Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.
Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.
Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΤΑ ΕΡΠΕΤΑ ΚΑΙ Ο ΣΩΤΗΡΑΣTHE SERPENTS AND THE SAVIOUR από τον Δρ. Ρ. Λ. Χάιμερς, Τζ. Ένα μήνυμα που κηρύχτηκε στην Μπάπτιστ Ταμπερνάκλ του Λος Άντζελες “Και είπε Κύριος προς τον Μωυσήν, Κάμε εις σεαυτόν όφιν φλογερόν και βάλε αυτόν επί ξύλου· και πας όστις δαγκασθή και εμβλέψη εις αυτόν, θέλει ζήσει. Και έκαμεν ο Μωυσής όφιν χαλκούν και έβαλεν αυτόν επί ξύλου· και εάν όφις εδάγκανε τινά, εμβλέπων ούτος εις τον όφιν τον χαλκούν, έζη.” (Αριθμοί 21:8-9). |
Ο λαός Ισραήλ αποθαρρυνόταν καθώς ταξίδευε μέσα στην έρημο. Και οι άνθρωποι μίλησαν ενάντια στο Θεό, και ενάντια στον αρχηγό τους τον Μωϋσή. Είπαν, «Γιατί μας έβγαλες από την Αίγυπτο για να πεθάνουμε στην έρημο; δεν υπάρχει ψωμί, ούτε νερό, και δεν μας αρέσει αυτό το ελαφρύ ψωμί. "Ο Θεός είχε στείλει το μάννα από τον Ουρανό για να τους ταΐσει, αλλά δεν τους άρεσε. Το αποκάλεσαν "αυτό το ελαφρύ ψωμί," αυτό το άχρηστο ψωμί. Ο Ψαλμωδός αποκαλεί το μάννα «τροφή των αγγέλων" (Ψαλμός 78:25), αλλά ο λαός Ισραήλ γκρίνιαζε και μουρμούριζε εναντίον του Θεού και του Μωϋσή. Είπαν, «η ψυχή μας αηδίασε αυτό το μάννα» - το απεχθανόμαστε.
Αυτό είναι ένα σχόλιο πάνω στην ανθρώπινη φύση. Δείχνει τη διαφθορά και την αμαρτία της καρδιάς του ανθρώπου,
“Διότι το φρόνημα της σαρκός είναι έχθρα εις τον Θεόν” (Ρωμαίους 8:7).
Η Αγία Γραφή λέει,
“ότι είναι πάντες υπό αμαρτίαν, καθώς είναι γεγραμμένον Ότι δεν υπάρχει δίκαιος ουδέ εις” (Ρωμαίους 3:9-10).
Η καρδιά του ανθρώπου είναι ρυθμισμένη ενάντια στον Θεό. Αυτός είναι ο λόγος που έχουμε την τάση να παραπονιόμαστε και να μουρμουρίζουμε εναντίον του Θεού. Ο άνθρωπος που βρίσκεται στην αμαρτία δεν είναι καλύτερος, και δεν διαφέρει σε τίποτα από εκείνους τους Ισραηλίτες στην έρημο.
“Και απέστειλεν ο Κύριος επί τον λαόν τους όφεις τους φλογερούς και εδάγκανον τον λαόν, και λαός πολύς εκ του Ισραήλ απέθανε” (Αριθμοί 21:6).
Η Αγία Γραφή λέει, “ο μισθός της αμαρτίας είναι θάνατος” (Ρωμαίους 6:23). Η Αγία Γραφή λέει, “Ψυχή η αμαρτήσασα, αυτή θέλει αποθάνει” (Ιεζεκιήλ 18:4, 20).
Αλλά οι άνθρωποι που απέμειναν ήρθαν στον Μωυσή και είπαν: «Αμαρτήσαμε ... παρακάλεσε τον Κύριο να σηκώσει τα φίδια από μας. Και ο Μωυσής δεήθηκε για τον λαό »(Αριθμοί 21: 7).
