Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.
Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.
Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΘΕΛΩ- ΚΑΘΑΡΙΣΘΗΤΙ!I WILL – BE THOU CLEAN! από τον Δρ. Ρ. Λ. Χάιμερς, Τζ. Ένα μήνυμα που κηρύχτηκε στην Μπάπτιστ Ταμπερνάκλ του Λος Άντζελες “Και έρχεται προς αυτόν λεπρός παρακαλών αυτόν και γονυπετών έμπροσθεν αυτού και λέγων προς αυτόν ότι, εάν θέλης, δύνασαι να με καθαρίσης. Ο δε Ιησούς σπλαγχνισθείς, εξέτεινε την χείρα και ήγγισεν αυτόν και λέγει προς αυτόν· Θέλω, καθαρίσθητι. Και ως είπε τούτο, ευθύς έφυγεν απ΄αυτού η λέπρα, και εκαθαρίσθη.” (Μάρκος 1:40-42). |
Μου αρέσει να διαβάζω το Ευαγγέλιο του Μάρκου. Το εβραϊκό του όνομα ήταν Ιωάννης. Μάρκος ήταν το λατινικό του όνομα, «Marcus» στα λατινικά. Ο Ιωάννης Μάρκος ήταν ο πνευματικός γιος του Αποστόλου Πέτρου. Ο Πέτρος τον αποκάλεσε, «Μάρκος, ο υιός μου" (Α 'Πέτρου 5:13). Ένας από τους πρώτους πατέρες της εκκλησίας ήταν Παπίας (70 - 163). Ο Παπίας είπε ότι ο Μάρκος πήρε το Ευαγγέλιό του από τον Πέτρο. Ο Παπίας είπε, «ο Μάρκος, [ο γραμματέας] του Πέτρου, κατέγραψε προσεκτικά όλα όσα [ο Πέτρος] θυμόταν». O Ιουστίνος ο Μάρτυρας (100-165) είπε επίσης ότι ο Μάρκος κατέγραψε αυτό το Ευαγγέλιο από τα λόγια του Πέτρου. Ένας άλλος πατέρας της εκκλησίας, ο Ευσέβιος (263 - 339), δήλωσε ότι οι πρώτοι Χριστιανοί "παρακαλούσαν τον Μάρκο να τους αφήσει γραπτώς το δόγμα που είχαν παραλάβει [από τον Πέτρο]."
Το κατά Μάρκον είναι ένα Ευαγγέλιο δράσης επειδή ο Πέτρος ήταν ένας άνθρωπος δράσης. Αυτό το Ευαγγέλιο γράφτηκε ειδικά για τους Ρωμαίους, οι οποίοι ήταν γνωστοί ως άνθρωποι δράσης. Η λέξη "και" εμφανίζεται 1.331 φορές στο Ευαγγέλιο του Μάρκου. Οι λέξεις «ευθύς» ή «αμέσως» εμφανίζονται επίσης ξανά και ξανά στο κατά Μάρκον Ευαγγέλιο. Η λέξη "και" οδηγεί πάντοτε σε περαιτέρω ενέργειες. Παρατηρήστε ότι τα πέντε εδάφια που καταλήγουν στο κείμενό μας αρχίζουν όλα με "και". Και τα τρία εδάφια της περικοπής μας ξεκινούν με "και".
“Και έρχεται προς αυτόν λεπρός” (v. 40).
“Ο δε Ιησούς σπλαγχνισθείς” (v. 41). (σ.μ. στο αγγλικό κείμενο και στη νεοελληνική μετάφραση το εδάφιο ξεκινάει με ‘και’: ‘Και ο Ιησούς σπλαγχνίστηκε’)
“Και ως είπε τούτο, ευθύς έφυγεν απ΄αυτού η λέπρα, και εκαθαρίσθη” (v. 42).
