Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.
Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.
Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΔΕΙΞΟΝ ΜΟΙ ΤΗΝ ΔΟΞΑΝ ΣΟΥSHOW ME THY GLORY από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.) Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες |
κοιτάξτε τη Έξοδος λγ΄. 18. Εδώ είναι η προσευχή του Μωϋσή προς τον Θεό,
“Καὶ εἶπε, Δεῖξόν μοι, δέομαι, τὴν δόξαν σου” (Έξοδος λγ΄. 18).
Μπορείτε να καθήσετε. Αν θυμάστε το μήνυμα του Τζον Σαμουήλ, “Τάξη και επιχείρημα στην προσευχή”, μπορείτε να βρείτε αρκετές προσευχές σαν κι αυτήν στα κεφάλαια 32 και 33 της Εξόδου. Ο Μωυσής προσεύχεται στον Θεό, ολοκληρώνοντας στα εδάφια 15 και 18. Στο εδάφιο 15 ο Μωυσής λέει, “Ἐὰν ἡ παρουσία σου δὲν ἔλθῃ μετ᾿ ἐμοῦ, μή ἀναγάγῃς ἡμᾶς ἐντεῦθεν”. Στο εδάφιο 18 ο Μωυσής λέει, “Δεῖξόν μοι, δέομαι, τὴν δόξαν σου”. Η εβραϊκή λέξη για τη “δόξα” είναι χαβώδ, που σημαίνει κυριολεκτικά “το βάρος του Θεού”. Προσωπικά έχω νιώσει αυτό το “βάρος” μερικές φορές στη ζωή μου. Όταν ξάπλωσα λαχανιασμένος στο γρασίδι, στο νεκροταφείο του Φόρεστ Λον (Forest Lawn Cemetery), όταν ήμουν 15 χρονών, ένιωσα το απαλό βάρος του Θεού να κατεβαίνει επάνω μου σαν ελαφρύ σεντόνι. Στις τρεις διαφορετικές αναζωπυρώσεις που έχω δει, μπορούσα να νιώσω το χαβώδ στον αέρα γύρω μου. Ο Μπράιαν Χ. Έντουαρντς (Brian H. Edwards) είπε, “Η ‘παρουσία’ του Θεού αψηφάει την ανθρώπινη εξήγηση, αλλά είναι η αιτία των εξαιρετικών εμπειριών της αναζωπύρωσης” (Revival: A People Saturated With God, p. 136). “Ο Αδάμ και η Εύα κρύφτηκαν από την παρουσία του Θεού, και ο Κάιν ‘βγήκε έξω από την παρουσία του Κυρίου’” (ibid., p. 135). “Με την αναζωπύρωση, η παρουσία του Θεού γίνεται μια απτή (χειροπιαστή) αισθητή εμπειρία” (ibid., p. 134). “Στην αναζωπύρωση (η παρουσία του Θεού) γίνεται τόσο εμφανής που μερικές φορές είναι δυσβάσταχτη” (ibid., p. 135).
“Αυτό είναι το κλειδί για την κατανόηση της αναζωπύρωσης. Αν υπάρχει σήμερα μια πτυχή της λατρείας που είναι μειωμένη, είναι η αισθητή παρουσία του Θεού... γι' αυτό μπορούμε και συμπεριφερόμαστε τόσο απρόσεκτα στη λατρεία. Το βαθύ έργο του Πνεύματος στην αναζωπύρωση φαίνεται πάντα λόγω της εμπειρίας που μας πείθει πως ο Θεός είναι παρών... Η αναζωπύρωση είναι διαφορετική. Γνωρίζουμε πως ο Θεός είναι εκεί, και ακόμη και ο άπιστος είναι υποχρεωμένος να παραδεχτεί πως ‘ὁ Θεὸς εἶναι τῳόντι ἐν μέσῳ ὑμῶν’, Α΄ Κορινθίους ιδ΄. 25” (ibid., p. 134). “Όταν το Πνεύμα του Θεού κατεβαίνει, παίρνει τις προσευχές της εκκλησίας και πνέει νέα ζωή μέσα σ' αυτές” (ibid., p. 129). “Με την αναζωπύρωση, η προσευχή γίνεται απόλαυση και χαρά” (ibid., p. 128), αφού οι ομολογίες έχουν φέρει τους Χριστιανούς σε ένα νέο καθαρισμό με το Αίμα του Χριστού.
