Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .




ΠΩΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

HOW TO KNOW THE WILL OF GOD
(Greek)

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες
Κυριακή πρωί, 15 Μαΐου 2016
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Morning, May 15, 2016

“Γίνεσθε δε εκτελεσταί του λόγου και μη μόνον ακροαταί, απατώντες εαυτούς” (Ιακώβου α΄. 22).


Ο Α. Ου. Πινκ (A. W. Pink) (1886-1952) είπε: “Υπάρχουν πολλοί ‘ακροατές’ του Λόγου, τακτικοί ακροατές, ευλαβείς ακροατές, ενδιαφερόμενοι ακροατές· αλλά δυστυχώς, αυτό που ακούνε δεν επηρεάζει τις ζωές τους· δεν καθοδηγεί τον τρόπο που ζούνε. Και ο Θεός λέει πως αυτοί που δεν είναι εκτελεστές του Λόγου εξαπατούν τον εαυτό τους!...Όταν δεν υπάρχει αυξανόμενη υπακοή της καρδιάς και της ζωής στον Λόγο του Θεού, η αυξανόμενη γνώση θα φέρει μόνον αυξανόμενη καταδίκη...Ο Θεός μάς έχει δώσει τον Λόγο Του...με σκοπό να μας καθοδηγήσει· για να φανερώσει το τι απαιτεί από εμάς να κάνουμε” (Arthur W. Pink, “The Scriptures and Obedience,” από το Profiting From the Word, Free Grace Broadcaster, Summer 2015, σελίδες 1, 2).

“Ο Θεός μάς έχει δώσει τον Λόγο Του...με σκοπό να μας καθοδηγήσει.” Συμφωνώ απόλυτα με τον Κο Πινκ. Αυτό διδάχθηκα, ακόμη και πριν μεταστραφώ. Η βαπτιστική εκκλησία στο Χάντινγκτον Παρκ, στην οποία πήγαινα όταν ήμουν έφηβος, έκανε λάθος σε πολλά πράγματα, αλλά όχι σε αυτό το σημείο. Διδάχθηκα πως ο Θεός μάς μιλάει και μας δείχνει το θέλημά Του μόνον από τις Γραφές. Και έμαθα να μην αναζητάω το θέλημα του Θεού διαμέσου των συναισθημάτων ή των εντυπώσεων. Το έμαθα αυτό ακόμη καλύτερα, αργότερα, από τον ποιμένα μου, τον Δρ Τίμοθι Λιν (Dr. Timothy Lin), και από τον Δρ Τζ. Βέρνον Μαγκί (Dr. J. Vernon McGee). Με τη χάρη του Θεού, μπορούσα να πω μαζί με τον Ψαλμωδό: “Λύχνος εις τους πόδας μου είναι ο λόγος σου και φως εις τας τρίβους μου” (Ψαλμός ριθ΄. 105). Στις Παροιμίες ς΄. 22, σχετικά με τον Λόγο του Θεού, λέει: “Όταν περιπατής, θέλει σε οδηγεί· όταν κοιμάσαι, θέλει σε φυλάττει· και όταν εξυπνήσης, θέλει συνομιλεί μετά σου”. Γι' αυτό, το κείμενό μας λέει: “Γίνεσθε δε εκτελεσταί του λόγου και μη μόνον ακροαταί, απατώντες εαυτούς” (Ιακώβου α΄. 22). Αυτό το εδάφιο μάς λέει πώς να γνωρίζουμε το θέλημα του Θεού.

I. Πρώτον, το κείμενο μιλάει γι' αυτούς που εξαπατούν τον εαυτό τους σχετικά με το θέλημα του Θεού.

Θα μιλήσω πρώτα για το δεύτερο μέρος του κειμένου, “απατώντες εαυτούς”. Αυτοί που αρνούνται να γίνουν “εκτελεσταί του λόγου” θα εξαπατηθούν. Δεν θα μπορέσουν να γνωρίζουν το θέλημα του Θεού για τη ζωή τους. Αυτό είναι κάτι πολύ συνηθισμένο στις εκκλησίες σήμερα. Οι άνθρωποι συχνά εξαπατώνται, και δεν μπορούν να γνωρίσουν το θέλημα του Θεού για τη ζωή τους.

