Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .




ΤΑ ΠΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

THE SUFFERINGS OF CHRIST
(Greek)

από τον Δρ. Ρ. Λ. Χάιμερς, Τζ.
by Dr. R. L. Hymers, Jr.

Ένα μήνυμα που κηρύχτηκε στην Μπάπτιστ Ταμπερνάκλ του Λος Άντζελες
Ημέρα του Κυρίου Απόγευμα, 31 Ιανουαρίου 2016
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Evening, January 31, 2016

“Περί της οποίας σωτηρίας εξεζήτησαν και εξητεύνησαν οι προφήται οι προφητεύσαντες περί της χάριτος, ήτις έμελλε να έλθη εις εσάς· ερευνώντες εις τίνα ή ποίον καιρόν εφανέρονε το εν αυτοίς Πνεύμα του Χριστού, ότε προεμαρτύρει τα πάθη του Χριστού, και τας μετά ταύτα δόξας” (Α΄ Πέτρου 1:10-11).


Οι προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης έγραψαν διαμέσου του Πνεύματος του Χριστού. Ξανά και ξανά η Αγία Γραφή διακηρύττει ότι η Παλαιά Διαθήκη δόθηκε, λέξη προς λέξη, από τον Θεό. Οι προφήτες έγραψαν κάποια πράγματα που και οι ίδιοι δεν καταλάβαιναν. Αναζήτησαν τη σημασία τους επιμελώς. Το Ησαΐας 53 και ο Ψαλμός 22 μιλάνε προφητικά για “τα πάθη του Χριστού” (Α΄ Πέτρου 1:11).

Τώρα θέλω να εξετάσουμε πολύ προσεκτικά αυτές τις τέσσερις λέξεις κοντά στο τέλος του εδαφίου έντεκα, “τα πάθη του Χριστού”, “τα εις Χριστόν παθήματα”, τα “παθήματα” του Χριστού. Η λέξη σημαίνει ‘πόνοι’, ‘βάσανα’. Είναι στον πληθυντικό – παραπάνω από ένας πόνος, παραπάνω από ένα πάθημα. “Tα πάθη του Χριστού.”

Ο Πέτρος μιλούσε για τα παθήματα που ο Χριστός πέρασε στο τέλος της ζωής Του στη γη. Ο Χριστός πέρασε από πολλά παθήματα για να μας σώσει από την αμαρτία μας.

I. Πρώτον, τα παθήματά Του στον Κήπο της Γεσθημανή.

Το βράδυ πριν σταυρωθεί τα Πάθη Του ξεκίνησαν. Ήταν περίπου μεσάνυχτα, όταν ο Μυστικός Δείπνος τελείωσε. Ο Ιησούς πήρε τους Μαθητές και βγήκαν από το σπίτι. Περπάτησαν μέσα από βαθύ σκοτάδι. Πέρασαν το ρυάκι των Κέδρων και ανέβηκαν την πλαγιά του Όρους των Ελαιών, και μπήκαν στο βαθύ σκοτάδι του Κήπου της Γεσθημανή. Ο Ιησούς είπε στους οκτώ από τους Μαθητές, “Καθήσατε αυτού, εωσού υπάγω και προσευχηθώ εκεί” (Ματθαίος 26:36). Πήρε τον Πέτρο, τον Ιάκωβο και τον Ιωάννη βαθύτερα μέσα στον Κήπο. Τότε ο Χριστός άφησε τους τρεις και πήγε λίγο πιο πέρα, κάτω από τις ελιές, όπου προσευχήθηκε στον Θεό μόνος Του.

Τώρα “τα παθήματα του Χριστού” ξεκίνησαν (Α’ Πέτρου 1:11). Σημειώστε, κανένα ανθρώπινο χέρι δεν Τον είχε αγγίξει ακόμα. Σημειώστε, τα παθήματά Του ξεκίνησαν όταν ήταν μόνος Του στο σκοτάδι, κάτω από τα κλαδιά της ελιάς στη Γεθσημανή. Εκεί στον Κήπο, όλο το βάρος της αμαρτίας της ανθρωπότητας τοποθετήθηκε πάνω Του, το οποίο θα το βάσταζε “εν τω σώματι αυτού,” στον Σταυρό το πρωί (Α΄ Πέτρου 2:24). Τότε ο Ιησούς είπε,

“Περίλυπος είναι η ψυχή μου έως θανάτου… Πάτερ μου, εάν ήναι δυνατόν, ας παρέλθη απ’ εμού το ποτήριον τούτο” (Ματθαίος 26:38, 39).