Οι Ρωμαίοι πίστευαν στην δύναμη και στην πράξη. Το Ευαγγέλιο του Μάρκου έχει μόνο 16 κεφάλαια, και είναι γεμάτα με τη δύναμη και τις πράξεις του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Ο Χριστός και το έργο Του δεν εξηγούνται με μακροσκελή κείμενα και αποσπάσματα από την Παλαιά Διαθήκη. Πολλά από αυτά παραλείπονται από τον Μάρκο καθώς μας δείχνει τη δύναμη και τις ενέργειες του Ιησού, που βρίσκουν απήχηση στο ρωμαϊκό κοινό του Μάρκου.
Παρατηρήστε πόση δράση περιλαμβάνεται στο πρώτο κεφάλαιο του Μάρκου,
Η διακονία του Ιωάννη του Βαπτιστή.
Το βάπτισμα του Ιησού.
Ο πειρασμός του Ιησού στην έρημο.
Η αρχική διακονία του Ιησού στη Γαλιλαία.
Η κλήση του Πέτρου και του Ανδρέα.
Η εκβολή των δαιμονίων στην Καπερναούμ.
Η θεραπεία της πεθεράς του Σίμωνα Πέτρου.
Η περιοδεία του Ιησού στη Γαλιλαία.
Και η θεραπεία του λεπρού στο κείμενό μας.
Ο Χριστός παρουσιάζεται ως άνθρωπος δράσης και δύναμης. Και η δύναμη Του και η δράση Του μπορεί να σε σώσει σήμερα το πρωί.
Ιησούς! Το όνομα που γοητεύει τους φόβους μας,
Και καλεί τις θλίψεις μας να παύσουν·
Είναι μουσική στα αυτιά των αμαρτωλών
Είναι ζωή, και υγεία και ειρήνη.
(“O For a Thousand Tongues” του Charles Wesley, 1707-1788).
Εννέα μεγάλα γεγονότα συμπυκνώνονται μέσα στο πρώτο κεφάλαιο του Μάρκου! Ο Δρ ΜακΓκι (Dr. McGee) είπε, «Ίσως να υπάρχει περισσότερο περιεχόμενο στο πρώτο κεφάλαιο του Μάρκου από οποιοδήποτε άλλο κεφάλαιο στην Αγία Γραφή, με την εξαίρεση της Γένεσης 1" (J. McGee Vernon, Th.D, Thru the Bible, τόμος IV, Thomas Nelson, 1983, σ.161).
Τώρα αυτό μας φέρνει στο κείμενό μας, και στη θεραπεία του λεπρού,
“Και έρχεται προς αυτόν λεπρός παρακαλών αυτόν και γονυπετών έμπροσθεν αυτού και λέγων προς αυτόν ότι, εάν θέλης, δύνασαι να με καθαρίσης. Ο δε Ιησούς σπλαγχνισθείς, εξέτεινε την χείρα και ήγγισεν αυτόν και λέγει προς αυτόν· Θέλω, καθαρίσθητι. Και ως είπε τούτο, ευθύς έφυγεν απ΄αυτού η λέπρα, και εκαθαρίσθη.” (Μάρκος 1:40-42).
Ας μάθουμε τρία σημαντικά γεγονότα από αυτήν την περικοπή.
I. Πρώτον, ο άνθρωπος είχε λέπρα.
Το δέκατο τρίτο και δέκατο τέταρτο κεφάλαιο του Λευιτικού περιγράφουν τη φοβερή ασθένεια της λέπρας. Περιγράφουν πολλές ασθένειες του δέρματος, μαζί και τη σύγχρονη λέπρα (ή νόσος του Χάνσεν). Ένας σχολιαστής δήλωσε ότι αυτός ο άνθρωπος είχε πιθανόν πραγματική λέπρα, αλλιώς η θεραπεία δεν θα είχε προκαλέσει μια τέτοια αίσθηση, όπως φαίνεται στο εδάφιο σαράντα πέντε. Το λεξικό της Αγίας Γραφής ‘The New Unger’s Bible Dictionary’ λέει, “Υπάρχει μόλις ελάχιστη αμφιβολία ότι οι περισσότεροι άνθρωποι στην Καινή Διαθήκη που περιγράφονται ως λεπροί είχαν όντως τη νόσο του Χάνσεν” (The New Unger’s Bible Dictionary, Moody Press, 1988, σ. 307).
