Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .




ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗ

(ΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΡ ΤΙΜΟΘΙ ΛΙΝ, 1911-2009)
HOW TO PRAY AND HOW TO CONDUCT A PRAYER MEETING
(THE TEACHINGS OF DR. TIMOTHY LIN, 1911-2009)
(Greek)

Κήρυγμα του Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ
που κηρύχθηκε από τον Κο Τζον Σαμουήλ Κέιγκαν
στο Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες
Κυριακή βράδυ, 15 Οκτωβρίου 2017
A sermon written by Dr. R. L. Hymers, Jr.
and preached by Mr. John Samuel Cagan
at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Evening, October 15, 2017

“Πλήν ὁ Υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου, ὅταν ἔλθη, ἀρά γε θέλει εὑρεῖ τὴν πίστιν ἐπὶ τῆς γῆς;” (Λουκάν ιη΄. 8).


Ο μακροχρόνιος ποιμένας του Δρ Χάιμερς, ο Δρ Τίμοθι Λιν (Dr. Timothy Lin) (1911-2009), είχε μεγάλη κατανόηση της Βίβλου. Κατείχε Διδακτορικό (Ph.D.) στα Εβραϊκά και τις Συγγενείς Γλώσσες. Τη δεκαετία του '50, στο Πανεπιστήμιο Μπομπ Τζόουνς (Bob Jones University), δίδαξε Συστηματική Θεολογία, Βιβλική Θεολογία, Εβραϊκά Παλαιάς Διαθήκης, Βιβλικά Αραμαϊκά, Κλασικά Αραβικά, and Συριακή Πεσίτα. Αργότερα ήταν πρόεδρος του Ευαγγελικού Σεμιναρίου Κίνα (China Evangelical Seminary), ως διάδοχος του Δρ Τζέιμς Χάτσον Τέιλορ Γ΄ (Dr. James Hudson Taylor III). Ήταν επίσης ένας από τους μεταφραστές της Παλαιάς Διαθήκης στη μετάφραση της Βιβλού New American Standard Bible (NASB). Ο Δρ Λιν ήταν ο ποιμένας του Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ για είκοσι τέσσερα χρόνια. Ο Δρ Χάιμερς είπε πως χωρίς αμφιβολία, ο Δρ Λιν ήταν ο πιο αποτελεσματικός ποιμένας που γνώρισε ποτέ. Όταν ήταν μέλος της εκκλησίας του, ο Δρ Χάιμερς είδε τον Θεό να στέλνει μια πνευματική αναζωπύρωση στην οποία πολλές εκατοντάδες άνθρωποι σώθηκαν και ήρθαν στην εκκλησία.

“Πλήν ὁ Υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου, ὅταν ἔλθη, ἀρά γε θέλει εὑρεῖ τὴν πίστιν ἐπὶ τῆς γῆς;” (Λουκάν ιη΄. 8).

Οι περισσότεροι ερμηνευτές δεν αντιμετωπίζουν σωστά αυτό το εδάφιο. Για παράδειγμα, ένα διάσημο ερμηνευτικό σχόλιο λέει, “Η γενική κατάσταση ολόκληρης της γης θα είναι αυτή της απιστίας”. Αλλά δεν εννοεί αυτό ο Ιησούς σ' αυτό το κείμενο. Δεν μιλάει για τη γενική αποστασία των εσχάτων καιρών εδώ, ούτε αμφισβητεί ο Ιησούς το αν θα υπάρχουν αληθινοί Χριστιανοί όταν επιστρέψει. Μάλιστα, ο Ιησούς είπε ακριβώς το αντίθετο στον Πέτρο,

“Θέλω οἰκοδομήσει τὴν ἐκκλησίαν μου, καὶ πύλαι Άδου δὲν θέλουσιν ἰσχύσει κατ᾿ αὐτῆς” (Ματθαίον ιϛ΄. 18).

Το Κατά Ματθαίον ιϛ΄. 18 μάς δείχνει πως, ανεξάρτητα από το πόσο βαθιά και απαίσια γίνει η Μεγάλη Αποστασία, θα εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί Χριστιανοί με σωτήρια πίστη όταν επιστρέψει ο Χριστός. Πολλοί πραγματικοί Χριστιανοί θα αρπαχθούν, ιδιαίτερα στην Κίνα και σε άλλα μέρη του Τρίτου Κόσμου, όπου υπάρχει σήμερα πραγματική αναζωπύρωση.