Ξεχνούν πως ο Διάβολος είναι ο μεγάλος πλάνος. Η Βίβλος μάς λέει πως ο Σατανάς πλανάει τα έθνη του κόσμου (Αποκάλυψη κ΄. 3). Αποκαλείται “ο Διάβολος και ο Σατανάς, ο πλανών την οικουμένην όλην” (Αποκάλυψη ιβ΄. 9). “Σατανάς” σημαίνει “αντίπαλος” ή “εχθρός”. Αντιτάσσεται στον Θεό. Το πιο παλιό του κόλπο είναι να εξαπατάει τους ανθρώπους. Πλανάει “την οικουμένην όλην”. Η λέξη “πλανάω” σημαίνει “ξεγελάω”, “εξαπατώ”, “παραπλανώ”, “παρασύρω με λόγια”. Αυτό έκανε ο Σατανάς στην αρχή. Εξαπάτησε τους πρώτους μας γονείς, παρασύροντάς τους με λόγια, παραπλανώντας τους να φάνε από τον απαγορευμένο καρπό του Κήπου. Πολλοί αυτοαποκαλούμενοι Χριστιανοί σήμερα νομίζουν πως γνωρίζουν το θέλημα του Θεού για τη ζωή τους. Αλλά έχουν εξαπατηθεί από τον Σατανά. Πολλοί νομίζουν πως το Άγιο Πνεύμα τούς καθοδηγεί, αλλά στην πραγματικότητα είναι ο Διάβολος. Μην το ξεχνάτε αυτό. Ο Απόστολος Πέτρος μιλούσε σε Χριστιανούς ανθρώπους όταν τους προειδοποίησε: “Εγκρατεύθητε, αγρυπνήσατε· διότι ο αντίδικός σας διάβολος ως λέων ωρυόμενος περιέρχεται ζητών τίνα να καταπίη” (Α΄ Πέτρου ε΄. 8). Ο Δρ Μαγκί είπε: “Δεν νομίζω πως μπορείτε να αντισταθείτε στον Διάβολο μόνοι σας...χρειάζεστε άλλους πιστούς να σταθούν μαζί σας” (Thru the Bible; σημείωση στο εδάφιο Α΄ Πέτρου ε΄. 9). Νομίζω πως έχει απόλυτο δίκιο. Ο Διάβολος θα σας δελεάσει και θα σας παραπλανήσει αν στέκεστε μόνοι, ή αν έχετε στενή σχέση με μη-σωσμένο άτομο, ακόμη κι αν είναι αδελφός ή αδελφή κατά σάρκα. Η Βίβλος λέει:

“Ο περιπατών μετά σοφών θέλει είσθαι σοφός· ο δε σύντροφος των αφρόνων θέλει απολεσθή” (Παροιμίες ιγ΄. 20).

Η σημείωση του Σκόφιλντ (Scofield) είναι καλή σχετικά με τον ορισμό της λέξης “άφρονας”. Λέει (σελ. 678): “Ο ‘άφρονας’, στη Γραφή, ποτέ δεν είναι άνθρωπος διανοητικά ανεπαρκής, αλλά άνθρωπος αλαζόνας και αυτάρκης· άνθρωπος που κανονίζει τη ζωή του λες και δεν υπάρχει Θεός.” Ο άνθρωπος που είναι αλαζόνας είναι άφρονας, ακόμη και στην εκκλησία. Φροντίστε να έχετε κοινωνία με σοφούς ανθρώπους, και όχι με άφρονες! Τους άφρονες θα τους χρησιμοποιήσει ο Διάβολος για να σας οδηγήσει μακριά από το θέλημα του Θεού.

