Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.
Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.
Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ –
|
Αυτό το κείμενο έχει τόσο βαθύ νόημα, που κάθε λέξη αξίζει την προσοχή μας. Οπότε δεν θα ξεφύγω από το κείμενο, ούτε θα δώσω πολλά παραδείγματα. Φτάνει σε αυτό το κήρυγμα να παρουσιάσουμε τις υπέροχες αλήθειες αυτού του κειμένου· να κάνουμε τις λέξεις τόσο απλές και ξεκάθαρες ώστε κάθε επισκέπτης στην εκκλησία μας να μπορεί να πάει σπίτι του γνωρίζοντας το απλό, αν και βαθύ, νόημα αυτών των λέξεων,
“Θέλει ιδεί τους καρπούς του πόνου της ψυχής αυτού και θέλει χορτασθή· ο δίκαιος δούλος μου θέλει δικαιώσει πολλούς διά της επιγνώσεως αυτού· διότι αυτός θέλει βαστάσει τας ανομίας αυτών” (Ησαΐας νγ΄. 11).
Ας σας ανοίξει ο Θεός την καρδιά για να δεχτείτε την αλήθεια αυτού του εδαφίου. Επειδή σας λέμε, καθώς κηρύττουμε από αυτό το κείμενο: “Στρέψτε το αυτί σας, και ελάτε προς εμένα, ακούστε, και η ψυχή σας θα ζήσει”.
Αυτό το εδάφιο μιλάει για τρία πράγματα. Πρώτον, έχουμε τον Χριστό που ικανοποιεί τη δικαιοσύνη του Θεού. Δεύτερον, έχουμε την επίγνωση του Χριστού που δικαιώνει πολλούς. Τρίτον, έχουμε το βάσταγμα της αμαρτίας από τον Χριστό, που φέρνει πλήρη εξιλέωση στον αμαρτωλό που πιστεύει.
“Θέλει ιδεί τους καρπούς του πόνου της ψυχής αυτού και θέλει χορτασθή· ο δίκαιος δούλος μου θέλει δικαιώσει πολλούς διά της επιγνώσεως αυτού· διότι αυτός θέλει βαστάσει τας ανομίας αυτών” (Ησαΐας νγ΄. 11).
I. Πρώτον, τα παθήματα του Χριστού ικανοποιούν τη δικαιοσύνη του Θεού.
“Θέλει ιδεί τους καρπούς του πόνου της ψυχής αυτού και θέλει χορτασθή…” (Ησαΐας νγ΄. 11).
Ο Δρ Γιούργκεν Μόλτμαν (Dr. Jürgen Moltmann) (1926-) είναι ένας Γερμανός που ήταν αιχμάλωτος πολέμου σε μια βρετανική φυλακή για τρία χρόνια μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ενώ βρισκόταν στη φυλακή άρχισε να μελετάει τη Βίβλο. Από την εμπειρία της φυλακής και της Βιβλικής ανάγνωσης, έγραψε το: Ιστορία και ο Τριαδικός Θεός: Συνεισφορές στην τριαδική θεολογία / History and the Triune God: Contributions to Trinitarian Theology (Crossroad, 1992). Ο Δρ Μόλτμαν είναι προοδευτικός θεολόγος, και φυσικά δεν συμφωνώ με τα περισσότερα απ' αυτά που έγραψε. Όμως, έχει κάποιες σωστές ιδέες. Για παράδειγμα, ο Μόλτμαν βλέπει το Σταυρό ως το γεγονός στο οποίο ο Θεός δηλώνει την αλληλεγγύη Του στο “επικατάρατο” ανθρώπινο γένος. Ο Θεός, με το Σταυρό, δείχνει την αγάπη Του για τους αμαρτωλούς, και ο Θεός Υιός υποφέρει χωρισμό από τον Πατέρα, επιτρέποντας στον Θεό να υποφέρει και να πονέσει “από μέσα προς τα έξω”. Ο Μόλτμαν τα περισσότερα πράγματα δεν τα είπε σωστά, αλλά τόνισε τα βάσανα των Προσώπων της Αγίας Τριάδας κατά τη σταύρωση, κι αυτό νομίζω, είναι κάτι το σημαντικό. Κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι κάτι που αξίζει να το σκεφτούμε – τα βάσανα των Προσώπων της Αγίας Τριάδας κατά τη διάρκεια της σταύρωσης.