Πρέπει να θυμόμαστε το μεγάλο έλεος που ο Θεός τους είχε δείξει. Τους είχε ελευθερώσει από τη σκλαβιά της Αιγύπτου. Τους είχε οδηγήσει μέσα από τα νερά της Ερυθράς Θάλασσας – πάνω σε στεγνό έδαφος μεταξύ τοιχωμάτων από στεκούμενα νερά. Τραγουδούσαν για αυτή τη μεγάλη λύτρωση σε όλη την υπόλοιπη Παλαιά Διαθήκη. Και ο Θεός τους τάιζε με μάννα κάθε μέρα. Υπήρχε νερό που ανάβλυζε από ένα βράχο, αρκετό για ένα ολόκληρο έθνος και για τα ζώα τους. Ο Θεός τους είχε ελευθερώσει από τους εχθρούς τους με ισχυρή δύναμη. Τους οδηγούσε με μία στήλη φωτιάς τη νύχτα, και με τη νεφέλη την ημέρα. Η έκδηλη δόξα του Θεού ήταν μαζί τους συνεχώς.
Αλλά δεν δόξασαν τον Θεό. Αντ 'αυτού, παρέμειναν άπιστοι. Επαναστάτησαν. Μουρμούρισαν και διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στον Μωυσή και ενάντια στον Θεό. Ο Δρ Τζον Ρ. Ράις (Dr. John R. Rice) είπε,
Ξαφνικά ανάμεσα στο λαό, γλιστρώντας στο γρασίδι, να σέρνονται μέσα στις σκηνές, υπήρχαν δηλητηριώδη φίδια, κακά πράγματα με φλογερό χρώμα "και πολλοί από το λαό Ισραήλ έχασαν τη ζωή τους." Εδώ η τιμωρία του Θεού και το έλεος του Θεού εκδηλώνονται σε ένα γεγονός. Εδώ είναι η οργή και η χάρη. Εδώ είναι η αμαρτία και ο Σωτήρας που φανερώνονται στην έρημο (John R. Rice, D.D., “Snakes in the Camp,” Blood and Tears on the Stairway, Sword of the Lord Publishers, 1970, σελ. 34, 35).
Εμείς δεν θα το θεωρούσαμε τόσο σημαντικό αυτό το περιστατικό, αν ο Ιησούς δεν το είχε επαναλάβει στην Καινή Διαθήκη, στο τρίτο κεφάλαιο του Ιωάννη.
Ένας άνδρας με το όνομα Νικόδημος ήρθε στον Ιησού τη νύχτα. Ήταν ο βασικός δάσκαλος του Ισραήλ. Ήταν ένας Φαρισαίος και μέλος του Συνεδρίου, του εβραϊκού δικαστηρίου. Πίστευε ότι ο Ιησούς ήταν "ένας δάσκαλος που ήρθε από τον Θεό: επειδή κανένας δεν μπορεί να κάνει αυτά τα σημεία που εσύ κάνεις, αν ο Θεός δεν είναι μαζί του» (Κατά Ιωάννην 3: 2).
Αλλά ο Νικόδημος δεν ήξερε πώς να αναγεννηθεί. Ο Ιησούς του είπε, «Πρέπει να γεννηθείτε από πάνω» (Κατά Ιωάννην 3:7). Ο Νικόδημος είπε, «Πώς μπορούν να γίνουν αυτά;» (Ιωάννης 3:9). Δεν είχε καμία ιδέα για το πώς να αναγεννηθείι, πώς να σωθεί. Ο Ιησούς του θύμισε το φίδι στην έρημο, για να του δείξει πώς συμβαίνει η νέα γέννηση.
Η νέα γέννηση αποκαλείται “αναγέννηση” από τους θεολόγους. Η έκδοση της Αγίας Γραφής The Reformation Study Bible λέει,
Ο Ιησούς έδειξε να εκπλήσσεται με τον Νικόδημο που ήταν μπερδεμένος με το αίτημα να γεννηθεί ξανά. Ο Νικόδημος θα έπρεπε να είχε καταλάβει από την Παλαιά Διαθήκη ότι ήταν αμαρτωλός, και χρειαζόταν μια νέα ζωή ... Η Αναγέννηση [η νέα γέννηση] είναι το δώρο της χάρης του Θεού. Είναι το άμεσο, υπερφυσικό έργο του Αγίου Πνεύματος μέσα μας. Το αποτέλεσμά της είναι να μας ζωοποιήσει [να μας κάνει ζωντανούς] στην πνευματική ζωή από τον πνευματικό θάνατο ...(The Reformation Study Bible, Ligonier Ministries, 2005, σ. 1514, σχόλια πάνω στο Ιωάννης 3).
