Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .




ΑΠΟΒΛΕΠΟΝΤΕΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥΝ

LOOKING UNTO JESUS
(Greek)

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες
Κυριακή πρωί, 11 Ιουνίου 2017
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Morning, June 11, 2017

“Ἀποβλέποντες εἰς τὸν Ἰησοῦν, τὸν ἀρχηγὸν καὶ τελειωτήν τῆς πίστεως, ὅστις ὑπὲρ τῆς χαρᾶς τῆς προκειμένης εἰς αὐτὸν ὑπέφερε σταυρόν, καταφρονήσας τὴν αἰσχύνην, καὶ ἐκάθησεν ἐν δεξιᾷ τοῦ θρόνου τοῦ Θεοῦ” (Εβραίους ιβ΄. 2).


Αυτό το εδάφιο εξηγεί τα καλά νέα του Χριστού. Δεν μπορώ να σκεφτώ σαφέστερο εδάφιο σε όλη τη Βίβλο για να σας δώσω μια ξεκάθαρη δήλωση για το τι πιστεύουν οι πραγματικοί Χριστιανοί.

Τώρα, πρέπει να ακούσετε πολύ προσεκτικά αυτό το μήνυμα, καθώς θα αναλύω αυτό το εδάφιο, και θα σας το εξηγώ όσο πιο προσεκτικά μπορώ. Εύχομαι αυτό το κείμενο να σας ανοίξει την καρδιά, ώστε το φως του Χριστού να λάμψει μέσα σας, εκεί που τώρα υπάρχει σκοτάδι και σύγχυση.

Ένας άνθρωπος μπορεί να πηγαίνει στην εκκλησία και να είναι ακόμα μέσα σε μεγάλο σκοτάδι. Ένας άνθρωπος μπορεί να μάθει ένα μεγάλο μέρος της Βίβλου και να εξακολουθεί να είναι συγχυσμένος, και η κατανόησή του να είναι σκοτισμένη σχετικά με αυτά που διαβάζει. Η προσευχή μου είναι πως ο Ίδιος ο Θεός θα ανοίξει τους “ὀφθαλμούς τοῦ νοὸς σας” (Εφεσίους α΄. 18), καθώς θα κηρύττω. Μόνο όταν το κάνει αυτό ο Θεός θα μπορείτε να κατανοήσετε μερικές από τις αλήθειες αυτού του εδαφίου.

Το κείμενο μας δίνει τρεις βασικές αλήθειες:


1. Το τι έκανε ο Ιησούς για σας.

2. Το γιατί το έκανε αυτό ο Ιησούς για σας.

3. Το πώς να λάβετε το όφελος από αυτό.

I. Πρώτον, τι έκανε ο Ιησούς για σας.

“Ἀποβλέποντες εἰς τὸν Ἰησοῦν (ο οποίος)... ὑπέφερε σταυρόν, καταφρονήσας τὴν αἰσχύνην” (Εβραίους ιβ΄. 2).

Η λέξη “ὑποφέρω” σημαίνει να “περνάω ταλαιπωρίες υπομονετικά”. Ο Ιησούς πέρασε υπομονετικά μεγάλες ταλαιπωρίες και βάσανα για να σώσει την ψυχή σας από την τιμωρία της αμαρτίας. Όπως το θέτει ο Πουλ (Poole):

(Ο Χριστός) υπέμεινε τον σταυρό, με όλες τις συνοδευόμενες θλίψεις του, τις θλίψεις στην ψυχή του· τους βασανιστικούς πόνους στο σώμα του, από τα χτυπήματα, τις γροθιές, τα τρυπήματα των αγκαθιών, τα σκισίματα της σάρκας του από τα μαστιγώματα, τα τρυπήματα στα χέρια και στα πόδια του από τα καρφιά, με όλα τα δεινά που μπορεί να προκαλέσει η κακία και η οργή των διαβόλων και των ανθρώπων· δεν εγκατέλειψε το φορτίο του, δεν υποχώρησε ούτε λιποθύμησε κάτω από αυτό. Με τι ανίκητη πραότητα και παθητικό σθένος υπέστη όλα όσα είχαν προειπωθεί γι' αυτόν (στον Ησαΐα νγ΄)! (Matthew Poole, σχόλιο στην επιστολή προς Εβραίους ιβ΄. 2).

Και ο Χριστός, όταν πέρασε τη σταύρωση “καταφρονήσας τὴν αἰσχύνην” (Εβραίους ιβ΄. 2). “Καταφρονώ” σημαίνει “θεωρώ κάτι κατώτερό μου” ή “θεωρώ πως κάτι δεν αξίζει τον σεβασμό μου”. Ο Ιησούς καταφρόνησε τον μεγάλο πόνο που περνούσε επειδή ήθελε να σώσει εσάς και να δοξάσει τον Θεό. “Καταφρονήσας τὴν αἰσχύνην.” Αἰσχύνη σημαίνει “ντροπή”. Ο Ιησούς έπρεπε να ντροπιαστεί για να σωθείτε από την τιμωρία των αμαρτιών σας. Έπρεπε να ατιμαστεί στη θέση σας, ώστε να μην ατιμαστείτε εσείς στην Τελική Κρίση.

