Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .




ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ
ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΑΣ!

MAKE THE THESSALONIAN CHRISTIANS
YOUR EXAMPLE!
(Greek)

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες
Κυριακή βράδυ, 27 Δεκεμβρίου 2015
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord's Day Evening, December 27, 2015

“Παύλος και Σιλουανός και Τιμόθεος προς την εκκλησίαν των Θεσσαλονικέων εν Θεώ, τω Πατρί και Κυρίω Ιησού Χριστώ· χάρις είη υμίν και ειρήνη από Θεού Πατρός ημών και Κυρίου Ιησού Χριστού” (Α΄ Θεσσαλονικείς α΄. 1).


Ο Κος Προύντχομ (Mr. Prudhomme) πριν από λίγο διάβασε το πρώτο κεφάλαιο της Α΄ επιστολής προς τους Θεσσαλονικείς. Μας δίνει μια εικόνα της αρχαίας εκκλησίας που υπήρχε στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Ο Απόστολος Παύλος έγραψε αυτήν την επιστολή γύρω στο 50 μ.Χ. Ήταν η πρώτη επιστολή που έγραψε ο Παύλος. Την έγραψε σε μια συνάθροιση που ξεκίνησε μόλις μερικούς μήνες νωρίτερα. Ο Παύλος ήταν μαζί τους για τρία Σάββατα σύμφωνα με το κεφάλαιο 17 των Πράξεων. Εκδιώχθηκε γρήγορα από την πόλη από έναν όχλο άπιστων Ιουδαίων που έκραξαν κατά του Παύλου και του Σίλα – λέγοντας: “Οι αναστατώσαντες την οικουμένην, ούτοι ήλθον και εδώ” (Πράξεις ιζ΄. 6). Είπαν πως ο Ιάσωνας, ο ηγούμενος της εκκλησίας, παραβίαζε το νόμο του Καίσαρα λέγοντας πως υπάρχει ένας άλλος βασιλιάς, ο Ιησούς. Συνέλαβαν τον Ιάσωνα και τους άλλους Χριστιανούς, αλλά αργότερα τους άφησαν ελεύθερους. Στο κεφάλαιο 3, εδάφιο 2, ο Παύλος υποσχέθηκε να στείλει τον Τιμόθεο “διά να σας στηρίξη και να σας παρηγορήση” (Α΄ Θεσσαλονικείς γ΄. 2).

Τώρα θα κοιτάξουμε το πρώτο κεφάλαιο της Α΄ επιστολής προς Θεσσαλονικείς. Θα δούμε μια μικρή αλλά αξιοθαύμαστα δυνατή εκκλησία, παρά το γεγονός πως είχαν τον Παύλο μαζί τους για μόλις τρεις εβδομάδες, και παρά το γεγονός πως η εκκλησία τους είχε ξεκινήσει μόλις έναν χρόνο περίπου νωρίτερα. Ήταν υπέροχη εκκλησία, μια εκκλησία υπόδειγμα, της οποίας το παράδειγμα θα έπρεπε να ακολουθήσουμε. Υπάρχουν οχτώ πράγματα στο πρώτο κεφάλαιο που η εκκλησία μας θα έπρεπε να ακολουθήσει.

1. Πρώτον, ήταν εν Θεώ και εν Χριστώ.

“Παύλος και Σιλουανός και Τιμόθεος προς την εκκλησίαν των Θεσσαλονικέων εν Θεώ, τω Πατρί και Κυρίω Ιησού Χριστώ· χάρις είη υμίν και ειρήνη από Θεού Πατρός ημών και Κυρίου Ιησού Χριστού” (Α΄ Θεσσαλονικείς α΄. 1).