Τώρα ανοίξτε στο Ιωάννης 3:14-15. Είναι στη σελίδα 1427 στη Νεοελληνική Μετάφραση της Αγίας Γραφής του Σπύρου Φίλου. Εδώ βλέπουμε το πώς ο Ιησούς εξήγησε τη νέα γέννηση στον Νικόδημο. Ο Νικόδημος ήξερε την Πεντάτευχο απ’ έξω, τα πέντε πρώτα βιβλία της Αγίας Γραφής. Οι Αριθμοί είναι το τέταρτο βιβλίο της Αγίας Γραφής. Ο Νικόδημος το γνώριζε τόσο καλά που είχε απομνημονεύσει ένα μεγάλο μέρος του, κατά πάσα πιθανότητα και ολόκληρο, απ’ έξω. Έτσι ο Ιησούς χρησιμοποίησε το περιστατικό των φλογερών φιδιών για να του εξηγήσει πώς να σωθεί, πώς να αναγεννηθεί. Παρακαλώ σταθείτε και ανοίξτε στο Ιωάννης 3:14 και 15. Είναι στη σελίδα 1427 στη Νεοελληνική Μετάφραση της Αγίας Γραφής του Σπύρου Φίλου. Ο Ιησούς είπε στον Νικόδημο,
“Και όπως ο Μωυσής ύψωσε το φίδι μέσα στην έρημο, έτσι πρέπει να υψωθεί ο Υιός του Ανθρώπου· για να μη χαθεί καθένας που πιστεύει σ’ αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή” (Ιωάννης 3:14-15).
Μπορείτε να καθίσετε. Το να κοιτάξεις και να ζήσεις, το να πιστέψεις στον Ιησού και να σωθείς είναι η καρδιά του Ευαγγελίου του Χριστού. Παρατηρήστε τρία πράγματα σε αυτή την περικοπή.
Ι. Πρώτον, το κεντρί και ο θάνατος της αμαρτίας.
Αν ένας άνδρας πήγαινε στη σκηνή του, τα φίδια ήταν εκεί. Αν καθόταν να φάει, ήταν εκεί. Όταν σήκωνε τα σκεπάσματα του κρεβατιού, εκεί ήταν αυτά τα φίδια, να σπαρταράνε, έτοιμα να τον δαγκώσουν. Και όταν αυτά τα φίδια δάγκωναν έναν άνδρα, το τσίμπημα έτσουζε και έκαιγε σαν φωτιά. Μέσα στο σώμα του θύματος υπήρχε πυρετός, μετά σπασμοί και θάνατος! Καθένας που δαγκωνόταν πέθαινε έναν φρικτό θάνατο.
Τώρα ακούστε τον Δρ. Γ. Α. Κρίσγουελλ (Dr. W. A. Criswell), τον γνωστό ποιμένα της Πρώτης Βαπτιστικής Εκκλησίας στο Ντάλλας του Τέξας. Ο Δρ. Κρίσγουελλ (Dr. Criswell) είπε, για αυτά τα φίδια,
Αυτός είναι ένας τύπος [ή απεικόνιση] που χρησιμοποίησε ο Κύριός μας για την καθολική διαφθορά της ανθρώπινης καρδιάς, την καθολική παρουσία της αμαρτίας στην ανθρώπινη ζωή. Αυτή η διαφθορά είναι μέσα στις καρδιές μας, στα σπίτια μας, στις οικογένειές μας, στην έγερσή μας και στο καταλάγιασμά μας ... Αναπόφευκτη είναι η καθολική παρουσία της αμαρτίας και του θανάτου. Η ανθρωπότητα είναι μία διεφθαρμένη και πεσμένη φυλή· και όπως κι αν το φιλοσοφήσουμε, το σκληρότερο γεγονός στην ανθρώπινη ζωή και στην ανθρώπινη ιστορία είναι το εξής: Οι άνθρωποι χάνονται μέσα στην αμαρτία και την παράβαση. Είμαστε νεκροί μέσα στις αμαρτίες μας ... αυτά τα ερπετά είναι ένας τύπος της καταστροφικής δύναμης της αμαρτίας ... Αχ, η φθοροποιά, καταστροφική δύναμη της αμαρτίας!
