Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.
Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.
Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΤΑ ΠΑΘΗ ΚΑΙ Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΔΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!(ΠΡΩΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΣΤΟΝ ΗΣΑΪΑ 53) από τον Δρ Ρ.Λ. Χάιμερς Τζούνιορ Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ οβ Λος Άντζελες (Βαπτιστική εκκλησία) "Ιδού, ο δούλος μου θέλει ευοδωθή• θέλει υψωθή και δοξασθή και αναβή υψηλά σφόδρα. Καθώς πολλοί έμειναν εκστατικοί επί σε, τόσον ήτο το πρόσωπον αυτού άδοξον παρά παντός ανθρώπου και το είδος αυτού παρά των υιών των ανθρώπων. Ούτω θέλει ραντίσει πολλά έθνη• οι βασιλείς θέλουσι φράξει το στόμα αυτών επ' αυτόν• διότι θέλουσιν ιδεί εκείνο το οποίον δεν ελαλήθη προς αυτούς• και θέλουσι νοήσει εκείνο, το οποίον δεν ήκουσαν" (Ησαΐας νβ΄. 13-15). |
Αυτά τα εδάφια θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνονται στο κεφάλαιο νγ΄, παρά στο κεφάλαιο νβ΄, σύμφωνα με τον Δρ Τζον Γκιλ (Dr. John Gill), αλλά και την "συντριπτική πλειοψηφία" των σύγχρονων ερμηνευτών (Frank E. Gaebelein, D.D., The Expositor’s Bible Commentary, Regency Reference Library, 1986, volume 6, p. 300).
Ολόκληρο το χωρίο, από το εδάφιο 13 ως και το εδάφιο 12 του κεφαλαίου νγ΄, αναφέρεται στον "Πάσχοντα Δούλο" του Θεού. Ο Μάθιου Χένρι (Matthew Henry) είπε:
Αυτή η προφητεία, η οποία ξεκινάει εδώ και συνεχίζεται μέχρι το τέλος του επόμενου κεφαλαίου, μιλάει όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται για τον Ιησού Χριστό• οι αρχαίοι Ιουδαίοι καταλάβαιναν ότι μιλάει για τον Μεσσία, αν και οι σύγχρονοι [ραββίνοι] προσπαθούν σκληρά να το διαστρεβλώσουν... αλλά ο Φίλιππος, ο οποίος [από αυτό το χωρίο] κήρυξε τον Χριστό στον ευνούχο, δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι περί αυτού "λέγει τούτο ο προφήτης", περί αυτού και κανενός άλλου, Πράξεις των Αποστόλων η΄. 34,35 (Matthew Henry’s Commentary on the Whole Bible, Hendrickson Publishers, 1996 reprint, volume 4, p. 235).
Τα αρχαία Ιουδαϊκά Ταργκούμ λένε ότι αναφέρεται στον Μεσσία, όπως και οι ραββίνοι της αρχαιότητας, Άβεν Εσδρά και Αλσέχ (John Gill, D.D., An Exposition of the Old Testament, The Baptist Standard Bearer, 1989 reprint, volume I, p. 309).
Επίσης, οι χριστιανοί ερμηνευτές σε όλη την Ιστορία έχουν δει αυτό το χωρίο ως προφητεία για τον Ιησού Χριστό. Ο Σπέρτζεον (Spurgeon) είπε:
Τι άλλο να κάνανε; Σε ποιον άλλον να αναφέρεται προφήτης; Αν ο άνθρωπος από τη Ναζαρέτ, ο Υιός του Θεού, δεν φαίνεται ξεκάθαρα σε αυτά τα τρία εδάφια, τότε παραμένουν σκοτεινά σαν τα μεσάνυχτα. Δεν διστάζουμε ούτε προς στιγμήν να εφαρμόσουμε κάθε λέξη στον Κύριό μας Ιησού Χριστό (C. H. Spurgeon, “The Sure Triumph of the Crucified One,” The Metropolitan Tabernacle Pulpit, Pilgrim Publications, 1971 reprint, volume XXI, p. 241).
Όπως έχει αναφέρει ήδη ο Μάθιου Χένρι, ο Φίλιππος ο ευαγγελιστής είπε ότι το συγκεκριμένο χωρίο της Γραφής προλέγει τα πάθη του Χριστού.