Επίσης, μπορεί να πλανηθείτε από ψευδοχριστιανούς. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα σ' αυτές τις έσχατες ημέρες. Η Βίβλος λέει:

“Πονηροί δε άνθρωποι και γόητες θέλουσι προκόψει εις το χείρον, πλανώντες και πλανώμενοι” (Β΄ Τιμόθεον γ΄. 13).

Οι ψευδοχριστιανοί σίγουρα θα σας εξαπατήσουν και θα σας παραπλανήσουν. Αλλά η απάντηση στο Β΄ Τιμόθεον γ΄. 13 έρχεται στα εδάφια 14 και 15. Ο Λόγος του Θεού είναι ο σίγουρος οδηγός σ' αυτές τις πονηρές ημέρες. Να είστε κοντά σε αυτούς που υπακούν τη Βίβλο. Μην ακούτε αυτούς που είναι “πλανώντες και πλανώμενοι”.

Επίσης, μπορεί να πλανηθείτε από τις αποκαλούμενες “καθοδηγήσεις” του Αγίου Πνεύματος. Αυτή είναι μια τεράστια παγίδα για νεο-ευαγγελικούς σήμερα. Έχουν διδαχθεί πως κάθε ιδέα που περνάει από το μυαλό τους είναι “καθοδήγηση” του Πνεύματος του Θεού. Πολλοί απ' αυτούς μιλάνε γι' αυτό συνέχεια. Λένε: “Ο Θεός με καθοδήγησε να κάνω αυτό”, ή “ο Θεός με καθοδήγησε να κάνω εκείνο”. Το ακούς συνέχεια. Ακούγεται πολύ πνευματικό. Μπορεί να νομίζετε πως αυτός ο άνθρωπος είναι δυνατός Χριστιανός. Αλλά η Βίβλος τους αποκαλεί “άφρονες”. Η Βίβλος λέει:

“Αυτός που έχει το θάρρος του επάνω στη δική του καρδιά, είναι άφρονας” (Παροιμίες κη΄. 26).

Θα τους ακούσετε να λένε, ακόμη και έξω στο δρόμο: “Ο Κύριος με καθοδήγησε να το κάνω αυτό”. “Ο Κύριος με οδήγησε εδώ.” “Ο Κύριος με οδήγησε να πάω.” Σχεδόν κάθε φορά που ακούτε αυτές τις λέξεις, τις ακούτε από “άφρονα”.

“Αυτός που έχει το θάρρος του επάνω στη δική του καρδιά, είναι άφρονας” (Παροιμίες κη΄. 26).

Η Βίβλος λέει ξεκάθαρα: “Μη επιστηρίζεσαι εις την σύνεσίν σου” (Παροιμίες γ΄. 5). Όταν οι άνθρωποι αρνούνται να το κάνουν αυτό, επιτρέπουν στον εαυτό τους να εξαπατηθεί· που μας φέρνει πίσω στο κείμενό μας,

“Γίνεσθε δε εκτελεσταί του λόγου και μη μόνον ακροαταί, απατώντες εαυτούς” (Ιακώβου α΄. 22).

II. Δεύτερον, το κείμενο μιλάει γι' αυτούς που πραγματικά βρίσκουν το θέλημα του Θεού.

“Γίνεσθε δε εκτελεσταί του λόγου και μη μόνον ακροαταί...” (Ιακώβου α΄. 22).

Για να ακούσετε τον Λόγο του Θεού και να βρείτε καθοδήγηση απ' αυτόν, πρέπει να είστε διατεθειμένοι να υπακούσετε αυτό που ακούτε. Η προϋπόθεση σχετικά με την ακοή δίνεται στο προηγούμενο εδάφιο, Ιακώβου α΄. 21.

“Διά τούτο απορρίψαντες πάσαν ρυπαρίαν και περισσείαν κακίας δέχθητε μετά πραότητος τον εμφυτευθέντα λόγον τον δυνάμενον να σώση τας ψυχάς σας” (Ιακώβου α΄. 21).

Θα σας διαβάσω μια πιο σύγχρονη μετάφραση για σαφήνεια.

