Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .




ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΙΣ ΕΣΧΑΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

Fasting And Prayer In The Last Days
(Greek)

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες
Κυριακή βράδυ, 24 Απριλίου 2016
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Evening, April 24, 2016


Παρακαλώ πηγαίνετε στο κατά Ματθαίον ευαγγέλιο κδ΄. 12. Αυτό το εδάφιο μου δίνει παρηγοριά εδώ και πενήντα χρόνια. Παρακαλώ διαβάστε το δυνατά.

“Και επειδή θέλει πληθυνθή η ανομία, η αγάπη των πολλών θέλει ψυχρανθή” (Ματθαίον κδ΄. 12).

Γιατί να με παρηγορεί ένα τόσο απαίσιο εδάφιο; Επειδή δείχνει ξεκάθαρα την κατάσταση των εκκλησιών στις έσχατες ημέρες. Οι καλοί Χριστιανοί δεν έχουν τίποτα για το οποίο να ανησυχούν. Ο Ιησούς είπε πως έτσι θα είναι τα πράγματα προς το τέλος του κόσμου. Η λέξη “ανομία” σημαίνει “αδίκημα” ή “παράβαση” των κανόνων της Καινής Διαθήκης. Υπονοεί πως οι εκκλησίες των εσχάτων ημερών δεν θα ακολουθάνε τις διδασκαλίες της Βίβλου. Ως αποτέλεσμα αυτής της ανομίας “η αγάπη των πολλών θέλει ψυχρανθή”. Μία σύγχρονη μετάφραση δίνει ακόμη μεγαλύτερη έμφαση, “η αγάπη των περισσοτέρων θα ψυχρανθεί” (NIV). Η λέξη “αγάπη” είναι πολύ σημαντική, επειδή χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τη χριστιανική αγάπη. Ο Βάιν (Vine) την αποκαλεί “χαρακτηριστική λέξη του Χριστιανισμού”. Ο Δρ Χένρι Μ. Μόρις (Dr. Henry M. Morris) έκανε την εξής σημείωση για τις εκκλησίες σαν της Λαοδικείας στις έσχατες ημέρες: “Υπάρχουν πολλές μεγάλες και πλούσιες εκκλησίες σήμερα που είναι ευαγγελικές και στο όνομα βιβλικές...που είναι πνευματικά άπορες” (The Defender’s Study Bible; σημείωση στην Αποκάλυψη γ΄. 17). Αυτές οι ευαγγελικές και φονταμενταλιστικές εκκλησίες περιγράφονται στην Αποκάλυψη γ΄. 17, “δεν εξεύρεις ότι συ είσαι ο ταλαίπωρος και ελεεινός και πτωχός και τυφλός και γυμνός”.

Ένας από τους πιο απλούς τρόπους για να εξετάσουμε μια εκκλησία είναι να δούμε αν έχει “αγάπη”. Τα άτομα εκεί, αγαπάνε το να βρίσκονται στην εκκλησία; Αγαπάνε το να έχουν κοινωνία με τους αδελφούς τους και τις αδελφές τους εν Χριστώ; Οι περισσότεροι όχι. Μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες των Βαπτιστικών εκκλησίων μας είναι πως σταματάνε τις βραδινές συναθροίσεις της Κυριακής. Είναι τόσο κοινό που ο Δρ Κέιγκαν (Dr. Cagan) δεν μπορούσε να βρει ούτε μία Βαπτιστική εκκλησία στο Ντάλας του Τέξας, που να είχε κυριακάτικη βραδινή συνάθροιση! Μπορεί να υπάρχει κάπου, αλλά δεν την βρήκε! Η σπουδαία Α΄ Βαπτιστική Εκκλησία του Δρ Ου. Α. Κρίσουελ (Dr. W. A. Criswell) δεν έχει κυριακάτικη βραδινή συνάθροιση. Η σπουδαία εκκλησία του Δρ Τζίμι Ντρέιπερ (Dr. Jimmy Draper) σε προάστιο του Ντάλας, δεν έχει πια κυριακάτικη βραδινή συνάθροιση. Η σπουδαία Α΄ Βαπτιστική Εκκλησία του Δρ Τζ. Φρανκ Νόρις (Dr. J. Frank Norris) στο Φορτ Γουόρθ, δεν έχει πια κυριακάτικες βραδινές συναθροίσεις. Η σπουδαία Βαπτιστική Εκκλησία Γαλιλαία (Galilean Baptist Church) του Δρ Τζον Ρ. Ράις (Dr. John R. Rice), σε προάστιο του Ντάλας, έχει επίσης σταματήσει τις κυριακάτικες βραδινές συναθροίσεις της. Ο Δρ Κέιγκαν είπε: “Προκαλεί έκπληξη το πόσος λίγος παλαιομοδίτικος Χριστιανισμός υπάρχει, ακόμη και σε ένα μέρος όπως το Ντάλας του Τέξας – βαθιά μέσα στη Ζώνη της Βίβλου”.