Η σύγχρονη ερμηνεία της προσευχής αυτής είναι ότι ο Ιησούς ζητούσε να ελευθερωθεί από τον Σταυρό. Αλλά δεν βρίσκω κανένα εδάφιο για να επικυρώσει την άποψη αυτή. Πιστεύω ότι ο Δρ Τζον Ράις (Dr. John R. Rice) και ο Δρ. Τζ. Όλιβερ Μπάσγουελ (Dr. J. Oliver Buswell) έδωσαν την σωστή ερμηνεία. Τόσο ο ευαγγελιστής Δρ Ράις (Dr. Rice) όσο και ο θεολόγος Δρ. Μπάσγουελ (Dr. Buswell) είπε ότι η προσευχή του Χριστού, “ας παρέλθη απ’ εμού το ποτήριον τούτο,” εννοούσε το “ποτήρι” του θανάτου τότε – από αυτά που υπέφερε κάτω από το βάρος της αμαρτίας - εκεί στον Κήπο της Γεθσημανή!

Ο Ιησούς βρέθηκε σε κατάσταση σοκ. Ήταν έτοιμος να πεθάνει εκεί στον Κήπο. Ο Δρ. Μπάσγουελ (Dr. Buswell) είπε ότι ο Ιησούς προσευχήθηκε “για απελευθέρωση από τον θάνατο στον Κήπο, ώστε να επιτεύξει τον σκοπό Του στον σταυρό” (J. Oliver Buswell, Ph.D., A Systematic Theology of the Christian Religion, Zondervan, 1971, part III, σ. 62). Ο Δρ Ράις (Dr. Rice) είπε σχεδόν το ίδιο πράγμα, “Ο Ιησούς προσευχήθηκε για το ποτήρι του θανάτου να παρέλθει από Αυτόν εκείνο το βράδυ, για να μπορέσει να ζήσει για να πεθάνει στον σταυρό την επόμενη μέρα” (John R. Rice, D.D., Litt.D., The Gospel According to Matthew, Sword of the Lord Publications, 1980, σ. 441). “Χωρίς την υπερφυσική ενίσχυση του σώματός Του, ο Χριστός σίγουρα θα είχε πεθάνει στον Κήπο εκείνο το βράδυ” (Rice, ibid., σ. 442). Το βάρος της αμαρτίας σας, θα Τον είχε σκοτώσει στη Γεθσημανή.

“Και ελθών εις αγωνίαν, προσηύχετο θερμότερον, έγεινε δε ο ιδρώς αυτού ως θρόμβοι αίματος καταβαίνοντες εις την γην” (Λουκάς 22:44).

Ο Ιησούς γνώρισε τεράστια φρίκη όταν οι αμαρτίες μας τοποθετήθηκαν στο σώμα Του εκείνη τη νύχτα. Η αγωνία Του ήταν τόσο μεγάλη που «μεγάλες σταγόνες» αιματηρού ιδρώτα χύνονταν από το δέρμα Του. Ο προφήτης είπε,

“Αυτός τωόντι τας ασθενείας ημών εβάστασε και τας θλίψεις ημών επεφορτίσθη” (Ησαΐας 53:4).

“Ο Κύριος έθεσεν επ’ αυτόν την ανομίαν πάντων ημών” (Ησαΐας 53:6).