Αυτά τα δηλητηριώδη, φλογερά φίδια ήταν παντού. Και οι άνθρωποι πέθαιναν με τον φυσικό θάνατο, τον πνευματικό θάνατο, τον ηθικό θάνατο, τον δεύτερο θάνατο, και τον αιώνιο θάνατο ...
Η ανθρωπότητα έχει υψώσει τον εαυτό της από άγνοια, δεισιδαιμονία, και χίλια άλλα σκοτάδια· αλλά στις καρδιές μας, είμαστε ακόμα ακριβώς ίδιοι ... Είμαστε ακόμα στο ίδιο ηθικό, πνευματικό επίπεδο με τον Αδάμ και την Εύα. Δεν έχουμε ακόμα βρει διέξοδο από την καθολική θλίψη, τον ξεπεσμό, την καταστροφή, και την κρίση της αμαρτίας (W. A. Criswell, Ph.D., “The Brazen Serpent,” What a Savior!, Broadman Press, 1978, σελ. 49-51).
Ο Απόστολος Παύλος συνέκρινε την αμαρτία του Ισραήλ με την αμαρτία μας, ως προειδοποίηση,
“Μηδέ ας πειράζωμεν τον Χριστόν, καθώς και τινές αυτών επείρασαν και απώλέσθησαν υπό των όφεων. Μηδέ γογγύζετε, καθώς και τινές αυτών εγόγγυσαν, και απωλέσθησαν υπό του εξολοθρευτού. Ταύτα δε πάντα εγίνοντο εις εκείνους παραδείγματα, και εγράφησαν προς νουθεσίαν ημών, εις τους οποίους τα τέλη των αιώνων έφθασαν” (Α΄ Κορινθίους 10:9-11).
Η αμαρτία έφερε κρίση πάνω τους - και η αμαρτία θα φέρει κρίση σήμερα. “Ταύτα δε πάντα εγίνοντο εις εκείνους παραδείγματα, και εγράφησαν προς νουθεσίαν ημών,” Α΄ Κορινθίους 10:11 – και αυτό μας φέρνει στο δεύτερο σημείο.
II. Δεύτερον, η θεραπεία για την αμαρτία και τον θάνατο.
Ο Μωυσής άκουσε την κραυγή του λαού. Είχαν δαγκωθεί από τα φίδια. Ούρλιαζαν και πέθαιναν. Τα φίδια ήταν παντού.
“Και είπε Κύριος προς τον Μωυσήν, Κάμε εις σεαυτόν όφιν φλογερόν και βάλε αυτόν επί ξύλου· και πας όστις δαγκασθή και εμβλέψη εις αυτόν, θέλει ζήσει. Και έκαμεν ο Μωυσής όφιν χαλκούν και έβαλεν αυτόν επί ξύλου· και εάν όφις εδάγκανε τινά, εμβλέπων ούτος εις τον όφιν τον χαλκούν, έζη” (Αριθμοί 21:8-9).
Όταν πηγαίνεις σε ένα νοσοκομείο, υπάρχει συνήθως μία σήμανση. Υπάρχει ένας στύλος με δύο φίδια τυλιγμένα γύρω από αυτό. Μπορείτε να δείτε το σήμα αυτό στο γραφείο ενός γιατρού ή στα χαρτιά του. Είναι το σήμα ότι κάποιος ανήκει σε ένα επάγγελμα θεραπείας. Πόσο περίεργο το γεγονός ότι το σήμα για την υγεία, τη θεραπεία και τη σωτηρία να είναι ένα φίδι που κρέμεται από ένα καλάμι! Δεν είναι ένα πραγματικό φίδι. Είναι ένα φίδι φτιαγμένο από χαλκό και είναι υψωμένο πάνω σε έναν στύλο.