Σιλουανός είναι το άλλο όνομα του Σίλα. Αν και οι Θεσσαλονικείς στο παρελθόν ήταν ειδωλολάτρες, τώρα ήταν “εν Θεώ τω Πατρί”, “εν τω Κυρίω Ιησού Χριστώ”. Αυτό λέει ο Παύλος γι' αυτήν την εκκλησία. Έτσι γίνεσαι “μέλος” της εκκλησίας. Το θέμα δεν είναι να έχεις γραμμένο το όνομά σου στην λίστα των μελών της εκκλησίας. Το θέμα είναι να είσαι “εν Θεώ” και “εν Χριστώ”. Έτσι γίνεσαι πραγματικό μέλος της εκκλησίας. Γι' αυτό το πράγμα προσευχήθηκε ο Ιησούς όταν είπε: “Διά να ήναι πάντες εν, καθώς συ, Πάτερ, είσαι εν εμοί και εγώ εν σοι, να ήναι και αυτοί εν ημίν εν” (Ιωάννην ιζ΄. 21). Πρέπει να είστε ενωμένοι με τον Ιησού και ενωμένοι με τον Θεό Πατέρα, για να ενωθείτε με την εκκλησία! Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Ή είστε “εν” Χριστώ ή είστε “έξω” από τον Χριστό. Γι' αυτό σας λέμε να έρθετε στον Χριστό, να εμπιστευτείτε τον Χριστό, και να αναπαυθείτε στον Χριστό. Όταν γίνει αυτό, γίνεστε μέλη της εκκλησίας μας. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να ενωθείτε με την εκκλησία μας. Ο Ιησούς είπε: “Πρέπει να γεννηθήτε άνωθεν” (Ιωάννην γ΄. 7). Το να “έρχεστε” στην εκκλησία δεν είναι το ίδιο πράγμα με το να βρίσκεστε “εν τω Κυρίω Ιησού Χριστώ” (Α΄ Θεσσαλονικείς α΄. 1).

Η πραγματική εκκλησία απαρτίζεται μόνο από ανθρώπους που είναι “εν τω Κυρίω Ιησού Χριστώ”. Όλοι οι υπόλοιποι απλά επισκέπτονται την εκκλησία, αλλά δεν ανήκουν πραγματικά σ' αυτήν. Είναι σαν την κιβωτό του Νώε. Πέρασαν δεκαετίες για να χτίσει ο Νώε την κιβωτό. Πολλά άτομα πέρασαν για να ρίξουν μια ματιά σ' αυτήν την τεράστια κιβωτό. Έκαναν μάλλον έναν γύρο, και κάποιοι μπήκαν να κοιτάξουν μέσα, αλλά μετά έφυγαν. Αλλά όταν ήρθε ο Κατακλυσμός δεν βρίσκονταν “εν” τη κιβωτό. Κι έτσι πνίγηκαν από την τεράστια πλημμύρα. Ο Ιησούς είπε: “Και καθώς αι ημέραι του Νώε, ούτω θέλει είσθαι και η παρουσία του Υιού του ανθρώπου” (Ματθαίον κδ΄. 37). Όταν έρθει η κρίση του Θεού σ' αυτόν τον κόσμο, δεν θα εχετε ελπίδα εκτός κι αν είστε “εν τω Κυρίω Ιησού Χριστώ” όπως ήταν τα άτομα στην εκκλησία της Θεσσαλονίκης.

2. Δεύτερον, είχαν πίστη, αγάπη και ελπίδα στον Κύριό μας Ιησού Χριστό.

Δείτε το εδάφιο 3.

“Αδιαλείπτως ενθυμούμενοι το εις την πίστιν έργον σας και τον κόπον της αγάπης και την υπομονήν της ελπίδος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού έμπροσθεν του Θεού και Πατρός ημών” (Α΄ Θεσσαλονικείς α΄. 3).

Ο Απόστολος Παύλος θυμόταν πως οι Χριστιανοί της εκκλησίας στη Θεσσαλονίκη εργάζονταν από χριστιανική αγάπη. Το έργο τους ήταν αποτέλεσμα της πίστης τους στον Χριστό. Το έργο τους ήταν επίσης “κόπος της αγάπης”. Είχαν επίσης υπομονή, ή επιμονή, ως αποτέλεσμα της “ελπίδος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού”. Στο κεφάλαιο 13 της Α΄ επιστολής προς Κορινθίους, ο Παύλος είπε: “Τώρα δε μένει πίστις, ελπίς, αγάπη, τα τρία ταύτα, μεγαλητέρα δε τούτων είναι η αγάπη” (Α΄ Κορινθίους ιγ΄. 13).