Πόσο γρήγορα διαβάζουμε το Ιωάννης 3:16,

“Διότι τόσον ηγάπησεν ο Θεός τον κόσμον, ώστε έδωκε τον Υιόν αυτού τον μονογενή…” (Ιωάννης 3:16)

να περάσει μέσα από τον πόνο, και τα παθήματα, και τον τρόμο της Γεθσημανή! Πόσο λίγο σκεφτόμαστε τον φοβερό πόνο που ο Ιησούς πέρασε κουβαλώντας την αμαρτία μας εκείνο το βράδυ! Ο Τζόζεφ Χαρτ (Joseph Hart) είπε,

Δείτε τα δεινά του Υιού του Θεού,
   Να λαχανιάζει, να στενάζει, να ιδρώνει αίμα!
Απέραντα βάθη της θείας αγάπης!
   Ιησού, τι ήταν η αγάπη Σου!
(“Thine Unknown Sufferings” του Joseph Hart, 1712-1768·
      στον σκοπό του “‘Tis Midnight, and on Olive’s Brow”).

“Tα πάθη του Χριστού” (Α΄ Πέτρου 1:11).

Συχνά σκέφτομαι ότι τα πρώτα παθήματα ήταν τα μεγαλύτερα, εκεί στη Γεθσημανή. Κανένα ανθρώπινο χέρι δεν Τον είχε αγγίξει ακόμα. Αλλά όταν η αμαρτία σου τοποθετήθηκε πάνω Του από τον Θεό, το μυαλό του σχεδόν έσπασε - και Αίμα έτρεχε ελεύθερα από τους πόρους του δέρματος Του! Ο Γουίλλιαμ Γουίλλιαμς (William Williams) είπε,

Το τεράστιο φορτίο της ανθρώπινης ενοχής
   Τοποθετήθηκε στον Σωτήρα·
Με αλίμονο, σαν ένα ένδυμα, Εκείνος
   Ντύθηκε για τους αμαρτωλούς,
Ντύθηκε για τους αμαρτωλούς.
   (“Love in Agony” του William Williams, 1759· στον σκοπό
      του “Majestic Sweetness Sits Enthroned”).

“Tα πάθη του Χριστού” (Α΄ Πέτρου 1:11).

Πρώτον, τα παθήματά Του στον Κήπο της Γεσθημανή.

II. Δεύτερον, τα παθήματά Του της ταπείνωσης.

"Τα πάθη του Χριστού» μόλις είχαν αρχίσει. Υπήρχαν πολλά περισσότερα να έρθουν. Οι φρουροί ήρθαν με πυρσούς στον Κήπο της Γεθσημανή. Συνέλαβαν τον Ιησού με ψεύτικες κατηγορίες. Τον έσυραν στον αρχιερέα.

“Τότε ενέπτυσαν εις το πρόσωπον αυτού και εγρόνθισαν αυτόν, άλλοι δε ερράπισαν, λέγοντες· Προφήτευσον εις ημάς, Χριστέ, τις είναι όστις σε εκτύπησεν;” (Ματθαίος 26:67-68).

“Και ήρχισαν τινές να εμπτύωσιν εις αυτόν και να περικαλύπτωσι το πρόσωπον αυτού και να γρονθίζωσιν αυτόν και να λέγωσι προς αυτόν· Προφήτευσον· και οι υπηρέται έτυπτον αυτόν με ραπίσματα” (Μάρκος 14:65).

Ο Τζόζεφ Χαρτ (Joseph Hart) είπε,

Δείτε πόσο υπομονετικά ο Ιησούς στέκεται!
   Προσβεβλημένος σε αυτό το απαίσιο μέρος!
Οι αμαρτωλοί έδεσαν τα Παντοδύναμα χέρια,
   Και έφτυσαν το πρόσωπο του Δημιουργού τους.
(“His Passion” του Joseph Hart, 1712-1768, στον σκοπό του
      “‘Tis Midnight, and on Olive’s Brow”).

“Οι δε στρατιώται έφεραν αυτόν ένδον της αυλής, το οποίον είναι το πραιτώριον, και συγκαλούσιν όλον το τάγμα των στρατιωτών· και ενδύουσιν αυτόν πορφύραν και πλέξαντες ακάνθινον στέφανον, βάλλουσι περί την κεφαλήν αυτού, και ήρχισαν να χαιρετώσιν αυτόν, λέγοντες· Χαίρε, βασιλεύ των Ιουδαίων· και έτυπτον την κεφαλήν αυτού με κάλαμον και ενέπτυον εις αυτόν, και γονυπετούντες προσεκύνουν αυτόν.” (Μάρκος 15:16-19).