Και τα σχόλια στην έκδοση της Αγίας Γραφής του Scofield είναι πολύ σωστά όταν λένε, “Το χάλκινο φίδι είναι τύπος του Χριστού, που ‘έγινε αμαρτία για μας’ καθώς βάσταξε την κρίση μας” (σχόλια πάνω στους Αριθμούς 21:9). Όλες μας οι αμαρτίες τοποθετήθηκαν πάνω στον Ιησού στον Σταυρό,
“Όστις τας αμαρτίας ημών αυτός εβάστασεν εν τω σώματι αυτού επί του ξύλου…με του οποίου την πληγήν ιατρεύθητε” (Α’ Πέτρου 2:24).
Ο ίδιος ο Ιησούς είπε στον Νικόδημο,
“Και καθώς ο Μωυσής ύψωσε τον όφιν εν τη ερήμω, ούτω πρέπει να υψωθεί ο Υιός του ανθρώπου…” (Ιωάννης 3:14).
Ο «Υιός του Ανθρώπου» ήταν το αγαπημένο όνομα του Ιησού για τον εαυτό του. Είπε, «Πάω να υψωθώ (στο σταυρό), όπως το χάλκινο φίδι υψώθηκε από τον Μωυσή." Τι εικόνα του Σωτήρα!
Βαστάζοντας την ντροπή και την λοιδορούμενη αγένεια,
Στη δική μου θέση στάθηκε καταδικασμένος·
Σφράγισε την λύτρωσή μου με το αίμα Του·
Αλληλούια! Τι Σωτήρας!
Υψωμένος έπρεπε να πεθάνει,
“Τετέλεσται,” ήταν η κραυγή Του·
Τώρα στον Ουρανό υπερυψωμένος·
Αλληλούια! Τι Σωτήρας!
(“Hallelujah, What a Saviour!” του Philip P. Bliss, 1838-1876).
“Και καθώς ο Μωυσής ύψωσε τον όφιν εν τη ερήμω, ούτω πρέπει να υψωθεί ο Υιός του ανθρώπου…” (Ιωάννης 3:14).
Και αυτό μας φέρνει στο τρίτο σημείο.
ΙΙΙ. Τρίτον, ο τρόπος με τον οποίο λαμβάνουμε τη θεραπεία για την αμαρτία και τον θάνατο.
“Και καθώς ο Μωυσής ύψωσε τον όφιν εν τη ερήμω, ούτω πρέπει να υψωθή ο Υιός του ανθρώπου, διά να μη απολεσθή πας ο πιστεύων εις αυτόν, αλλά να έχη ζωήν αιώνιον.” (Ιωάννης 3:14, 15).
Το να πιστέψεις στον Ιησού είναι να κοιτάξεις σ 'Αυτόν. Το να κοιτάξεις είναι να ζήσεις, να πιστέψεις και να σωθείς, να πλυθείς και να καθαριστείς! Δεν υπάρχει τίποτα δύσκολο σ 'αυτό! Κοίταξε στον Ιησού με πίστη. Κάθε μέλος της εκκλησίας μας το έχει κάνει αυτό. Δεν θα μπορούσε να είναι δύσκολο αλλιώς η σύζυγός μου δεν θα μπορούσε να το είχε κάνει την πρώτη φορά που με άκουσε να κηρύττω το Ευαγγέλιο!
“Και έκαμεν ο Μωυσής όφιν χαλκούν και έβαλεν αυτόν επί ξύλου· και εάν όφις εδάγκανε τινά, εμβλέπων ούτος εις τον όφιν τον χαλκούν, έζη” (Αριθμοί 21:9).
Όταν ένας άνθρωπος κοίταζε σ’ αυτό το φίδι από χαλκό, ζούσε! Ένας άνθρωπος που είχε ήδη δαγκωθεί μπορούσε να κοιτάξει! Ένας άνθρωπος που ήταν σχεδόν νεκρός μπορούσε να κοιτάξει! Σώθηκαν από μια ματιά στο χάλκινο φίδι! Και εμείς σωζόμαστε κοιτάζοντας τον Ιησού!