“Θέλει ιδεί τους καρπούς του πόνου της ψυχής αυτού και θέλει χορτασθή” (Ησαΐας νγ΄. 11).
Ο Σπέρτζεον (Spurgeon) είπε,
Σε αυτά τα λόγια έχουμε τον Θεό Πατέρα να μιλάει σχετικά με τον Υιό του, και να δηλώνει πως, αφού υπέμεινε τον πόνο της ψυχής, θα του εγγυόταν μία ικανοποιητική ανταμοιβή. Πόσο υπέροχο είναι το να παρατηρούμε τη συνεργασία των προσώπων της ιερής Τριάδας στο θέμα της σωτηρίας! (C. H. Spurgeon, The Metropolitan Tabernacle Pulpit, Pilgrim Publications, 1980 reprint, volume 61, p. 301).
Μιλώντας για τον Θεό Πατέρα, λέει: “Θέλει ιδεί τους καρπούς του πόνου της ψυχής αυτού”, δηλαδή τον πόνο της ψυχής του Υιού· “και θέλει χορτασθή”. Όπως είπε κι ο Σπέρτζεον: “Σε αυτά τα λόγια έχουμε τον Θεό Πατέρα να μιλάει σχετικά με τον Υιό του”.
“Θέλει ιδεί τους καρπούς του πόνου της ψυχής αυτού και θέλει χορτασθή” (Ησαΐας νγ΄. 11).
“Ο πόνος της ψυχής του” αναφέρεται στον πόνο και στο μαρτύριο που ένιωσε ο Χριστός μέσα Του, τα οποία βίωσε όταν υπέφερε για τις αμαρτίες μας. Ποτέ δεν πρέπει να υποτιμάμε τα σωματικά βάσανα του Χριστού. Ποτέ δεν πρέπει να υποτιμάμε το γεγονός πως ο Χριστός μαστιγώθηκε σχεδόν μέχρι θανάτου από τον Πόντιο Πιλάτο. Ποτέ δεν πρέπει να υποτιμάμε το γεγονός πως έφτυναν τον Χριστό και Τον στεφάνωσαν με αγκάθια. Και φυσικά, ποτέ δεν πρέπει να υποτιμάμε τη σημασία του καρφώματος των χεριών και των ποδιών Του, και τον πόνο και τη δίψα που βίωσε για μας επάνω στο Σταυρό. “Κι όμως”, λέει ο Σπέρτζεον, “ο πόνος της ψυχής του ήταν το βασικό θέμα, και για αυτό μιλάει το κείμενο...Ο Ιησούς Χριστός υπέφερε τόσο πολύ που απελπίζομαι όταν σκέφτομαι τα παθήματά του, ή όταν προσπαθώ να σας τα αποδώσω με λόγια” (Spurgeon, ibid., pp. 302-303). Έχει ειπωθεί πως “τα παθήματα ψυχής του Χριστού ήταν η ψυχή των παθημάτων του” (ibid., p. 302), η καρδιά των παθημάτων Του, το βασικό μέρος των βασάνων Του.
Η λέξη “πόνος” δείχνει τη θλίψη και τα βάσανα που βίωσε ο Χριστός στην “ψυχή του”, όταν το βάρος της ανθρώπινης αμαρτίας, και η κρίση του Θεού Πατρός, έπεσε επάνω Του. Αυτό το βίωσε ξεκάθαρα ο Χριστός στον κήπο της Γεσθημανής, πριν Τον συλλάβουν, πριν Τον μαστιγώσουν, πριν Τον σταυρώσουν. Και επίσης συμπεριλαμβάνει τη θλίψη και τον πόνο ψυχής που συνέχισε να βιώνει επάνω στο Σταυρό. Όπως είπε ο Δρ Γκιλ (Dr. Gill),
Ο πόνος της ψυχής του είναι ο μόχθος και ο κόπος που υπέμεινε, καθώς εκτελούσε το έργο της σωτηρίας του λαού του· η υπακοή του και ο θάνατός του, οι θλίψεις του και τα βάσανά του· πιο συγκεκριμένα οι ωδίνες της ψυχής του, υπό της θείας οργής, αφού υπονοείται η ωδίνη της γυναίκας (όταν γεννάει)· και όλα τα μαρτύρια και οι πόνοι του θανάτου που υπέφερε (John Gill, D.D., An Exposition of the Old Testament, The Baptist Standard Bearer, 1989 reprint, volume 5, p. 315).