Διαμέσου του προφήτη Ησαΐα, ο Ιησούς είπε,

“Τον νώτον μου έδωκα εις τους μαστιγούντας και τας σιαγόνας μου εις τους μαδίζοντας· δεν έκρυψα το πρόσωπόν μου από υβρισμών και εμπτυσμάτων” (Ησαΐας 50:6).

Ο προφήτης Μιχαίας είπε,

“Θέλουσι πατάξει τον κριτήν του Ισραήλ εν ράβδω κατά της σιαγόνος” (Μιχαίας 5:1).

“Τότε οι στρατιώται του ηγεμόνος, παραλαβόντες τον Ιησούν εις το πραιτώριον, συνήθροισαν επ’ αυτόν όλον το τάγμα των στρατιωτών· και εκδύσαντες αυτόν ενέδυσαν αυτόν χλαμύδα κόκκινην, και πλέξαντες στέφανον εξ ακανθών, έθεσαν επί την κεφαλήν αυτού και κάλαμον εις την δεξιάν αυτού, και γονυπετήσαντες έμπροσθεν αυτού, ενέπαιζον αυτόν, λέγοντες· Χαίρε, ο βασιλεύς των Ιουδαίων· και εμπτύσαντες εις αυτόν έλαβον τον κάλαμον και έτυπτον εις την κεφαλήν αυτού” (Ματθαίος 27:27-30).

Δεν υπήρχε στέμμα γι 'Αυτόν από ασήμι ή χρυσό,
   Δεν υπήρχε διάδημα γι’ Αυτόν να κρατήσει·
Αλλά αίμα κοσμούσε το μέτωπό Του και υπερήφανα κουβάλησε τους λεκέδες του,
   Και οι αμαρτωλοί έδωσαν σ 'Αυτόν το στέμμα που φορούσε.
Ένας τραχύς σταυρός έγινε ο θρόνος Του,
   Η βασιλεία Του ήταν μόνο στις καρδιές·
Έγραψε την αγάπη Του με βαθύ κόκκινο χρώμα,
   Και φόρεσε τα αγκάθια στο κεφάλι Του.
(“A Crown of Thorns” της Ira F. Stanphill, 1914-1993).

“Τότε λοιπόν έλαβεν ο Πιλάτος τον Ιησούν και εμαστίγωσε” (Ιωάννης 19:1).

Μέσω του προφήτη Ησαΐα, ο Ιησούς είπε,

“Τον νώτον μου έδωκα εις τους μαστιγούντας” (Ησαΐας 50:6).

Χτύπησαν την πλάτη του μέχρι που έγινε κομμάτια. Φαινόταν φρικτό. Πολλοί άνθρωποι πέθαιναν από τέτοια χτυπήματα. Μπορούσες να δεις τα πλευρά του. Έκοψαν την πλάτη Του μέχρι το κόκαλο.

Με αγκάθια ο κρόταφός Του τρυπήθηκε και κόπηκε,
   Έστειλε ρυάκια αίματος από κάθε πλευρά·
Η πλάτη Του μαστιγώθηκε με βαριά μαστιγώματα,
   Αλλά πιο κοφτερά μαστιγώματα έσκισαν την καρδιά Του.
(“His Passion” του Joseph Hart, 1712-1768· στον σκοπό του
      “‘Tis Midnight, and on Olive’s Brow”).

“Tα πάθη του Χριστού” (Α΄ Πέτρου 1:11).

Πρώτον, τα παθήματά Του στον Κήπο της Γεσθημανή. Δεύτερον, τα παθήματά Του της ταπείνωσης.

