Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .




ΕΞΕΛΘΕΤΕ ΕΚ ΜΕΣΟΥ ΑΥΤΩΝ!

COME OUT FROM AMONG THEM!
(Greek)

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες
Κυριακή βράδυ, 13 Νοεμβρίου 2016
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Evening, November 13, 2016

“Διὰ τοῦτο ἐξέλθετε ἐκ μέσου αὐτῶν καὶ ἀποχωρίσθητε, λέγει Κύριος, καὶ μή ἐγγίσητε ἀκάθαρτον, καὶ ἐγὼ θέλω σᾶς δεχθῆ, καὶ θέλω εἶσθαι Πατήρ σας, καὶ σεῖς θέλετε εἶσθαι υἱοὶ μου καὶ θυγατέρες, λέγει Κύριος παντοκράτωρ” (Β΄ Κορινθίους ϛ΄. 17-18).


“Ἐξέλθετε ἐκ μέσου αὐτῶν.” Αυτό σημαίνει να αφήσετε αυτούς που ζουν μέσα στην αμαρτία. Aυτό σημαίνει “αποχωρισμός”, “Ἐξέλθετε ἐκ μέσου αὐτῶν”. Ο αποχωρισμός είναι μία από τις σημαντικότερες διδασκαλίες της Bίβλου. Ο αποχωρισμός είναι σημαντικός επειδή δεν μπορείτε να γίνετε Χριστιανοί χωρίς αυτόν. Ο αποχωρισμός είναι σημαντικός επειδή δεν μπορείτε να ζήσετε μία νικηφόρα ζωή χωρίς αυτόν. Δεν μπορείτε να ζήσετε μία υπερβατική ζωή χωρίς τον αποχωρισμό. Αποχωρισμός σημαίνει να μην είσαι δεσμευμένος σε φιλίες με άπιστους. Αποχωρισμός σημαίνει να μην αγαπάς τον κόσμο. Η Βίβλος λέει, “Ἐὰν τις ἀγαπᾷ τὸν κόσμον, ἡ ἀγάπη τοῦ (Θεού) δὲν εἶναι ἐν αὐτῷ” (Α΄ Ιωάννην β΄. 15). Και ξανά λέει, “Ὅστις... θελήσῃ νὰ ἦναι φίλος τοῦ κόσμου, ἐχθρὸς τοῦ Θεοῦ καθίσταται” (Ιακώβου δ΄. 4). Κάποιος, προσπαθώντας να με διορθώσει, μου ανέφερε τα λόγια του Ιησού, “Ἐκ τούτου θέλουσι γνωρίσει πάντες ὅτι εἶσθε μαθηταὶ μου, ἐὰν ἔχητε ἀγάπην πρὸς ἀλλήλους” (Ιωάννην ιγ΄. 35). Αλλά σε ποιους αναφερόταν; Όχι σε άπιστους. Αναφερόταν στους μαθητές και στην αγάπη του ενός προς τον άλλον. Ο Σαίξπηρ είπε, “Ο διάβολος μπορεί να κάνει αναφορές στη Γραφή για τον δικό του σκοπό.” Το κείμενο μάς το λέει ξεκάθαρα,

“Ἐξέλθετε ἐκ μέσου αὐτῶν καὶ ἀποχωρίσθητε, λέγει Κύριος”
       (Β΄ Κορινθίους ϛ΄. 17).

Γιατί είναι τόσο σημαντικός ο αποχωρισμός από τους χαμένους ανθρώπους;