"Αποκριθείς δε ο ευνούχος προς τον Φίλιππον, είπε• Παρακαλώ σε, περί τίνος λέγει τούτο ο προφήτης; περί εαυτού περί άλλου τινός; Και ανοίξας ο Φίλιππος το στόμα αυτού και αρχίσας από της γραφής ταύτης, ευηγγελίσατο εις αυτόν τον Ιησούν" (Πράξεις Αποστόλων η΄. 34-35).
Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα διαφορετικό από τα αρχαία Ταργκούμ, τους ραββίνους της αρχαιότητας, τον ευαγγελιστή Φίλιππο, και τους χριστιανούς ερμηνευτές των περασμένων αιώνων. Κάθε λέξη στο κείμενό μας είναι προφητεία για τον Μεσσία, τον Κύριο Ιησού Χριστό.
I. Πρώτον, βλέπουμε πώς ο Χριστός υπηρετεί τον Θεό.
Είναι ο Θεός Πατέρας που λέει τα λόγια του εδαφίου 13:
"Ιδού, ο δούλος μου θέλει ευοδωθή• θέλει υψωθή και δοξασθή και αναβή υψηλά σφόδρα"
(Ησαΐας νβ΄. 13).
Ο Θεός μάς λέει να κοιτάξουμε τον "δούλο" Του. Όταν ο Ιησούς κατέβηκε στη γη
"εαυτόν εκένωσε λαβών δούλου μορφήν, γενόμενος όμοιος με τους ανθρώπους" (Φιλιππησίους β΄. 7).
Ως Δούλος του Θεού στη γη, ο Χριστός έπραξε συνετά και με σοφία. Όλα όσα έκανε και είπε ο Ιησούς, κατά τον καιρό της διακονίας Του επί γης, τα έκανε με μεγάλη σοφία. Όταν ήταν μικρό παιδί στο ιερό, οι ραββίνοι έμειναν έκπληκτοι με την σοφία Του. Αργότερα, οι Φαρισαίοι και οι Σαδδουκαίοι δεν μπορούσαν να του απαντήσουν, και το στόμα του Πιλάτου, του Ρωμαίου ηγεμόνα, έκλεισε όταν μίλησε ο Ιησούς.
Μετά, το κείμενό μας λέει, σχετικά με τον Δούλο του Θεού,
"θέλει υψωθή και δοξασθή και αναβή υψηλά σφόδρα"
(Ησαΐας νβ΄. 13).
Ο Δρ Έντουαρντ Τζ. Γιανγκ (Dr. Edward J. Young) τόνισε ότι "Είναι αδύνατον να διαβάσουμε αυτά τα λόγια χωρίς να μας θυμίσουν την υπερύψωση του Χριστού που περιγράφεται στην Επιστολή προς Φιλιππησίους β΄. 9-11 και στις Πράξεις Αποστόλων β΄. 33" (Edward J. Young, Ph.D., The Book of Isaiah, Eerdmans, 1972, volume 3, p. 336).
"Διά τούτο και ο Θεός υπερύψωσεν αυτόν και εχάρισεν εις αυτόν όνομα το υπέρ παν όνομα" (Φιλιππησίους β΄. 9).
"Τούτον τον Ιησούν ανέστησεν ο Θεός, του οποίου πάντες ημείς είμεθα μάρτυρες. Αφού λοιπόν υψώθη διά της δεξιάς του Θεού...εξέχεε τούτο (Πράξεις Αποστόλων β΄. 32-33).
"Ιδού, ο δούλος μου θέλει ευοδωθή• θέλει υψωθή και δοξασθή και αναβή υψηλά σφόδρα"
(Ησαΐας νβ΄. 13).
Θα υψωθεί. Θα δοξαστεί. Θα ανέβει υπερβολικά ψηλά. Εδώ έχουμε λόγια που αντικατροπτίζουν τα στάδια της εξύψωσης τους Χριστού. Ανασταίνεται και ανεβαίνει από τους νεκρούς! Δοξάζεται καθώς ανεβαίνει στους Ουρανούς κατά την ανάληψή Του! Είναι καθισμένος τώρα στα δεξιά του Θεού! Υψωμένος! Δοξασμένος! Υπερβολικά ψηλά, στα δεξιά του Θεού στον Ουρανό! Αμήν!
Υψωμένος Αυτός για να πεθάνει,
"Τετέλεσται" κράζει•
Τώρα στον ουρανό υψωμένος•
Αλληλούια! Τι Σωτήρας!