III. Τρίτον, τα παθήματά Του πάνω στον Σταυρό.

Αφού έχυσε μεγάλες σταγόνες από Αίμα στον κήπο της Γεθσημανή, ο Ιησούς χτυπήθηκε στο πρόσωπο. Μετά μαστιγώθηκε μέχρι η σάρκα της πλάτης του να κομματιαστεί σαν σε κλωστές. Στη συνέχεια, ένα στεφάνι από αγκάθια πιέστηκε με δύναμη στο κεφάλι Του, προκαλώντας Αίμα να τρέξει στα μάτια Του.

Ήταν ήδη μισοπεθαμένος όταν Τον οδήγησαν μακριά για να σταυρωθεί,

“Και βαστάζων τον σταυρόν αυτού, εξήλθεν εις τον λεγόμενον Κρανίου τόπον… όπου εσταύρωσαν αυτόν” (Ιωάννης 19:17-18).

Σφυροκόπησαν μεγάλα καρφιά στα χέρια και τα πόδια Του, στο ξύλο του Σταυρού. Σήκωσαν το Σταυρό και ο Ιησούς κρεμάστηκε εκεί με πόνο και αγωνία. Ο Τζόζεφ Χαρτ (Joseph Hart) είπε,

Καρφωμένος γυμνός στο καταραμένο ξύλο,
   Εκτεθειμένος στη γη και απάνω στον ουρανό,
Ένα θέαμα πληγών και αίματος,
   Μια θλιβερή έκθεση της πληγωμένης αγάπης.

Ακούστε! Πώς οι φοβερές κραυγές Του τρομάζουν
   Επηρέασαν τους αγγέλους, ενώ παρακολουθούσαν·
Οι φίλοι Του Τον εγκατέλειψαν μες τη νύχτα,
   Και τώρα, και ο Θεός Του Τον εγκαταλείπει!
(“His Passion” του Joseph Hart, 1712-1768· στον σκοπό του
      “‘Tis Midnight, and on Olive’s Brow”).

“Και… ανεβόησεν ο Ιησούς μετά φωνής μεγάλης, έγων· Ηλί, Ηλί, λαμά σαβαχθανί; Τουτέστι, Θεέ μου, Θεέ μου, διά τι με εγκατέλιπες;” (Ματθαίος 27:46).

Αυτό το μυαλό μας δεν μπορεί να το καταλάβει. Ο Λούθηρος είπε ότι δεν μπορεί να εξηγηθεί με ανθρώπινες λέξεις. Κατά κάποιο τρόπο, δεν μπορούμε να το κατανοήσουμε πλήρως, ο Πατέρας στράφηκε μακριά από τον Υιό - και ο Ιησούς πέθανε για να πληρώσει το τίμημα για τις αμαρτίες μας μόνος Του!

“Επειδή και ο Χριστός άπαξ έπαθε διά τας αμαρτίας, ο δίκαιος υπέρ των αδίκων, διά να φέρη ημάς προς τον Θεόν…” (Α΄ Πέτρου 3:18).

“Αλλ’ αυτός ετραυματίσθη διά τας παραβάσεις ημών, εταλαιπωρήθη διά τας ανομίας ημών· η τιμωρία, ήτις έφερε την ειρήνην ημών, ήτο επ’ αυτόν· και διά των πληγών αυτού ημείς ιάθημεν” (Ησαΐας 53:5).

Αυτό είναι το ένδοξο δόγμα της αντιπροσωπευτικής εξιλέωσης – ο Χριστός πέθανε πάνω στον Σταυρό για να εξιλεώσει τις αμαρτίες μας. Πέθανε στη θέση σου, για να πληρώσει την ποινή για την αμαρτία σου! Η Αγία Γραφή λέει,

“Ο Χριστός απέθανε διά τας αμαρτίας ημών κατά τας γραφάς” (Α΄ Κορινθίους 15:3).

«Ο άνθρωπος των θλίψεων» τι όνομα
   Για τον Υιό του Θεού, που ήρθε
Καταστρεμμένους αμαρτωλούς να διεκδικήσει!
   Αλληλούια! Τι Σωτήρας!