Ακόμη και κάποιες από τις πιο παραδοσιακές εκκλησίες κάνουν το ίδιο πράγμα. Πρόσφατα σοκαρίστηκα όταν άκουσα πως μια πολύ γνωστή εκκλησία στην Κοινωνία Φονταμενταλιστικών Βαπτιστών (Fundamental Baptist Fellowship) σταμάτησε τη βραδινή συνάθροιση της Κυριακής. Τώρα, τρώνε μερικά σάντουιτς μετά την πρωινή συνάθροιση, και στις 1:30 μμ κάνουν μια Βιβλική μελέτη. Ένας κήρυκας είπε: “Ακούνε τη Βίβλο στον ίδιο βαθμό” – λες και το να “ακούνε τη Βίβλο” ήταν ο μόνος λόγος να πάνε εκκλησία! Οι Βαπτιστές των παλαιών καιρών είχαν ευαγγελιστικές συναθροίσεις κάθε Κυριακή βράδυ, καθώς οι άνθρωποί τους έφερναν χαμένους να ακούσουν το Ευαγγέλιο. Οι Βαπτιστές των παλαιών καιρών είχαν σπουδαία κοινωνία το βράδυ της Κυριακής. Είμαι τόσο γέρος που θυμάμαι. Τώρα το μόνο που θέλουν είναι να “ακούσουν τη Βίβλο”. Θα μπορούσαν να “ακούσουν” περισσότερη Βίβλο αν έμεναν σπίτι τους και άκουγαν τον Δρ Τζ. Βέρνον Μαγκί (Dr. J. Vernon McGee) στο ραδιόφωνο! Αλλά στο Κατά Ματθαίον κδ΄. 12 δεν λέει: “Επειδή θέλει πληθυνθή η ανομία, θα ακούσουν λιγότερη Βίβλο”. Όχι! Όχι! Λέει: “Επειδή θέλει πληθυνθή η ανομία, η αγάπη των πολλών θέλει ψυχρανθή”. Η κοινωνία της αγάπης, στην ουσία, δεν υπάρχει πια στις Βαπτιστικές εκκλησίες που έχουν σταματήσει τις βραδινές συναθροίσεις της Κυριακής. Σε μερικά χρόνια αυτές οι Βαπτιστικές εκκλησίες θα είναι τόσο άκαρπες και νεκρές όσο και οι Ενωμένοι Μεθοδιστές και οι Ενωμένοι Πρεσβυτεριανοί, που σταμάτησαν τις κυριακάτικες βραδινές συναθροίσεις πριν από 50 χρόνια. Τους φάνηκε ως το σωστό πράγμα, αλλά τους σκότωσε! Μέσα στα χρόνια έχουν χάσει εκατομμύρια μέλη. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός πως οι Νότιοι Βαπτιστές έχασαν 250.000 μέλη πέρυσι! Δεν υπήρχε κοινωνία, δεν υπήρχε αγάπη, και δεν υπήρχε λόγος για τον κόσμο να πηγαίνει στις εκκλησίες τους. Και οι φονταμελιστές Βαπτιστές δεν τα πάνε και πολύ καλύτερα.