(“Hallelujah, What a Saviour!” από τον Philip P. Bliss, 1838-1876).
"Ιδού, ο δούλος μου θέλει ευοδωθή• θέλει υψωθή και δοξασθή και αναβή υψηλά σφόδρα"
(Ησαΐας νβ΄. 13).
Ο Ιησούς είναι, και πάντα θα είναι, ο Δούλος του Θεού Πατρός, ο Θεός ο Υιός, αναστημένος από τους νεκρούς, ανυψωμένος στον Ουρανό, καθισμένος στα δεξιά του Πατρός! Αλληλούια! Τι Σωτήρας!
II. Δεύτερον, βλέπουμε τη θυσία του Χριστού για την αμαρτία.
Παρακαλώ διαβάστε το εδάφιο 14 δυνατά.
"Καθώς πολλοί έμειναν εκστατικοί επί σε, τόσον ήτο το πρόσωπον αυτού άδοξον παρά παντός ανθρώπου και το είδος αυτού παρά των υιών των ανθρώπων" (Ησαΐας νβ΄. 14).
Ο Δρ Γιανγκ είπε πως αυτοί που είδαν "την τρομερή παραμόρφωση του δούλου, θα ήταν τόσο τρομαγμένοι και συγκλονισμένοι... η παραμόρφωσή του θα ήταν τόσο μεγάλη που δεν θα έμοιαζε πια με άνθρωπο. Αυτός είναι ένας εξαιρετικά δυνατός τρόπος για να μας πει πόσο πολύ υπέφερε" (ibid., pp. 337-338).
Ο Ιησούς παραμορφώθηκε βάναυσα κατά τη διάρκεια των παθών Του. Τη νύχτα πριν σταυρωθεί, ήταν "εις αγωνίαν",
"έγεινε δε ο ιδρώς αυτού ως θρόμβοι αίματος καταβαίνοντες εις την γην" (Κατά Λουκάν κβ΄. 44).
Αυτό έγινε πριν τον συλλάβουν. Εκεί στη Γεσθημανή, η κρίση κατά της αμαρτίας σας άρχισε να πέφτει επάνω στον Χριστό. 'Οταν ήρθαν οι στρατιώτες να τον συλλάβουν, ήταν ήδη μουσκεμένος με αιματηρό ιδρώτα.
Μετά, Τον πήραν και Τον χτύπησαν στο πρόσωπο. Σε ένα άλλο κείμενο, ο προφήτης Ησαΐας μάς λέει ότι ο Πάσχοντας Δούλος είπε:
"Τον νώτόν μου έδωκα εις τους μαστιγούντας και τας σιαγόνας μου εις τους μαδίζοντας• δεν έκρυψα το πρόσωπόν μου από υβρισμών και εμπτυσμάτων" (Ησαΐας ν΄. 6).
Ο Λουκάς είπε: "ερράπιζον το πρόσωπον αυτού" (Κατά Λουκάν κβ΄. 64). Ο Μάρκος είπε πως ο Πιλάτος "εμαστίγωσεν αυτόν" (Κατά Μάρκον ιε΄. 15). Ο Ιωάννης είπε:
"Τότε λοιπόν έλαβεν ο Πιλάτος τον Ιησούν και εμαστίγωσε. Και οι στρατιώται, πλέξαντες στέφανον εξ ακανθών, έθεσαν επί της κεφαλής αυτού και ενέδυσαν αυτόν ιμάτιον πορφυρούν και έλεγον• Χαίρε βασιλεύ των Ιουδαίων• και έδιδον εις αυτόν ραπίσματα" (Κατά Ιωάννην ιθ΄. 1-3).
Τότε, Του κάρφωσαν τα χέρια και τα πόδια στον Σταυρό. Όπως το έθεσε ο Δρ Γιανγκ, "η μορφή Του ήταν τόσο παραμορφωμένη που δεν έμοιαζε πια με άνθρωπο" (ibid., p. 338).
"Καθώς πολλοί έμειναν εκστατικοί επί σε, τόσον ήτο το πρόσωπον αυτού άδοξον παρά παντός ανθρώπου και το είδος αυτού παρά των υιών των ανθρώπων" (Ησαΐας νβ΄. 14).
Οι περισσότερες σύγχρονες εικόνες δεν είναι τόσο ακριβείς όσο "Τα πάθη του Χριστού" του Μελ Γκίμπσον (Mel Gibson), όσον αφορά την εμφάνιση του Χριστού αφού Τον είχαν μαστιγώσει, χτυπήσει και σταυρώσει.