“Αποβλέποντες εις τον Ιησούν, τον αρχηγόν και τελειωτήν της πίστεώς, όστις υπέρ της χαράς της προκείμενης εις αυτόν υπέφερε σταυρόν, καταφρονήσας την αισχύνην, και εκάθησεν εν δεξιά του θρόνου του Θεού. (Εβραίους 12:2).
Δεν θα μπορούσε να είναι δύσκολο! Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν κοιτάξει στον Ιησού! Αποβλέποντες στον Ιησού! Κοιτώντας στον Ιησού! Κοιτώντας στον Ιησού! Αυτός είναι ο τρόπος για να γεννηθείς ξανά! Κοιτώντας στον Ιησού! Αυτός είναι ο τρόπος για να αναγεννηθείς! Κοιτώντας στον Ιησού! Αυτός είναι ο τρόπος για να συγχωρεθείς και να καθαριστείς από κάθε αμαρτία! Κοιτώντας στον Ιησού! Αυτός είναι ο τρόπος για να σωθείς - για όλο το διάστημα που αποκαλούμε χρόνο και για όλη την αιωνιότητα!
Κοιτάζοντας στον Ιησού, μέχρι η δόξα όντως να φανεί·
Στιγμή τη στιγμή Ω Κύριε, είμαι δικός Σου!
(“Moment by Moment” του Daniel W. Whittle, 1840-1901)
Αν από την αμαρτία επιθυμείς να ελευθερωθείς,
Κοίτα στον Αμνό του Θεού·
Αυτός, για να σε ελευθερώσει, πέθανε στον Γολγοθά,
Κοίτα στον Αμνό του Θεού.
Κοίτα στον Αμνό του Θεού, Κοίτα στον Αμνό του Θεού,
Επειδή μόνο Αυτός μπορεί να σε σώσει,
Κοίτα στον Αμνό του Θεού.
(“Look to the Lamb of God” του Henry G. Jackson, 1838-1914).
Κοίτα και ζήσε, αδερφέ μου, ζήσε!
Κοίτα στον Ιησού τώρα και ζήσε,
Είναι γραμμένο στον Λόγο Του, Αλληλούια!
Χρειάζεται μόνο να κοιτάξεις και να ζήσεις!
(“Look and Live” του William A. Ogden, 1841-1897).
“Και εάν όφις εδάγκανε τινά, εμβλέπων ούτος εις τον όφιν τον χαλκούν, έζη” (Αριθμοί 21:9).
Κοίτα και ζήσε, αδερφέ μου, ζήσε!
Κοίτα στον Ιησού τώρα και ζήσε,
Είναι γραμμένο στον Λόγο Του, Αλληλούια!
Χρειάζεται μόνο να κοιτάξεις και να ζήσεις!
Όταν ο Σπέρτζον (Spurgeon) ήταν δεκαπέντε χρονών ξέφυγε από μία χιονοθύελλα πηγαίνοντας σε ένα μικρό Παλαιό Μεθοδιστικό Εκκλησάκι. Ο διάκονος δεν ήταν εκεί. Είχε αποκλειστεί από το χιόνι. Υπήρχαν μόνο δεκαπέντε άτομα περίπου μεζεμένα εκεί. Ένας μικροσκοπικός αδύνατος άνδρας σηκώθηκε από το εκκλησίασμα για να κηρύξει. Τραυλίζοντας έδωσε το παρακάτω απόσπασμα από την Αγία Γραφή,
“Εις εμέ βλέψατε και σωθήτε, πάντα τα πέρατα της γής” (Ησαΐας 45:22).
Απευθύνθηκε άμεσα στον νεαρό Σπέρτζον (Spurgeon) και είπε: «Νεαρέ, φαίνεσαι δυστυχισμένος. Θα είσαι πάντα δυστυχισμένος και μίζερος, αν δεν υπακούσεις στον λόγο μου. Κοίταξε! Κοίταξε! Κοίταξε στον Ιησού.» Ο Σπέρτζον (Spurgeon) είπε, «Όντως κοίταξα, και ο Ιησούς με έσωσε όταν κοίταξα σ 'Αυτόν με πίστη.»
Κοίτα και ζήσε, αδερφέ μου, ζήσε!