“Θέλει ιδεί τους καρπούς του πόνου της ψυχής αυτού και θέλει χορτασθή…” (Ησαΐας νγ΄. 11).
Το “και θέλει χορτασθή” αναφέρεται στην εξιλέωση της οργής του Θεού. Ο Θεός Πατέρας “χορταίνει”, ή θα μπορούσαμε να πούμε “εξιλεώνεται”.
“Διότι τον μη γνωρίσαντα αμαρτίαν έκαμεν υπέρ ημών αμαρτίαν” (Κορινθίους Β΄ ε΄. 21).
“Και αυτός είναι ιλασμός περί των αμαρτιών ημών” (Ιωάννη Α΄ β΄. 2).
“Τον οποίον ο Θεός προέθετο μέσον εξιλεώσεως” (Ρωμαίους γ΄. 25).
Ο Δρ Τζον Μακάρθουρ (Dr. John MacArthur), αν και κάνει λάθος σχετικά με το Αίμα του Χριστού, ορθά είπε,
Η λέξη (εξιλέωση) σημαίνει "κατευνασμός" ή "ικανοποίηση". Η θυσία του Ιησού επάνω στο σταυρό ικανοποίησε τις απαιτήσεις της αγιότητας του Θεού σχετικά με την τιμωρία της αμαρτίας... Άρα ο Ιησούς εξιλέωσε ή ικανοποίησε τον Θεό (John MacArthur, D.D., The MacArthur Study Bible, Word Publishing, 1997, σημείωση στο εδάφιο Ιωάννη Α΄ β΄. 2).
Μου φαίνεται υπερβολικά παράξενο πως κάνει λάθος με το Αίμα, αλλά είναι σωστός με την εξιλέωση! Οπότε, βλέπουμε εξιλέωση, την ικανοποίηση της οργής του Θεού κατά της αμαρτίας, να βιώνεται από τον Ιησού μέσα στα βάσανά Του. Τα παθήματα του Ιησού “ικανοποίησαν” τη δικαιοσύνη του Θεού, εξιλεώνοντας, κατευνάζοντας, την οργή Του κατά της αμαρτίας.
“(Ο Θεός Πατέρας) τον μη γνωρίσαντα αμαρτίαν (τον Ιησού, τον Υιό) έκαμεν υπέρ ημών αμαρτίαν, διά να γείνωμεν ημείς δικαιοσύνη του Θεού δι' αυτού” (Κορινθίους Β΄ ε΄. 21).
“Θέλει ιδεί τους καρπούς του πόνου της ψυχής αυτού και θέλει χορτασθή…” (Ησαΐας νγ΄. 11).
Τα παθήματα του Χριστού ικανοποίησαν τη δικαιοσύνη του Θεού, καθιστώντας δυνατή τη σωτηρία μας.
II. Δεύτερον, η επίγνωση του Χριστού φέρνει δικαίωση σε πολλούς.
Ας σταθούμε και ας διαβάσουμε το κείμενο δυνατά, τελειώνοντας με τις λέξεις “διά της επιγνώσεως αυτού”.
“Θέλει ιδεί τους καρπούς του πόνου της ψυχής αυτού και θέλει χορτασθή· ο δίκαιος δούλος μου θέλει δικαιώσει πολλούς διά της επιγνώσεως αυτού…” (Ησαΐας νγ΄. 11).
Μπορείτε να καθήσετε.