I. Πρώτον, ο αποχωρισμός είναι σημαντικός επειδή διδάσκεται συνεχώς
μέσα στη Βίβλο.

Η γυναίκα του Λωτ έχασε την ψυχή της επειδή δεν μπορούσε να αποχωριστεί τους αμαρτωλούς φίλους της στην πόλη των Σοδόμων. Ο Θεός είπε στον Λωτ πως θα καταστρέψει την πόλη. Θα την κατέστρεφε επειδή οι άνθρωποι εκεί ήταν τόσο αμαρτωλοί και κοσμικοί. Ο Θεός είπε στον Λωτ, “Ἐξέλθετε ἐκ τοῦ τόπου τούτου· διότι καταστρέφει ὁ Κύριος τὴν πόλιν” (Γένεση ιθ΄. 14). Ο Λωτ είπε στη γυναίκα του πώς έπρεπε να φύγουν από τα Σόδομα. Αυτή άρχισε να ακολουθάει τον άντρα της καθώς αυτός έφευγε. Αλλά αυτή δεν ήθελε να αφήσει τους αμαρτωλούς φίλους της. Ξεκίνησε να φεύγει μαζί με τον άντρα της. Αλλά “ἡ γυνή αὐτοῦ περιβλέψασα ὄπισθεν αὐτοῦ ἔγεινε στήλη ἅλατος” (Γένεση ιθ΄. 26). Ο Δρ Τσαρλς Κ. Ράιρι (Dr. Charles C. Ryrie) είπε, “Η καρδιά της βρισκόταν ακόμη στα Σόδομα. Δεν ήθελε να αποχωριστεί τους αμαρτωλούς φίλους της. Στράφηκε για να επιστρέψει στους χαμένους φίλους της. Καθώς κοίταξε πίσω για να επιστρέψει στους αμαρτωλούς φίλους της ‘ἔγεινε στήλη ἅλατος’”. Η φωτιά και το θειάφι που έστειλε ο Θεός στα Σόδομα την σκέπασαν. Σκεπάστηκε από το φλογερό θειάφι. Θειάφι που ο Θεός ξέχυσε επάνω στο σώμα της. Ήταν εγκιβωτισμένη σε μία ρευστοποιημένη στήλη. Κάηκε ζωντανή επειδή δεν ήθελε να αποχωριστεί τους αμαρτωλούς φίλους της στα Σόδομα. Έχασε την ψυχή της και πήγε στην Κόλαση. Και ο Ιησούς είπε,

“Ἐνθυμεῖσθε τὴν γυναῖκα τοῦ Λώτ” (Λουκάν ιζ΄. 32).

Αν αφήσετε την εκκλησία και επιστρέψετε στους αμαρτωλούς σας φίλους, αυτό θα συμβεί και σε σας. Θα καταστραφείτε από τη φωτιά της κρίσης του Θεού!

“Ἐνθυμεῖσθε τὴν γυναῖκα τοῦ Λώτ.”

Ο Ιωάννης Βουνιάνος, ο βαπτιστής προπάτοράς μας, είπε μία παρόμοια ιστορία. Ένας άνθρωπος άφησε την Πόλη της Απώλειας. Δεν κοίταξε πίσω του καθώς έτρεχε προς τον Χριστό. Δύο μη-σωσμένοι φίλοι του έτρεξαν από πίσω του. Του είπαν να επιστρέψει στην Πόλη της Απώλειας. Αλλά αυτός δεν τους άκουσε. Του είπαν να επιστρέψει στους χαμένους φίλους του. Αλλά δεν το έκανε. Αποχωρίστηκε τους χαμένους φίλους του και σώθηκε (παράφραση από την Πορεία του Αποδημητού [Pilgrim’s Progress] του Ιωάννη Βουνιάνου).

Αν ξεκινήσετε να έρχεστε στην εκκλησία και θέλετε να σωθείτε, το ίδιο πράγμα θα συμβεί και σε σας. Οι χαμένοι σας φίλοι και συγγενείς συνήθως θα κάνουν ό,τι μπορούν για να σας κάνουν να επιστρέψετε. Να επιστρέψετε μαζί τους σε μία αμαρτωλή ζωή. Οι φίλοι του ανθρώπου, για τον οποίο γράφει ο Ιωάννης Βουνιάνος, είπαν, “Θα αφήσεις όλους τους κοσμικούς σου φίλους;” “Ναι,” είπε ο άνθρωπος της ιστορίας του Βουνιάνου, “Ναι, θα τους αφήσω όλους, αφού αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσω να βρω σωτηρία στον Χριστό.” Έτσι ήταν και για τη γυναίκα του Λωτ. Στράφηκε για να επιστρέψει στους αμαρτωλούς της φίλους και κάηκε ζωντανή από τη φωτιά της κρίσης του Θεού. Έτσι ήταν και στις ημέρες του Βουνιάνου. Έτσι είναι και σήμερα! Ο αποχωρισμός από τους αμαρτωλούς φίλους είναι η μόνη οδός για να μπορέσετε να σωθείτε. Αφήστε τους αμαρτωλούς σας φίλους όταν προσπαθούν να σας σταματήσουν από το να έρχεστε στην εκκλησία. Αφήστε τους και ελάτε στον Ιησού. Μόνο έτσι μπορείτε να γίνετε πραγματικοί Χριστιανοί.