Έχουμε ανακαλύψει πως οι άνθρωποι μπορούν και έρχονται στην εκκλησία χωρίς πίστη, αγάπη και ελπίδα στον Χριστό. Αλλά δεν θα αντέξουν για πολύ στην εκκλησία. Έρχονται στην εκκλησία μονάχα για να κάνουν φίλους. Απολαμβάνουν τη χαρά και την κοινωνία με άλλα άτομα μέσα στην εκκλησία. Αλλά αργότερα, “εν καιρώ πειρασμού αποστατούσι” (Λουκάν η΄. 13). Αυτό γίνεται συχνά στην αρχή του νέου έτους. Διασκέδασαν στις γιορτές της εκκλησίας κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Αλλά μετά έρχεται ο Ιανουάριος. Ένα μέρος της διασκέδασης έχει τελειώσει. Τώρα δεν νιώθουν την ίδια απόλαυση που ένιωθαν κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Κι έτσι “αποστατούσι”. Αυτό δείχνει πως έρχονταν στην εκκλησία μονάχα για διασκέδαση. Δεν είχαν κάποια σχέση με τον Χριστό. Ποτέ δεν ήταν “εν τω Κυρίω Ιησού Χριστώ”. Κι έτσι αποστατούν και δεν μεταστρέφονται ποτέ. Δεν γίνονται ποτέ σαν τα άτομα στην εκκλησία της Θεσσαλονίκης! Ελπίζω να μην γίνει αυτό με εσάς!

3. Τρίτον, ήταν εκλεκτοί του Θεού.

Δείτε το εδάφιο 4.

“Εξεύροντες, αδελφοί ηγαπημένοι, υπό Θεού την εκλογήν σας” (Α΄ Θεσσαλονικείς α΄. 4).

Ο Παύλος τους αποκαλεί “αδελφούς” επειδή τους είχε εκλέξει ο Θεός για σωτηρία. Ο Παύλος ξαναμίλησε για την εκλογή τους στη Β΄ επιστολή προς Θεσσαλονικείς β΄. 13, όπου είπε: “Σας εξέλεξεν ο Θεός απ' αρχής εις σωτηρίαν”. Από την αρχή, ο Θεός επιλέγει κάποια άτομα για να σωθούν. Δεν τον διαλέξαμε εμείς. Αυτός διάλεξε εμάς. Στους Εφεσίους, ο Παύλος είπε: “καθώς εξέλεξεν ημάς δι' αυτού προ καταβολής κόσμου” (Εφεσίους α΄. 4). Ο Ίδιος ο Ιησούς είπε: “Σεις δεν εξελέξατε εμέ, αλλ' εγώ εξέλεξα εσάς” (Ιωάννην ιε΄. 16).

Είναι μυστήριο, δεν είναι κάτι που μπορούν τα μυαλά μας από τη φύση τους να καταλάβουν πλήρως. Αλλά είναι απολύτως αλήθεια. Πριν από πενήντα εφτά χρόνια κλήθηκα να κηρύξω. Υπήρχαν πολλοί καλοί νέοι σ' εκείνη την εκκλησία που προέρχονταν από καλά χριστιανικά σπίτια. Αλλά παρά το γεγονός πως προέρχονταν από καλά χριστιανικά σπίτια, ποτέ δεν είχαν μεταστραφεί, και στο τέλος αποστάτησαν από την εκκλησία. Παρά όλα τα πλεονεκτήματά τους, ο Θεός δεν τους είχε εκλέξει για σωτηρία. Αλλά εγώ παρέμεινα, ένα φτωχό αγόρι από μια οικογένεια διαλυμένη από διαζύγιο. Όχι μόνο δεν αποστάτησα – αλλά είμαι εδώ τώρα, κηρύττοντας το Ευαγγέλιο, πενήντα εφτά χρόνια αργότερα. Πώς να το εξηγήσω; Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Μπορώ απλά να σας παραθέσω αυτό που είπε ο Ιησούς: “Σεις δεν εξελέξατε εμέ, αλλ' εγώ εξέλεξα εσάς”. Και επειδή με εξέλεξε, μπόρεσα να αντέξω πολλές δύσκολες στιγμές και πολλές λύπες, χωρίς να αποστατήσω! Κι αυτό ίσχυε και για τους Χριστιανούς στην εκκλησία της Θεσσαλονίκης. “Εξεύροντες, αδελφοί ηγαπημένοι, υπό Θεού την εκλογήν σας”.