Ο προφήτης Ησαΐας αναφέρεται στον Χριστό ως τον “δούλο” του Θεού στον Ησαΐα νβ΄. 13. Και εδώ, στο κείμενό μας, ο Χριστός αποκαλείται ο “δίκαιος δούλος” του Θεού. Ο Χριστός είναι δίκαιος επειδή “δεν γνώρισε αμαρτία” (Κορινθίους Β΄ ε΄. 21). Είναι ο αναμάρτητος Υιός του Θεού, ο “δίκαιος δούλος” του Θεού Πατρός.
Ο Χριστός θα “δικαιώσει πολλούς” (εδ. 11). Εδώ είναι η καρδιά του Ευαγγελίου. Δεν δικαιώνουμε τους εαυτούς μας υπακούοντας τους νόμους του Θεού, επειδή
“εξ έργων νόμου δεν θέλει δικαιωθή ουδεμία σαρξ ενώπιον αυτού” (Ρωμαίους γ΄. 20).
Δεν μπορούμε να δικαιώσουμε τους εαυτούς μας επειδή είμαστε από τη φύση μας αμαρτωλοί. Μπορούμε να λογαριαστούμε δίκαιοι μόνο όταν η δικαιοσύνη του Χριστού λογαριαστεί σε εμάς. Το “λογαριάζω” είναι νομικός όρος. Σύμφωνα με το νόμο, λογαριαζόμαστε δίκαιοι χάρη στη δικαιοσύνη του Χριστού που λογαριάζεται σε εμάς. Ο “δίκαιος δούλος” του Θεού θα “δικαιώσει πολλούς” (Ησαΐας νγ΄. 11) λογαριάζοντας τη δικαιοσύνη Του σ' αυτούς!
“Θέλει ιδεί τους καρπούς του πόνου της ψυχής αυτού και θέλει χορτασθή· ο δίκαιος δούλος μου θέλει δικαιώσει πολλούς διά της επιγνώσεως αυτού…” (Ησαΐας νγ΄. 11).
Ο Τζον Τραπ (John Trapp) μάς υπενθυμίζει πως ο Καρδινάλιος Κονταρηνός εκτελέστηκε από έναν άλλο Καθολικό Καρδινάλιο, τον Φίγιο. Επειδή ο Κονταρηνός πίστεψε αυτό το εδάφιο κυριολεκτικά, τον αποκάλεσαν “Διαμαρτυρόμενο” και τον εκτέλεσαν επειδή πίστεψε πως “ο άνθρωπος δικαιώνεται από τα δωρεάν ελέη του Θεού και την αξία του Χριστού” (John Trapp, A Commentary on the Old and New Testaments, 1997 reprint, volume III, pp. 410-411, σημείωση στο εδάφιο Ησαΐας νγ΄. 11). Αλλά ο Καρδινάλιος Κονταρηνός είχε δίκιο! Και οι υπόλοιποι καρδινάλιοι έκαναν λάθος!
“Ο δίκαιος δούλος μου θέλει δικαιώσει πολλούς.” Αξίζει να πεθάνεις για αυτές τις λέξεις; Βεβαίως! Αυτή είναι η καρδιά της Βαπτιστικής και Διαμαρτυρόμενης πίστης μας! Δεν δικαιώνουμε τους εαυτούς μας, όπως διδάσκουν οι ντεσιζιονιστές οπαδοί του Φίνεϊ (Finney) και οι Καθολικοί! Όχι!
“Δεν δικαιούται άνθρωπος εξ έργων νόμου ειμή διά πίστεως Ιησού Χριστού” (Γαλάτες β΄. 16).
“Ώστε ο νόμος έγεινε παιδαγωγός ημών εις τον Χριστόν, διά να δικαιωθώμεν εκ πίστεως” (Γαλάτες γ΄. 24).
Ο Χριστός, ο “δίκαιος δούλος” του Θεού, είναι Αυτός που δικαιώνει πολλούς!
