Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.
Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.
Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΤΟ ΑΠΟΓΑΛΑΚΤΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣTHE WEANING WORK OF THE SPIRIT από τον Δρ. Ρ. Λ. Χάιμερς, Τζ. Ένα μήνυμα που κηρύχτηκε στην Μπάπτιστ Ταμπερνάκλ του Λος Άντζελες “Ημείς δεν ενατενίζομεν εις τα βλεπόμενα, αλλ’ εις τα μη βλεπόμενα· διότι τα βλεπόμενα είναι πρόσκαιρα, τα δε μη βλεπόμενα αιώνια.” (Β’ Κορινθίους 4:18). |
Ο Απόστολος Παύλος πέρασε από μεγάλες δοκιμασίες στη ζωή του. Τον είχαν ξυλοκοπήσει σε σημείο θανάτου πέντε φορές – επειδή κήρυττε το Ευαγγελίου του Χριστού. Είχε λιθοβοληθεί. Είχε βρεθεί σε ναυάγια τρεις φορές. Είχε κοντέψει να πνιγεί στον ωκεανό. Είχε πέσει θύμα ληστείας. Είχε περάσει από πείνα και δίψα και νηστείες. Είχε μπει φυλακή. Όταν διαβάζεις το ενδέκατο κεφάλαιο της Β΄ προς Κορινθίους φαίνεται σχεδόν αδύνατο ένας άνθρωπος να μπορέσει να υποφέρει για τον Χριστό τόσο όσο αυτός.
Φυσικά δεν έχω συναντήσει ποτέ τον Απόστολο Παύλο. Αλλά ήξερα έναν άνθρωπο ο οποίος υπέφερε όπως ο Παύλος. Το όνομά του ήταν Ρίτσαρντ Γούρμπραντ (Richard Wurmbrand). Το βασικό του βιβλίο ονομάζεται Tortured for Christ/ Βασανισμένοι Για τον Χριστό. Ο ποιμένας Γούρμπραντ (Wurmbrand) πέρασε δεκατέσσερα χρόνια σε Κομμουνιστικές φυλακές επειδή κήρυττε το Ευαγγέλιο. Σχεδόν πέθανε από την πείνα. Τρύπησαν το σώμα του 18 φορές με πυρακτωμένα σίδερα. Τα πόδια του είχαν τόσο πολύ ξυλοκοπηθεί που δεν μπορούσε να σταθεί για να κηρύξει. Έπρεπε να βγάλει τα παπούτσια του και να καθίσει σε μια καρέκλα, όταν ήρθε να κηρύξει στην εκκλησία μας. Είχε δραπετεύσει από τη φυλακή με θαύμα. Αν δεν έχετε διαβάσει το βιβλίο του Tortured for Christ/ Βασανισμένοι Για τον Χριστό, ελπίζω να αγοράσετε ένα αντίτυπο από το βιβλιοπωλείο μας. Πρόκειται για ένα μικρό βιβλίο. Το έχω κάνει συνήθεια να το διαβάζω μια φορά το χρόνο. Το έχω διαβάσει περισσότερες φορές από κάθε άλλο βιβλίο, εκτός από την Αγία Γραφή..
Τι κράτησε τον Παύλο και τον Ποιμένα Γούρμπραντ (Wurmbrand) να συνεχίσουν; Γιατί δεν τα παράτησαν και να απομακρυνθούν από τον Χριστό; Ο Παύλος έδωσε το λόγο γιατί μπορούσε να περάσει μέσα από τέτοιες δοκιμασίες και κακουχίες. Είπε,
“Ημείς δεν ενατενίζομεν εις τα βλεπόμενα, αλλ’ εις τα μη βλεπόμενα· διότι τα βλεπόμενα είναι πρόσκαιρα [προσωρινά], τα δε μη βλεπόμενα αιώνια” (Β΄ Κορινθίους 4:18).
Αυτό το εδάφιο μας δίνει το μυστικό για μια επιτυχημένη χριστιανική ζωή. Δεν πρέπει να κοιτάζουμε τα πράγματα που βλέπονται. Πρέπει να κοιτάζουμε τα πράγματα που δεν βλέπονται.
I. Πρώτον, μην κοιτάτε τα πράγματα που βλέπονται.
Γιατί όχι? Επειδή περνούν μόνο φαντασίες.