Το Σκόφιλντ Στάντι Βάιμπλ (The Scofield Study Bible) λέει για αυτό το εδάφιο, "Η κυριολεκτική απόδοση είναι τρομερή: 'Η εμφάνισή Του ήταν τόσο παραμορφωμένη από τη μορφή ανθρώπου, ώστε το παρουσιαστικό Του δεν ήταν σαν υιού ανθρώπου', δηλ. ανθρώπινο. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα των βαρβαροτήτων του κεφαλαίου κς΄ του Ματθαίου..." Ακούστε έναν ύμνο από τον Τζόσεφ Χάρτ (Joseph Hart) (1712-1768),
Με αγκάθια ο κρόταφός Του αιμοραγούσε,
Ποτάμια αίματος από κάθε πλευρά,
Η πλάτη Του γεμάτη μαστιγώματα,
Μα πιο κοφτερά μαστιγώματα του σκίζουν την καρδιά.
Καρφωμένος γυμνός στο καταραμένο ξύλο,
Εκτεθειμένος στη γη και τον ουρανό ψηλά,
Ένα θέαμα πληγών και αίματος,
Μία επιδειξη πληγωμένης αγάπης!
(“His Passion” από τον Joseph Hart, 1712-1768;
με τη μελωδία του “‘Tis Midnight, and on Olive’s Brow”).
Και γιατί, αγαπημένε Σωτήρα, πες μου γιατί,
Υπέφερες εκεί ματωμένος;
Ποιο δυνατό κίνητρο σε παρακίνησε;
Το κίνητρο ήταν απλό, ήταν όλα από αγάπη!
(“Gethsemane, the Olive-Press!” από τον Joseph Hart, 1712-1768;
με τη μελωδία του “‘Tis Midnight, and on Olive’s Brow”).
Γιατί, αγαπημένε Σωτήρα, πες μου γιατί το πρόσωπό Σου ήταν "άδοξον παρά παντός ανθρώπου και το είδος [Σου] παρά των υιών των ανθρώπων"; Η απάντηση δίνεται στο τέλος του εδαφίου 12, στο κεφάλαιο νγ΄, "εβάστασε τας αμαρτίας πολλών" (Ησαΐας νγ΄. 12). Αυτή είναι η θυσία του Χριστού για τις αμαρτίες σας, η θυσία ενός αντικαταστάτη. Ο Ιησούς υποφέρει και πεθαίνει για τις αμαρτίες σας, στην θέση σας, επάνω στον Σταυρό! Έτσι βλέπουμε πώς ο Χριστός υπηρέτησε τον Θεό. Έτσι βλέπουμε την θυσία του Χριστού που πληρώνει το τίμημα για την αμαρτία σας.
III. Τρίτον, βλέπουμε πως εφαρμόζεται η σωτηρία του Χριστού.
Παρακαλώ σταθείτε και διαβάστε δυνατά τον Ησαΐα νβ΄. 15.
"Ούτω θέλει ραντίσει πολλά έθνη• οι βασιλείς θέλουσι φράξει το στόμα αυτών επ' αυτόν• διότι θέλουσιν ιδεί εκείνο το οποίον δεν ελαλήθη προς αυτούς• και θέλουσι νοήσει εκείνο, το οποίον δεν ήκουσαν" (Ησαΐας νβ΄. 15).
Μπορείτε να κάτσετε. Ο Δρ Γιανγκ είπε πως εδώ, σε αυτό το εδάφιο, η θυσία και τα πάθη του Χριστού στο εδάφιο 14 εξηγούνται και εφαρμόζονται,
Ο προφήτης εξηγεί το γιατί [ο Χριστός] παραμορφώθηκε. Ώστε... σε αυτή την κατάσταση της παραμόρφωσης, θα "ραντίσει πολλά έθνη". Αυτός που παραμορφώθηκε, ο δούλος κάνει κάτι για άλλους, καθώς εκτελεί μία τελετή εξαγνισμού. Η παραμόρφωσή του [από τα πάθη Του] ήταν...η κατάσταση μέσα στην οποία ο ίδιος θα έφερνε εξαγνισμό στα έθνη. Το ρήμα "ραντίσει" [αναφέρεται] στο ράντισμα από... νερό, ή αίμα ως εξαγνισμό... Είναι το έργο του [Χριστού ως ιερέα] που παρουσιάζεται εδώ, και ο σκοπός αυτού του έργου είναι να προσφέρει εξαγνισμό και καθαρισμό σε άλλους... Αυτός ο ίδιος ως ιερέας θα ραντίσει με νερό και αίμα, και θα εξαγνίσει πολλά έθνη. Το κάνει αυτό ως πάσχοντας, του οποίου τα πάθη είναι για χάρη...εξαγνισμού και προξενεί μια βαθιά αλλαγή στη στάση αυτών που τον βλέπουν (ibid., pp. 338-339).