“Διὰ τοῦτο ἐξέλθετε ἐκ μέσου αὐτῶν καὶ ἀποχωρίσθητε, λέγει Κύριος, καὶ μή ἐγγίσητε ἀκάθαρτον, καὶ ἐγὼ θέλω σᾶς δεχθῆ, καὶ θέλω εἶσθαι Πατήρ σας, καὶ σεῖς θέλετε εἶσθαι υἱοὶ μου καὶ θυγατέρες, λέγει Κύριος παντοκράτωρ” (Β΄ Κορινθίους ϛ΄. 17-18).

Ἐξέλθετε ἐκ μέσου αὐτῶν! Ο αποχωρισμός είναι απαραίτητος. Πρέπει να αφήσετε τους αμαρτωλούς σας φίλους αν θέλετε ο Ιησούς να σας σώσει από την αμαρτία και την Κόλαση. Πρέπει να αφήσετε τους αμαρτωλούς σας συγγενείς και τους χαμένους φίλους αν θέλετε πραγματικά να σωθείτε από την αμαρτία σας διαμέσου του Ιησού. Η Βίβλος λέει,

“Μή ὁμοζυγεῖτε μὲ τοὺς ἀπίστους· διότι τίνα μετοχήν ἔχει ἡ δικαιοσύνη μὲ τὴν ἀνομίαν; τίνα δὲ κοινωνίαν τὸ φῶς πρὸς τὸ σκότος;” (Β΄ Κορινθίους ϛ΄. 14).

Ο Δρ Τζον Ρ. Ράις (Dr. John R. Rice) έκανε το εξής σχόλιο. Είπε,

Μία από τις πιο ξεκάθαρες διδασκαλίες της Βίβλου είναι η διδασκαλία του χριστιανικού αποχωρισμού. Ήταν μία διδασκαλία την οποία ο Θεός τόνιζε καθημερινά, επανειλημμένα, αιωνίως, στους Ιουδαίους… Όταν ο εβραίος αγρότης μάζευε την ομάδα του, έλεγε μέσα στην καρδιά του, “Ο Θεός με διατάζει να μην οργώνω με ανομοιογενής ομάδα. Μπορώ να οργώνω με δύο βόδια ή δύο γαϊδούρια· αλλά δεν μπορώ να τα ανακατεύω. Δεν μπορώ να τα ανακατεύω επειδή ο Θεός θέλει να θυμάμαι πως δεν πρέπει να ανακατεύομαι με αυτούς που δεν είναι άνθρωποι του Θεού” (Dr. John R. Rice, The Unequal Yoke, Sword of the Lord, 1946, σελ. 4-5).

Ο αποχωρισμός από φιλίες με άπιστους διδάσκεται από την αρχή μέχρι το τέλος της Βίβλου.

“Μή ὁμοζυγεῖτε μὲ τοὺς ἀπίστους· διότι τίνα μετοχήν ἔχει ἡ δικαιοσύνη μὲ τὴν ἀνομίαν; τίνα δὲ κοινωνίαν τὸ φῶς πρὸς τὸ σκότος;” (Β΄ Κορινθίους ϛ΄. 14).

II. Δεύτερον, ο αποχωρισμός σταματάει την κοινωνία σου με τον κόσμο και
σε φέρνει σε κοινωνία με την τοπική εκκλησία.

Ακούστε τον Ιησού στο Κατά Ιωάννην ιε΄. 19. Ο Ιησούς είπε,

“Ἐὰν ἦσθε ἐκ τοῦ κόσμου, ὁ κόσμος ἤθελεν ἀγαπᾷ τὸ ἰδικὸν του· ἐπειδή ὅμως δὲν εἶσθε ἐκ τοῦ κόσμου, ἀλλ᾿ ἐγὼ σᾶς ἐξέλεξα ἐκ τοῦ κόσμου, διὰ τοῦτο σᾶς μισεῖ ὁ κόσμος” (Ιωάννην ιε΄. 19).