Αλλά πώς γίνεται αυτό; Πώς “δικαιώνει πολλούς” ο Χριστός; Τους δικαιώνει χάρη σε κάποιο έργο που κάνουν ή επειδή εγκαταλείπουν κάποιες αμαρτίες; Όχι! Αυτό είναι Καθολικισμός και ντεσιζιονισμός! Τους δικαιώνει επειδή είπαν κάποια “προσευχή αμαρτωλού” ή επειδή “ήρθαν μπροστά” στο τέλος κάποιου κηρύγματος; Όχι! Αυτό είναι Καθολικισμός και ντεσιζιονισμός! Τους δικαιώνει επειδή διδάχτηκαν το “σχέδιο της σωτηρίας” και απομνημόνευσαν το Κατά Ιωάννη γ΄. 16, και προσευχήθηκαν μια “προσευχή αμαρτωλού”; Όχι! Κι αυτό, είναι Καθολικισμός και ντεσιζιονισμός!
Πώς, λοιπόν, μπορείς να δικαιωθείς; Πώς μπορείς να γίνεις καθαρός και δίκαιος ενώπιον του Θεού; Αυτό είναι το αιώνιο ερώτημα! Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα του Βιλδάδ στο βιβλίο του Ιώβ! Είπε,
“Πως λοιπόν δύναται άνθρωπος να δικαιωθή ενώπιον του Θεού; ή πως δύναται να ήναι καθαρός ο γεγεννημένος εκ γυναικός;” (Ιώβ κε΄. 4).
Και η απάντηση μάς έρχεται ξεκάθαρα στα λόγια του κειμένου μας,
“ο δίκαιος δούλος μου θέλει δικαιώσει πολλούς διά της επιγνώσεως αυτού” (Ησαΐας νγ΄. 11).
Ή, όπως το μετάφρασε ο Σπέρτζεον, “διαμέσου της επίγνωσης σχετικά με αυτόν, ο δίκαιος δούλος μου θα δικαιώσει πολλούς” (C. H. Spurgeon, The Metropolitan Tabernacle Pulpit, Pilgrim Publications, 1980 reprint, volume 63, p. 117). Κι έτσι ο Σπέρτζεον είπε,
Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορώ να λάβω το αποτέλεσμα της θυσίας του Χριστού, είναι με την επίγνωση και την πίστη – όχι από κάποιο έργο... “Από τα έργα του νόμου δεν θα δικαιωθεί καμία σάρκα.” “Διαμέσου του νόμου δίνεται η σαφής γνώση της αμαρτίας.” “Η χάρη και η αλήθεια έγινε διαμέσου του Ιησού Χριστού,” και έρχονται σε εμάς διαμέσου της πίστης και της επίγνωσης – γνωρίζοντας Αυτόν...διαμέσου Αυτού...δικαιωνόμαστε" (ibid.).
“Εις τον μη εργαζόμενον όμως, πιστεύοντα δε εις τον δικαιούντα τον ασεβή, η πίστις αυτού λογίζεται εις δικαιοσύνην” (Ρωμαίους δ΄. 5).
“Πίστευσον εις τον Κύριον Ιησούν Χριστόν, και θέλεις σωθή” (Πράξεις ις΄. 31).
“Ο δίκαιος δούλος μου θέλει δικαιώσει πολλούς διά της επιγνώσεως αυτού” (Ησαΐας νγ΄. 11).
Τα παθήματα του Χριστού ικανοποιούν τη δικαιοσύνη του Θεού. Η επίγνωση του ίδιου του Χριστού φέρνει δικαίωση σε πολλούς. Και –
III. Τρίτον, το βάσταγμα της αμαρτίας από τον Χριστό φέρνει πλήρη εξιλέωση στους αμαρτωλούς.
Παρακαλώ σταθείτε και ξαναδιαβάστε το κείμενο, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις τελευταίες επτά λέξεις.
“Θέλει ιδεί τους καρπούς του πόνου της ψυχής αυτού και θέλει χορτασθή· ο δίκαιος δούλος μου θέλει δικαιώσει πολλούς διά της επιγνώσεως αυτού· διότι αυτός θέλει βαστάσει τας ανομίας αυτών” (Ησαΐας νγ΄. 11).