Στη σοβαρή μορφή της λέπρας ο άνθρωπος παρουσίαζε μπαλώματα λευκού δέρματος και μούδιασμα. Πρηξίματα επίσης εμφανίζονταν σε διάφορα σημεία του σώματος και μετατρεπόντουσαν σε έλκη, που έσταζαν υγρό από τις πληγές. Καθώς η νόσος προχωρούσε, τα χέρια και τα πόδια παραμορφώνονταν και πρήζονταν. Η νόσος μπορεί να έχει ήδη προκαλέσει γάγγραινα, με ορισμένα από τα μέρη του σώματος να είναι κυριολεκτικά σάπια. Φυματιώδεις αλλοιώσεις παρουσιαζόντουσαν στο πρόσωπό του, κάνοντάς το να φαίνεται σα να φοράει μια φρικτή μάσκα - παρόμοια κατά κάποιο τρόπο με τον «Άνθρωπο- Ελέφαντα» στη βικτοριανή Αγγλία, ο οποίος ήταν τόσο απεχθής, που έπρεπε να φοράει ένα κάλυμμα πάνω από το πρόσωπό του. Μεγάλο μέρος του δέρματος του λεπρού γινόταν παχύ και κόκκινο. Αυτή ήταν η πραγματική λέπρα, που τώρα είναι γνωστή ως η νόσος του Χάνσεν. Είναι φρικτή! (Βλέπε The New Unger’s Bible Dictionary, ό.π..).
Ο Δρ. Γουόλτερ Λ. Γουίλσον (Dr Walter L. Wilson) είπε ότι αυτή η ασθένεια είναι ένας τύπος (ή εικόνα) της αμαρτίας. Είναι ανίατη και βέβηλη. Στην Αγία Γραφή ο λεπρός πρέπει να "καθαριστεί". Επειδή η ασθένεια είναι μεταδοτική ο λεπρός πρέπει να ζει μόνος. Πρέπει να φοράει ένα πανί πάνω από το στόμα του και να φωνάζει "Ακάθαρτος! Ακάθαρτος! "Πρέπει να ζει αποκλεισμένος από το στρατόπεδο ή την πόλη.
Όλα αυτά είναι αλήθεια για ένα άτομο που δεν έχει μεταστραφεί. Δεν μπορεί να είναι μέλος της εκκλησίας. Δεν μπορεί να μπει στον Ουρανό, εξαιτίας της ασθένειας της αμαρτίας. (Βλέπε Walter L. Wilson, M.D., A Dictionary of Bible Types, Hendrickson Publishers, 1999 reprint, σ. 257). Στο Λευιτικό 13:45-46 λέει,
“Και του λεπρού, εις τον οποίον είναι η πληγή, τα ιμάτια αυτού θέλουσι σχισθή και η κεφαλή αυτού θέλει είσθαι ασκεπής, και το επάνω χείλος αυτού θέλει καλύψει και θέλει φωνάζει, Ακάθαρτος, ακάθαρτος. Πάσας τας ημέρας καθ’ ας η πληγή θέλει είσθαι εν’ αυτώ, θέλει είσθαι ακάθαρτος· είναι ακάθαρτος· μόνος θέλει κατοικεί· έξω του στρατοπέδου θέλει είσθαι η κατοικία αυτού” (Λευιτικόν 13:45, 46).
Ο Σκόφιλντ (Scofield) σχολιάζοντας το Λευιτικό 13: 1 λέει, «Η λέπρα μιλάει για την αμαρτία (1) στο αίμα (2) όταν γίνεται εμφανής με απεχθής τρόπους (3) ως ανίατη με ανθρώπινα μέσα ». (The Scofield Study Bible, Oxford University Press, 1917, σ. 141, σχόλια πάνω στο Λευιτικό 13:1).
Η λέπρα είναι ένας τύπος, ή μια εικόνα, της ολοκληρωτικής διαφθοράς του ανθρώπου. Η διαφθορά είναι στο αίμα μας, πέρασε σε μας από τον Αδάμ. Ξεκινάει μικρή, με μια μικρή απείθεια, και στο τέλος γίνεται αηδιαστική και αποκρουστική.