Κοίτα στον Ιησού τώρα και ζήσε,
Είναι γραμμένο στον Λόγο Του, Αλληλούια!
Χρειάζεται μόνο να κοιτάξεις και να ζήσεις!
Δεν με νοιάζει τι λέει ο Πολ Γουόσερ (Paul Washer)! “Χρειάζεται μόνο να κοιτάξεις και να ζήσεις!” Δεν με νοιάζει τι λέει ο Δρ. ΜακΆρθουρ (Dr. MacArthur)! “Χρειάζεται μόνο να κοιτάξεις και να ζήσεις!” Όλοι αυτοί είναι καλοί άνθρωποι αλλά “χρειάζεται μόνο να κοιτάξεις και να ζήσεις!”
Ο κλέφτης στο σταυρό δίπλα στον Ιησού δεν είχε χρόνο να Τον κάνει Κύριο σε κάθε τομέα της ζωής του! Πέθαινε! Δεν είχε χρόνο να κάνει τον Χριστό Κύριο σε κάθε τομέα της ζωής του! Πέθαινε. Δεν υπήρχε χρόνος! Δεν υπήρχε χρόνος! Δεν υπήρχε χρόνος! Είχε χρόνο να κάνει μόνο ένα πράγμα. Να κοιτάξει στον Ιησού με πίστη! “Χρειάζεται μόνο να κοιτάξεις και να ζήσεις!” Αυτό είναι όλο που έκανε ο Σπέρτζον (Spurgeon)! Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται να κάνεις!
Αλληλούια! Εκείνος ο ληστής στον σταυρό σώθηκε! Ο Ιησούς είπε, “Σήμερον θέλεις είσθαι μετ’εμού εν τω παραδείσω” (Λουκάς 23:43).
Κοίτα και ζήσε, αδερφέ μου, ζήσε!
Κοίτα στον Ιησού τώρα και ζήσε,
Είναι γραμμένο στον Λόγο Του, Αλληλούια!
Χρειάζεται μόνο να κοιτάξεις και να ζήσεις!
(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς στο Ίντερνετ,
στο www.rlhsermons.com ή www.realconversion.com.
Κάντε κλικ στο “ Κηρύγματα στα Ελληνικά.”
Μπορείτε να στείλετε email στον Δρ Χάιμερς στα Αγγλικά στο rlhymersjr@sbcglobal.net.
Μπορείτε να του γράψετε στη διεύθυνση P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015.
Τηλεφωνήστε του στο (818)352-0452.
Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers) προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.
Περικοπή που Διαβάστηκε Πριν το Κήρυγμα από τον κ. Άβελ Προύντχομ (Mr. Abel Prudhomme): Αριθμοί 21:5-9.
Σόλο που Τραγουδήθηκε Πριν το Κήρυγμα από τον κ. Μπένταζμιν Κινκάιντ Γκρίφιθ
(Mr. Benjamin Kincaid Griffith): “Κοίτα και Ζήσε/ Look and Live” (του William A. Ogden, 1841-1897).
ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΤΑ ΕΡΠΕΤΑ ΚΑΙ Ο ΣΩΤΗΡΑΣ THE SERPENTS AND THE SAVIOUR από τον Δρ. Ρ. Λ. Χάιμερς, Τζ. “Και είπε Κύριος προς τον Μωυσήν, Κάμε εις σεαυτόν όφιν φλογερόν και βάλε αυτόν επί ξύλου· και πας όστις δαγκασθή και εμβλέψη εις αυτόν, θέλει ζήσει. Και έκαμεν ο Μωυσής όφιν χαλκούν και έβαλεν αυτόν επί ξύλου· και εάν όφις εδάγκανε τινά, εμβλέπων ούτος εις τον όφιν τον χαλκούν, έζη.” (Αριθμοί 21:8-9). (Ψαλμός 78:25, Ρωμαίους 8:7, 3:9-10, Αριθμοί 21:6,
I. Πρώτον, το κεντρί και ο θάνατος της αμαρτίας.
II. Δεύτερον, η θεραπεία για την αμαρτία και τον θάνατο.
III. Τρίτον, ο τρόπος με τον οποίο λαμβάνουμε τη θεραπεία για |