Οι περισσότεροι άνθρωποι εστιάζουν όλη την προσοχή τους στα πράγματα αυτού του κόσμου. Ενθουσιάζονται όταν αποφοιτούν από το κολέγιο. Μετά έχουν κατάθλιψη, όταν δεν μπορούν να βρουν μια καλή δουλειά. Είναι χαρούμενοι όταν οι άνθρωποι λένε πόσο καλοί είναι. Αλλά είναι δυστυχισμένοι όταν οι άνθρωποι τους επικρίνουν. Πάντα ψάχνουν για κάτι σε αυτόν τον κόσμο να τους κάνει ευτυχισμένους. Και ποτέ δεν το βρίσκουν.
Μόλις τελείωσα να διαβάζω μια μακροσκελής βιογραφία του Γουόλτ Ντίσνεϋ (Walt Disney) του Νηλ Γκάμπλερ (Neal Gabler) (Vintage Books, 2006). Ο Ντίσνεϋ (Disney) ήταν ένας δραστήριος άνθρωπος. Έκανε εκατομμύρια δολάρια, αλλά αυτό δεν ήταν ο στόχος του. Ήταν ένας εργασιομανής, με κίνητρο να δημιουργεί το ένα νέο πράγμα μετά το άλλο. Έκανε το πρώτο κινούμενο σχέδιο με ήχο. Αλλά δεν ήταν ικανοποιημένος. Δημιούργησε τη «Χιονάτη και τους Επτά Νάνους/ Snow White and the Seven Dwarfs»– το οποίο χαρακτηρίστηκε ως αριστούργημα. Αλλά δεν ήταν ικανοποιημένος. Δημιούργησε τον “Πινόκιο/Pinocchio,” το “Ντάμπο το Ελεφαντάκι/ Dumbo,” το “Μπάμπι/ Bambi,” τη “Σταχτομπούτα/ Cinderella,” το “Νησί των Θησαυρών/ Treasure Island,” την “Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων/ Alice in Wonderland,” τον “Πήτερ Παν/ Peter Pan,” τη “Λαίδη και τον Αλήτη/ Lady and the Tramp,” την “Ωραία Κοιμωμένη/ Sleeping Beauty,” τη “Μαίρη Πόπινς/ Mary Poppins,” και το “Βιβλίο της Ζούγκλας/ The Jungle Book.” Αλλά δεν ήταν ικανοποιημένος. Έχτισε την Ντίσνεϋλαντ/ Disneyland και ξεκίνησε να χτίζει την Ντίσνεϋγουορλντ/ Disney World. Αλλά δεν ήταν ικανοποιημένος. "Έκανε δημοφιλή τη συντήρηση, την εξερεύνηση του διαστήματος, την ατομική ενέργεια, τον αστικό σχεδιασμό [και] είχε κατασκευάσει μία από τις πιο ισχυρές αυτοκρατορίες στον κόσμο της ψυχαγωγίας» (ό.π, σελ. 632). Κέρδισε πολλά βραβεία Όσκαρ για τις ταινίες του. Αλλά δεν ήταν ικανοποιημένος. Οι Λος Άντζελες Τάιμς (Los Angeles Times) έγραψαν: «Αναρωτιέται κανείς πώς θα μπορούσε ποτέ να συγκεντρωθεί μεγαλύτερη κληρονομιά να συσσωρευτεί από ένα άτομο» (ό.π..). Αλλά δεν ήταν ικανοποιημένος. Είχε απορρίψει τη θρησκεία του πατέρα του και δεν πήγε ποτέ στην εκκλησία.
Πέθανε στις 15 Δεκεμβρίου του 1966 από καρκίνο του πνεύμονα. Η νοσοκόμα του στο νοσοκομείο, έγραψε στην οικογένειά του, «Φρόντισα τον Γουόλτ (Walt) τις τελευταίες του μέρες, και απλά θέλω να ξέρετε ότι ο καημένος ο άνθρωπος ήταν τόσο φοβισμένος» (ό.π.., σ. 631)… «ήταν τόσο τρομοκρατημένος με τον θάνατο που δεν είχε αφήσει οδηγίες για την [κηδεία του].» Του είχε απονεμηθεί το Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας (Presidential Medal of Freedom), ο υψηλότερος φόρος τιμής που μπορεί να απονείμει το έθνος μας. Αλλά πέθανε χωρίς καμία ελπίδα. Η Αγία Γραφή λέει, “Απέθανε δε και ο πλούσιος και ετάφη· Και εν τω άδη υψώσας τους οφθαλμούς αυτού, ενώ ήτο εν βασάνοις” (Λουκάς 16:22, 23).