Όλα αυτά συμβαίνουν στις εκκλησίες την ίδια στιγμή που Αμερική καταρρέει ηθικά και πνευματικά. Οι δυνάμεις του Σατανά και των δαιμόνων του κυβερνάνε το έθνος μας, καθώς οι Βαπτιστές σταματάνε τις βραδινές συναθροίσεις της Κυριακής για να μπορεί ο κόσμος να παρακολουθεί χαζομάρες στην τηλεόραση και να πηγαίνει για ύπνο νωρίς! Ο Θεός βοηθός! Οι επτά εκκλησίες στο βιβλίο της Αποκάλυψης καταστράφηκαν εντελώς από τους Μουσουλμάνους. Δεν θα μου έκανε εντύπωση αν ερχόντουσαν κι εδώ οι Μουσουλμάνοι και κατέστρεφαν όλες τις Βαπτιστικές μας εκκλησίες! Τι θα στους σταματήσει; Οι άνθρωποι που βαριούνται να πάνε εκκλησία το βράδυ της Κυριακής δεν πρόκειται να τους σταματήσουν! Πώς να το κάνουν;

Οι δαιμονικές δυνάμεις του Σατανά έχουν αρπάξει την Αμερική και την Ευρώπη από τον λαιμό! Πνίγουν τις εκκλησίες μας μέχρι θανάτου! Εδώ είναι μια περιγραφή των ανθρώπων στις έσχατες ημέρες, από τη Β΄ επιστολή προς τον Τιμόθεο γ΄. 1-5.

“Γίνωσκε δε τούτο, ότι εν ταις εσχάταις ημέραις θέλουσιν ελθεί καιροί κακοί· διότι θέλουσιν είσθαι οι άνθρωποι φίλαυτοι, φιλάργυροι, αλαζόνες, υπερήφανοι, βλάσφημοι, απειθείς εις τους γονείς, αχάριστοι, ανόσιοι, άσπλαγχνοι, αδιάλλακτοι, συκοφάνται, ακρατείς, ανήμεροι, αφιλάγαθοι, προδόται, προπετείς, τετυφωμένοι, φιλήδονοι μάλλον παρά φιλόθεοι, έχοντες μεν μορφήν ευσεβείας, ηρνημένοι δε την δύναμιν αυτής. Και τούτους φεύγε” (Β΄ Τιμόθεο γ΄. 1-5).

Αυτοί οι αποστάτες, οι “Χριστιανοί” στο όνομα μόνο, υπονομεύουν το ηθικό ανάστημα της Αμερικής και της Δύσης. Αγαπούν τον εαυτό τους. Αγαπούν τα λεφτά. Είναι ανυπάκουοι, αχάριστοι, και ανόσιοι. Έχουν εξωτερική μορφή ευσέβειας χωρίς δύναμη από τον Θεό.

Τώρα ακούστε το Β΄ Τιμόθεο γ΄. 12, 13.

“Και πάντες δε οι θέλοντες να ζώσιν ευσεβώς εν Χριστώ Ιησού θέλουσι διωχθή. Πονηροί δε άνθρωποι και γόητες θέλουσι προκόψει εις το χείρον, πλανώντες και πλανώμενοι” (Β΄ Τιμόθεο γ΄. 12, 13).

Αυτούς τους ανθρώπους προσπαθούμε να κερδίσουμε για τον Χριστό στην εκκλησία μας! Πώς να τα καταφέρουμε! Είναι ανθρωπίνως αδύνατον! Βάζουμε όλη μας τη δύναμη για να τους φέρουμε στην εκκλησία – αλλά τα μυαλά τους είναι τόσο αποβλακωμένα από τα βιντεοπαιχνίδια και τις παράξενες ταινίες, που τις πρώτες φορές που έρχονται δεν μπορούν καν να με κοιτάξουν καθώς κηρύττω. Κοιτάνε τα χέρια τους με ένα κενό βλέμμα. Τα δάκτυλά τους τρέμουν επειδή δεν έχουν κινητό να παίξουν! Τα μυαλά τους είναι κενά σαν τους Μούρλοκ στην “Μηχανή του Χρόνου” του Χ. Τζ. Γουέλς (H. G. Wells). Είναι νεκροί σαν τα ζόμπι που παρακολουθούν αργά στην τηλεόραση!