Ο Ιησούς ατιμάστηκε όταν Τον χτυπούσανε. Ατιμάστηκε όταν Τον φτύνανε, και όταν Του τραβάγανε χούφτες από τη γενειάδα Του. Ατιμάστηκε όταν το οργισμένο πλήθος φώναζε, “Σταυρώστε τον! Σταυρώστε τον!” Ατιμάστηκε όταν Τον έγδυσαν και Τον κρέμασαν γυμνό επάνω στον Σταυρό.

Ατιμάστηκε, ντροπιάστηκε, στη θέση σας.

“Ἐπειδή καὶ ὁ Χριστὸς ἅπαξ ἔπαθε διὰ τὰς ἁμαρτίας, ὁ δίκαιος ὑπὲρ τῶν ἀδίκων” (Α΄ Πέτρου γ΄. 18).

“Ὁ Κύριος ἔθεσεν ἐπ᾿ αὐτὸν τὴν ἀνομίαν πάντων ἡμῶν” (Ησαΐας νγ΄. 6).

Ο Ιησούς πήρε την τιμωρία που έπρεπε εσείς να λάβετε για τις αμαρτίες σας. Ο Ιησούς τιμωρήθηκε στη θέση σας.

Ο Ιησούς ντροπιάστηκε στη θέση σας. Στην Τελική Κρίση κάθε αμαρτία που έχετε διαπράξει θα διαβαστεί από τον Θεό. Αυτό θα σας ντροπιάσει μπροστά σε ολόκληρο τον κόσμο. Αλλά αν εμπιστεύεστε τον Χριστό, Αυτός ντροπιάστηκε στη θέση σας. Αντί του να σταθείτε γυμνοί και ντροπιασμένοι εξαιτίας των αμαρτιών σας, ο Ιησούς στάθηκε γυμνός στη θέση σας, επάνω στον Σταυρό – αν Τον εμπιστεύεστε!

Η Βίβλος διδάσκει την “αντιπροσωπευτική εξιλέωση” του Ιησού Χριστού επάνω στον Σταυρό! Ο Δρ Π. Μπ. Φιτσουότερ (Dr. P. B. Fitzwater) είπε:

Η εξιλέωσή του ήταν αντιπροσωπευτική, που σημαίνει πως ενεργεί εκ μέρους κάποιου άλλου ή πως εκπροσωπεί κάποιον άλλον (Christian Theology, Eerdmans, 1948, p. 426).

Η λέξη “αντιπροσωπευτικός” σημαίνει “αυτός που ενεργεί στη θέση κάποιου άλλου”.

Κι αυτό ακριβώς έκανε ο Ιησούς Χριστός για σας! “Αυτός (ο Χριστός) ενεργεί στη θέση κάποιου άλλου (τη δική σας).” Αυτός πήρε την τιμωρία που άξιζε σε σας για την αμαρτία.

Η Βίβλος λέει:

“Ὁ Χριστός ἅπαξ προσφερθεὶς διὰ νὰ σηκώσῃ τὰς ἁμαρτίας πολλῶν” (Εβραίους θ΄. 28).

“Ὁ Χριστὸς ἀπέθανε διὰ τὰς ἁμαρτίας ἡμῶν κατὰ τὰς γραφάς” (Α΄ Κορινθίους ιε΄. 3).

Ο Χριστός πλήρωσε το τίμημα που σας αξίζει για την αμαρτία. Σε Αυτόν δόθηκε η ποινή.

Ο πατριός μου ήταν σκληρός πεζοναύτης. Μια φορά κλώτσησε έναν αστυνομικό. Τον έριξαν στη φυλακή. Τα μεσάνυχτα η μητέρα μου πήρε τηλέφωνο τον Εντ Γκάλικ (Ed Gallick) για να πληρώσει την εγγύηση. Ο Εντ κατέβηκε στη φυλακή και πλήρωσε την εγγύηση. Άφησαν τον πατριό μου να φύγει. Όταν βγήκε από τη φυλακή, και είδε τον Εντ, είπε, “Τι κάνεις εσύ εδώ;”

Αυτό μου θύμισε το τι έκανε ο Ιησούς. Πλήρωσε την εγγύηση για να σας απαλλάξει από την τιμωρία για τις αμαρτίες σας στην Κόλαση. Κοιτάμε τον Σταυρό και λέμε, “Τι κάνεις εσύ εδώ;” Η απάντηση είναι – πληρώνει την εγγύησή σου – για να βγεις από τη φυλακή του Θεού, δηλαδή την Κόλαση! Βάλτε την πίστη σας στον Ιησού τώρα!