Με απόλυτη εκπλήρωση αυτής της προφητείας, το κήρυγμα του ευαγγελίου του Χριστού ξέσπασε από τα δεσμά του Ιουδαϊσμού και έγινε μία παγκόσμια θρησκεία. Από τον πρώτο κιόλας αιώνα "πολλά έθνη" έχουν ευαγγελιστεί, και άνθρωποι από όλον τον κόσμο έχουν εξαγνιστεί από το Αίμα του Ιησού, φέρνοντάς τους στην σωτηρία εν Χριστώ Ιησού, προξενόντας, όπως είπε ο Δρ Γιανγκ, "μια βαθιά αλλαγή στη στάση αυτών που τον βλέπουν". Αν και δεν ήταν σωσμένοι άνθρωποι όλοι οι βασιλείς του κόσμου, κι όμως, καθώς ο Χριστιανισμός εξαπλώθηκε στον κόσμο, τουλάχιστον έφραξε "το στόμα αυτών επ' αυτόν" και έγιναν Χριστιανοί ονομαστικά, χωρίς να μιλάνε εναντίον Του. Ακόμη και σήμερα, η Βασίλισσα Ελισάβετ Β΄, κλείνει το στόμα της "επ' αυτόν" και υποκλίνεται με σιωπηλή ευλάβεια ενώπιόν Του στο Αββαείο του Ουέστμινστερ στη διάρκεια χριστιανικών λειτουργιών που γίνονται εκεί. Πολλοί άλλοι μονάρχες του Δυτικού κόσμου, αλλά και στην Ανατολή, Του δίνουν τουλάχιστον τιμή εξωτερικά. Μάλιστα, έτσι έκανε ο Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος στα αρχαία χρόνια του Χριστιανισμού, όπως και πολλοί άλλοι.
"Διότι θέλουσιν ιδεί εκείνο το οποίον δεν ελαλήθη προς αυτούς• και θέλουσι νοήσει εκείνο, το οποίον δεν ήκουσαν" (Ησαΐας νβ΄. 15).
Όπως προείπε εδώ ο προφήτης, το ευαγγέλιο του Χριστού έχει εξαπλωθεί σε όλα τα έθνη του κόσμου,
"Ούτω θέλει ραντίσει πολλά έθνη" (Ησαΐας νβ΄.15).
Ακόμη και ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Χριστιανός στο όνομα μόνο, σκύβει το κεφάλι κάποιες φορές στην εκκλησία και φράζει "το στόμα [του] επ' αυτόν".
Αλλά πρέπει να πω, πως αυτή η υπέροχη προφητεία δεν μιλάει τόσο για την Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αμερική όπως έκανε κάποτε. Οι εκκλησίες στη Δύση βρίσκονται σε σύγχυση και αναταραχή, εξαιτίας των επιδρομών "φιλελεύθερων" επιθέσεων κατά της Βίβλου, και την εξασθένιση των εκκλησιών διαμέσου της διεστράβλωσης το ευαγγελίου από τον Φίνεϊ (Finney), και τους σύγχρονους οπαδούς των παραπλανητικών μεθόδων του περί "αποφασισμού" στις διάφορες μορφές του. Αλλά, σε μεγάλο μέρος του Τρίτου Κόσμου, οι ισχυρές αφυπνίσεις και αναζωπυρώσεις, που υπήρχαν κάποτε σε εκκλησίες της Δύσης που έχουν αποστατήσει και αποδυναμώσει, εξακολουθούν να ανθούν. Χαίρεται η καρδιά μας όταν διαβάζουμε για πλήθη στην Κίνα, στην νοτιοανατολική Ασία, στην Ινδία, και σε άλλα μέρη του κόσμου, που πλημμυρίζουν τις εκκλησίες που κηρύτεται το ευαγγέλιο, την ίδια αυτή στιγμή! Ναι, συχνά καταδιώκονται, αλλά όπως είπε ο Τερτυλλιανός τον δεύτερο αιώνα, "Το αίμα των μαρτύρων είναι ο σπόρος της Εκκλησίας". Και αυτό ισχύει σήμερα στις χώρες του Τρίτου Κόσμου. Καθώς η Αμερική, και η Δύση γενικότερα, ξεπέφτουν από το χριστιανικό τους παρελθόν, και διαλύονται σε ανθρωπιστική, σκεπτικιστική πνευματική σύγχυση, κι όμως, όπως πρόβλεψε ο Σπέρτζεον,
Ο Ιησούς θα... ραντίσει όχι μόνο τους Ιουδαίους, αλλά και τα έθνη παντού... Όλες οι χώρες θα ακούσουν για εσένα, και θα σε νιώσουν να κατεβαίνεις επάνω τους, σαν τις βροχές επάνω στο κομμένο χορτάρι. Οι σκοτεινές φυλές που είναι μακριά, αυτοί που ζουν στη χώρα του ανατέλοντος ηλίου θα ακούσουν τη διδασκαλία σου και θα την πιούν... θα ραντίσεις πολλά έθνη με τον λόγο της χάρης σου (ibid. p. 248).