Να πω κάτι ακόμα. Αν δεν ανήκετε στους εκλεκτούς, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να σας σώσουμε. Επιπλέον, δεν υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε για να σώσετε τον εαυτό σας! Γι' αυτό υπάρχουν άνθρωποι που ακούνε το Ευαγγέλιο για χρόνια χωρίς να σωθούν. Δεν έχουν αυτιά για να ακούσουν, ή καρδιές για να εμπιστευτούν τον Ιησού. Ποτέ δεν “το πιάνουν”. Ο Φίλιπ Τσαν (Philip Chan) είπε πως έσπαγε το κεφάλι του, προσπαθώντας να καταλάβει πώς να σωθεί. Και τότε, ένα κυριακάτικο πρωινό, ο Θεός τού άνοιξε την καρδιά και εμπιστεύτηκε τον Ιησού. Αλλά αυτοί που δεν είναι εκλεκτοί δεν έχουν ποτέ μια στιγμή σαν κι αυτή. Σπάνε το κεφάλι τους, προσπαθώντας να το καταλάβουν – μέχρι που στο τέλος πεθαίνουν και βουλιάζουν μέσα στις φλόγες της Κολάσεως. Η εκλογή δεν είναι κάτι που επιλέγεις εσύ. Η εκλογή είναι “υπό Θεού”, όπως λέει το εδάφιο 4.

4. Τέταρτον, δέχτηκαν το Ευαγγέλιο όχι μόνον μαθαίνοντας λόγια, αλλά και με δύναμη.

Παρακαλώ δείτε το εδάφιο 5.

“Διότι το ευαγγέλιον ημών δεν έγεινεν εις εσάς εν λόγω μόνον, αλλά και εν δυνάμει και εν Πνεύματι Αγίω και εν πληροφορία πολλή, καθώς εξεύρετε οποίοι υπήρξαμεν μεταξύ σας διά σας” (Α΄ Θεσσαλονικείς α΄. 5).

Ο Παύλος εδώ το αποκαλεί “το ευαγγέλιον ημών” (το ευαγγέλιό μας) επειδή το κήρυττε αυτός, και ο Σίλας, ο σύντροφός του. Αλλού το ονομάζει “το ευαγγέλιον του Θεού” (Ρωμαίους α΄. 1) και “το ευαγγέλιον του Χριστού” (Α΄ Θεσσαλονικείς γ΄. 2).

Το Ευαγγέλιο ήρθε στους Θεσσαλονικείς με δύναμη. Στην Α΄ επιστολή προς Κορινθίους, ο Παύλος είπε:

“Ο λόγος μου και το κήρυγμά μου δεν εγίνοντο με καταπειστικούς λόγους ανθρωπίνης σοφίας, αλλά με απόδειξιν Πνεύματος και δυνάμεως” (Α΄ Κορινθίους β΄. 4).

Ο Δρ Μάρτιν Λόιντ-Τζόουνς (Dr. Martyn Lloyd-Jones) είπε: “Ο Απόστολος...δεν εξαρτιόταν από ανθρώπινα χαρίσματα ή μεθόδους ή επινοήσεις. Ήταν ‘με απόδειξιν Πνεύματος και δυνάμεως’” (Unsearchable Riches in Christ, p. 56).