“Διότι το φρόνημα της σαρκός είναι έχθρα εις τον Θεόν” (Ρωμαίους 8:7).
Και η Αγία Γραφή λέει,
“Δεν υπάρχει τις έχων σύνεσιν· δεν υπάρχει τις εκζητών τον Θεόν. Πάντες εξέκλιναν, ομού εξηχρειώθησαν· δεν υπάρχει ο πράττων αγαθόν, δεν υπάρχει ουδέ εις.” (Ρωμαίους 3:11-12).
Ο Τζον Γουέσλι (John Wesley) (1703-1791) δεν ήταν Καλβινιστής, αλλά είπε πάνω σ’ αυτό το απόσπασμα, ότι οι άνθρωποι που δεν έχουν μεταστραφεί είναι "ανήμποροι, ανίκανοι, χωρίς να μπορούν να ωφελήσουν άλλους ή τον εαυτό τους... [όλοι οι άνθρωποι είναι] κάτω από την ενοχή και την εξουσία [της αμαρτίας],” (John Wesley, M.A., Explanatory Notes Upon the New Testament, τόμος II, Baker Book House, 1983 reprint, σ. 33, 34, σχόλια πάνω στο Ρωμαίους 3:12, 9).
Ο Δρ. Μάρτιν Λόυντ- Τζόουνς (Dr. Martyn Lloyd-Jones) (1899-1981) είπε, ‘‘Ο άνθρωπος είναι αμαρτία ... κυριαρχείται και κυβερνάται και ελέγχεται από την αμαρτία” (Martyn Lloyd-Jones, M.D., Assurance, Romans 5, The Banner of Truth Trust, 1971, σ. 306).
Ο Δρ. Ισαάκ Γουάτς (Dr. Isaac Watts) το έθεσε σε έναν απ’ τους ύμνους του ως εξής,
Κύριε, είμαι άθλιος, συνελήφθηκα στην αμαρτία και γεννήθηκα ανίερος και ακάθαρτος·
Ξεπήδησα από τον άνθρωπο του οποίου η ένοχη πτώση Διαφθείρει τη φυλή, και όλους μας μολύνει.
Ιδού, προσκυνώ μπροστά στο πρόσωπό Σου· Το μόνο καταφύγιό μου είναι η χάρη Σου·
Κανένας εξωτερικός τύπος δεν μπορεί να με καθαρίσει· Η λέπρα βρίσκεται βαθιά μέσα.
(Ψαλμός 51, του Isaac Watts, D.D., 1674-1748).
Η αμαρτία τυφλώνει τον νου μέσα στο σκοτάδι. Θα σε κάνει να σκέφτεσαι ότι, "Είναι πάρα πολλά αυτά που θα πρέπει να παρατήσω. Αν γίνω πραγματικός Χριστιανός, θα πρέπει να εγκαταλείψω πάρα πολλά πράγματα." Κι έτσι, παραμένεις στη δουλεία της αμαρτίας, καταδικασμένος χωρίς ελπίδα για όλο το χρόνο και την αιωνιότητα. Ή η αμαρτία σε κάνει να σκέφτεσαι ότι, "είμαι στην εκκλησία κάθε Κυριακή. Είμαι εντάξει." Μ’ αυτόν τον τρόπο συνεχίζεις στη λέπρα της αμαρτίας, χωρίς καμία ελπίδα. Ή η αμαρτία σε κάνει να σκέφτεσαι ότι, "πρέπει να έχω ένα συγκεκριμένο συναίσθημα για να αποδείξω πως είμαι σωσμένος.» Αλλά η Αγία Γραφή ποτέ δεν μας είπε ότι σωζόμαστε από ένα συναίσθημα. Σωζόμαστε επειδή εμπιστευτήκαμε τον Ιησού Χριστό. Κάποιοι μάλιστα συνεχίζουν για μήνες, και κάποιοι για χρόνια, ψάχνοντας για ένα συναίσθημα αντί να εμπιστευθούν τον Ιησού. Τι είναι αυτό, παρά μια καρδιά που έχει καταστραφεί από τη λέπρα της αμαρτίας! Ο Αύγουστος Τοπλέιντι (Augustus Toplady) είπε, σε έναν από τις ύμνους του,
Έκπληκτος και στενοχωρημένος,
Στρέφω τα μάτια μου μέσα
Η καρδιά μου καταπιέζεται από τα φορτία της αμαρτίας,
Η έδρα της κάθε αμαρτίας.