Ο "προφητικός" λόγος του Σπέρτζεον είναι ακόμη πιο αληθινός σήμερα, παρά τότε που είπε αυτά τα λόγια, πάνω από εκατό χρόνια νωρίτερα. Και χαιρόμαστε που έχουν έτσι τα πράγματα! Αμήν!
Η υπόσχεση δεν έχει εκπληρωθεί ακόμη πλήρως. Αλλά θα εκπληρωθεί, αφού το στόμα του Κυρίου μίλησε, διαμέσου του προφήτη Ησαΐα, που είπε,
"Τα έθνη θέλουσιν ελθεί εις το φως σου" (Ησαΐας ξ΄. 3)
"Αι δυνάμεις των εθνών θέλουσιν ελθεί προς σε" (Ησαΐας ξ΄. 5)
"Ιδού, ούτοι θέλουσιν ελθεί μακρόθεν• και ιδού, ούτοι από βορρά και από νότου και ούτοι από της γης του Σινείμ" (Ησαΐας μθ΄. 12).
Ο Τζέιμς Χάτσον Τέιλορ (James Hudson Taylor), ιεραπόστολος στην Κίνα, είπε ότι "Σινείμ" ήταν η χώρα της Κίνας, όπως συμφωνεί και το Σκόφιλντ Στάντι Μπάιμπλ, στη σημείωση του Ησαΐα μθ΄. 12. Πώς να διαφωνήσουμε με τον Τέιλορ και τη σημείωση του Σκόφιλντ, όταν βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας αυτά τα πράγματα να γίνονται στην Κίνα; Φυσικά και είναι αλήθεια, τουλάχιστον στην εφαρμογή! Χιλιάδες στρέφονται προς τον Χριστό κάθε ώρα στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, και σε πολλές άλλες χώρες, και χαιρόμαστε που έχουν έτσι τα πράγματα!
Καθώς η Αμερική δολοφονεί με βρεφοκτονικές εκτρώσεις τρεις χιλιάδες αβοήθητα παιδιά κάθε μέρα, και οι εκκλησίες κλείνουν εδώ κατά χιλιάδες, κι όμως σε αυτές τις μακρινές χώρες, το έργο του Χριστού αυξάνεται, και θα επικρατήσει! Ο Θεός ας χαρίσει σωτηρία σε περισσότερους ανθρώπους! Ας χαρίσει ο Θεός σε αυτούς που γνωρίζουν τον Χριστό, και που πρόθυμα υποφέρουν για το όνομά Του, να θριαμβεύσουν ανάμεσα στα έθνη κατά την Δευτέρα Παρουσία Του!
Αλλά ρωτώ εσάς σήμερα το πρωί, "Εσείς γνωρίζετε τον Χριστό; Εσείς έχετε κοιτάξει με πίστη σε Αυτόν που αμαυρώθηκε περισσότερο 'παρά παντός ανθρώπου' για να πληρώσει το τίμημα της δικής σας αμαρτίας• ναι, για την δική σας! Έχει ραντίσει το αίμα Του πάνω στη δική σας αμαρτία, που είναι καταγραμμένη στα βιβλία του Θεού στον Ουρανό; Εσείς έχετε καθαριστεί από το Αίμα του Αμνού του Θεού, που αφαιρεί την αμαρτία του κόσμου; Και αν όχι, θα 'φράξετε το στόμα σας' ενώπιόν Του, και θα υποκλιθείτε στον Ιησού, και θα Τον δεχτείτε ως δικό σας Κύριο και Σωτήρα; Και θα το κάνετε τώρα;
Παρακαλώ σταθείτε και ψάλλετε τον ύμνο νούμερο εφτά στο υμνολόγιό σας.