“Ἐπειδή αὐτὸς ὁ Κύριος θέλει καταβῆ ἀπ᾿ οὐρανοῦ μὲ κέλευσμα, μὲ φωνήν ἀρχαγγέλου καὶ μὲ σάλπιγγα Θεοῦ, καὶ οἱ ἀποθανόντες ἐν Χριστῷ θέλουσιν ἀναστηθῆ πρῶτον, ἔπειτα ἡμεῖς οἱ ζῶντες ὅσοι ἀπομένομεν θέλομεν ἁρπαχθῆ μετ᾿ αὐτῶν ἐν νεφέλαις εἰς ἀπάντησιν τοῦ Κυρίου εἰς τὸν ἀέρα, καὶ οὕτω θέλομεν εἶσθαι πάντοτε μετὰ τοῦ Κυρίου” (Α΄ Θεσσαλονικείς δ΄. 16-17).

Ακόμα και μέσα στην ίδια τη Μεγάλη Θλίψη θα σωθούν μεγάλα πλήθη ανθρώπων.

“Όχλος πολύς, τὸν ὁποῖον οὐδεὶς ἠδύνατο νὰ ἀριθμήσῃ, ἐκ παντὸς ἔθνους” (Αποκάλυψη ζ΄. 9).

“Οὗτοι εἶναι οἱ ἐρχόμενοι ἐκ τῆς θλίψεως τῆς μεγάλης, καὶ ἔπλυναν τὰς στολὰς αὑτῶν καὶ ἐλεύκαναν αὐτὰς ἐν τῷ αἵματι τοῦ Ἀρνίου” (Αποκάλυψη ζ΄. 14).

Άρα, ο Ιησούς δεν μιλούσε για την απουσία σωτήριας πίστης τον καιρό της παρουσίας Του, όταν είπε,

“Πλήν ὁ Υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου, ὅταν ἔλθη, ἀρά γε θέλει εὑρεῖ τὴν πίστιν ἐπὶ τῆς γῆς;” (Λουκάν ιη΄. 8).

I. Πρώτον, η σημασία της επίμονης προσευχής.

Τα περισσότερα ερμηνευτικά σχόλια κάνουν λάθος, αλλά ο Δρ Λιν έδωσε την αληθινή ερμηνεία του κειμένου μας. Ο Δρ Λιν είπε,

Η λέξη “πίστη” έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως μέσα στη Βίβλο. Η ακριβής έννοιά της μπορεί να δοθεί μόνο μετά από προσεκτική εξέταση του γενικού πλαισίου του κάθε κειμένου. Το κείμενο πριν από αυτό το εδάφιο είναι η παραβολή, που δείχνει πως πρέπει να προσευχόμαστε πάντοτε και να μην αποκάμνουμε (Λουκάν ιη΄. 1-8α), ενώ το κείμενο που ακολουθεί (Λουκάν ιη΄. 9-14) είναι η παραβολή με τις προσευχές του Φαρισαίου και του τελώνη. Αρά, το γενικό πλαίσιο αυτού το εδαφίου (Λουκάν ιη΄. 8) υποδηλώνει ξεκάθαρα πως η λέξη “πίστη” εδώ μιλάει για την πίστη στην προσευχή. Και η δήλωση του Κυρίου μας είναι ένας θρήνος πως η Εκκλησία Του θα χάσει την πίστη της στην προσευχή λίγο πριν την Δευτέρα Παρουσία Του (Timothy Lin, Ph.D., The Secret of Church Growth, First Chinese Baptist Church of Los Angeles, 1992, pp. 94-95).