“Γι' αυτό, αφού απορρίψετε κάθε βρομιά και περίσσευμα κακίας, δεχθείτε με πραότητα τον λόγο που φυτεύθηκε μέσα σας, αυτόν που μπορεί να σώσει τις ψυχές σας.”

Ο άνθρωπος πρέπει να απορρίψει την ηθική βρομιά, και την κακία που είναι τόσο συνηθισμένη. Αυτό συμπεριλαμβάνει την πορνογραφία και την πικρία. Κάποιοι άνθρωποι περιμένουν να γνωρίσουν το θέλημα του Θεού ενώ είναι ακόμα δούλοι στις ακάθαρτες σκέψεις. Κάποιοι περιμένουν να γνωρίσουν το θέλημα του Θεού ενώ είναι πικροί ενάντια στους γονείς τους, στον ποιμένα τους, ή με άλλους ηγούμενους της εκκλησίας. Έχουν πικρές καρδιές. Άλλοι έχουν κοντινές σχέσεις με ανθρώπους που εναντιώνονται στον Θεό, που είναι κοσμικοί. Συμπαθούν το συγκεκριμένο άτομο τόσο πολύ που ξεχνούν πως “όστις λοιπόν θελήση να ήναι φίλος του κόσμου, εχθρός του Θεού καθίσταται” (Ιακώβου δ΄. 4). Άλλοι είναι γεμάτοι ζήλεια και υπερηφάνεια. Πρέπει να ομολογήσετε αυτά τα πράγματα στον Θεό και να Του ζητήσετε να τα αφαιρέσει από την καρδιά σας. Μόνον τότε θα έχετε αρκετή ταπεινότητα ώστε να δεχτείτε τον Λόγο του Θεού ως οδηγό της ζωής σας. Μόνον τότε θα είστε “εκτελεσταί του λόγου και μη μόνον ακροαταί”. Μιλώντας γι' αυτό το εδάφιο, ο μεγάλος Σπέρτζεον (Spurgeon) είπε: “Ισχύει σχεδόν πάντα (πως όταν οι άνθρωποι, που κάποτε έλεγαν πως ήταν Χριστιανοί, γίνονται δύσπιστοι), αρχίζουν και παραπονιούνται για το ένα ή για το άλλο θέμα, επειδή υπάρχει κάποια κρυφή αμαρτία στη ζωή τους, την οποία προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να την καλύψουν από την ίδια τη συνείδηση τους. Ο διάβολος τούς βάζει σε πειρασμό ώστε να εναντιωθούν στη διακονία του Λόγου επειδή το ευαγγέλιο πιέζει την ένοχη συνείδησή τους, και τους κάνει να νιώθουν άβολα με την αμαρτία τους. Αν θέλετε να ακούσετε τον Λόγο του Θεού ώστε να σας ευχαριστήσει και να σας ωφελήσει, πρέπει να ‘απορρίψετε κάθε βρομιά και περίσσευμα κακίας’, επειδή αυτά τα πράγματα θα σας προδιαθέσουν ενάντια στον Λόγο του Θεού” (C. H. Spurgeon, “Before Sermon, At Sermon, and After Sermon,” MTP, No. 1,847). Πρέπει να απορρίψετε κάθε ακαθαρσία αν θέλετε να επωφεληθείτε από τον Λόγο του Θεού. Μόνον τότε μπορείτε να είστε “εκτελεσταί του λόγου”. Μόνον όταν υπακούετε τον Λόγο του Θεού θα μπορείτε να γνωρίζετε το θέλημά Του για τη ζωή σας. Θα σας δώσω τώρα έξι τρόπους, από τη Βίβλο, να γνωρίσετε το θέλημα του Θεού.

1. Ξανά, κι αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα, για να γνωρίσετε το θέλημα του Θεού δεν πρέπει να εμπιστεύεστε την δική σας την καρδιά. Όπως σας είπα νωρίτερα, η Βίβλος λέει ξεκάθαρα,

“Αυτός που έχει το θάρρος του επάνω στη δική του καρδιά, είναι άφρονας” (Παροιμίες κη΄. 26).