Τι πλήθος πονηρών σκέψεων,
Τι άθλια συναισθήματα εκεί!
Δυσπιστία, αλαζονεία, περίτεχνος δόλος,
Υπερηφάνεια, φθόνος, δουλικός φόβος,
(“The Heart” του Augustus Toplady, 1740-1778).
Ξανά, ο Δρ. Γουάτς (Dr. Watts) είπε,
“Κανένας εξωτερικός τύπος δεν μπορεί να με καθαρίσει·
Η λέπρα βρίσκεται βαθιά μέσα.”
Δεν θα σε ωφελήσει το να πεις απλά τα λόγια της αποκαλούμενης "προσευχής μετανοίας." Ένας νέος μας είπε, "Είπα μόνο αυτήν την προσευχή, ώστε να μπορέσω να βγω έξω και να παίξω!" Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να σώσει κανέναν! Άλλοι "έρχονται μπροστά», στο τέλος της συνάθροισης για να «αφιερώσουν» τους εαυτούς τους. Ούτε αυτό ωφελεί σε κάτι. Αυτοί είναι μόνο ψευδείς και μάταιοι "εξωτερικοί τύποι".
“Κανένας εξωτερικός τύπος δεν μπορεί να με καθαρίσει·
Η λέπρα βρίσκεται βαθιά μέσα.”
Αυτή ήταν η περίπτωση του καημένου του λεπρού στο κείμενό μας. Ο άνθρωπος είχε λέπρα. Ήξερε ότι δεν μπορούσε να κάνει ή να πει τίποτα που θα τον καθάριζε.
II. Δεύτερον, ο άνθρωπος ήρθε στον Ιησού.
“Και έρχεται προς αυτόν λεπρός παρακαλών αυτόν και γονυπετών έμπροσθεν αυτού και λέγων προς αυτόν ότι, εάν θέλης, δύνασαι να με καθαρίσης” (Μάρκος 1:40).
Αυτός ο καημένος ο λεπρός είχε αναμφίβολα ακούσει για τον Ιησού. Ο Τζον Γουέσλι (John Wesley) είπε ότι μπορεί ακόμη και να είχε ακούσει τον Ιησού να κηρύττει. Ο Γουέσλι είπε, «Ίσως αυτός ο λεπρός, αν και [δεν μπορούσε] να αναμειγνύεται με τον λαό, είχε ακούσει τον Κύριό μας από μακριά" (ό.π.). Ο κ Γουέσλι θα έπρεπε να το γνωρίζει αυτό, αφού τόσες χιλιάδες ερχόντουσαν από μακριά για να τον ακούσουν να κηρύττει - και σώζονταν! Εδώ είναι ένα απόσπασμα μιας επιστολής προς τον κ Γουέσλι το 1745,
Μέχρι που άκουσα τον αδελφό σας [τον Τσαρλς]και εσάς, εγώ δεν γνώριζα τον εαυτό μου. Τότε ανακάλυψα ότι ήμουν ένας άπιστος, ότι κανένας δεν μπορούσε να με βοηθήσει, παρά μόνο ο Χριστός. Φώναξα σ’ Αυτόν, και με άκουσε και μίλησε αυτά τα λόγια με δύναμη στην καρδιά μου, ‘Πήγαινε εν ειρήνη, οι αμαρτίες σου, σου έχουν συγχωρεθεί.’
(John Wesley, M.A., The Works of John Wesley, τόμος I, Baker Book House, 1979 reprint, σελ. 527).