Στη Σαξονία, “Δόθηκε σε όλους μας, την ίδια στιγμή, η αίσθηση της εγγύτητας του Χριστού... αυτό που έκανε ο Κύριος (εκεί), από εκείνη την εποχή μέχρι τον χειμώνα του ίδιου έτους, είναι απερίγραπτο. Ολόκληρο το μέρος φάνηκε σαν μια σκηνή του Θεού με τους ανθρώπους” (ibid., p. 135). Στην Κορέα, το 1907, “Κάθε άτομο που έμπαινε στην εκκλησία, ένιωθε πως η αίθουσα ήταν γεμάτη από την παρουσία του Θεού... εκείνη τη νύχτα υπήρχε μία αίσθηση της εγγύτητας του Θεού, που είναι αδύνατη να περιγραφεί” (ibid., pp. 135, 136).
Τον Νοέμβριο του 1980, ένας φίλος μου κι εγώ πήγαμε στο Μερφρισμπόρο του Τενεσί για να πάρουμε συνέντευξη από τον Δρ Τζον Ρ. Ράις (Dr. John R. Rice) για ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα που είχαμε. Ο Δρ Ράις ήταν γέρος, και ανάπηρος εξαιτίας ενός εγκεφαλικού επεισοδίου. Ήταν 85 χρονών, και τον έφεραν με αναπηρική καρέκλα για να μας δει. Καθώς τον οδήγησαν μέσα, ο φίλος μου και εγώ νιώσαμε το “χαβώδ” να κατεβαίνει σαν ελαφριά βαρύτητα στον αέρα. Ξέρω πως ο Θεός κατέβηκε επειδή αισθάνθηκα ακριβώς όπως και στις τρεις κλασικές αναζωπυρώσεις που βίωσα.
Είχαμε νοικιάσει μια κάμερα και έναν καμεραμάν σε εκείνη την πόλη. Ο άνδρας που χειριζόταν την κάμερα είχε Καθολικό υπόβαθρο, αλλά είχε εγκαταλείψει την εκκλησία. Καθώς μιλάγαμε με τον Δρ Ράις, εκείνος ο καμεραμάν είχε δάκρυα στα μάτια, τα οποία συνεχώς σκούπιζε, καθώς ο Δρ Ράις μιλούσε ανασταλτικά για μεγάλες ευαγγελιστικές συγκεντρώσεις που είχε διεξαγάγει. Στη συνέχεια, η συνέντευξη τελείωσε και πήγαν τον Δρ Ράις σε ένα αυτοκίνητο. Ο φίλος μου κι εγώ μείναμε μόνοι στην αίθουσα μαζί με τον καμεραμάν. Εξακολουθούσε να κλαίει. Με ρώτησε για τον Δρ Ράις, και του εξήγησα πως ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος του Θεού. Καθώς μιλούσα, ένιωθα την παρουσία του Θεού να γίνεται πιο απτή. Ο άνθρωπος έκλαιγε. Το μόνο που είπα, ήταν, “Ο Ιησούς σε αγαπάει. Εμπιστέψου Τον και θα σε καθαρίσει από τις αμαρτίες σου.” Δεν χρειαζόταν να του το πω. Γονάτισε και εμπιστεύτηκε τον Ιησού με δάκρυα να πέφτουν από τα μάτια του. Ήταν τόσο εύκολο επειδή η παρουσία του Θεού ήταν εκεί. Θυμήθηκα ένα εδάφιο της Βίβλου, “Ὅπου εἶναι τὸ Πνεῦμα τοῦ Κυρίου, ἐκεῖ ἐλευθερία” (Β΄ Κορινθίους γ΄. 17). Ξέρω πόσο εύκολο θα ήταν να μεταστραφούν οι επισκέπτες, ακόμη κι αυτοί που έρχονται για πρώτη φορά, αν είχαμε τη δύναμη του Πνεύματος του Θεού, όπως την είχε ο Δρ Τζον Ρ. Ράις!