Γιατί είναι τόσο σημαντικό; Επειδή,

“Η καρδία είναι απατηλή υπέρ πάντα και σφόδρα διεφθαρμένη· τις δύναται να γνωρίση αυτήν;” (Ιερεμίας ιζ΄. 9).

Γι' αυτό ο άνθρωπος που εμπιστεύεται την καρδιά του αποκαλείται “άφρονας”.

2. Για να γνωρίσετε το θέλημα του Θεού πρέπει να είστε διατεθειμένοι να κάνετε το θέλημα του Θεού, και όχι το δικό σας.

“Εάν τις θέλη να κάμη το θέλημα αυτού, θέλει γνωρίσει περί της διδαχής, αν ήναι εκ του Θεού ή αν εγώ λαλώ απ' εμαυτού” (Ιωάννην ζ΄. 17).

Ο Δρ Τζον Ρ. Ράις (Dr. John R. Rice) είπε: “Αυτό σημαίνει πως αν ένας άνθρωπος θέλει να κάνει το θέλημα του Θεού, ο Θεός θα του το αποκαλύψει” (The Son of God, commentary on the Gospel of John, Sword of the Lord Publishers, 1976, p. 162). Ο Δρ Χένρι Μ. Μόρις (Dr. Henry M. Morris) είπε: “Αυτό θα μπορούσαμε να το διαβάσουμε ως εξής: ‘Αν κάποιος θέλει ειλικρινά να κάνει το θέλημα του Θεού, θα το γνωρίσει…Άρα, το πρώτο προαπαιτούμενο για να γνωρίσουμε την καθοδήγηση του Θεού σε κάποιο θέμα…είναι μια γνήσια θέληση να ακολουθήσουμε το θέλημα του Θεού, ακόμη κι αν η απάντηση είναι αντίθετη στη δική μας προτίμηση” (The Defender’s Study Bible; σημείωση στο Κατά Ιωάννην ζ΄. 17).

3. Για να γνωρίσετε το θέλημα του Θεού πρέπει να ομολογήσετε και να εγκαταλείψετε τις αμαρτίες σας.

“Ο κρύπτων τας αμαρτίας αυτού δεν θέλει ευοδωθή· ο δε εξομολογούμενος και παραιτών αυτάς θέλει ελεηθή. Μακάριος ο άνθρωπος ο φοβούμενος πάντοτε· όστις όμως σκληρύνει την καρδίαν αυτού, θέλει πέσει εις συμφοράν” (Παροιμίες κη΄. 13, 14).

4. Για να γνωρίσετε το θέλημα του Θεού δεν πρέπει να καταφρονείτε τη διδασκαλία του Χριστιανού πατέρα.

“Ο άφρων καταφρονεί την διδασκαλίαν του πατρός αυτού· ο δε φυλάττων έλεγχον είναι φρόνιμος” (Παροιμίες ιε΄. 5).

“Ο σοφός υιός δέχεται την διδασκαλίαν του πατρός· ο δε χλευαστής δεν ακούει έλεγχον” (Παροιμίες ιγ΄. 1).

5. Για να γνωρίσετε το θέλημα του Θεού πρέπει να υπακούτε τις συμβουλές των πνευματικών ηγούμενων της εκκλησίας.

“Πείθεσθε εις τους προεστώτάς σας και υπακούετε· διότι αυτοί αγρυπνούσιν υπέρ των ψυχών σας ως μέλλοντες να αποδώσωσι λόγον· διά να κάμνωσι τούτο μετά χαράς και μη στενάζοντες...” (Εβραίους ιγ΄. 17).