Και είναι ακριβώς αυτό που έκανε ο Ιησούς για αυτόν τον καημένο λεπρό. Και θα κάνει το ίδιο και για σένα όταν ταπεινώσεις τον εαυτό σου και Τον εμπιστευθείς, όπως έκανε και ο λεπρός.
III. Τρίτον, ο άνθρωπος καθαρίστηκε.
Πρέπει να πω λίγα λόγια εδώ για τους Πεντηκοστιανούς και Χαρισματικούς «θεραπευτές». Όταν η κύρια έμφαση δίνεται στην φυσική θεραπεία, η δύναμη του Ευαγγελίου αποκρύπτεται , και συχνά παραμελείται εντελώς. Δεν πρέπει να επικεντρωνόμαστε στην επούλωση του σώματος ενός ανθρώπου. Ο Ιησούς πέθανε στο Σταυρό για να μας σώσει από τη λέπρα της αμαρτίας, όχι για να μας θεραπεύσει από ωτίτιδες ή αμυγδαλίτιδα! Μιλώντας για τους «θεραπευτές» o Δρ Α. Γ. Τόζερ (Dr. AW Tozer) (1897-1963) είπε,
Έχει καταλήξει σε μια πολύ ξεδιάντροπη επιδειξιομανία, μια τάση να εξαρτάσαι από την εμπειρία αντί για τον Χριστό και συχνά μια έλλειψη της ικανότητας να διακρίνεις τα έργα της σάρκας από τα ενεργήματα του Πνεύματος (A. W. Tozer, D.D., Keys to the Deeper Life, Zondervan Publishing House, n.d., σελ. 41, 42).
Ναι, πιστεύω ότι ο Θεός μπορεί να θεραπεύσει το σώμα μας. Πιστεύω ακράδαντα ότι μπορεί! Αλλά τι θα γινόταν αν έπρεπε να επιλέξουμε μεταξύ της θεραπείας του σώματός μας και τη θεραπεία της λερωμένης με αμαρτία ψυχής μας; Για μένα, η επιλογή θα ήταν εύκολη. Τα σώματά μας θα παρέλθουν αρκετά σύντομα. Αλλά οι ψυχές μας θα ζουν για μια ατελείωτη αιωνιότητα. Είναι εύκολο να δούμε ποιο είναι το πιο σημαντικό!
Σε αυτή τη μικρή ιστορία του λεπρού που θεραπεύτηκε βλέπουμε όχι μόνο σωματική, αλλά και πνευματική θεραπεία. Μπορούμε να παραφράσουμε σίγουρα τη διδασκαλία του Χριστού,,
“Επειδή τι θέλει ωφελήσει τον άνθρωπον, εάν κερδήση τον κόσμον όλον [συμπεριλαμβανομένης και της σωματικής θεραπείας] και ζημιωθεί την ψυχήν αυτού” (Μάρκος 8:36).
Όχι, αυτός ο άνθρωπος ήξερε ότι η λέπρα του ήταν ένα σημάδι από κάτι βαθύτερο. Δεν ζήτησε από τον Ιησού να τον θεραπεύσει. Είπε, «Κύριε, αν θέλης, δύνασαι να με καθαρίσης». Ο ίδιος δεν επιδίωξε ‘την τροφήν την φθειρόμενην’ μόνο. «Η λέπρα βρίσκεται βαθιά μέσα." Και γι’ αυτό ο Ιησούς τον έσωσε τόσο γρήγορα και θαυμαστά.
“Αν θέλης, δύνασαι να με καθαρίσεις” (Μάρκος 1:40).
“Ο δε Ιησούς σπλαγχνισθείς, εξέτεινε την χείρα και ήγγισεν αυτόν και λέγει προς αυτόν· Θέλω, καθαρίσθητι” (Μάρκος 1:41).
‘’Και ως είπε τούτο, ευθύς έφυγεν απ΄αυτού η λέπρα, και εκαθαρίσθη” (Μάρκος 1:42).