Οι άνθρωποι στη Θεσσαλονίκη δεν ήρθαν με τη Βίβλο τους ανοιχτή, παίρνοντας σημειώσεις! Δεν γίνεται έτσι να κηρύξεις ευαγγελιστικά. Είναι εμπόδιο στο ευαγγελιστικό κήρυγμα. Όπως και οι βιντεοπροβολείς. Όπως και οι σύγχρονες μεταφράσεις. Θα τους έβαζα να πετάξουν τα μολύβια τους, να σβήσουν τους βιντεοπροβολείς, και να κηρύξουν με χρίσμα από τη μεγάλη και τρανή Βίβλο Βασιλέως Ιακώβου. Πρέπει να εξαρτιόμαστε από το Άγιο Πνεύμα και όχι από σύγχρονα τεχνάσματα! Τα άτομα στη Θεσσαλονίκη άκουσαν κήρυγμα που είχε τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος και μεταστράφηκαν γερά. Δεν μπορώ να σας διδάξω πώς να μεταστραφείτε. Γι' αυτό προσευχόμαστε συνεχώς για την παρουσία του Θεού, την πραγματικότητα του Αγίου Πνεύματος. Μόνο Αυτός μπορεί να σας δείξει αυτές τις αλήθειες και να σας ελκύσει στον Χριστό. Αυτοί οι άνθρωποι μεταστράφηκαν ακούγοντας κήρυγμα με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος, όχι αυτή τη στεγνή και ξερή Βιβλική διδασκαλία που ακούμε από τόσους άμβωνες την σήμερον ημέραν! Υπάρχει πείνα του Λόγου επειδή δεν έχουμε τη δύναμη του Πνεύματος του Θεού στο κήρυγμά μας, όπως είχαν εκείνοι.

5. Πέμπτον, ακολούθησαν το παράδειγμα του Παύλου και του Σίλα υπομένοντας διωγμούς.

Παρακαλώ δείτε το εδάφιο 6.

“Και σεις εγείνετε μιμηταί ημών και του Κυρίου, δεχθέντες τον λόγον εν μέσω πολλής θλίψεως μετά χαράς Πνεύματος Αγίου” (Α΄ Θεσσαλονικείς α΄. 6).

Έγιναν μιμητές του Παύλου και του Σίλα, και του Χριστού – παρά το γεγονός πως είχαν “πολλή θλίψη” (ή σοβαρά παθήματα). Αλλά μέσα στα παθήματά τους είχαν χαρά, που τους δόθηκε από το Άγιο Πνεύμα. Ο Απόστολος Πέτρος είπε:

“Αγαπητοί, μη παραξενεύεσθε διά τον βασανισμόν τον γινόμενον εις εσάς προς δοκιμασίαν, ως εάν συνέβαινεν εις εσάς παράδοξόν τι, αλλά καθότι είσθε κοινωνοί των παθημάτων του Χριστού, χαίρετε, ίνα και όταν η δόξα αυτού φανερωθή χαρήτε αγαλλιώμενοι” (Α΄ Πέτρου δ΄. 12-13).

Ο Δρ Τόμας Χέιλ (Dr. Thomas Hale) είπε: “Σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη, το να υπομένεις διωγμούς για χάρη του Χριστού είναι χαρμόσυνο προνόμιο (Πράξεις ε΄. 41, Α΄ Πέτρου δ΄. 13). Η εκκλησία που υπομένει διωγμούς με χαρά, γίνεται δυνατή εκκλησία, και η μαρτυρία της είναι ισχυρή” (Thomas Hale, M.D., The Applied New Testament Commentary, Kingsway Publications, 1997; σημείωση στην Α΄ επιστολή προς Θεσσαλονικείς α΄. 6).

Η δικιά μας η εκκλησία έγινε δυνατή περνώντας ένα απαίσιο εκκλησιαστικό σχίσμα. Γι' αυτό έχουμε τόση “χαρά Πνεύματος Αγίου”. Κήρυκες που μας επισκέπτονται εκπλήσονται με το πόσο ευτυχισμένοι είμαστε! Γίναμε έτσι επειδή περάσαμε τη φωτιά της θλίψης, όπως και η εκκλησία της Θεσσαλονίκης!