Αλλά υπάρχει και ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα όταν έχουμε την παρουσία του Κυρίου. Είναι μια πρόγευση του Ουρανού. Ξέρω πως ο Ουρανός φαίνεται εξωπραγματικός για πολλούς από σας τώρα. Αλλά όταν το “χαβώδ” του Θεού κατεβεί στην εκκλησία μας, και όταν σας αγγίξει, θα νιώσετε πώς είναι να πηγαίνετε στον Ουρανό. Θα είναι “μια πρόγευση της θείας δόξας”. Δεν θα σκέφτεστε πλέον για τον Ουρανό ως μια αφηρημένη έννοια. Όταν θα μπαίνετε στην εκκλησία μας και ο Θεός είναι εδώ, θα “γεύεστε” την πραγματικότητα και τη χαρά του Ουρανού. Τότε θα μπορείτε να ψάλλετε τον μικρό ύμνο του Τζον Ου. Πίτερσον (John W. Peterson) με μεγάλη χαρά!
Ο Ουρανός κατέβηκε και η δόξα γέμισε την ψυχή μου,
Όταν στο σταυρό ο Σωτήρας με θεράπευσε.
Οι αμαρτίες μου ξεπλύθηκαν, και η νύχτα μου μετατράπηκε σε ημέρα –
Ο Ουρανός κατέβηκε και η δόξα γέμισε την ψυχή μου.
(“Heaven Came Down” του John W. Peterson, 1921-2006).
Τώρα δεν μιλάω για τον αχαλίνωτο, απείθαρχο φανατισμό ορισμένων Πεντηκοστιανών, ή για τις λανθασμένες ιδέες κάποιων χαρισματικών. Ω, όχι! Προσπαθούν συχνά να κάνουν το Πνεύμα του Θεού να κατέβει, κάνοντας θόρυβο ή γλωσσολαλόντας. Μπορεί να έχουν καλό σκοπό, αλλά δεν είναι αυτός ο τρόπος με τον οποίον ο Θεός κατέβαινε στις συναθροίσεις και αναζωπύρωνε τον κόσμο πριν από την έναρξη του Πεντηκοστιανισμού το 1905. Πρέπει να επιστρέψουμε στον παλιό τρόπο – επειδή ο παλιός τρόπος ήταν ο αληθινός τρόπος – και είναι ακόμη ο πραγματικός τρόπος!
Δεν πρέπει να προσπαθούμε να κάνουμε το χαβώδ να κατέβει σε μας πέφτοντας στο πάτωμα, αν και κάποιοι μπορεί να πέσουν στο πάτωμα όταν ο Θεός κατεβεί. Αλλά δεν θα χαρούμε με την συναισθηματική υπερβολή ή ουρλιάζοντας. Ω, όχι! Θα χαρούμε όταν οι Χριστιανοί νιώσουν την αμαρτία που έχει εισβάλει στη ζωή τους, αμαρτία για την οποία ντρέπονται, αλλά αμαρτία που πρέπει να ομολογηθεί στον Θεό – και λάθη που πρέπει να ομολογηθούν από τον έναν στον άλλον, ώστε να μπορέσουμε να θεραπευθούμε πνευματικά από τον Θεό, τον ουράνιο Πατέρα μας! Παρακαλώ σταθείτε και ψάλλετε τον ύμνο νούμερο 10 στο φυλλάδιό σας.
“Δοκίμασόν με, Θεέ, καὶ γνώρισον τὴν καρδίαν μου·
ἐξέτασόν με καὶ μάθε τοὺς στοχασμοὺς μου·
καὶ γνώρισον τὴν καρδίαν μου·
ἐξέτασόν με καὶ μάθε τοὺς στοχασμοὺς μου·
καὶ ἰδέ, ἄν ὑπάρχῃ ἐν ἐμοὶ ὁδὸς ἀνομίας·
καὶ ὁδήγησόν με εἰς τὴν ὁδὸν τὴν αἰώνιον.”
(Ψαλμός ρλθ΄. 23, 24).
Μην φοβάστε! Ο Θεός σας αγαπάει. Δεν θα σας καταδικάσει όταν ομολογείτε. Μην φοβάστε. Όσο κακή και να είναι η αμαρτία σας, ο Θεός μπορεί να την θεραπεύσει. Ο Θεός μπορεί να την καθαρίσει με το Αίμα του Ιησού. Ελάτε εδώ κάτω από τον άμβωνα. Αρπάξτε το χέρι κάποιου και προσευχηθείτε ο ένας για τον άλλο, δύο-δύο. Προσευχηθείτε ο ένας για τον άλλον για να δώσετε μια ομολογία απόψε. Σας αγαπώ! Ο Θεός να σας ευλογεί! Είστε τόσο αγαπητοί εδώ που ό,τι και να πείτε απόψε, δεν θα σταματήσουμε να σας αγαπάμε! Εμπιστευθείτε μας και μην φοβάστε. Ελάτε στον Ιησού, ελάτε και ομολογήστε τις αμαρτίες σας ώστε να γίνετε καθαροί διαμέσου του Αίματος του Σωτήρα μας, Ιησού. Ακόμη κι αν δεν είστε πια νέοι, μπορείτε να έρθετε απόψε. Θα έχω δύο καρέκλες δίπλα στον άμβωνα. Αν νομίζετε πως η εξομολόγηση σας δεν πρέπει να γίνει δημόσια, ελάτε εδώ και πείτε την μου, και θα μπορέσω να σας πω αν πρέπει να την κάνετε.