Το τεράστιο φορτίο ανθρώπινης ενοχής φορτώθηκε επάνω στον Σωτήρα•
Με τη λύπη ως ιμάτιο, για αμαρτωλούς ήταν ντυμένος,
Για αμαρτωλούς ήταν ντυμένος.
Και στους απαίσιους πόνους του θανάτου έκλαψε, και προσευχήθηκε για εμένα•
Αγάπησε, αγκάλιασε την ένοχη ψυχή μου, ενώ ήταν καρφωμένος στο ξύλο.
Ενώ ήταν καρφωμένος στο ξύλο.
Ώ, απίστευτη αγάπη! Αγάπη που δεν την φτάνει η ανθρώπινη γλώσσα•
Αγάπη που θα είναι το θέμα ενός αιώνιου ύμνου.
Ενός αιώνιου ύμνου.
(“Love in Agony” από τον William Williams, 1759;
Με τη μελωδία του “Majestic Sweetness Sits Enthroned”).
Αν θέλετε να μας μιλήσετε για την πίστη στον Χριστό και για το πώς γίνεται κάποιος Χριστιανός, παρακαλώ πηγαίνετε στο πίσω μέρος της αίθουσας τώρα. Ο Δρ Κέιγκαν (Dr. Cagan) θα σας πάει σε ένα ήσυχο μέρος που μπορούμε να μιλήσουμε. Παρακαλώ πηγαίνετε τώρα. Δρ Τσαν (Dr. Chan), παρακαλώ προσευχηθήτε για αυτούς που ανταποκρίθηκαν. Αμήν.
(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς στο Ίντερνετ,
στο www.rlhsermons.com ή www.realconversion.com.
Κάντε κλικ στο “ Κηρύγματα στα Ελληνικά.”
Μπορείτε να στείλετε email στον Δρ Χάιμερς στα Αγγλικά στο rlhymersjr@sbcglobal.net.
Μπορείτε να του γράψετε στη διεύθυνση P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015.
Τηλεφωνήστε του στο (818)352-0452.
Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers) προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.
Γραφή που διαβάστηκε πριν το κήρυγμα από τον Κο Άβελ Προύντχομ
(Mr. Abel Prudhomme ): Κατά Ματθαίον βξ΄. 26-36.
Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ
(Mr. Benjamin Kincaid Griffith): “Love in Agony” (από τον William Williams, 1759;
με την μελωδία του “Majestic Sweetness Sits Enthroned”).
ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΤΑ ΠΑΘΗ ΚΑΙ Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΔΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ! (ΠΡΩΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΣΤΟΝ ΗΣΑΪΑ 53) από τον Δρ Ρ.Λ. Χάιμερς Τζούνιορ "Ιδού, ο δούλος μου θέλει ευοδωθή• θέλει υψωθή και δοξασθή και αναβή υψηλά σφόδρα. Καθώς πολλοί έμειναν εκστατικοί επί σε, τόσον ήτο το πρόσωπον αυτού άδοξον παρά παντός ανθρώπου και το είδος αυτού παρά των υιών των ανθρώπων. Ούτω θέλει ραντίσει πολλά έθνη• οι βασιλείς θέλουσι φράξει το στόμα αυτών επ' αυτόν• διότι θέλουσιν ιδεί εκείνο το οποίον δεν ελαλήθη προς αυτούς• και θέλουσι νοήσει εκείνο, το οποίον δεν ήκουσαν" (Ησαΐας νβ΄. 13-15). (Πράξεις Αποστόλων η΄. 34-35) I. Πρώτον, βλέπουμε πώς ο Χριστός υπηρετεί τον Θεό, Ησαΐας νβ΄. 13, II. Δεύτερον, βλέπουμε τη θυσία του Χριστού για την αμαρτία, Ησαΐας III. Τρίτον, βλέπουμε πως εφαρμόζεται η σωτηρία του Χριστού, Ησαΐας |