II. Δεύτερον, γιατί το έκανε αυτό ο Ιησούς για σας.

“Ὅστις ὑπὲρ τῆς χαρᾶς τῆς προκειμένης εἰς αὐτὸν” (Εβραίους ιβ΄. 2).

Ο Ιησούς πήγε στον Σταυρό σκόπιμα. Είχε αρκετή δύναμη ώστε να ξεφύγει ανά πάσα στιγμή. Αντ' αυτού, “ἐφέρθη ὡς ἀρνίον ἐπὶ σφαγήν” (Ησαΐας νγ΄. 7). Γιατί πήγε με πραότητα στον Σταυρό για να πληρώσει για τις αμαρτίες σας; Το έκανε “ὑπὲρ τῆς χαρᾶς τῆς προκειμένης εἰς αὐτὸν” (Εβραίους ιβ΄. 2).

Πρώτον, υπήρχε η χαρά της εισόδου στον Ουρανό. Ο Χριστός γνώριζε πως θα πήγαινε αμέσως στον Ουρανό, όταν πέθαινε στον Σταυρό. Είπε στον ληστή που πέθαινε δίπλα Του, “Σήμερον θέλεις εἶσθαι μετ᾿ ἐμοῦ ἐν τῷ παραδείσῳ” (Λουκάν κγ΄. 43).

Επίσης, είχε τη χαρά να δει εσάς να εισέρχεστε στον Ουρανό. Τι χαρά ένιωσε ο Ιησούς όταν είδε τον μεταστραμμένο ληστή! Και τι χαρά θα νιώσει όταν δει εσάς.

Χθες είδα διάφορους άνδρες που οδήγησα στον Χριστό. Ένας απ' αυτούς είναι τώρα ο επικεφαλής των διακόνων. Ένας άλλος είναι βοηθός του ποιμένα. Μου έδωσε μεγάλη χαρά να δω αυτούς τους ανθρώπους, τους οποίους οδήγησα στον Χριστό πριν από σαράντα χρόνια. Αυτό είναι επίσης μέρος της χαράς που ο Χριστός περίμενε να βιώσει στον Ουρανό. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο επέτρεψε σκόπιμα να Τον σταυρώσουν – για να φέρει “εἰς τὴν δόξαν πολλοὺς υἱούς” (Εβραίους β΄. 10).

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον ο Ιησούς είναι “ὁ ἀρχηγὸς καὶ τελειωτής τῆς πίστεως”. Αυτός δημιουργεί την πίστη μέσα μας και Αυτός μας τελειοποιεί και μας προστατεύει. Η σωτηρία είναι ολόκληρη από τον Χριστό!

III. Τρίτον, πώς να λάβετε το όφελος από αυτό.

“Ἀποβλέποντες εἰς τὸν Ἰησοῦν (ο οποίος)... ἐκάθησεν ἐν δεξιᾷ τοῦ θρόνου τοῦ Θεοῦ” (Εβραίους ιβ΄. 2).

Οι Απόστολοι στο Βιβλίο των Πράξεων σπάνια κήρυτταν χωρίς ξεκάθαρη αναφορά στην ανάληψη του Χριστού στον Ουρανό, για να καθίσει στα δεξιά του Θεού. Είμαι πεπεισμένος πως εμείς, στις ημέρες μας, πρέπει να κηρύττουμε για την ανάληψη όπως έκαναν οι Απόστολοι. Ακολουθούν οι λόγοι γιατί το πιστεύω αυτό:

1. Η κήρυξη της ανάληψης του Χριστού στα δεξιά του Πατέρα καθιστά απολύτως σαφές πως ο Χριστός και ο Πατέρας είναι δύο διακριτά – ξεχωριστά – Πρόσωπα. Η βιβλική διδασκαλία της Αγίας Τριάδας έχει γίνει θολή σήμερα. Πολλοί είναι αιρετικοί πατροπασχιτές σε αυτό το κρίσιμο σημείο χωρίς να το γνωρίζουν.

2. Τα μεγάλα βιβλικά δόγματα της συμφιλίωσης, της εξιλέωσης και της δικαίωσης, στην ουσία χάνονται όταν ο Θεός Πατέρας και ο Ιησούς ο Υιός δεν θεωρούνται ξεχωριστά πρόσωπα της Αγίας Τριάδας. Το μεσολαβητικό έργο του Χριστού διευκρινίζεται δραματικά από την ανάληψη.