Τώρα παρακαλώ πηγαίνετε στο κατά Λουκάν ευαγγέλιο, κεφάλαιο δ΄. 18-19. Ακούστε τι ήρθε να κάνει ο Ιησούς Χριστός για τους σημερινούς αμαρτωλούς νέους. Θα σας το διαβάσω. Ο Ιησούς είπε:

“Πνεύμα Κυρίου είναι επ' εμέ, διά τούτο με έχρισε· με απέστειλε διά να ευαγγελίζωμαι προς τους πτωχούς, διά να ιατρεύσω τους συτετριμμένους την καρδίαν, να κηρύξω προς τους αιχμαλώτους ελευθερίαν και προς τους τυφλούς ανάβλεψιν, να αποστείλω τους συντεθλασμένους εν ελευθερία, διά να κηρύξω ευπρόσδεκτον Κυρίου ενιαυτόν” (Λουκάν δ΄. 18-19).

Ο Ιησούς ήρθε να κάνει αυτά τα πράγματα για τους σημερινούς νέους. Αλλά οι δυνάμεις του Σατανά είναι τόσο ισχυρές που η σωτήρια χάρη του Χριστού δεν φτάνει στους περισσότερους απ' αυτούς. Πρέπει να έχουμε τη δύναμη της παρουσίας του Θεού, αλλιώς δεν μπορούμε να τους βοηθήσουμε! Μπορούμε να φέρνουμε πλήθη στην εκκλησία – αλλά πολλοί λίγοι απ' αυτούς θα βιώσουν τη σωτήρια χάρη του Ιησού! Πολλοί λίγοι θα σωθούν – εκτός κι αν ο Θεός στείλει δύναμη, μεγαλύτερη από τη δύναμη του Σατανά, στην εκκλησία μας!

Και εδώ είναι που φαίνεται η αξία της νηστείας και της προσευχής! Οι μαθητές δεν μπορούσαν να βοηθήσουν τον νεαρό στο Κατά Μάρκον, κεφάλαιο εννέα. Ήταν αιχμάλωτος των δαιμονίων – όπως πολλά από τα παιδιά που φέρνουμε στην εκκλησία μας για να ακούσουν το Ευαγγέλιο. Το αγόρι ήταν υπό τον έλεγχο των δαιμονίων. Η Βίβλος λέει πως κάθε χαμένος νέος που φέρνουμε στην εκκλησία – κάθε ένας – είναι τυφλωμένος και, σε κάποιο βαθμό, υπό την επήρεια του Σατανά – “τον άρχοντα της εξουσίας του αέρος, του πνεύματος το οποίον ενεργεί την σήμερον εις τους υιούς της απειθείας” (Εφεσίους β΄. 2). Ο νεαρός στο Κατά Μάρκον κεφάλαιο θ΄ ήταν επίσης δαιμονισμένος. Και οι μαθητές δεν είχαν τη δύναμη να τον βοηθήσουν. Πηγαίνετε στο Κατά Μάρκον θ΄. 28, 29. Σταθείτε και διαβάστε δυνατά αυτά τα δύο εδάφια.

“Και ότε εισήλθεν εις οίκον, οι μαθηταί αυτού ηρώτων αυτόν κατ' ιδίαν, Διά τι ημείς δεν ηδυνήθημεν να εκβάλωμεν αυτό; Και είπε προς αυτούς· Τούτο το γένος δεν δύναται να εξέλθη δι' ουδενός άλλου τρόπου ειμή διά προσευχής και νηστείας” (Μάρκον θ΄. 28, 29).

Μπορείτε να καθήσετε. “Τούτο το γένος (δαιμονίου) δεν δύναται να εξέλθη δι' ουδενός άλλου τρόπου ειμή διά προσευχής και νηστείας.”

Είμαι πεπεισμένος πως δεν θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε περισσότερους νέους να σωθούν με την προσευχή και μόνο. “Τούτο το γένος δεν δύναται να εξέλθη δι' ουδενός άλλου τρόπου ειμή διά προσευχής και νηστείας.” Μπορείτε να είστε απολύτως βέβαιοι πως οι λέξεις “και νηστείας” ήταν στο πρωτότυπο ελληνικό χειρόγραφο. Δαιμονισμένοι γνωστικοί μοναχοί αφαίρεσαν αυτές τις δύο λέξεις. Οι νέες εκκλησίες με τις ονομαζόμενες νέες Βίβλους, έχουν αφαιρέσει αυτές τις δύο λέξεις. Γιατί; Επειδή ο Διάβολος ήθελε να ληστέψει από τις εκκλησίες στις έσχατες ημέρες τη δύναμη του Θεού να σώζει δαιμονικά συγχυσμένους νέους – γι' αυτό!