Ο Απόστολος Παύλος και ο Ποιμένας Γούρμπραντ (Wurmbrand) πήγαν στον Ουρανό. Ο Γουόλτ Ντίσνεϋ (Walt Disney) πήγε “εις κόλασιν αιώνιον” (Ματθαίος 25:46).
“Ημείς δεν ενατενίζομεν εις τα βλεπόμενα, αλλ’ εις τα μη βλεπόμενα· διότι τα βλεπόμενα είναι πρόσκαιρα, τα δε μη βλεπόμενα αιώνια” (Β΄ Κορινθίους 4:18).
Ο Θεός δεν θέλει να πας στην Κόλαση. Μακροθυμεί σε μας “μη θέλων να απολεσθώσι τινές, αλλά πάντες να έλθωσιν εις μετάνοιαν” (Β’ Πέτρου 3:9). Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Θεός δείχνει σε όλους μας, ξανά και ξανά, ότι τα πράγματα αυτού του κόσμου είναι μόνο προσωρινά. Το εδάφιο ζωής του Δρ. Κέιγκαν (Dr. Cagan) είναι το Α’ Ιωάννου 2:17,
“Και ο κόσμος παρέρχεται και η επιθυμία αυτού· όστις όμως πράττει το θέλημα του Θεού μένει εις τον αιώνα” (Α’ Ιωάννου 2:17).
Ο Θεός άρχισε να μου δείχνει αυτή την αλήθεια σε νεαρή ηλικία. Μου έδωσαν ένα παπάκι για το Πάσχα. Ήμουν τόσο χαρούμενος που πηδούσα πάνω- κάτω από τη χαρά του. Αλλά το παπάκι έτρεξε κάτω από το πόδι μου, και το σκότωσα. Έκλαιγα για μέρες! Ο πατέρας μου έφυγε όταν ήμουν δύο χρονών. Τότε χάσαμε το σπίτι μας. Στη συνέχεια, το γλυκό μου σκυλάκι που το έλεγαν Κοντσίτα το πάτησε αυτοκίνητο μπροστά στα μάτια μου. Την κράτησα στην αγκαλιά μου και την παρακαλούσα να ξυπνήσει - αλλά εκείνη είχε φύγει. Ήταν τρομερό για ένα οκτάχρονο παιδί. Η γιαγιά μου με κρατούσε στην αγκαλιά της, και πήγαινα για ύπνο όταν ήμουν φοβισμένος. Μετά είδα το καημένο, μαραμένο της σώμα σε ένα φέρετρο, και έτρεξα μακριά προς τα δέντρα. Αργότερα βρήκα τη μητέρα του πατριού μου να πεθαίνει σε μια καρέκλα. Την μετέφερα πάνω στον ώμο μου, σαν ένα σακί πατάτες. Την άφησα στο νοσοκομείο και δεν την ξαναείδα ποτέ. Ακόμα αργότερα εξοστρακίστηκα στη φιλελεύθερη σχολή εξαιτίας της πίστης μου στην Αγία Γραφή. Ήμουν τόσο αποθαρρυμένος που παράτησα τη διακονία και περπατούσα μέσα στο σκοτάδι τα μεσάνυχτα. Ξεκίνησα μια εκκλησία. Στη συνέχεια, όλοι οι φίλοι μου στράφηκαν εναντίον μου.
“Και είπα, Δεν θέλω αναφέρει περί αυτού ουδέ θέλω λαλήσει πλέον εν τω ονόματι αυτού· όμως ο λόγος αυτού ήτο εν τη καρδία μου ως καιόμενον πυρ περικεκλεισμένον εν τοις οστέοις μου, και απέκαμον χαλινόνων εμαυτόν και δεν ηδυνάμην πλέον” (Ιερεμίας 20:9).
Κυριολεκτικά ένιωθα αυτό που ο προφήτης Ιερεμίας αισθάνθηκε - και ήξερα ότι έπρεπε να κηρύξω ξανά.
Κάθε ανθρώπινη ζωή βιώνει πόνους σαν αυτούς. Γιατί ο Θεός το επιτρέπει; Θέλει να μας απογαλακτίσει μακριά από τον κόσμο. Θέλει να δούμε ότι ο κόσμος είναι μόνο ένα όνειρο - ένα όνειρο που σύντομα θα μαραζώσει.