3. Ο ντεσιζιονισμός θεραπεύεται με το κήρυγμα της ανάληψης. Στρέφοντας τους ανθρώπους στον Χριστό που έχει αναληφθεί, θεραπεύονται όλες οι μορφές ντεσιζιονισμού.


Πριν από κάποιον καιρό άκουσα έναν κήρυκα να δίνει ένα εξαιρετικό κήρυγμα επάνω στον Φαρισαίο και τον Τελώνη (Λουκάν ιη΄. 9-14). Εξέθεσε σχεδόν όλες τις μορφές ντεσιζιονισμού, δείχνοντας πως η σωτηρία δεν έρχεται κάνοντας την “προσευχή μετανοίας”, σηκώνοντας το χέρι, πηγαίνοντας στην εκκλησία, κλπ. Στη συνέχεια, είπε, “πρέπει να πιστέψετε στον Ιησού”. Σκέφτηκα, “Τέλεια!” Αλλά τότε είπε, “Πίστη στον Ιησού σημαίνει να πιστεύεις στο γεγονός ότι πέθανε για να πληρώσει για τις αμαρτίες σου”. Σκέφτηκα, “Α, όχι! Μπερδεύει την πίστη σ' αυτό το δόγμα με την πίστη στον Ίδιο, τον Ιησού!”

Πώς εύχομαι αυτός ο κήρυκας να είχε τελειώσει το κατά τα άλλα εξαιρετικό του κήρυγμα, ζητώντας από τους χαμένους αμαρτωλούς να κοιτάξουν προς τα πάνω – στον Χριστό που έχει αναληφθεί – στα δεξιά του Θεού – στον ίδιο τον Ουρανό!

“Ἀποβλέποντες εἰς τὸν Ἰησοῦν (ο οποίος)... ἐκάθησεν ἐν δεξιᾷ τοῦ θρόνου τοῦ Θεοῦ” (Εβραίους ιβ΄. 2).

Εκεί πρέπει να κοιτάμε! Σε Αυτόν πρέπει να πιστεύουμε! Έτσι μπορούμε να σωθούμε!

“Πίστευσον εἰς τὸν Κύριον Ἰησοῦν Χριστόν, καὶ θέλεις σωθῆ” (Πράξεις ιϛ΄. 31).

Κοίτα και ζήσε, αδελφέ μου, ζήσε!
Κοίτα τώρα στον Ιησού και ζήσε!
Είναι κατεγραμμένο στον Λόγο Του, αλληλούια!
Απλά “κοίτα και ζήσε”.
   (“Look and Live” του William A. Ogden, 1841-1897).


ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net (κάντε κλικ εδώ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers), και τα υπόλοιπα
βιντεοσκοπημένα κηρύγματα της εκκλησίας μας προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Γραφή που αναγνώστηκε πριν το κήρυγμα από τον Κο Νόα Σονγκ (Mr. Noah Song): Ιωάννην ιβ΄. 28-32.
Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ (Mr. Benjamin Kincaid Griffith):
“Look and Live” (του William A. Ogden, 1841-1897).


ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

ΑΠΟΒΛΕΠΟΝΤΕΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥΝ

LOOKING UNTO JESUS

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ

“Ἀποβλέποντες εἰς τὸν Ἰησοῦν, τὸν ἀρχηγὸν καὶ τελειωτήν τῆς πίστεως, ὅστις ὑπὲρ τῆς χαρᾶς τῆς προκειμένης εἰς αὐτὸν ὑπέφερε σταυρόν, καταφρονήσας τὴν αἰσχύνην, καὶ ἐκάθησεν ἐν δεξιᾷ τοῦ θρόνου τοῦ Θεοῦ” (Εβραίους ιβ΄. 2).

I.   Πρώτον, τι έκανε ο Ιησούς για σας – “ὑπέφερε σταυρόν, καταφρονήσας τὴν αἰσχύνην”, Α΄ Πέτρου γ΄. 18, Ησαΐας νγ΄. 6, Εβραίους θ΄. 28,
Α΄ Κορινθίους ιε΄. 3.

II.  Δεύτερον, γιατί το έκανε αυτό ο Ιησούς για σας – “ὑπὲρ τῆς χαρᾶς τῆς
προκειμένης εἰς αὐτὸν”, Ησαΐας νγ΄. 7.
1. Της χαράς της εισόδου στον Ουρανό, Λουκάν κγ΄. 42.
2. Της χαράς του να σας δει να εισέρχεστε στον Ουρανό,
Εβραίους β΄. 10.

III. Τρίτον, πώς να λάβετε το όφελος από αυτό – “Ἀποβλέποντες εἰς τὸν
Ἰησοῦν… (ο οποίος) ἐκάθησεν ἐν δεξιᾷ τοῦ θρόνου τοῦ Θεοῦ”,
Πράξεις ιϛ΄. 31.