία του Διαδικτύου είναι εθιστική).
Η πορνογραφία είναι σαν ναρκωτικό. Θυμάστε αυτό που είδατε – ξανά και ξανά. Το σκέφτεστε. Σας τραβάει σαν μαγνήτης. Επιστρέφετε σ' αυτό. Δεν μπορείτε να το βγάλετε από το μυαλό σας. Δεν μπορείτε να το σταματήσετε. Επιστρέφετε ξανά. Πηγαίνετε όλο και πιο βαθιά. Θα διαστρέψει το μυαλό σας. Θα διαστρεβλώσει τα συναισθήματά σας. Δεν θα σκέφτεστε σωστά. Δεν θα έχετε κανονικό γάμο. Δεν θα σκέφτεστε την αμαρτία σας και την ανάγκη σας για το Αίμα του Χριστού. Η πορνογραφία θα σας κρατήσει από το να σωθείτε.
Εγκαταλείψτε την πορνογραφία πριν καταστρέψει τη ζωή σας! Είναι καλύτερο να μην έχετε υπολογιστή ή iPhone παρά να κοιτάζετε πορνογραφία. Σταματήστε το σαν την ηρωίνη ή την κοκαΐνη. Σταματήστε το και μην γυρίσετε πίσω! Θα νιώθετε παράξενα στην αρχή. Θα θέλετε να κοιτάξετε. Πείτε όχι στον εαυτό σας. Απλά μην το κάνετε. Δεν καπνίζετε μαριχουάνα, έτσι; Γιατί όχι; Έτσι, απλά δεν το κάνετε, ακόμα κι αν το κάνουν οι άλλοι. Δεν παίρνετε κοκαΐνη, έτσι; Απλά δεν το κάνετε. Είναι το ίδιο με την πορνογραφία. Απλά μην το κάνετε, ό,τι και να νιώθετε. Σταματήστε το και μην ξαναεπιστρέψετε σ' αυτό το πράγμα.
Περάστε την ώρα σας σκεπτόμενοι την ψυχή σας. Ακούστε προσεκτικά τα κηρύγματα που ακούτε στην εκκλησία. Διαβάστε τα γραπτά κηρύγματα που σας δίνουμε. Διαβάστε τα στον ιστότοπό μας στο www.sermonsfortheworld.com. Παρακολουθήστε τα βίντεο των κηρυγμάτων στον ιστοτόπο μας. Σκεφτείτε την αμαρτία σας, ειδικά την αμαρτωλή σας φύση. Προσευχηθείτε στον Θεό να σας ελκύσει στον Χριστό, για να ξεπλυθούν οι αμαρτίες σας με το Αίμα Του. Προσεύχομαι να εμπιστευτείτε σύντομα τον Ιησού. Αμήν.
ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ.
Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε.
Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net (κάντε κλικ εδώ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα,
αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015.
Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.
(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”
Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers), και τα υπόλοιπα
βιντεοσκοπημένα κηρύγματα της εκκλησίας μας προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.