Δώστε προσοχή σε αυτά τα λόγια, “Ἐγὼ σᾶς ἐξέλεξα ἐκ τοῦ κόσμου”. Πείτε αυτά τα λόγια δυνατά, “Ἐγὼ σᾶς ἐξέλεξα ἐκ τοῦ κόσμου”.

Στο Κατά Ιωάννη ιζ΄. 6, ο Ιησούς το ξαναείπε,

“Ἐφανέρωσα τὸ ὄνομά σου εἰς τοὺς ἀνθρώπους, τοὺς ὁποίους μοὶ ἔδωκας ἐκ τοῦ κόσμου…”

Η ελληνική λέξη “κόσμος” και στα δύο αυτά εδάφια αναφέρεται στη χαμένη ανθρωπότητα. Ο Ιησούς είπε,

“Ἐγὼ σᾶς ἐξέλεξα ἐκ τοῦ κόσμου” (Ιωάννην ιε΄. 19).

Αυτό σημαίνει αποχωρισμός. Μας έχει διαλέξει “ἐκ τοῦ κόσμου”.

Η λέξη “εκκλησία” σημαίνει “αυτοί που έχουν κληθεί να βγουν έξω”, από το “εκ” που σημαίνει έξω, και το “καλέω” που σημαίνει καλώ. Άρα, η λέξη “εκκλησία” σημαίνει “αυτοί που έχουν κληθεί να βγούν έξω”.

Ακούστε τις Πράξεις β΄. 47. Εδώ έχουμε μία περιγραφή του τι συνέβη στην τοπική εκκλησία της Ιερουσαλήμ. Λέει,

“Ὁ δὲ Κύριος προσέθετε καθ᾿ ἡμέραν εἰς τὴν ἐκκλησίαν τοὺς σωζομένους” (Πράξεις β΄. 47).

Ο Ιησούς είπε,

“Ἐγὼ σᾶς ἐξέλεξα ἐκ τοῦ κόσμου” (Ιωάννην ιε΄. 19).

Στη δημοτική είναι ξεκάθαρο,

“Και ο Κύριος πρόσθετε στην εκκλησία (αυτούς που κάλεσε να βγουν έξω)” (Πράξεις β΄. 47).

Άρα, μας έχει καλέσει να βγούμε έξω από τον κόσμο και να μπούμε μέσα στην εκκλησία.

“Διὰ τοῦτο ἐξέλθετε ἐκ μέσου αὐτῶν καὶ ἀποχωρίσθητε, λέγει Κύριος …” (Β΄ Κορινθίους ϛ΄. 17).

Ο βιβλικός αποχωρισμός σου σταματάει την κοινωνία που είχες με τον κόσμο. Ο αποχωρισμός σε φέρνει μέσα στην κοινωνία της τοπικής εκκλησίας. Αφήνεις πίσω τον κόσμο, και κάνεις καινούργιους φίλους μέσα στην εκκλησία.

III. Τρίτον, ο αποχωρισμός είναι θέμα της καρδιάς.

Παρακαλώ πηγαίνετε στην επιστολή του Ιακώβου δ΄. 4. Είναι στη σελίδα 1309 της Βίβλου με τα σχόλια του Σκόφιλντ (Scofield Study Bible). Ας σταθούμε κι ας το διαβάσουμε δυνατά,

“Μοιχοὶ καὶ μοιχαλίδες, δὲν ἐξεύρετε ὅτι ἡ φιλία τοῦ κόσμου εἶναι ἔχθρα τοῦ Θεοῦ; ὅστις λοιπὸν θελήσῃ νὰ ἦναι φίλος τοῦ κόσμου, ἐχθρὸς τοῦ Θεοῦ καθίσταται” (Ιακώβου δ΄. 4).

Αυτή είναι μία ξεκάθαρη δήλωση! “Ὅστις λοιπὸν θελήσῃ νὰ ἦναι φίλος τοῦ κόσμου, ἐχθρὸς τοῦ Θεοῦ καθίσταται.” Μπορείτε να καθίσετε.