“Τούτο το γένος δεν δύναται να εξέλθη δι' ουδενός άλλου τρόπου ειμή διά προσευχής και νηστείας” (Μάρκον θ΄. 29).

Μπορείτε να καθήσετε.

Αμήν! Γι' αυτό πρέπει να νηστεύουμε και να προσευχόμαστε! Έτσι θα μας δοθεί η δύναμη του Χριστού! Έτσι θα μεταστραφούν οι χαμένοι άνθρωποι. Έτσι θα ξεκλειδώσουμε την πόρτα της δύναμης και της χάρης του Θεού! Έτσι θα υπερισχύσουμε του Σατανά και των δαιμονικών δυνάμεών του!

“Τούτο το γένος δεν δύναται να εξέλθη δι' ουδενός άλλου τρόπου ειμή διά προσευχής και νηστείας”!!

Αλληλούια! Ο Θεός μάς έχει δώσει ένα ξίφος για να νικήσουμε τον εχθρό. Και αυτό το ξίφος είναι “προσευχή και νηστεία”. Τώρα πηγαίνετε στον Ησαΐα νη΄. 6.

“Η νηστεία την οποίαν εγώ εξέλεξα, δεν είναι αύτη; το να λύης τους δεσμούς της κακίας, το να διαλύης τα βαρέα φορτία και το να αφίνης ελευθέρους τους καταδεδυναστευμένους και το να συντρίβης πάντα ζυγόν;” (Ησαΐας νη΄. 6).

Μπορείτε να καθήσετε. Αυτό το εδάφιο δείχνει πως η εκλεκτή νηστεία του Θεού φέρνει τη δύναμη του Χριστού στους χαμένους αμαρτωλούς. Η νηστεία και η προσευχή λύνουν τους δεσμούς της κακίας, και διαλύουν τα βαριά φορτία – και ελευθερώνουν τους καταδυναστευμένους – και συντρίβουν κάθε δαιμονικό ζυγό! Η νηστεία και η προσευχή φέρνουν τις αρετές του Χριστού σε ανθρώπους τυφλωμένους από τον Σατανά και καταδυναστευμένους από δαίμονες! Ο Ιησούς είπε:

“Πνεύμα Κυρίου είναι επ' εμέ, διά τούτο με έχρισε· με απέστειλε διά να ευαγγελίζωμαι προς τους πτωχούς, διά να ιατρεύσω τους συτετριμμένους την καρδίαν, να κηρύξω προς τους αιχμαλώτους ελευθερίαν και προς τους τυφλούς ανάβλεψιν, να αποστείλω τους συντεθλασμένους εν ελευθερία, διά να κηρύξω ευπρόσδεκτον Κυρίου ενιαυτόν” (Λουκάν δ΄. 18-19).

Και διαμέσου της νηστείας και της προσευχής οι αρετές του Χριστού φανερώνονται σε αμαρτωλούς που είναι υπό την επήρεια του Σατανά!

Ο Άρθουρ Γουάλις (Arthur Wallis) είπε: “Ο Θεός φανερώνει διαμέσου του Ησαΐα πως η φύση της νηστείας που έχει εκλέξει είναι αυτή της απελευθέρωσης...σίγουρα έχει εφαρμογή στον πνευματικό τομέα. Οι άνθρωποι είναι δεμένοι, όχι με ατσαλένιες αλυσίδες ή σιδερένια πέδικλα, αλλά με τα αόρατα δεσμά του πονηρού. Αυτοί που νηστεύουν πολεμούν την καταπίεση που δεν είναι κοινωνική αλλά πνευματική, ακόμη και σατανική...Το παρατηρητικό μάτι μπορεί να καταλάβει πως πολλοί απ' αυτούς τοους ανθρώπους που γνωρίζουμε στη ζωή μας είναι καταδυναστευμένοι από τον διάβολο, ενοχλημένοι από δαίμονες, δεμένοι από δυνάμεις που δεν τις καταλαβαίνουν και από τις οποίες δεν μπορούν να ξεφύγουν” (God’s Chosen Fast, σελ. 63, 64). Η νηστεία και η προσευχή μπορούν να σπάσουν να δεσμά που έχουν άντρες και γυναίκες υπό τη δουλεία του Διαβόλου. Η νηστεία είναι ένα ισχυρό όπλο, ταγμένο από τον Θεό, να αποσπάσει το χέρι του Σατανά από τις καρδιές των ανθρώπων.