Ο Δρ Λιν είπε πως το νόημα της παραβολής στο Κατά Λουκάν ιη΄. 1-8 είναι πως οι Χριστιανοί πρέπει να συνεχίζουν να προσεύχονται και να μην αποκάμνουν. Το εδάφιο οχτώ δείχνει πως οι Χριστιανοί δεν θα έχουν επίμονη πίστη στην προσευχή στις έσχατες ημέρες, στις ημέρες στις οποίες ζούμε. Οπότε μπορούμε να σχολιάσουμε το κείμενο λέγοντας,

“Πλην ο Υιός του ανθρώπου, όταν έλθη, άρα γε θέλει ευρεί την πίστιν (στην επίμονη προσευχή) επί της γης;” (Λουκάν ιη΄. 1, 8).

Ο Δρ Λιν, στη συνέχεια, είπε,

Οι συμπροσευχές πολλών εκκλησιών σήμερα είναι έρημες (ή έχουν γίνει μεσοβδόμαδες Βιβλικές μελέτες, με μια-δυο ενδεικτικές προσευχές). Αντιμέτωπες με αυτήν την τόσο λυπητερή κατάσταση, πολλές εκκλησίες αγνοούν εντελώς αυτήν τη σημαντική προειδοποίηση, και επειδή θέλουν να ικανοποιήσουν τον εαυτό τους, (συχνά) σταματάνε τις συμπροσευχές εντελώς. Είναι πραγματικά ένα σημάδι πως η Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου μας είναι κοντά! Τη σήμερον ημέρα, πολλοί (που πάνε εκκλησία) προσκυνάνε την τηλεόραση περισσότερο από τον Κύριό τους… Αυτό είναι πραγματικά λυπητερό!... οι εκκλησίες των εσχάτων ημερών παρουσιάζουν… τρομερή απάθεια (απουσία ενδιαφέροντος) προς τις συμπροσευχές (Timothy Lin, Ph.D., ibid., p. 95).

Άρα, το Κατά Λουκάν ιη΄. 8 δίνει το σημάδι της μη-προσευχής στις εκκλησίες πριν τη Δευτέρα Παρουσία του Χριστού, ένα σημείο των καιρών στους οποίους ζούμε, σημείο μη-προσευχής, όχι μια απόλυτη απουσία σωτήριας πίστης. Η μη-προσευχή στις εκκλησίες είναι ένα από τα σημάδια πως ζούμε στις έσχατες ημέρες, πριν από τη Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου μας.

“Πλην ο Υιός του ανθρώπου, όταν έλθη, άρα γε θέλει ευρεί την πίστιν (στην επίμονη προσευχή) επί της γης;” (Λουκάν ιη΄. 8).

II. Δεύτερον, η σημασία των συμπροσευχών.

Ο Δρ Λιν επίσης τόνισε πως η προσωπική προσευχή δεν έχει το ίδιο βάρος και την ίδια δύναμη που έχουν οι συμπροσευχές, όταν οι πιστοί προσεύχονται μαζί. Είπε,

Πολλοί λένε πως δεν έχει καμία διαφορά αν προσεύχεσαι ατομικά ή σε ομάδα, και πως δεν έχει σημασία αν προσεύχεσαι μόνος στο σπίτι ή με άλλα αδέλφια στην εκκλησία. Μια τέτοια δήλωση απλά παρηγορεί τους τεμπέληδες, ή είναι η πιθανή εξήγηση κάποιου που είναι άσχετος με τη δύναμη της προσευχής! Δείτε τι λέει ο Κύριός μας γι' αυτήν την όψη της προσευχής:

“Πάλιν σᾶς λέγω ὅτι ἐὰν δύο ἀπὸ σᾶς (στην εκκλησία) συμφωνήσωσιν ἐπὶ τῆς γῆς περὶ παντὸς πράγματος, περὶ τοῦ ὁποίου ἤθελον κάμει αἴτησιν, θέλει γείνει εἰς αὐτοὺς παρὰ τοῦ Πατρὸς μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς. Διότι ὅπου εἶναι δύο ἤ τρεῖς συνηγμένοι εἰς τὸ ὄνομά μου, ἐκεῖ εἶμαι ἐγὼ ἐν τῷ μέσῳ αὐτῶν” (Ματθαίον ιη΄. 19-20).