Αυτό δείχνει τη δύναμη του Ευαγγελίου. Ο Ιησούς έχυσε το αίμα Του στον Σταυρό για να σε καθαρίσει από κάθε αμαρτία. Ο Ιησούς αναστήθηκε από τους νεκρούς για να σου δώσει μια νέα ζωή. Όταν έρθεις στον Ιησού με απλή πίστη, σαν αυτόν τον άνθρωπο, ο Ιησούς θα σε σώσει ‘αμέσως’, σε μια στιγμή! Για μένα, αυτό είναι το μεγαλύτερο μήνυμα της Αγίας Γραφής! «Αν θέλης, δύνασαι να με καθαρίσης». «Θέλω- καθαρίσθητι »- και καθαρίστηκε! Αυτό είναι το Ευαγγέλιο! Αυτά είναι τα καλά νέα της σωτηρίας! Αυτή είναι η μόνη σου ελπίδα! "Ιησού, αν θέλεις, μπορείς να με καθαρίσεις." "Θέλω· καθαρίσθητι". Έλα στον Ιησού. Εμπιστεύσου Τον. Είναι εύκολο να εμπιστευτείς τον Ιησού. Θα σε καθαρίσει σε μια στιγμή! - Ακριβώς όπως έκανε και σε αυτόν τον άνθρωπο! Δεν υπάρχει κανένας λόγος να περιμένεις άλλο! Εμπιστεύσου τον Ιησού και καθαρίσου! Πατέρα, προσεύχομαι κάποιος να εμπιστευτεί τον Ιησού σήμερα το πρωί, και να καθαριστεί με το Αίμα Του! Αμήν.
Και το ξέρω, Ναι, το ξέρω,
Το αίμα του Ιησού μπορεί να κάνει τον αθλιότερο αμαρτωλό καθαρό,
Και ξέρω, Ναι, το ξέρω,
Το αίμα του Ιησού μπορεί να κάνει τον αθλιότερο αμαρτωλό καθαρό.
(“Yes, I Know!” της Anna W. Waterman, 1920).
(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς στο Ίντερνετ,
στο www.rlhsermons.com ή www.realconversion.com.
Κάντε κλικ στο “ Κηρύγματα στα Ελληνικά.”
Μπορείτε να στείλετε email στον Δρ Χάιμερς στα Αγγλικά στο rlhymersjr@sbcglobal.net.
Μπορείτε να του γράψετε στη διεύθυνση P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015.
Τηλεφωνήστε του στο (818)352-0452.
Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers) προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.
Περικοπή που Διαβάστηκε Πριν από το Κήρυγμα από κ. Άβελ Προύντχομ
(Mr. Abel Prudhomme): Μάρκος 1:40-42.
Σόλο που Τραγουδήθηκε Πριν το Κήρυγμα από τον κ. Μπέντζαμιν Κινκάιν Γκρίφιθ (Mr. Benjamin Kincaid Griffith):
“Yes, I Know!” (της Anna W. Waterman, 1920).
ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΘΕΛΩ- ΚΑΘΑΡΙΣΘΗΤΙ! I WILL – BE THOU CLEAN! από τον Δρ. Ρ. Λ. Χάιμερς, Τζ. “Και έρχεται προς αυτόν λεπρός παρακαλών αυτόν και γονυπετών έμπροσθεν αυτού και λέγων προς αυτόν ότι, εάν θέλης, δύνασαι να με καθαρίσης. Ο δε Ιησούς σπλαγχνισθείς, εξέτεινε την χείρα και ήγγισεν αυτόν και λέγει προς αυτόν· Θέλω, καθαρίσθητι. Και ως είπε τούτο, ευθύς έφυγεν απ΄αυτού η λέπρα, και εκαθαρίσθη.” (Μάρκος 1:40-42). (Α’ Πέτρου 5:13) I. Πρώτον, ο άνθρωπος είχε λέπρα, Λευιτικόν 13:45-46, Ρωμαίους 8:7, Ρωμαίους 3:11-12. II. Δεύτερον, ο άνθρωπος ήρθε στον Ιησού, Μάρκος 1:40. III. Τρίτον, ο άνθρωπος καθαρίστηκε, Μάρκος 8:36, 1:40-42. |