Περνώντας δοκιμασίες είναι ο μόνος τρόπος για να γίνεις δυνατός Χριστιανός. Η Βιβλική μελέτη από μόνη της δεν παράγει δυνατούς Χριστιανούς. Η επιμονή στις δοκιμασίες είναι αυτό που μας κάνει δυνατούς. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος! Ο Απόστολος Παύλος είπε στους νέους Χριστιανούς στην Αντιόχεια: “Διά πολλών θλίψεων πρέπει να εισέλθωμεν εις την βασιλείαν του Θεού” (Πράξεις ιδ΄. 22). Οι δυσκολίες, οι πιέσεις και οι θλίψεις δεν παράγουν απλά δυνατούς Χριστιανούς – διαχωρίζουν το άχυρο από το σιτάρι. Αφού όταν έρχονται ακόμη και μικρές πιέσεις, αυτοί που δεν έχουν μεταστραφεί αφήνουν την εκκλησία και επιστρέφουν στην κοσμικότητα – όπως έχουμε δει συχνά. Αλλά αυτοί που περνάνε τις δοκιμασίες γίνονται σπουδαίοι Χριστιανοί, όπως η Κα Σαλαζάρ (Mrs. Salazar), ο Κος Προύντχομ, η Κα Μπιμπό (Mrs. Bebout), ο Δρ Κείγκαν (Dr. Cagan), ο Κος Γκρίφιθ (Mr. Griffith), η ίδια η σύζυγός μου, ο Δρ Τσαν, και πολλοί ακόμη στην εκκλησία μας – όλοι εμείς “οι 39” άνθρωποι που σώσαμε την εκκλησία μας τον καιρό του μεγάλου εκκλησιαστικού σχίσματος, αντέξαμε. Αν θέλετε να είστε σαν αυτούς, πρέπει κι εσείς να περάσετε κάποιες δυσκολίες! Ο Θεός χρησιμοποιεί τις δυσκολίες για να χτίσει δυνατούς Χριστιανούς! Ένας παλιός σπουδαίος ύμνος τα λέει όλα:

Και η τεθλιμμένη στενή σας οδός,
Εάν διαβή δια μέσου πυρός,
Δεν θέλει σας βλάψει η φλόξ, αλλ' εκεί
Η χάρις μου εις την ανάγκην αρκεί.
   (“How Firm a Foundation” του George Keith, 1638-1716;
      “K” in Rippon’s Selection of Hymns, 1787).

Ξέρω πως αυτό ισχύει στη δική μου ζωή. Οι δοκιμασίες και οι θλίψεις που πέρασα για να γίνω ποιμένας ήταν το πράγματικό μου θεολογικό σεμινάριο. Μέσα από τις δοκιμασίες έμαθα να είμαι ποιμένας! Ευχαριστώ τον Θεό για το σχολείο του σταυρού, που έπλασε όλους τους σπουδαίους Χριστιανούς στην υπέροχη εκκλησία μας!

6. Έκτον, έγιναν παράδειγμα για άλλους Χριστιανούς.

Δείτε το εδάφιο 7,

“Ώστε εγείνετε τύποι εις πάντας τους πιστεύοντας εν τη Μακεδονία και τη Αχαΐα” (Α΄ Θεσσαλονικείς α΄. 7).

Ο Δρ Τόμας Χέιλ είπε:

Επειδή αυτοί οι Θεσσαλονικείς Χριστιανοί είχαν υπομείνει διωγμούς με τόση χαρά και επειδή με τόση πίστη ήταν μιμητές του Χριστού, είχαν γίνει πρότυπο, παράδειγμα, για όλους (τους Χριστιανούς) που ζούσαν στη Μακεδονία, στο βόρειο τμήμα της Ελλάδας. Ας είναι αυτοί οι Θεσσαλονικείς Χριστιανοί το παράδειγμα και για εμάς! Τότε...θα γίνουμε κι εμείς το παράδειγμα για άλλους (ibid.; σημείωση στην Α΄ επιστολή προς Θεσσαλονικείς α΄. 7).

7. Έβδομον, κερδίζανε ψυχές.