     Ο Κύριός μας μας υπενθύμισε εμφατικά πως η χρησιμοποίηση αυτής της θείας εξουσίας δεν μπορεί να επιτευχθεί από την προσπάθεια ενός ατόμου, αλλά μόνο διαμέσου της ομαδικής προσπάθειας που γίνεται από ολόκληρη την εκκλησία. Με άλλα λόγια, μόνον όταν… ολόκληρη η εκκλησία (προσεύχεται) ομοθυμαδόν… μπορεί η εκκλησία τότε αποτελεσματικά να έχει τέτοια θεία εξουσία.
     Η εκκλησία των εσχάτων ημερών, ωστόσο, δεν μπορεί να δει την πραγματικότητα αυτής της αλήθειας, κι ούτε θυμάται τη σωστή διαδικασία για να λάβει τη δύναμη του Θεού. Τι μεγάλη απώλεια! (Η εκκλησία) έχει τη θεία εξουσία από τον ουρανό, αλλά δεν έχει τη γνώση της διαχείρησής της, κι όμως θέλει να σταματήσει το έργο του Σατανά, να βοηθήσει τους καταπατημένους, και να βιώσει σε μεγαλύτερο βαθμό την παρουσία του Θεού. Αλλά δυστυχώς, αυτό δεν μπορεί να γίνει! (Timothy Lin, Ph.D., ibid., pp. 92-93).

Οπότε, ο Δρ Λιν δίδασκε πως είναι απολύτως απαραίτητο να έχουμε πίστη στην προσευχή, και πως είναι απολύτως απαραίτητο η εκκλησία να έχει συμπροσευχές.

III. Τρίτον, η σημασία της “ομοθυμαδόν” προσευχής.

Παρακαλώ πηγαίνετε στις Πράξεις α΄. 14, και διαβάστε δυνατά.

“Οὗτοι πάντες ἐνέμενον ὁμοθυμαδὸν εἰς τὴν προσευχήν καὶ τὴν δέησιν μετὰ τῶν γυναικῶν καὶ Μαρίας τῆς μητρὸς τοῦ Ἰησοῦ καὶ μετὰ τῶν ἀδελφῶν αὐτοῦ” (Πράξεις α΄. 14).

“Οὗτοι πάντες ἐνέμενον ὁμοθυμαδὸν εἰς τὴν προσευχήν καὶ τὴν δέησιν…”. Ο Δρ Λιν είπε,

Η κινεζική Βίβλος μεταφράζει το “ὁμοθυμαδὸν” ως “με την ίδια καρδιά και τον ίδιο νου”. Άρα, για να έχει την παρουσία του Θεού μια συμπροσευχή, δεν χρειάζεται απλά όλοι οι συμμετέχοντες να γνωρίζουν πως η πραγματικότητα της προσευχής είναι σημαντική, αλλά πρέπει επίσης να έρχονται (στις συμπροσευχές) με μια ειλικρινή καρδιά που θέλει… να προσφέρει δεήσεις, προσευχές, μεσιτίες και ευχαριστίες στον Θεό ομοθυμαδόν. Οι συμπροσευχές τότε θα έχουν επιτυχία, και άλλες διακονίες τότε θα έχουν επιτυχία (Timothy Lin, Ph.D., ibid., pp. 93-94).

Για να “προσευχόμαστε ομοθυμαδόν” πρέπει όλοι να λέμε “αμήν” όταν ένας αδελφός προσεύχεται. Όταν λέμε όλοι “αμήν” προσευχόμαστε “ομοθυμαδόν”.

Ακούσατε τη διδασκαλία του Δρ Λιν για το πόσο σημαντική είναι η πίστη στην προσευχή, πόσο σημαντικές είναι οι συμπροσευχές της εκκλησίας, και πόσο σημαντική είναι η ενότητα, η προσευχή “ομοθυμαδόν”. Κι όμως κάποιοι από εσάς εδώ απόψε δεν έρχεστε σε καμία από τις συμπροσευχές μας. Γι' αυτό η πνευματική σας ζωή είναι τόσο χλιαρή! Υπάρχει κανείς εδώ απόψε που θα πει, “Ποιμένα, από εδώ και στο εξής θα έρχομαι σε μια τουλάχιστον από τις συμπροσευχές”; Παρακαλώ κλείστε τα μάτια σας. Αν υπάρχει κάποιος που θα το κάνει, ας σηκώσει παρακαλώ το χέρι του. Ας προσευχηθούμε όλοι, ώστε ο Θεός να τους βοηθήσει να κρατήσουν αυτήν την υπόσχεση! (όλοι προσεύχονται).