Κάθομαι στο μεγάλο σπίτι που μας έδωσε η μητέρα μου. Δεν σκέφτηκα ποτέ ότι θα είχα ένα σπίτι σαν αυτό. Κάθομαι εκεί μόνος τη νύχτα - και σκέφτομαι, "Εγώ δεν θα ζήσω εδώ για πολύ περισσότερο. Κάποιος άλλος θα το αποκτήσει - και εγώ θα έχω φύγει." Κάποτε, όχι πολύ μακριά από σήμερα, θα έχω φύγει. Θα είμαι μόνο μια ανάμνηση σ’ αυτήν τότε. Γιατί ο Θεός μας οδηγεί μέσα από αυτές τις στιγμές της θλίψης; Θέλει να μας ελκύσει μακριά από τον κόσμο των αισθήσεων μας, και τα είδωλά μας, και τις φαντασιώσεις μας, που σύντομα θα φύγουν.
Και αν ακολουθήσουμε αυτή την ευγενική καθοδήγηση Του, θα δούμε ότι αυτός ο κόσμος είναι μόνο μια ψευδαίσθηση. Θα αισθανθούμε μέσα μας ότι “τα βλεπόμενα είναι πρόσκαιρα”, μόνο προσωρινά. Ποτέ πλήρως ικανοποιητικά. Ποτέ αυτό που πραγματικά θέλεις στο κάτω κάτω.
II. Δεύτερον, κοιτάτε τα πράγματα που δεν βλέπονται.
Πώς κοιτάμε; Κοιτάμε με τα μάτια της πίστης. Βλέπουμε αυτό που κανένα ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να δει. Βλέπουμε με την καρδιά μας,
“Διότι ο Θεός ο ειπών να λάμψη φως εκ του σκότους, είναι όστις έλαμψεν εν ταις καρδίαις ημών προς φωτισμόν της γνώσεως της δόξης του Θεού διά του προσώπου του Ιησού Χριστού” (Β΄ Κορινθίους 4:6).
Κοιτάξτε στον Αμνό του Θεού,
Κοιτάξτε στον Αμνό του Θεού.
Γιατί μόνο Αυτός μπορεί να σας σώσει,
Κοιτάξτε στον Αμνό του Θεού.
(“Look to the Lamb of God” του Henry G. Jackson, 1838-1914).
Ο Τζον Χους (John Huss) (1369-1415) ήταν ένας μεταρρυθμιστής πριν τον Λούθηρο. Κήρυξε σωτηρία μόνο διαμέσου της πίστης στον Χριστό. Τον έκαψαν στην πυρά. Ενώ καιγόταν είπε,
“Αυτό που δίδαξα με τα χείλη μου τώρα το σφραγίζω με το αίμα μου.” Και ψάλλω έναν ύμνο “με δυνατή χαρμόσυνη φωνή,” ο Τζον Χους (John Huss) κάηκε στην πυρά για τον Κύριο που αγαπούσε.
Ο Τζον Χους (John Huss) είχε επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τα γραπτά του Γουάικλιφ (Wycliffe), τον Άγγλο μεταρρυθμιστή. Και το κήρυγμα του ενάντια στην πονηρία της ιεραρχίας της Ρώμης δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από τον Πάπα. Ο Χους (Huss) αφορίστηκε και κλήθηκε να εμφανιστεί ενώπιον του Συμβουλίου της Κωνσταντίας. Εκεί κατηγορήθηκε για προδοσία και καταδικάστηκε να πεθάνει ως αιρετικός.
Μια χάρτινη μίτρα ετοιμάστηκε για το κεφάλι του με την επιγραφή, «ένας επικεφαλής αιρετικών». Και ο Τζον Χους (John Huss) είπε, “Κύριέ μου Ιησού Χριστέ για χάρη μου φόρεσες ένα στεφάνι με αγκάθια· γιατί εγώ να μην φορέσω τότε για χάρη Σου αυτό το ελαφρύ στεφάνι, που είναι τόσο αξιοθρήνητο; Πραγματικά θα το κάνω, και μάλιστα πρόθυμα.”
Όταν η μίτρα τοποθετήθηκε στο κεφάλι του, ο επίσκοπος είπε, “Τώρα παραδίνουμε την ψυχή σου στον διάβολο.”
Ο Τζον Χους (John Huss), σηκώνοντας τα μάτια του στον ουρανό, είπε, "Αλλά παραδίδω στα χέρια σου, Ω Κύριε Ιησού Χριστέ, το πνεύμα μου, το οποίο έχεις λυτρώσει.”
Όταν η αλυσίδα τοποθετήθηκε γύρω του στην πυρά, χαμογέλασε και είπε: «Ο Κύριός μου Ιησούς Χριστός δέθηκε με δυνατότερες αλυσίδες από αυτές για χάρη μου, και τότε γιατί θα πρέπει να ντρέπομαι για αυτή τη σκουριασμένη;" Και έτσι τον Ιούλιο 6, 1415, πέθανε, θαρραλέος και χαρούμενος μέχρι το τέλος.