Μπορείτε να καθήσετε.
Ο Χριστός θα δικαιώσει πολλούς, “διότι αυτός θέλει βαστάσει τας ανομίας αυτών”. Δηλαδή, θα βαστάξει τις αμαρτίες τους. Ολόκληρη η βάση της δικαίωσής μας, ολόκληρο το θεμέλιο της εξιλέωσης και της σωτηρίας μας, φανερώνεται με αυτές τις λέξεις: “Αυτός θέλει βαστάσει τας ανομίας αυτών”. Στον Ησαΐα νγ΄. 5 λέει,
“Αυτός ετραυματίσθη διά τας παραβάσεις ημών, εταλαιπωρήθη διά τας ανομίας ημών· η τιμωρία, ήτις έφερε την ειρήνην ημών, ήτο επ' αυτόν· και διά των πληγών αυτού ημείς ιάθημεν” (Ησαΐας νγ΄. 5).
Στον Ησαΐα νγ΄. 6 λέει,
“Και ο Κύριος έθεσεν επ' αυτόν την ανομίαν πάντων ημών” (Ησαΐας νγ΄. 6).
Στον Ησαΐα νγ΄. 8 λέει,
“Διά τας παραβάσεις του λαού μου ετραυματίσθη” (Ησαΐας νγ΄. 8).
Και στο Πέτρου Α΄ β΄. 24 λέει,
“Όστις τας αμαρτίας ημών αυτός εβάστασεν εν τω σώματι αυτού επί του ξύλου” (Πέτρου Α΄ β΄. 24).
Όπως μετάφρασε το κείμενό μας ο Σπέρτζεον, “...διαμέσου της επίγνωσης σχετικά με αυτόν, ο δίκαιος δούλος μου θα δικαιώσει πολλούς”.
Εκεί έχετε το βασικότερο θέμα του Ευαγγελίου του Χριστού – απλά και ξεκάθαρα. Τα παθήματα του Χριστού ικανοποίησαν τη δικαιοσύνη του Θεού. Γνωρίζοντας τον ίδιο τον Χριστό έρχεται η δικαίωση. Το βάσταγμα της αμαρτίας από τον Χριστό φέρνει πλήρη σωτηρία σε αμαρτωλούς που γνωρίζουν τον Χριστό δια της πίστεως. Θαυμαστό Ευαγγέλιο! Θαυμαστή λύτρωση! Δεν έχει γίνει τίποτα παρόμοιο πριν ή μετά, σε όλη την Ιστορία!
“Θέλει ιδεί τους καρπούς του πόνου της ψυχής αυτού και θέλει χορτασθή· ο δίκαιος δούλος μου θέλει δικαιώσει πολλούς διά της επιγνώσεως αυτού· διότι αυτός θέλει βαστάσει τας ανομίας αυτών” (Ησαΐας νγ΄. 11).
Τις προάλλες ο Ουέσλεϊ κι εγώ διαβάζαμε για τον ηθοποιό Τζον Καραντάιν (John Carradine) στο Ίντερνετ. Εμφανίστηκε σε πάνω από 300 ταινίες, περισσότερες από κάθε άλλον ηθοποιό. Όταν πέθανε στο Μιλάνο της Ιταλίας, έβαλαν το πτώμα του στο φέρετρο και το πήγαν στο σπίτι ενός εκ των γιων του. Ο γιος έπινε βαριά. Άνοιξε το φέρετρο και έριξε ποτό μέσα στο στόμα του νεκρού πατέρα του.