Όταν νηστεύουμε θα πρέπει να προσευχόμαστε στον Θεό να στείλει βαθύ έλεγχο περί αμαρτίας. Οι άνθρωποι από τη φύση τους δεν ελέγχονται περί αμαρτίας. Από τη φύση τους οι άνθρωποι δικαιολογούν τον εαυτό τους. Χρειάζεται έργο του Αγίου Πνεύματος. Όταν εργάζεται το Άγιο Πνεύμα, οι άνθρωποι μισούν την αμαρτία τους, και εγκαταλείπουν τις αμαρτωλές συνήθειες. Αναγνωρίζουν την αμαρτία της καρδιάς τους. Όταν νηστεύουμε θα πρέπει να προσευχόμαστε στον Θεό να στείλει πιο βαθύ έλεγχο περί αμαρτίας. Οι άνθρωποι που απλά προσπαθούν να “μάθουν πώς να σωθούν” πρέπει να έρθουν κάτω από έναν βαθύ έλεγχο της αμαρτωλής και ανυπάκουης καρδιάς τους. Ο Θεός μπορεί να χρησιμοποιήσει τη νηστεία και την προσευχή για να φέρει τέτοιον έλεγχο. Χωρίς τον έλεγχο περί αμαρτίας, το Ευαγγέλιο του Χριστού δεν έχει κανένα νόημα γι' αυτούς. Αυτό είναι το πρόβλημα με πολλά από τα “παιδιά της εκκλησίας”. Τα μέτρησα τις προάλλες. Ελάχιστα απ' αυτά έχουν ακολουθήσει τον Χριστό. Τα υπόλοιπα δεν έχουν έρθει υπό τον έλεγχο περί της αμαρτίας τους και της κοσμικότητάς τους. Πρέπει να νηστέψουμε και να προσευχηθούμε ώστε ο Θεός να τους ελέγξει, να ραγίσει τις καρδιές τους, και να τους μεταμορφώσει σε ταπεινούς μαθητές του Ιησού!

Μόνο το Πνεύμα του Θεού μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να μετανοήσουν. Η νηστεία και η προσευχή συχνά κάνουν τους ανόητους ανθρώπους να δουν την ανάγκη τους για το Αίμα του Χριστού, που μπορεί να τους καθαρίσει ενώπιον ενός Θεού που μισεί την αμαρτία. Η νηστεία και η προσευχή είναι τα μέσα που μας έχει δώσει ο Θεός για να καλέσουμε το Άγιο Πνεύμα να κάνει αυτό το έργο στις καρδιές των ανυπάκουων αμαρτωλών ανάμεσά μας!

Ο Δρ Τζον Ρ. Ράις είπε: “Υπάρχουν καιροί που πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη μας στα πάντα μέσα στον κόσμο και να εκζητήσουμε το πρόσωπο του Θεού. Τέτοιοι καιροί πρέπει να είναι καιροί νηστείας και προσευχής” (Prayer: Asking and Receiving, σελ. 216).

Νομίζω εσείς που είστε σωσμένοι καταλαβαίνετε πως χρειαζόμαστε περισσότερη από τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος στην εκκλησία μας. Χρειαζόμαστε την παρουσία Του όταν προσευχόμαστε. Τον χρειαζόμαστε για να μας δείξει τι να κάνουμε με τις ζωές μας. Τον χρειαζόμαστε για να δείξει στον ποιμένα τι να κηρύξει. Τον χρειαζόμαστε για να μας κάνει πολεμιστές προσευχής. Τον χρειαζόμαστε για να ελκύσει τους χαμένους και να τους κρατήσει εδώ αφού μεταστραφούν. Τον χρειαζόμαστε για να φέρει ανάμεσά μας την πνευματική αναζωπύρωση που μας έχει λείψει. Τον χρειαζόμαστε εμείς οι ίδιοι, για να μας λυγίσει, να μας σπάσει, και να μας σχηματίσει ώστε να κάνουμε το θέλημά Του. Συχνά ψάλλουμε:

Πνεύμα του Ζωντανού Θεού, κατέβα, προσευχόμαστε.
Πνεύμα του Ζωντανού Θεού, κατέβα, προσευχόμαστε.
Λιώσε με, σχημάτισέ με, σπάσε με, λύγισέ με.
Πνεύμα του Ζωντανού Θεού, κατέβα, προσευχόμαστε.
   (“Spirit of the Living God” του Daniel Iverson, 1899-1977;
      τροποποιημένο από τον Δρ Χάιμερς).