Αν δεν έχετε ακόμη μεταστραφεί, σας παροτρύνω να έρχεστε τουλάχιστον στη συμπροσευχή που έχουμε κάθε Σάββατο βράδυ. Παρακαλώ κλείστε τα μάτια σας. Ποιος θα πει, “Ναι, ποιμένα, εγώ θα ξεκινήσω να έρχομαι κάθε Σάββατο βράδυ στη συμπροσευχή”; Παρακαλώ σηκώστε το χέρι σας. Προσευχηθείτε όλοι να κρατήσουν αυτήν την υπόσχεση! (όλοι προσεύχονται).

Ο Χριστός πέθανε επάνω στο Σταυρό για να πληρώσει για τις αμαρτίες σας. Έχυσε το Αίμα Του για να σας καθαρίσει από τις αμαρτίες. Πέρασε απαίσια βάσανα, καρφωμένος επάνω στο Σταυρό, για να πληρώσει το τίμημα της αμαρτίας σας. Αναστήθηκε από τους νεκρούς την τρίτη μέρα. Είναι ζωντανός στα δεξιά του Θεού. Ελάτε στον Χριστό και θα σωθείτε από τις αμαρτίες σας.

Ποιος ανάμεσά μας απόψε δεν είναι σωσμένος και θα ήθελε να προσευχηθούμε για τη μεταστροφή του; Κλείστε ξανά τα μάτια σας. Παρακαλώ σηκώστε το χέρι σας για να προσευχηθούμε για τη μεταστροφή σας. Παρακαλώ προσευχηθείτε όλοι, ώστε να μετανοήσουν από τις αμαρτίες τους και να έρθουν στον Χριστό, για να καθαριστούν με το Αίμα Του!

Δρ Τσαν (Dr. Chan), παρακαλώ προσευχηθείτε κάποιος να σωθεί απόψε. Αν θα θέλατε να μας μιλήσετε για το πως να γίνετε πραγματικοί Χριστιανοί, παρακαλώ ακολουθήστε τον Δρ Κέιγκαν (Dr. Cagan), τον Τζον Κέιγκαν (John Cagan) και τον Νόα Σονγκ (Noah Song) στο πίσω μέρος της αίθουσας τώρα. Θα σας πάνε σε ένα ήσυχο μέρος όπου μπορούμε να μιλήσουμε και να προσευχηθούμε για τη μεταστροφή σας.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΤΟΥ ΔΡ ΛΙΝ ΣΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ.


ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net (κάντε κλικ εδώ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers), και τα υπόλοιπα
βιντεοσκοπημένα κηρύγματα της εκκλησίας μας προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ (Mr. Benjamin Kincaid Griffith):
“Tis the Blessed Hour of Prayer”(της Fanny J. Crosby, 1820-1915).


ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗ

(ΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΡ ΤΙΜΟΘΙ ΛΙΝ, 1911-2009)
HOW TO PRAY AND HOW TO CONDUCT A PRAYER MEETING
(THE TEACHINGS OF DR. TIMOTHY LIN, 1911-2009)

Κήρυγμα του Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ που κηρύχθηκε από τον Κο Τζον Σαμουήλ Κέιγκαν

“Πλήν ὁ Υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου, ὅταν ἔλθη, ἀρά γε θέλει εὑρεῖ τὴν πίστιν ἐπὶ τῆς γῆς;” (Λουκάν ιη΄. 8).

(Ματθαίον ιϛ΄. 18, Α΄ Θεσσαλονικείς δ΄. 16-17,
Αποκάλυψη ζ΄. 9, 14)

I.    Πρώτον, η σημασία της επίμονης προσευχής, Λουκάν ιη΄. 8.

II.   Δεύτερον, η σημασία των συμπροσευχών, Ματθαίον ιη΄. 19-20.

III.  Τρίτον, η σημασία της “ομοθυμαδόν” προσευχής, Πράξεις α΄. 14.