Ο Ιησούς ήταν ευγενικός με τους χαμένους ανθρώπους. Έτρωγε μαζί με τελώνες και αμαρτωλούς. Αλλά οι κοντινοί του φίλοι ήταν οι μαθητές, η Μαρία και η Μάρθα, και ο Λάζαρος. Οι φίλοι Του ήταν όλοι οι πραγματικοί Χριστιανοί – και σας καλεί να τον ακολουθήσετε. Φροντίστε όλοι οι κοντινοί σας φίλοι να είναι πραγματικοί Χριστιανοί! Εγκαταλείψτε όλους τους φίλους που δεν είναι πραγματικοί Χριστιανοί. Αυτό διδάσκει η Βίβλος!

“Διὰ τοῦτο ἐξέλθετε ἐκ μέσου αὐτῶν καὶ ἀποχωρίσθητε, λέγει Κύριος, καὶ μή ἐγγίσητε ἀκάθαρτον, καὶ ἐγὼ θέλω σᾶς δεχθῆ, καὶ θέλω εἶσθαι Πατήρ σας, καὶ σεῖς θέλετε εἶσθαι υἱοὶ μου καὶ θυγατέρες, λέγει Κύριος παντοκράτωρ” (Β΄ Κορινθίους ϛ΄. 17-18).

Ο Άλμπερτ Μπάρνς (Albert Barnes) έκανε τα εξής σχόλια, βασιζόμένος σε αυτά τα λόγια της Βίβλου. Είπε,

      Αυτοί (που θέλουν να γίνουν Χριστιανοί) πρέπει να φροντίσουν να διαχωρίσουν τους εαυτούς τους από τον κόσμο. (Ο Χριστιανισμός) δεν μπορεί να υπάρξει εκεί που δεν υπάρχει τέτοιος αποχωρισμός, και αυτοί που δεν είναι διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν (άπιστους) φίλους… και να βρούνε φίλους και χαρές ανάμεσα στο λαό του Θεού (δεν μπορούν να γίνουν πραγματικοί Χριστιανοί)… Πρέπει να υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ των φίλων του Θεού και των φίλων της αμαρτίας… Αν και δεν αρνούμαστε να συναναστρεφόμαστε μαζί τους, ως γείτονες και ως πολίτες… ωστόσο οι εκλεκτοί μας φίλοι και οι πιο αγαπητές μας συντροφιές πρέπει να είναι με τους ανθρώπους του Θεού. Επειδή, οι φίλοι του Θεού πρέπει να είναι και δικοί μας φίλοι· η χαρά μας πρέπει να είναι με αυτούς, και ο κόσμος θα πρέπει να βλέπει πως προτιμάμε τους φίλους του Χριστού παρά τους φίλους της λαγνείας, της φιλοδοξίας, και της αμαρτίας (Albert Barnes, Notes on the New Testament, II Corinthians, Baker Book House, 1985 reprint, σελ. 162).

Ο κόσμος θα πρέπει να βλέπει ότι δεν θέλουμε αυτά που εκείνοι θέλουν!

Ο Μπαρνς μάς είπε, “Πρέπει να φροντίσουμε να διαχωρίσουμε τον εαυτό μας από τον κόσμο…και να βρούμε τους κοντινούς μας φίλους και τις χαρές μας ανάμεσα στο λαό του Θεού” (ibid.).

Ο Ιωάννης Βουνιάνος το είπε αυτό σε εκείνους που προσπάθησαν να στρέψουν προς τα πίσω έναν άνθρωπο που αναζητούσε τη σωτηρία. Είπε,

“Εσείς ζείτε στην Πόλη της Απώλειας… και όλοι που πεθαίνουν εκεί βουλιάζουν βαθύτερα από τον τάφο σε ένα μέρος που καίει με φωτιά και θειάφι. Ακούστε με, και ελάτε στον Χριστό μαζί μου.” “Τι!” αναφώνησε (ο άνθρωπος που τον ακολουθούσε). “Να αφήσουμε όλους τους φίλους μας και τις ανέσεις μας;” “Ναι,” είπε (ο άνθρωπος που αναζητούσε τον Χριστό), “αφού όλα όσα θα εγκαταλείψετε δεν μπορούν να συγκριθούν με… αυτό που εγώ αναζητώ… αφού αναζητώ τον Χριστό – όχι την αμαρτία” (John Bunyan, Pilgrim’s Progress in Today’s English, στη σύγχρονη γλώσσα από τον James H. Thomas, Moody Press, 1964, σελ. 13-14).