Αυτός ο μικρός ύμνος θα γίνει πραγματική προσευχή όταν νηστέψουμε και προσευχηθούμε για αυτά που λέει. Εσείς που είστε πνευματικοί Χριστιανοί γνωρίζετε πως χρειαζόμαστε το Πνεύμα του Θεού να κατέβει ανάμεσά μας – να αλλάξει τις καρδιές των κοσμικών νέων μας, και των κοσμικών παιδιών της εκκλησίας και των κοσμικών παιδιών που είναι εκτός εκκλησίας. Γι' αυτόν τον λόγο, σας ζητάω να κάνετε το επόμενο Σάββατο ημέρα νηστείας και προσευχής – μέχρι να συγκεντρωθούμε εδώ στην εκκλησία στις 5:30 μμ για την ώρα συμπροσευχής. Μετά τη συμπροσευχή θα έχουμε ένα μικρό δείπνο. Δεν θα βγούμε για ευαγγελισμό το επόμενο Σάββατο βράδυ, μόνο ώρα προσευχής μετά από μια μέρα νηστείας. Έχουμε κάνει πολύ ευαγγελισμό – αλλά δεν έχουμε δει πολλούς καρπούς τον τελευταίο καιρό. Ο Πολ Κουκ (Paul G. Cook), στο βιβλίο του, Φωτιά από το Ουρανό/Fire From Heaven, είπε: “Ο ευαγγελισμός από μόνος του δεν μπορεί να παράγει μακροχρόνια αποτελέσματα, παρά μόνο αν συνοδεύεται από μια κίνηση του Αγίου Πνεύματος” (σελ. 108). Είπε πως οι παλαιοί Μεθοδιστές “γνώριζαν πως η ευημερία των εκκλησιών τους, και η δικιά τους προσωπική ευλογία, εξαρτιόταν από τον Θεό που κατέβαινε και τους επισκεπτόταν”. Είπε: “Αυτοί οι απλοί άνθρωποι, πιστοί και πιστές εκζητούσαν τα υπέροχα έργα του Θεού ανάμεσά τους. Πίστευαν πως αν δεν εργαζόταν ο Θεός, οι ίδιοι δεν θα είχαν τη δύναμη να καταφέρουν τίποτα στο όνομά του. Αυτό εξηγεί γιατί προσεύχονταν τόσο πολύ και τόσο ένθερμα” (σελ. 105). “Πίστευαν πως η εξάπλωση του ευαγγελίου και η υγεία της εκκλησίας εξαρτώνται εντελώς από τη χάρη και τη δύναμη του Θεού, και γι' αυτό προσεύχονταν τόσο πολύ” (σελ. 28).

Ας νηστέψουμε και ας προσευχηθούμε στον Θεό να κατέβει στην εκκλησία μας με δύναμη ώστε να αλλάξει τις καρδιές των κοσμικών νέων μας, και των παιδιών της εκκλησίας και των καινούργιων παιδιών. Αν είστε καλά στην υγεία σας, παρακαλώ να μην φάτε τίποτα το επόμενο Σάββατο, μέχρι να τελειώσουμε τη συμπροσευχή μας εδώ στην εκκλησία στις 5:30 μμ. Αν δεν είστε αρκετά καλά στην υγεία σας ώστε να νηστέψετε, απλά προσευχηθείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας, ώστε το Πνεύμα του Θεού να κατέβει στην εκκλησία μας. Αν δεν είστε σίγουροι αν είστε αρκετά υγιείς για να νηστέψετε, παρακαλώ ρωτήστε πρώτα τον Δρ Τσαν (Dr. Chan) ή την Δρ Τζούντιθ Κέιγκαν (Dr. Judith Cagan). Αυτοί θα σας πουν αν είστε αρκετά υγιείς για να νηστέψετε. Αν είστε συνηθισμένοι στο να πίνετε καφέ ή τσάι, μπορείτε να πιείτε ένα ή δύο φλυτζάνια για να μην έχετε πονοκέφαλο. Την υπόλοιπη ώρα να πίνετε μόνο νερό. Φροντίστε να πίνετε πολύ νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας, ειδικά αν εργάζεστε. Να πίνετε ένα ποτήρι νερό κάθε μία ώρα περίπου. Ας σταθούμε μαζί και ας ψάλλουμε τον ύμνο υπ' αριθμόν 6.