Ο αδελφός μας, ο Τζακ Νιαν (Jack Ngann), μου έγραψε τα ακόλουθα λόγια για τα 76α γενέθλιά μου.
Αγαπητέ Δρ Χάιμερς,
Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την πιστότητά σου όλα αυτά τα χρόνια. Συχνά σκέφτομαι πως ο λόγος που υπάρχει ένα υπόλειμμα κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Αποστασίας, είναι (τουλάχιστον εν μέρει) επειδή ο Θεός χρησιμοποιεί εσένα... οι αλήθειες που κηρύττεις μπορεί να αποτελούν μέρος της σπίθας που θα βοηθήσει να ανάψουν οι φωτιές της αναζωπύρωσης... Εύχομαι η διακονία σου να συνεχίσει να ανθίζει, και το κήρυγμά σου (στο Διαδίκτυο) να ηχεί για όλη την αιωνιότητα. Σε αγαπώ, ποιμένα.
Εν Χριστώ,
Τζακ Νιαν
Υ.Γ. Παρεμπιπτόντως, ο λόγος που μπορούμε να κλείσουμε με τις λέξεις “Εν Χριστώ” είναι λόγω της δικής σου διακονίας (που μας οδήγησε στη σωτηρία εν Χριστώ).
Ο αδελφός Τζακ Νιαν ξέρει πως ενδιαφέρομαι βαθιά για την εκκλησία μας, και για τον καθέναν σας. Γι' αυτό τονίζω την ανάγκη για αναζωπύρωση. Κανείς δεν μπορεί να είναι επιτυχής στη χριστιανική του ζωή εξαρτόμενος από τη μαρτυρία της μεταστροφής και μόνο. Πρέπει να αυξάνεστε στη χάρη – και αυτό συχνά μπορεί να είναι επώδυνο. Βρίσκετε τον εαυτό σας αντιμέτωπο με τις αμαρτίες και τα λάθη που έχουν εισβάλει στη ζωή σας. Δεν σας αρέσει να σκέφτεστε τον ύμνο, “Δοκίμασόν με, Θεέ, καὶ γνώρισον τὴν καρδίαν μου, ἐξέτασόν με καὶ μάθε τοὺς στοχασμοὺς μου καὶ ἰδέ, ἄν ὑπάρχῃ ἐν ἐμοὶ ὁδὸς ἀνομίας...” Αλλά πρέπει να τον σκεφτείτε. Πρέπει να εξετάσετε τον εαυτό σας, ακόμα και αν είναι επώδυνο. Πρέπει να ομολογήσετε τις αμαρτίες σας και να καθαριστείτε ξανά διαμέσου του Αίματος του Ιησού. Τότε θα βιώσετε την παρουσία του Θεού, το χαβώδ, τη συναρπαστική εμπειρία του Θεού στην αναζωπύρωση!
“Δεῖξόν μοι, δέομαι, τὴν δόξαν σου.”
Προσευχηθείτε και ομολογήστε και ο Θεός θα σας απαντήσει όπως απάντησε και στον Μωϋσή.
ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ.
Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε.
Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net (κάντε κλικ εδώ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα,
αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015.
Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.
(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”
Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers), και τα υπόλοιπα
βιντεοσκοπημένα κηρύγματα της εκκλησίας μας προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.
Γραφή που αναγνώστηκε πριν το κήρυγμα από τον Δρ Κρέιτον Λ. Τσαν (Dr. Kreighton L. Chan): Ησαΐας ξδ΄. 1-3.
Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ
(Mr. Benjamin Kincaid Griffith): “May Jesus Christ be Praised” (μετάφραση του Edward Caswall, 1814-1878).