Υπομένοντας ντροπή και αγενείς χλευασμούς,
   Στη θέση μου στάθηκε καταδικασμένος·
Σφράγισε τη συγχώρεσή μου με το αίμα Του·
   Αλληλούια! Τι Σωτήρας!

Υψώθηκε ο Ίδιος για να πεθάνει,
   «Τετέλεσται», ήταν κραυγή Του·
Τώρα στον Ουρανό ψηλά και υπερυψωμένος·
   Αλληλούια! Τι Σωτήρας!
(“Hallelujah, What a Saviour” του Philip P. Bliss, 1838-1876).

Θέλεις να σωθείς από την ενοχή και την τιμωρία της αμαρτίας σου; Τότε θα πρέπει να έρθεις στον Ιησού με απλή πίστη. Έλα σ 'Αυτόν που είναι τώρα στα δεξιά του Θεού στον Ουρανό. Σε ικετεύω, με όλη την καρδιά και την ψυχή μου, Έλα στον Ιησού τώρα! Στηρίξου σ’ Αυτόν. Εμπιστέψου τον. Θα ξεπλύνει κάθε μία από τις αμαρτίες σου. Θα σου δώσει ένα καθαρό μητρώο. Θα σώσει την ψυχή σου για πάντα, και για όλη την αιωνιότητα – ένας κόσμος χωρίς τέλος. Εσύ! Ναι εσύ! Μπορείς να σωθείς από την ενοχή και την τιμωρία της αμαρτίας σου με «τα πάθη του Χριστού» (Α 'Πέτρου 1:11). Έλα στον Ιησού. Θα καθαρίσει την αμαρτία σου και θα σώσει την ψυχή σου. Αμήν.

Αν αυτό το κήρυγμα σας ευλόγησε, ο Δρ Χάιμερς θα ήθελε να ακούσει από σας. ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net. (κάνε κλικ στο λίνκ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων
(copyright). Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ. Χάιμερς
(Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ. Χάιμερς
(Dr. Hymers) προστατεύονται με προστασία πνευματικών δικαιωμάτων και
μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Περικοπή που Διαβάστηκε Πριν το Κήρυγμα από τον κ. Άβελ Προύντχομ (Mr. Abel Prudhomme): Ησαΐας 53:1-6.
Σόλο που Τραγουδήθηκε Πριν το Κήρυγμα από τον κ. Μπέντζαμιν Κίνκαϊντ Γκρίφιθ (Mr. Benjamin Kincaid Griffith):
“A Crown of Thorns” (της Ira F. Stanphill, 1914-1993)/ “Love in Agony” (του William Williams, 1759).


ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

ΤΑ ΠΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

THE SUFFERINGS OF CHRIST

από τον Δρ. Ρ. Λ. Χάιμερς, Τζ.
by Dr. R. L. Hymers, Jr

“Περί της οποίας σωτηρίας εξεζήτησαν και εξητεύνησαν οι προφήται οι προφητεύσαντες περί της χάριτος, ήτις έμελλε να έλθη εις εσάς· ερευνώντες εις τίνα ή ποίον καιρόν εφανέρονε το εν αυτοίς Πνεύμα του Χριστού, ότε προεμαρτύρει τα πάθη του Χριστού, και τας μετά ταύτα δόξας” (Α΄ Πέτρου 1:10-11).

I.   Πρώτον, τα παθήματά Του στον Κήπο της Γεσθημανή, Ματθαίος 26:36,
Α΄ Πέτρου 2:24, Ματθαίος 26:38, 39, Λουκάς 22:44, Ησαΐας 53:4, 6,
Ιωάννης 3:16.

II.  Δεύτερον, τα παθήματά Του της ταπείνωσης, Ματθαίος 26:67-68,
Μάρκος 14:65, Μάρκος 15:16-19, Ησαΐας 50:6, Μιχαίας 5:1,
Ματθαίος 27:27-30, Ιωάννης 19:1.

III. Τρίτον, τα παθήματά Του πάνω στον Σταυρό, Ιωάννης 19:17-18,
Ματθαίος 27:46, Α΄ Πέτρου 3:18, Ησαΐας 53:5, Α΄ Κορινθίους 15:3.