Όταν περπατάμε με τον Κύριο υπό το φως του Λόγου Του,
   Με τι δόξα φωτίζει τον δρόμο μας!
Όσο πράττουμε το καλό Του θέλημα, μένει μαζί μας συνεχώς,
   Και με όλους που Τον εμπιστεύονται και Τον υπακούν.
Εμπιστοσύνη και υπακοή, αφού δεν υπάρχει άλλος τρόπος
   Για να είσαι ευτυχισμένος εν Χριστώ, παρά με εμπιστοσύνη και υπακοή.

Αλλά δεν μπορούμε να βιώσουμε τις χαρές της αγάπης Του,
   Μέχρι να θέσουμε τα πάντα στο βωμό.
Αφού η χάρη που δείχνει, και η χαρά που δίνει,
   Είναι γι' αυτούς που εμπιστεύονται και υπακούν.
Εμπιστοσύνη και υπακοή, αφού δεν υπάρχει άλλος τρόπος
   Για να είσαι ευτυχισμένος εν Χριστώ, παρά με εμπιστοσύνη και υπακοή.

Και με γλυκιά κοινωνία θα κάτσουμε στα πόδια Του,
   Ή θα περπατήσουμε δίπλα Του στο δρόμο.
Ό,τι μας πει θα το κάνουμε, όπου μας στείλει θα πάμε.
   Μην φοβάσαι, απλά εμπιστεύσου και υπάκουσε.
Εμπιστοσύνη και υπακοή, αφού δεν υπάρχει άλλος τρόπος
   Για να είσαι ευτυχισμένος εν Χριστώ, παρά με εμπιστοσύνη και υπακοή.
(“Trust and Obey” του John H. Sammis, 1846-1919).

Πάρτε αυτό το μήνυμα μαζί σας απόψε. Ξαναδιαβάστε το πριν πάτε για ύπνο κάθε βράδυ αυτήν την εβδομάδα. Ψάλλετε το ρεφραίν και τον ύμνο όταν προσεύχεστε πριν τον ύπνο. Ξαναδιαβάστε το την ημέρα του Σαββάτου και ψάλλετε τον ύμνο και το ρεφραίν καθώς θα προσεύχεστε εκείνη την ημέρα. Ψάλλετε το ρεφραίν ξανά,

Πνεύμα του Ζωντανού Θεού, κατέβα, προσευχόμαστε.
Πνεύμα του Ζωντανού Θεού, κατέβα, προσευχόμαστε.
Λιώσε με, σχημάτισέ με, σπάσε με, λύγισέ με.
Πνεύμα του Ζωντανού Θεού, κατέβα, προσευχόμαστε.

Αν δεν είστε σωσμένοι, προσευχόμαστε να μετανοήσετε και να εμπιστευτείτε τον Ιησού. Το Αίμα Του θα σας καθαρίσει από κάθε αμαρτία. Η ανάστασή Του από τους νεκρούς θα σας δώσει αιώνια ζωή. Εμπιστευτείτε Τον και θα σας σώσει από την αμαρτία και την επερχόμενη κρίση. Αμήν.

Αν αυτό το κήρυγμα σας ευλόγησε, ο Δρ Χάιμερς θα ήθελε να ακούσει από σας. ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net. (κάνε κλικ στο λίνκ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων
(copyright). Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ. Χάιμερς
(Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ. Χάιμερς
(Dr. Hymers) προστατεύονται με προστασία πνευματικών δικαιωμάτων και
μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Γραφή που αναγνώστηκε πριν το κήρυγμα από τον Κο Άβελ Προύντχομ (Mr. Abel Prudhomme): Ματθαίον ιζ΄. 14-21.
Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ (Mr. Benjamin Kincaid Griffith):
“Come, My Soul, Thy Suit Prepare” (του John Newton, 1725-1807).