Δείτε το εδάφιο 8,

“Διότι από σας εξήχησεν ο λόγος του Κυρίου ουχί μόνον εν τη Μακεδονία και Αχαΐα, αλλά και εν παντί τόπω έφθασεν η φήμη της προς τον Θεόν πίστεώς σας, ώστε ημείς δεν έχομεν χρείαν να λαλώμέν τι” (Α΄ Θεσσαλονικείς α΄. 8).

Χάρη σ' αυτούς, το Ευαγγέλιο “εξήχησεν” ολόγυρά τους. Κέρδιζαν ψυχές και τις έφερναν στην εκκλησία. Στο μυαλό τους είχαν τις ιεραποστολές και κέρδιζαν ψυχές. Και παρεμπιπτόντως, δεν τους πήρε αμέτρητα χρόνια Βιβλικής μελέτης για να το επιτύχουν. Ο Δρ Χέιλ είπε: “Θυμηθείτε, αυτή η εκκλησία υπήρχε για λιγότερο από έναν χρόνο όταν ο Παύλος έγραψε αυτήν την επιστολή. Ήταν μια μικροσκοπική, διωκόμενη εκκλησία. Ωστόσο, η πίστη τους είχε γίνει γνωστή παντού” (ibid.; σημείωση στην Α΄ επιστολή προς Θεσσαλονικείς α΄. 8).

Ένας απ' τους καλύτερους τρόπους για να γίνεις γρήγορα δυνατός Χριστιανός είναι με το να κερδίζεις ψυχές αμέσως, από τώρα! Αυτοί που φέρνουν ονόματα από τον ευαγγελισμό δυναμώνουν γρήγορα. Αλλά αυτοί που απλά έρχονται στην εκκλησία, δεν φαίνονται να γίνονται ποτέ ώριμοι Χριστιανοί. Κάποιοι από εσάς πρέπει να το σκεφτείτε αυτό! Είναι αυτό το πρόβλημά σας; Ποτέ μου δεν γνώρισα έναν πραγματικά δυνατό Χριστιανό που δεν κέρδιζε ψυχές – κάποιον που βοηθάει χαμένους ανθρώπους να έρθουν στην εκκλησία και να σωθούν. Αν δεν ενδιαφέρεστε για τον ευαγγελισμό, πιστεύω πως δεν θα γίνετε ποτέ δυνατοί Χριστιανοί. Αυτή είναι η γνώμη μου μετά από 57 χρόνια διακονίας.

8. Όγδοον, μπορούσαν να τα κάνουν όλα αυτά επειδή είχαν βιώσει πραγματική μεταστροφή στον Χριστό.

Δείτε τα εδάφια 9 και 10,

“Διότι αυτοί διηγούνται περί ημών οποίαν είσοδον ελάβομεν προς εσάς, και πως επεστρέψατε προς τον Θεόν από των ειδώλων, διά να δουλεύητε Θεόν ζώντα και αληθινόν, και να προσμένητε τον Υιόν αυτού εκ των ουρανών, τον οποίον ανέστησεν εκ νεκρών, τον Ιησούν, όστις ελευθερόνει ημάς από της μελλούσης οργής” (Α΄ Θεσσαλονικείς α΄. 9-10).

Στράφηκαν στον Θεό από τα είδωλα, για να υπηρετήσουν τον ζωντανό και αληθινό Θεό. Για να μεταστραφείτε, πρέπει να στραφείτε από τις αμαρτίες στη ζωή σας. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Πρέπει να στραφείτε από την αμαρτία σας προς τον Χριστό, αφού ο Ιησούς είπε: “Ουδείς έρχεται προς τον Πατέρα, ειμή δι' εμού” (Ιωάννην ιδ΄. 6). Αν αρνείστε να στραφείτε από μια εγωιστική και αμαρτωλή ζωή προς τον Χριστό, ποτέ δεν θα σωθείτε, ακόμη κι αν έρχεστε σ' αυτήν την εκκλησία για την υπόλοιπή σας ζωή! Πρέπει να στραφείτε και να εμπιστευτείτε τον Ιησού για να καθαριστείτε από την αμαρτία σας διαμέσου του Αγίου Αίματός Του! Τότε η ελπίδα σας θα είναι στον Χριστό και μόνο, και θα προσμένετε τη Δευτέρα Παρουσία του Χριστού με ελπίδα και χαρά!