Έχετε κληθεί έξω από τον κόσμο προς τον Χριστό. Ο άνθρωπος που αρνείται να σταματήσει να ψάχνει για φιλίες και ανέσεις αυτού του κόσμου δεν θα έρθει στον Χριστό. Δεν γίνεται να κοιτάτε προς δύο κατευθύνσεις συγχρόνως! “Ἄνθρωπος δίγνωμος εἶναι ἀκατάστατος ἐν πάσαις ταῖς ὁδοῖς αὑτοῦ” (Ιακώβου α΄. 8). Ο “δίγνωμος” άνθρωπος δεν θα έρθει στον Χριστό!

“Διὰ τοῦτο ἐξέλθετε ἐκ μέσου αὐτῶν καὶ ἀποχωρίσθητε...καὶ ἐγὼ θέλω σᾶς δεχθῆ, καὶ θέλω εἶσθαι Πατήρ σας” (Β΄ Κορινθίους ϛ΄. 17-18).

Ο Χριστός θέλει να σταματήσετε να εμπιστεύεστε τον κόσμο, και να αρχίσετε να εμπιστεύεστε Αυτόν. Όπως λέει ένας παλιός ύμνος,

“Δώσε μου την καρδιά σου,” λέει ο Σωτήρας των ανθρώπων,
   Καλώντας με έλεος ξανά και ξανά,
Άφθονη χάρη έχω να δώσω,
   Δεν πέθανα για σένα; Δώσε μου την καρδιά σου.
“Δώσε μου την καρδιά σου, Δώσε μου την καρδιά σου,”
   Άκου πώς ψιθυρίζει, όπου κι αν είσαι,
Απ' αυτόν τον σκοτεινό κόσμο θέλει να σε διαχωρίσει,
   Μιλώντας τόσο τρυφερά, “Δώσε μου την καρδιά σου.”
(“Give Me Thy Heart” της Eliza E. Hewitt, 1851-1920).

Όταν ο Τζον Κέιγκαν (John Cagan) ήταν έφηβος έκανε παρέα με κάποια άπιστα παιδιά της εκκλησίας. Παιδιά που έρχονταν στην εκκλησία αλλά γέλαγαν με αυτά που κήρυττα. Έλεγαν βρώμικα ανέκδοτα. Μίλαγαν για σεξ και ναρκωτικά όπως τη μαριχουάνα. Αλλά ο Τζον Κέιγκαν άρχισε να καταλαβαίνει πώς έκαναν λάθος. Η καρδιά του ελέγχθηκε περί της αμαρτίας. Ένιωσε πως η αμαρτία του τον τράβαγε κάτω προς την Κόλαση. Στο τέλος ο Τζον σταμάτησε να κάνει παρέα με αυτά τα παιδιά. Τους άφησε εντελώς και έδωσε την καρδιά του στον Χριστό. Έγινε φίλος με καλούς νέους Χριστιανούς της εκκλησίας μας. Σύντομα μεταστράφηκε. Αυτά τα αγόρια που γέλαγαν με τα κηρύγματά μου έχουν φύγει σχεδόν όλα από την εκκλησία μας. Αλλά ο Τζον Κέιγκαν εμπιστεύτηκε τον Χριστό και σώθηκε. Και όχι μόνο σώθηκε – αλλά τώρα σκοπεύει να πάει σε ένα θεολογικό σεμινάριο και να γίνει ποιμένας. Όταν ο Τζον κηρύττει, καταλαβαίνεις πως η καρδιά του είναι γεμάτη μίσος προς την αμαρτία και γεμάτη αγάπη προς τον Ιησού. Άφησε τα άπιστα παιδιά της εκκλησίας και έδωσε την καρδιά του και τη ζωή του στον Χριστό και μόνο. Με μεγάλη χαρά μπορώ να πω ότι ο Τζον Κέιγκαν είναι τώρα ένας από τους κοντινότερούς μου φίλους. Ο Τζον και η Τζούλι Σιβιλάι )John and Julie Sivilay) πήγαν μαζί με την οικογένειά μου να φάνε και να δούνε μία παράσταση για να γιορτάσουν τα γενέθλια των αγοριών μου την προηγούμενη Παρασκευή το βράδυ. Όταν τα άπιστα αγόρια έφυγαν, ο Θεός έδωσε στον Τζον καινούργιους φίλους. Φίλους όπως τον Ααρόν Γιάνσι (Aaron Yancy), τον Τζακ Νιαν (Jack Ngann), τον Νόα Σονγκ (Noah Song), και αυτόν τον γέρο κήρυκα. Χαιρόμαστε όλοι που μπορούμε και αποκαλούμε τον Τζον Κέιγκαν φίλο μας, επειδή τώρα είναι φίλος του Χριστού – και δεν είναι πια φίλος των πονηρών “παιδιών της εκκλησίας”. Ήρθε στον Χριστό. Ήρθε σε εμάς. Πόσο χαιρόμαστε που μία μέρα θα είναι ποιμένας αυτής της εκκλησίας. Θα κηρύττει εδώ όταν τα άπιστα παιδιά της εκκλησίας καίγονται στις φλόγες της Κολάσεως για όλη την αιωνιότητα.