Σχετικά με το εδάφιο προς Εβραίους ιγ΄. 17, το Ρεφορμέισιον Στάντι Μπάιμπλ / Reformation Study Bible λέει: “Οι πιστοί ηγούμενοι της εκκλησίας είναι σας πιστοί ποιμένες ή φύλακες που προειδοποιούν μια πόλη για κάποιον κίνδυνο. Η φροντίδα των ηγούμενων είναι βαθιά και γνήσια επειδή είναι διορισμένοι απ' τον Θεό και θα δώσουν λόγο σ' Αυτόν. Όλοι θα υποφέρουν αν η διακονία τους υπονομεύεται.”

6. Για να γνωρίσετε το θέλημα του Θεού πρέπει να εστιάσετε τη ζωή σας στον Θεό, και να μη συμμορφώνεστε με τον κόσμο.

“Σας παρακαλώ λοιπόν, αδελφοί, διά των οικτιρμών του Θεού, να παραστήσητε τα σώματά σας θυσίαν ζώσαν, αγίαν, ευάρεστον εις τον Θεόν, ήτις είναι η λογική σας λατρεία, και μη συμμορφόνεσθε με τον αιώνα τούτον, αλλά μεταμορφόνεσθε διά της ανακαινίσεως του νοός σας, ώστε να δοκιμάζητε τι είναι το θέλημα του Θεού, το αγαθόν και ευάρεστον και τέλειον” (Ρωμαίους ιβ΄. 1, 2).

“Ανακαινισμένος νους είναι αυτός που είναι μουσκεμένος και ελεγχόμενος από τον Λόγο του Θεού” (MacArthur Study Bible; σημείωση στην προς Ρωμαίους επιστολή ιβ΄. 2).


Παρακαλώ σταθείτε και ψάλλετε τον ύμνο υπ' αριθμόν 4 στο υμνολόγιό σας.

Όταν περπατάμε με τον Κύριο υπό το φως του Λόγου Του,
   Με τι δόξα φωτίζει τον δρόμο μας!
Όσο πράττουμε το καλό Του θέλημα, μένει μαζί μας συνεχώς,
   Και με όλους που Τον εμπιστεύονται και Τον υπακούν.
Εμπιστοσύνη και υπακοή, αφού δεν υπάρχει άλλος τρόπος
   Για να είσαι ευτυχισμένος εν Χριστώ, παρά με εμπιστοσύνη και υπακοή.

Αλλά δεν μπορούμε να βιώσουμε τις χαρές της αγάπης Του,
   Μέχρι να θέσουμε τα πάντα στο βωμό.
Αφού η χάρη που δείχνει, και η χαρά που δίνει,
   Είναι γι' αυτούς που εμπιστεύονται και υπακούν.
Εμπιστοσύνη και υπακοή, αφού δεν υπάρχει άλλος τρόπος
   Για να είσαι ευτυχισμένος εν Χριστώ, παρά με εμπιστοσύνη και υπακοή.

Και με γλυκιά κοινωνία θα κάτσουμε στα πόδια Του,
   Ή θα περπατήσουμε δίπλα Του στο δρόμο.
Ό,τι μας πει θα το κάνουμε, όπου μας στείλει θα πάμε.
   Μην φοβάσαι, απλά εμπιστεύσου και υπάκουσε.
Εμπιστοσύνη και υπακοή, αφού δεν υπάρχει άλλος τρόπος
   Για να είσαι ευτυχισμένος εν Χριστώ, παρά με εμπιστοσύνη και υπακοή.
(“Trust and Obey” του John H. Sammis, 1846-1919).

Παρακαλώ να παραμείνετε όρθιοι.

Στην προς Ρωμαίους επιστολή ι΄. 16, ο Απόστολος Παύλος είπε: “Δεν υπήκουσαν πάντες εις το ευαγγέλιον”. Ο Δρ Μάρτιν Λόιντ-Τζόουνς (Dr. Martyn Lloyd-Jones) είπε: “Προσέξτε πώς το λέει ο Παύλος. Δεν λέει πως οι πάντες δεν πίστεψαν το ευαγγέλιο, αλλά πως οι πάντες δεν το υπάκουσαν...Το ευαγγέλιο ζητάει κάποια απάντηση. Ζητάει κάποια ενέργεια...ζητάει υπακοή. Το ευαγγέλιο έχει σκοπό να επηρεάσει ολόκληρη τη ζωή του ανθρώπου. Έχει σκοπό να έχει τον έλεγχο, να είναι το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή, αυτό που καθορίζει ολόκληρη τη κοσμοθεωρία του ανθρώπου. Αυτό σημαίνει η λέξη υπακοή...Η υπακοή είναι θεμελιώδης επειδή η ουσία της αμαρτίας είναι η ανυπακοή στον Θεό” (“God’s Gospel and Obedience”).