Πόσο προσεύχομαι να πάρετε στο σπίτι μαζί σας ένα τυπωμένο αντίγραφο αυτού του κηρύγματος και να το διαβάσετε – όχι μια φορά, αλλά πολλές φορές! Πόσο προσεύχομαι να γίνετε σπουδαίοι Χριστιανοί σαν τα άτομα στην εκκλησία της Θεσσαλονίκης! Αμήν. Δρ Τσαν, παρακαλώ προσευχηθείτε για εμάς.

Αν αυτό το κήρυγμα σας ευλόγησε, ο Δρ Χάιμερς θα ήθελε να ακούσει από σας. ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net. (κάνε κλικ στο λίνκ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων
(copyright). Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ. Χάιμερς
(Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ. Χάιμερς
(Dr. Hymers) προστατεύονται με προστασία πνευματικών δικαιωμάτων και
μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Γραφή που αναγνώστηκε πριν το κήρυγμα από τον Κο Άβελ Προύντχομ (Mr. Abel Prudhomme): Α΄ Θεσσαλονικείς α΄. 1-10.
Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ (Mr. Benjamin Kincaid Griffith):
“Living for Jesus” (του Thomas O. Chisholm, 1866-1960).


ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ
ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΑΣ!

MAKE THE THESSALONIAN CHRISTIANS
YOUR EXAMPLE!

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ

“Παύλος και Σιλουανός και Τιμόθεος προς την εκκλησίαν των Θεσσαλονικέων εν Θεώ, τω Πατρί και Κυρίω Ιησού Χριστώ· χάρις είη υμίν και ειρήνη από Θεού Πατρός ημών και Κυρίου Ιησού Χριστού” (Α΄ Θεσσαλονικείς α΄. 1).

(Πράξεις ιζ΄. 6, Α΄ Θεσσαλονικείς γ΄. 2)

1.  Πρώτον, ήταν εν Θεώ και εν Χριστώ, Α΄ Θεσσαλονικείς α΄. 1,
Ιωάννην ιζ΄. 21, γ΄. 7, Ματθαίον κδ΄. 37.

2.  Δεύτερον, είχαν πίστη, αγάπη και ελπίδα στον Κύριό μας Ιησού
Χριστό, Α΄ Θεσσαλονικείς α΄. 3, Α΄ Κορινθίους ιγ΄. 13, Λουκάν η΄. 13.

3. Τρίτον, ήταν εκλεκτοί του Θεού, Α΄ Θεσσαλονικείς α΄. 4,
Β΄ Θεσσαλονικείς β΄. 13, Εφεσίους α΄. 4, Ιωάννην ιε΄. 16.

4. Τέταρτον, δέχτηκαν το Ευαγγέλιο όχι μόνον μαθαίνοντας λόγια,
αλλά και με δύναμη, Α΄ Θεσσαλονικείς α΄. 5, Ρωμαίους α΄. 1,
Α΄ Θεσσαλονικείς γ΄. 2, Α΄ Κορινθίους β΄. 4.

5. Πέμπτον, ακολούθησαν το παράδειγμα του Παύλου και του Σίλα υπομένοντας διωγμούς, Α΄ Θεσσαλονικείς α΄. 6, Α΄ Πέτρου δ΄. 12-13, Πράξεις ιδ΄. 22.

6. Έκτον, έγιναν παράδειγμα για άλλους Χριστιανούς, Α΄ Θεσσαλονικείς α΄. 7.

7. Έβδομον, κερδίζανε ψυχές, Α΄ Θεσσαλονικείς α΄. 8.

8. Όγδοον, μπορούσαν να τα κάνουν όλα αυτά επειδή είχαν βιώσει πραγματική μεταστροφή στον Χριστό, Α΄ Θεσσαλονικείς α΄. 9-10, Ιωάννην ιδ΄. 6.