Θα αφήσετε τους αμαρτωλούς φίλους σας; Θα εμπιστευτείτε τον Ιησού, τον Υιό του Θεού; Θα έρθετε σ' Αυτόν, για να καθαριστείτε από τις αμαρτίες σας διαμέσου του Αίματός Του; Ο Τζον Κέιγκαν και ο πατέρας του, και εγώ ο ίδιος θα θέλαμε να σας μιλήσουμε για αυτό το θέμα εδώ μπροστά στον άμβωνα. Ελάτε, καθώς ο Κος Γκρίφιθ (Mr. Griffith) ψάλλει τον ύμνο, “Δώσε μου την καρδιά σου / Give Me Thy Heart.” Ελάτε, καθώς αυτός ψάλλει.


ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net (κάντε κλικ εδώ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers), και τα υπόλοιπα
βιντεοσκοπημένα κηρύγματα της εκκλησίας μας προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Γραφή που αναγνώστηκε πριν το κήρυγμα από τον Κο Νόα Σονγκ
(Mr. Noah Song): Β΄ Κορινθίους ϛ΄. 14-18.
Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ
(Mr. Benjamin Kincaid Griffith): “Give Me Thy Heart”
(της Eliza E. Hewitt, 1851-1920).


ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

ΕΞΕΛΘΕΤΕ ΕΚ ΜΕΣΟΥ ΑΥΤΩΝ!

COME OUT FROM AMONG THEM!

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ

“Διὰ τοῦτο ἐξέλθετε ἐκ μέσου αὐτῶν καὶ ἀποχωρίσθητε, λέγει Κύριος, καὶ μή ἐγγίσητε ἀκάθαρτον, καὶ ἐγὼ θέλω σᾶς δεχθῆ, καὶ θέλω εἶσθαι Πατήρ σας, καὶ σεῖς θέλετε εἶσθαι υἱοὶ μου καὶ θυγατέρες, λέγει Κύριος παντοκράτωρ” (Β΄ Κορινθίους ϛ΄. 17-18).

(Α΄ Ιωάννην β΄. 15, Ιακώβου δ΄. 4, Ιωάννην ιγ΄. 35)

I.   Πρώτον, ο αποχωρισμός είναι σημαντικός επειδή διδάσκεται συνεχώς
μέσα στη Βίβλο, Γένεση ιθ΄. 14, 26, Λουκάν ιζ΄. 32,
Β΄ Κορινθίους ϛ΄. 14.

II.  Δεύτερον, ο αποχωρισμός σταματάει την κοινωνία σου με τον κόσμο
και σε φέρνει σε κοινωνία με την τοπική εκκλησία,
Ιωάννην ιε΄. 19, ιζ΄. 6, Πράξεις β΄. 47.

III. Τρίτον, ο αποχωρισμός είναι θέμα της καρδιάς, Ιακώβου δ΄. 4, α΄. 8.