Τώρα σας ρωτώ, μπορούσε ο νεκρός να γευτεί το ποτό; Όχι βέβαια! Και όταν σας μιλάω για όλα τα υπέροχα πράγματα που έκανε ο Χριστός για να μας σώσει, δε μπορείτε να το γευτείτε. Γιατί; Επειδή είστε πνευματικά νεκροί. Όπως λέει η Βίβλος, είστε “νεκροί μεσ' τις αμαρτίες” (Εφεσίους β΄. 5). Αυτή είναι η φύση της αμαρτίας. Είστε νεκροί ως προς τα πράγματα του Χριστού. Δεν μπορείτε να τα γευτείτε. Δεν μπορείτε να τα νιώσετε. Όσον αφορά τα πράγματα του Θεού, είστε τόσο νεκροί όσο και ο Τζον Καραντάιν μέσα στο φέρετρο. Ο Χριστός πρέπει να σας δώσει ζωή, αλλιώς θα πάτε στην αιωνιότητα χαμένοι! Θα πρέπει να φωνάξετε: “Ταλαίπωρος άνθρωπος εγώ· τις θέλει με ελευθερώσει από του σώματος του θανάτου τούτου;” (Ρωμαίους ζ΄. 24).
Όταν ένας άντρας ή μία γυναίκα φωνάξει με αυτόν τον τρόπο από τα βάθη της καρδιάς, είναι κοντά στο να σωθεί. Εσείς έχετε φωνάξει έτσι; Έχετε νιώσει πως είστε νεκροί προς τον Θεό, και πως μόνο ο Χριστός μπορεί να σας σώσει; Έχετε μεταστραφεί στον Χριστό; Αν όχι, θα εκζητήσετε τον Χριστό, τον Αμνό του Θεού που αφαιρεί την αμαρτία του κόσμου; Θα Τον εκζητήσετε, και θα Τον εμπιστευτείτε τώρα; Ακούστε ξανά τα λόγια που έψαλλε πριν από λίγο ο κύριος Γκρίφιθ (Mr. Griffith).
Αν θέλετε από την αμαρτία να ελευθερωθείτε,
Ζητήστε τον Αμνό του Θεού,
Πέθανε στον Γολγοθά για να σωθείτε,
Ζητήστε τον Αμνό του Θεού.
Ζητήστε τον Αμνό του Θεού, Ζητήστε τον Αμνό του Θεού,
Μόνο Αυτός μπορεί να σας σώσει,
Ζητήστε τον Αμνό του Θεού.
(“Look to the Lamb of God” του H. G. Jackson, 1838-1914).
Αν αυτό το κήρυγμα σε ευλόγησε παρακαλώ στείλε e-mail στον Δρ.Χάιμερς(Dr.Hymers) και πες του το– rlhymersjr@sbcglobal.net. (κάνε κλικ στο λίνκ). Μπορείς να γράψεις στον Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers) σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά αν μπορείς γράψε του στα Αγγλικά.
(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς στο Ίντερνετ,
στο www.rlhsermons.com ή www.realconversion.com.
Κάντε κλικ στο “ Κηρύγματα στα Ελληνικά.”
Μπορείτε να στείλετε email στον Δρ Χάιμερς στα Αγγλικά στο rlhymersjr@sbcglobal.net.
Μπορείτε να του γράψετε στη διεύθυνση P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015.
Τηλεφωνήστε του στο (818)352-0452.
Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers) προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.
Γραφή που αναγνώστηκε πριν το κήρυγμα από τον Δρ Κρέιτον Λ. Τσαν
(Dr. Kreighton L. Chan): Ησαΐας νγ΄. 1-11.
Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ
(Mr. Benjamin Kincaid Griffith):
“Look to the Lamb of God” (του H. G. Jackson, 1838-1914).
ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ – (ΔΕΚΑΤΟ ΤΡΙΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΣΤΟΝ ΗΣΑΪΑ 53) “Θέλει ιδεί τους καρπούς του πόνου της ψυχής αυτού και θέλει χορτασθή· ο δίκαιος δούλος μου θέλει δικαιώσει πολλούς διά της επιγνώσεως αυτού· διότι αυτός θέλει βαστάσει τας ανομίας αυτών” (Ησαΐας νγ΄. 11). I. Πρώτον, τα παθήματα του Χριστού ικανοποιούν τη δικαιοσύνη του Θεού, II. Δεύτερον, η επίγνωση του Χριστού φέρνει δικαίωση σε πολλούς, III. Τρίτον, το βάσταγμα της αμαρτίας από τον Χριστό φέρνει πλήρη |