Ο Χριστός σάς καλεί να μετανοήσετε από τις αμαρτίες σας και να έρθετε σ' Αυτόν. Πέθανε επάνω στο Σταυρό για να πληρώσει για τις αμαρτίες σας. Σας καλεί να υπακούσετε το Ευαγγέλιο – σας καλεί να έρθετε σ' Αυτόν υπακούοντας την εντολή Του. Αν αρνήστε να έρθετε σ' Αυτόν, παρακούτε την εντολή Του. Πρέπει να δώσετε τον εαυτό σας εντελώς και απολύτως στον Ιησού Χριστό. “Αυτό είναι η υπακοή στο ευαγγέλιο. Αυτό είναι που σε κάνει Χριστιανό” (Lloyd-Jones, ibid.). Αν θα θέλατε να μας μιλήσετε για την υπακοή στο Ευαγγέλιο για πραγματική σωτηρία, παρακαλώ ακολουθήστε τον Δρ Κέιγκαν (Dr. Cagan) τον Νόα Σονγκ (Noah Song) και τον Τζον Κέιγκαν (John Cagan) στο πίσω μέρος της αίθουσας. Με κάθε μάτι κλειστό, παρακαλώ ακολουθήστε τους τώρα. Θα σας πάνε στην αίθουσα συζήτησης όπου μπορούμε να μιλήσουμε και να προσευχηθούμε. Αμήν.

Αν αυτό το κήρυγμα σας ευλόγησε, ο Δρ Χάιμερς θα ήθελε να ακούσει από σας. ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net. (κάνε κλικ στο λίνκ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων
(copyright). Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ. Χάιμερς
(Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ. Χάιμερς
(Dr. Hymers) προστατεύονται με προστασία πνευματικών δικαιωμάτων και
μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Γραφή που αναγνώστηκε πριν το κήρυγμα από τον Κο Άβελ Προύντχομ (Mr. Abel Prudhomme): Ιακώβου α΄. 21-25.
Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ (Mr. Benjamin Kincaid Griffith):
“Trust and Obey” (του John H. Sammis, 1846-1919).


ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

ΠΩΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

HOW TO KNOW THE WILL OF GOD

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ

“Γίνεσθε δε εκτελεσταί του λόγου και μη μόνον ακροαταί, απατώντες εαυτούς” (Ιακώβου α΄. 22).

(Ψαλμός ριθ΄. 105, Παροιμίες ς΄. 22)

I.   Πρώτον, το κείμενο μιλάει γι' αυτούς που εξαπατούν τον εαυτό τους σχετικά με το θέλημα του Θεού, Αποκάλυψη κ΄. 3, ιβ΄. 9, Α΄ Πέτρου ε΄. 8, Παροιμίες ιγ΄. 20, Β΄ Τιμόθεον γ΄. 13, Παροιμίες κη΄. 26, γ΄. 5.

II.  Δεύτερον, το κείμενο μιλάει γι' αυτούς που πραγματικά βρίσκουν το θέλημα του Θεού, Ιακώβου α΄. 21, δ΄. 4, Παροιμίες κη΄. 26, Ιερεμίας ιζ΄. 9, Ιωάννην ζ΄. 17, Παροιμίες κη΄. 13, 14, ιε΄. 5, Παροιμίες ιγ΄. 1,
Εβραίους ιγ΄. 17, Ρωμαίους ιβ΄. 1, 2, Ρωμαίους ι΄. 16.