Αλλά το μήνυμά του δεν χάθηκε. Από τους οπαδούς του Χους (Huss) προέκυψε μια ομάδα που αποκαλούσαν τους εαυτούς τους Unitas Fratrum, η Ενότητα των Αδελφών. Μέσα από πολλούς διωγμούς, ένας κρυμμένος σπόρος διασώθηκε· αυτοί οι οπαδοί του Χους (Huss) κράτησαν τις συναθροίσεις τους μυστικές και προσευχόντουσαν για την αναζωπύρωση της εκκλησίας τους. Αυτές οι προσευχές ακούστηκαν, όταν την 13η ημέρα του Αυγούστου, 1727, το Πνεύμα του Θεού έπεσε πάνω στο εκκλησίασμα Μοραβιανών Χριστιανών στο Χέρμχατ (Herrnhut). Και οι Μοραβιανοί μετέφεραν το Ευαγγέλιο που ο Τζον Χους (John Huss) κήρυξε στα πέρατα της γης – η πρώτη μεγάλη Προτεσταντική ιεραποστολική κίνηση. (John Greenfield, When the Spirit Came, Strategic Press, n.d., σ. 6).
Αν δεν έχεις ποτέ μεταστραφεί, σε παροτρύνω να κάνεις ό, τι έκανε ο Τζον Χους (John Huss). Παράδωσε την καρδιά και την ψυχή σου στον Κύριο Ιησού Χριστό. Δεν μπορείς να Τον δεις με τα μάτια σου, αλλά μπορείς να Τον εμπιστευτείς με την καρδιά σου. Θα σε καθαρίσει από όλη την αμαρτία με το πολύτιμο Αίμα Του!
“Ημείς δεν ενατενίζομεν εις τα βλεπόμενα, αλλ’ εις τα μη βλεπόμενα· διότι τα βλεπόμενα είναι πρόσκαιρα, τα δε μη βλεπόμενα αιώνια” (Β΄ Κορινθίους 4:18).
Εμπιστεύσου τον Ιησού τώρα και θα δεις ότι είναι αλήθεια. Αυτός θα πλύνει όλες τις αμαρτίες σου με το Αίμα Του και θα μεταστραφείς, θα σωθείς για τώρα και για ολόκληρη την αιωνιότητα. Αμήν. Δρ. Τσαν (Dr. Chan), παρακαλώ οδήγησέ μας σε προσευχή.
Αν αυτό το κήρυγμα σας ευλόγησε, ο Δρ Χάιμερς θα ήθελε να ακούσει από σας. ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net. (κάνε κλικ στο λίνκ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.
(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”
Μπορείτε να στείλετε email στον Δρ Χάιμερς στα Αγγλικά στο rlhymersjr@sbcglobal.net.
Μπορείτε να του γράψετε στη διεύθυνση P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015.
Τηλεφωνήστε του στο (818)352-0452.
Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers) προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.
Περικοπή που Διαβάστηκε Πριν το Κήρυγμα από τον κ. Άβελ Προύντχομ (Mr. Abel Prudhomme): Ιωάννης 20:24-29.
Σόλο που Τραγουδήθηκε Πριν το Κήρυγμα από τον κ . Μπέντζαμιν Κίνκαϊντ Γκρίφιθ (Mr. Benjamin Kincaid Griffith):
“May Jesus Christ Be Praised/ Είθε ο Ιησούς Χριστός Να Δοξαστεί”
(μεταφρασμένο από τα Γερμανικά του Edward Caswall, 1814-1878).
ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΤΟ ΑΠΟΓΑΛΑΚΤΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ THE WEANING WORK OF THE SPIRIT από τον Δρ. Ρ. Λ. Χάιμερς, Τζ. “Ημείς δεν ενατενίζομεν εις τα βλεπόμενα, αλλ’ εις τα μη βλεπόμενα· διότι τα βλεπόμενα είναι πρόσκαιρα, τα δε μη βλεπόμενα αιώνια.” (Β’ Κορινθίους 4:18). I. Πρώτον, μην κοιτάτε τα πράγματα που βλέπονται, Λουκάς 16:22-23, Ματθαίος 25:46, Β’ Πέτρου 3:9, Α’ Ιωάννου 2:17, Ιερεμίας 20:9. II. Δεύτερον, κοιτάτε τα πράγματα που δεν βλέπονται, Β΄ Κορινθίους 4:6, 18. |